müdürün yaptığı

Kodla Büyü
sizde orta yol yok heralde ben size herhangi bier durumda resmi oalrak haklarım neler diye sordum.kaderim yada diğer şeyleri deil.yarın burama gelipte hocam sizi şikayet ediyoeum dersen neler yapabilirim öğrenmek istedim.konu dallanıp budaklandı.özellikle idareci arkadaşlardan norm kadro ve idari görev hakkında bilgi aldım hocam.yarın ne verirlerse he demeyecem.ben yönetmeliği biliyorum.ona göre orta yol bulalım .kaderimmiş gibi lafları siz yapın hocam.yaparsın ama haklarını bilirsin ayrı konudur bide kaderim gibi seyler yönetmelik bilmemezliğe verior.tv unitesine nasıl kablo bağlanır gibi bir konuya bile ben dahil elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz buna fikir alıyorum diye salla gibi eleştireleri yazacakssanız yazmayın hocalarım:)

gunhkn' Alıntı:
Hocam neden papaz oluyorsun anlamadım.

Sen btr olmak istemişsin diğeri istememiş. Adamlarda düşünmüş bu arkadaş btr zaten bizim okulda diğer elemanı da yollamayalım 16 saat dersi verelim demişler. Bence ikiniz içinde iyi niyetli.
hocam papaz olduğummuz kısım cuma diğer arkadaşın boş günü sen tüm gün gel diğer günlerde 9-2 gel diyor.cuma ile bağla.26 saat okulda kalıyorum.zaten bayram düşünecek bişeyimiz yok beyin cimlastiği olsun dedim arkadaşlar konuyu yanlış yere bağlamış.

cahraz' Alıntı:
arkadaşlar 2 bilgisyar öğretmeniyiz ve okulumuzda 16 saat dersimiz var.gecen sene bayan arkadaşımız doğum izninde olduğu için bütün derslere ben girdim ve başka okulda btr oldum.müdür yardımcımız değişti ve anlaşamadığımız bir öğretmen oldu.şimdi o müdür yard. ve müdür 16 saat dersi diğer arkadaşa vermişler seminerin son günü banada müdür ben ilçeyle konuştum.sen şimdilik 16 saat idari görevlendirme yazarım.iadare et dedi.zaten 3 haftaya btr olursun dedi.bende ilk basta yok dedim ama baktım kavgaya gidiyor.tamam dedim.sevmediğim adam :)müdür yard. yazarız bir programrim9-3 gelirsin bir gün boş olur.stratejik planda görev alırsın.yani kapı kolu yapacak.düzgün bir şekilde bile yapamıyor.görevi bile ders programında yapmadı.kafadan gelecem.pazartesi dilekçe yazıpta ders programının bana tebliğini istiyorum diyimmi yoksa direkk ilçeyemi gidecem.yada kösedemi sıkıştırım:))
idari görevlendirme diye bir OLAY YOK arkadaşım. hanginizin puanı düşükse o norm fazlası olur ve süre beklemeksizin İl ya da ilçe tarafından tayin istemesi istenir. Verilen sürede istemez ise resen atayabilirler. Önemli olan Hizmet puanıdır. Dilekçenizi verin BTR olmak norm ile ilişkilendirilseydi kimse bizde norm fazlası olmazdı zaten.

cahraz' Alıntı:
hocam norm kadro fazlası arkadaş o.işte işler artık sevgiyle yürüyor.mevzuatla deil.gel git elemanı olmaya niyetim yok.neden yok bu müdür yrd. çeşitli sekillerde okulda kimi öğretmenler hakkında asılsız dedikodu yayan bir tip.anlayın yani,benim ne yapmam lazım onu merak ediyorum
Siz sendikanız var ise avukatıyla ya da temsilcinizle de konuşun bilgi isteyin. Norm fazlası olan arkadaş okulda gider sizin yalnız bu süreçte kurallara uymanız önem arz eder, çünkü eften püften bir soruşturma ile sizi yollayabilirler(o yüzden idare ile ilişkileriniz yasal zemin çerçevesinde olsun derim.) Diğer arkadaşa da bence durumu izah edinki kendi durumunun farkında olsun.

madlion' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
hocam norm kadro fazlası arkadaş o.işte işler artık sevgiyle yürüyor.mevzuatla deil.gel git elemanı olmaya niyetim yok.neden yok bu müdür yrd. çeşitli sekillerde okulda kimi öğretmenler hakkında asılsız dedikodu yayan bir tip.anlayın yani,benim ne yapmam lazım onu merak ediyorum
Siz sendikanız var ise avukatıyla ya da temsilcinizle de konuşun bilgi isteyin. Norm fazlası olan arkadaş okulda gider sizin yalnız bu süreçte kurallara uymanız önem arz eder, çünkü eften püften bir soruşturma ile sizi yollayabilirler(o yüzden idare ile ilişkileriniz yasal zemin çerçevesinde olsun derim.) Diğer arkadaşa da bence durumu izah edinki kendi durumunun farkında olsun.
hocam diger arkadasla konusmak istedim.idarenin onunde idare nasil uygun gorurse dedi.,:)ordan zarar gelir yarar gelmez sanirim.1 sene once 12 ye 4 paylassrak aldik.devaminda ing deeslerini aldi.orta yok bulduk.2 haftada da ben btr olmustum.yaptim oldu dyrlar hocam.bana dandik a4 kagidinda verirler pazartesi bkcaz.

cahraz' Alıntı:
madlion' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
hocam diger arkadasla konusmak istedim.idarenin onunde idare nasil uygun gorurse dedi.,:)ordan zarar gelir yarar gelmez sanirim.1 sene once 12 ye 4 paylassrak aldik.devaminda ing deeslerini aldi.orta yok bulduk.2 haftada da ben btr olmustum.yaptim oldu dyrlar hocam.bana dandik a4 kagidinda verirler pazartesi bkcaz.
Norm güncellemerinde müdürünüz kadroyu hala 2 kişi tutuyorsa bu onun sorunudur çünkü bildirmekle yükümlü idaredir. sizde BTR olma niyetlisi iseniz ek dersinizin okulun ilk gününden itibaren tam yapılacağına kanaat getiriyorsanız birşey demeyin ve kurumunuza gidip gelin(yalnız görevlendirme tarihinden önceye ödeme yapamazlar o yüzden görevlendirmedeki tarih esastır, görevlendirmedeki onay tarihi değildir bu).
Ama ben mevzuata göre bir tavır sergilemek isterim dersenizde ilk önce tebliğ edilecek ders programını alırsınız sonra eğer dersleriniz eşit paylaştırılmadıysa okulunuza mevzuat gereği eşit ders paylaşımı yapılması gerektiği ile ilgili dilekçe yazarsınız. size her türlü cevap vermek zorundalar(memurdan kayıt altına aldırın yoksa hiçbir önem arz etmez o dilekçe kaybolur :) memurunuz yoksa da kim yapıyorsa kayıt numarası vermesini isteyin. ). sonra sizin istediğiniz gibi yapılmaz ise bir üst makama şikayette bulunabilirsiniz. Sonrasını söyleyeyim size ben İLÇE müdürünüzü arar böyle bir durum var diye sonra sizin BTR olmanızın önünü tıkar müdürünüz sonra diğer arkadaş kurumunuzda norm fazlası olarak bildirilmek zorunda kalır, sonra açık varsa gönderilir yoksa ikinize de ders tamamlattırılır başka okullar aracılığıyla ki 21 saate kadar görev verebilme yetkileri bulunmaktadır. Sonra ise .... artık hocam o zaman gelince siz anlatırsınız buradan :)

Herşeyden önce hocam Allah sabır versin zümre zümreye bunu yapar ise başkası bize neler yapmazki, bana dokunmayan yılan 1000 yaşasın diyen bir zümreniz olmuş nurtopu gibi Allah hayırlı etsin.

hocam şimdiye kadar boyle bir sorunla karşılaşmadım ama btr olmamıza engel olabilşrlermı.yanı bız btr dılekçeleri gnderlilene kadar idarenın kopegimıyız.peki idari gorev verılemez var mevzuatta ben idarı gorev yaptığımı nasıl ispatlayacam.her gun gidip glcm.imza sırkusumu çıkartacam kendime özel.yarın göreve gelmedub dese bızum onursuz ı zaman nasıl ypcm arkadaşkara sorunmu diyecem.btr dilekçesı gndirelene kadar ne zaman gel git derlerse onu mu ypcaz.idarı gorev dıye resmı belge vermezler heralde.bilmedığimden sryrm.

cahraz' Alıntı:
hocam şimdiye kadar boyle bir sorunla karşılaşmadım ama btr olmamıza engel olabilşrlermı.yanı bız btr dılekçeleri gnderlilene kadar idarenın kopegimıyız.peki idari gorev verılemez var mevzuatta ben idarı gorev yaptığımı nasıl ispatlayacam.her gun gidip glcm.imza sırkusumu çıkartacam kendime özel.yarın göreve gelmedub dese bızum onursuz ı zaman nasıl ypcm arkadaşkara sorunmu diyecem.btr dilekçesı gndirelene kadar ne zaman gel git derlerse onu mu ypcaz.idarı gorev dıye resmı belge vermezler heralde.bilmedığimden sryrm.
.
hocam elinize ders programı vermeleri gerekiyor. vermezlerse de mutlaka sözle anlamazlarsa yazılı olarak isteyin.
bu ders programında ders varsa sadece o derslere girip çıkın.
.
ders yok İDARİ GÖREV yazmışlarsa.
okul müdürlüğüne dilekçe vererek hangi kanun maddesine dayandırılarak bu görevlerin verildiğini, idari görev olarak neler yapmanız istendiğini YAZILI OLARAK isteyin.
daha sonra isterseniz bir üst makama bu belgeleri de ekleyerek dilekçe verebilirsiniz.
.
yok size yazılı kağıt vermezlerse, hiç okula gitmeyin. sadece NÖBET GÜNÜNÜZDE OKULDA BULUNUN.
olmayan dersin ücretini size ödeyemeyeceklerine göre; kbs de size ders yaratamayacaklarına göre gitmediğiniz zaman da hiç bir şeyi kesemezler.
.
kötü bir deyim ama görevlendirmeniz yapılana kadar BANKAMATİK MEMURU olarak takılın...

dilekçe vermeniz gerekıyor derslerı esıt bolmelerı ıcın arkadasların belırtıgı gıbı sadece nobet gunu gıtmenız yeterlı olucaktır ama dılekce yazmazsanız ve okula gıtmezsenız ılceye bunu farklı sekılde yanı kendıler boyle bölunmesını ıstedıler felan fılan derler okulun 2. haftasına kadar ılcede mudur toplantıları ver ders ıhtıyacları belırlenır ve ıkınızıde baska okullarda gorevlendırırler (21 saate kadar)

cahraz' Alıntı:

İdari görevlendirme UYDURMASYON bir olaydır. Müdürlerin el altında amele olarak kullandığı yasal olmayan hatta İDARİ VE HUKUKİ(angarya anayasada suç unsurudur. sizin zümrenizi norm fazlası bildirmemesi de idari görevini ihmalden suçtur.) bir suç olan bir düzen, sebebi öğretmenin tayin olmak istememesi, gidecek okulun uzak olması gibi sebeplerden öğretmenlerinde göz GÖRE göre bu oyuna dahil oldukları ve göz yumdukları bir savsata maalesef.
hocam BTR görevlendirmeleri için belgeleri Okul Müdürü imzalıyor biliyorsunuz(aslında kaldırılmıştı ama bazı okul müdürleri bu durumdan rahatsız olunca okul müdürüne imzalatıyorlar. bunu en iyi Necdet SARI(Eğitici Formatör Eğitmeni Ankara' da) hocamızdan öğrenirsiniz.). Ama siz imzalamaz ise dilekçenizi direk İlçe MEM'e götürüp verin.

saolun hocam dedigunuz gibi ldari gorev derlerse sebebinu soracam ve sadece nobet gunu gidecem.yardimlariniz icin tskler.glsmeleri yzarum.

Geri