Lisede BTR olmak( içinden çıkılmaz hal aldı)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hocam 1 gün full lisedeyim, diğer gün liseye gidip ordan ortaokula dersime gidiyorum. Yaklaşık 14 saat falan lisede bulunuyorum. Kadromun bulunduğu okul sen burda maaş karşılığı giriyorsun, sen BTR görevinden ötürü ek ders alıyorsun, 18 saati onlar yazmalı diyor. Anlamıyorlar :verymad:

hocam kesin ve net bilgi olarak söylüyorum sizin ek dersinizi kadronuzun olduğu okul yapar. Görevlendirmeniz olduğu okuldan aylık puantaj(aylık devam çizelgesi gibi) alıp kendi okulunuza elden götürmeniz lazım.
Kendi okulunuz yapmıyorum deme gibi bir hakkı yok.

bende lisede görevliyim ben de 22 saat kendi okulumda derse giriyorum benim de lisede 9 saat ders verdiler btr görevlendirmesinde yazıyor aslında ama derse girmez diye 9 saat için görevlendirme yapmadı milli eğitim diyorlar ben de derse giriyorum eğer işim olursa btr ile ilgili girmiyorum öyle idare ediyoruz ek dersim 18 saat kendi okulum yapıyor fazla olması gerektiğini söyledi memur ama bizim görevlendirme yazısında belirtiyor 18 saatten fazla alamaz diye valla idareciler nasıl işlerine gelirse öyle yorumladıkları için biraz kendinizin uğraşması resmi yazıları tek tek altını çizip okutmanız gerekebiliyor ben baştan çok direndim ders veremezsiniz bana diye şimdi uğraşmıyorum hiç dersimin olduğu saat geliyorum liseye olmadığında durmuyorum.

Ek dersi kadronun bulunduğu okul yazar. KBS 'de seni kimse göremez kadronun bulduğu okul dışında. Lise nereye yazacakmıs ek dersi? ne kadar beceriksiz insanlar var ya ve bunlar yönetici.. Hocam görevlendirildiğin okul puantaj yapar o kadar.

arkadaşlar 10 saat ortaokulda dersi olan diğer günler lise de görevli olan bir btr öğretmeninin puantajı nasıl olmalıdır. yönetmeliklerden anladığım kadarıyla btr görevi belirtilmeli diyor nasıl tam olarak ? çünkü şimdiye kadar hep kara düzen 4+3+4+3+4 yazıldı fakat herşey değişiyor. mesela eskiden 30 saat ders olurdu okulda. şimdi okulda 40 saat ders var diye 40 saat duracan diye bi şey olmamalı. bu durum puantajda belirtiliyor olmalı ama olması gereken tam olarak nasıl ?

1- Öncelikle bilinmeli ki ekdersi kadronun bulunduğu okul yapar, ancak görevlendirildiğin okul da puantaj göndermek zorundadır.

2- Kadronun bulunduğu okul bu ay ücret onayını yeniden alırken senin için de 18 saat üzerinden ve açıklama kısmında görevlendirildiğin okulu belirterek tekrar almalıdır.

3- Kaç gün ve kaç saat derse girersen gir BTR olarak görevlendirildiğin okul puantajını 4-3-4-3-4 şeklinde (istersen 1 gün git) yaparak kadronun bulunduğu okula göndermelidir. Burada girdiğin gün veya ders saati sayısı önemli değildir. Buradaki görevlendirmelerde gün belirtilmiyor. Görevlendirme ve karşılığında ilgili yönetmelikte karşılığı olan ekders belirtiliyor ki o da 18 saat. Valilik görevlendirmesinde BTR görevlendirildiğin okul adı belli iken ve bu görevlendirmeden alacağın ek ders karşılığı ilgili yönetmelikte açık iken görevlendirildiğin okul bu puantajı doldurmak zorundadır ve kadronun bulunduğu okul kendi kafasına puantajını dolduramaz. Görevlendirildiğin okul diğer günlere karışmam diyorsa o zaman puantajı doldururken iki gün için 9+9 şeklinde doldurmalı. Böyle birşey de teknik olarak olmayacaktır. Çünkü kadronun bulunduğu okula gitmediğin günlerde de tam ekders alacaksın. Mantıklı değil değil mi?

Farklı bir açıdan bakmak gerekirse kendi okulunda 20 veya daha fazla saat derse girsen de aradaki farkı kadronun bulunduğu okul yazamaz değil mi?? Çünkü ortada valilik görevlendirmesi var, bunun karşılığında alacağın ekders 18 saattir. Ve bunun puantajını da yapacak olan BTR görevlendirildiğin okul olacağı için fazla girdiğin derslerin karşılığını da alamazsın. Bu örneği vermemin sebebi kadronun bulunduğu okuldaki ekders sayısı ve günü hiçbir şekilde önemli değildir. BTR görevlendirildiğin okul puantajı yapar kadronun bulunduğu okula gönderir.

Geri