Müdür bt sınıfını kapatabilir mi

Kodla Büyü

megi21

Aktif Üye
okulumuza yeni gelen okul müdürü bt sınıfını kapatıp derslik yapmak istiyor ve seçmeli olarak bilgisayar dersini seçmek istemiyor.bunu yapabilir mi kendimi nasıl mağdur durumuna sokmamayı sağlarım

müdür beye de ki.Yarın öbür gün akıllı tahtalar gelir tablet pcler gelir fellik fellik beni arasın.Beim dersimi seçmez ve labı kaldırırsan ne bilişimi öğretmeni kadrosu açılır buraya ne de formatör görevlendirilir.Sonra başını vuracak yer arasın.Benden söylemesi diyerek mağrur bir duruş sergile ben giderim başka okula bana heryer aynı.Kıymetimi bilecek bir idareci vardır çünkü bilişim öğretmeni olmayıp da bütün bu ihalelerin başına kaldığını gören müdürler var şahit oluyoruz ah bi bilgisayar öğretmenim olsa diye yakınıyolar aklını başına devşir de :)

merak ettiğim şu okulda formatör öğretmenim ve bt sınıfı var bu durumda seçmeli olarak bilgisayar dersini seçmeme gibi bir durj olabilir mi. buna karsı kendimi nasıl savunabilirim

Hocam seçmeli dersler eğitim öğretim yılı başında kurul kararıyla seçilir. Dönem ortasında öğretmen varken böyle bir şeyi neye dayanarak yapıyor anlamadım. Kaldı ki bilgisayar sınıflarının dağıtılmaması yönünde resmi yazılar vardı onları gösterebilirsiniz. Ya da kendiniz bilgi edinmeye başvurup, hatta bunu okulunuzdan üst yazı ile yapıp sorabilirsiniz. En azından gelen yanıt da müdürü bağlayıcı olur.

megi21' Alıntı:
okulumuza yeni gelen okul müdürü bt sınıfını kapatıp derslik yapmak istiyor ve seçmeli olarak bilgisayar dersini seçmek istemiyor.bunu yapabilir mi kendimi nasıl mağdur durumuna sokmamayı sağlarım

Ne biçim müdürler var ya aklım almıyor. Bunları insanı hiç düşünmüyor. Bunları gördükçe kendimi çok şanslı hissediyorum. Müdürüm okulda B.t Öğretmeni olduğu için dersleri özellikle seçiyor ve birinci kademe de ders olmamasına rağmen yine de serbest etkinlik dersini verdi.

hocam bende dediğiniz gibi biliyorum okulda bt sınıfı ve formatör varken seçmeli oalrak bilgisayaarı seçmek zorunda olduğunu sanıyordum ama dönem arasındaki kurulda seçmeyecem dersi bt sınıfını kaldırcam diyor bende daha önce başıma gelmediği için kesin bilgi sahibi değilim ama bir şekilde bilgi sahibi olcaz artık bakalım

nhy03' Alıntı:
megi21' Alıntı:

Ne biçim müdürler var ya aklım almıyor. Bunları insanı hiç düşünmüyor. Bunları gördükçe kendimi çok şanslı hissediyorum. Müdürüm okulda B.t Öğretmeni olduğu için dersleri özellikle seçiyor ve birinci kademe de ders olmamasına rağmen yine de serbest etkinlik dersini verdi.

aslında bende bu zamana kadar bahsettiğiniz şekilde müdürlerle çalışmıştım ama işte bransımızdan dolayı idarecilerin iki dudagından çıkacak laflar iş hayatımızı mahvedebiliyor. aldığım o puanla böte bölümünü seçtiğim güne lanet eder oldum artık

Çok cesur bi müdürün varmış
BT laboratuarlarının çalışmasıyla ilgili her okula ayda bir yazı geliyor.Müdürlüklerden,Valilikten,Bakanlıktan vs.
Müdürün o yazılara ben kapattım BT sınıfı mınıfı kalmadı artık diye cevap döner heralde:))

megi21' Alıntı:

hocam sene başında bakanlkıktan okullara yazı geldi.bt sınıflarını kapatıp sınıfa dönüştürmeyin diye.eğer okulunuza gelmediyse ve siz sınıfınızın kapanmasını istemiyorsanız bu yazıyı size temin edebilirim.direk bakanlıktan gelmiş bir yazu,ıdır yani.lazımsa bulalım artis müdürüne göster.

Bırakın kapatsın. Daha sonra resmi yollarla hakkınızı ararsınız. Müdür de müdürlüğünden olur :)

Hocam dediğiniz durum benim başıma geldi bu sene. Haziranda iliçi yerdeğştirmeyle yeni tayin olduğum okulda BT biraz dağılmış halde de olsa vardı. Yaz tatilinden sonra eylülde döndüğümde BT sınıfının kapısını açtığımda bilgisayarların yerine sıraları gördüğümde şoke oldum. Okul mayıs ayında bilişim teknolojileri normu gösteriyor, öğretmen tayin olur olmaz BTS yi kapatıyor, haliyle dersimizi de seçtirmiyor. haziranda geldiğim okulda şuanda norm fazlası durumdayım.
Bizim branşın ve dersimizin son dönemlerdeki belirsiz durumu, malesef bizim halimizi İdarecilerin insifiyatifine bırakıyor.

megi21' Alıntı:
hocam bende dediğiniz gibi biliyorum okulda bt sınıfı ve formatör varken seçmeli oalrak bilgisayaarı seçmek zorunda olduğunu sanıyordum ama dönem arasındaki kurulda seçmeyecem dersi bt sınıfını kaldırcam diyor bende daha önce başıma gelmediği için kesin bilgi sahibi değilim ama bir şekilde bilgi sahibi olcaz artık bakalım

kurulda seçmicem nasıl oluyormuş, kurul oylama yapmıyor mu, önden bir konuşma yaparsınız sizin orda olduğunuzu bile bile bunu yapmanın haksızlık olacağını söyleyip öğretmenleri arkanıza alırsınız tabi korkak değillerse.. nolursa olsun böyle idareyle görev yapmak zor gerçekten Allah kolaylık versin, bizim bts den 2 tane sınıf çıkar ama müdürümüz dağıtılacak haberlerine demediğini bırakmıyor.

mudur BT sınıfını kapatmak ıcın ılden onay ıster.Illerdekı BT durumları Fatih projesı netleşene kadar değişeceğini zannetmem

hocam öncelikli olarak müdürünüze yarın bir dilekçe yazın. okulumuzdaki bt sınıfının kapatılıp sınıfa dönüştürüleceği ile ilgili duyumlar aldığınızı ve bu durumun ne gerekçe gösterilerek yapılacağına yönelik bir dilekçe yazıp müdürünüze verin. mutlaka cevap yazmak zorunda. daha sonra dileçeyi verirken müdürünüze diyin ki gelecek herhangi bir olumsuz cevaba göre ilçeye daha sonra ile ve daha sonrada valiliğe ve en son olarakta bakanlığa dilekçe yazacağınızı söyleyim. ama ilk adım olarak müdürünüze verin dilekçeyi. ama dilekçe yerine bu yazdıklarımı lafla yapmaya kalkarsan baş ağrısından başka bişey olmaz. bi öneri ben resmi yoldan olumsuz sonuç hiç almadım sende dene bence

İlçe koordinatörünüzle, varsa sendika temsilcilerinizle iletişime geçin.

BT Formatör öğretmenleri toplantılarında bize söylenen; proje bazında kurulan BT sınıflarını değil dağıtmak, herhangi bir cihazın bile dışarı çıkarılması , başka amaçlarla kullanılması yasak.

Kapatabilir şöyleki; okul kendi bt sınıfını akul aile birliği vs aracılığı ile yaptı ise...
Kapatamaz şöyleki; Bakanlık (Ulaştırma B. veya MEB / %99 böyledir) sınıfı yaptı ise Ankara'dan onay almadan kapatamaz.. Aksi halde şuç işlemiş olur.

tolgahan0010' Alıntı:
hocam öncelikli olarak müdürünüze yarın bir dilekçe yazın. okulumuzdaki bt sınıfının kapatılıp sınıfa dönüştürüleceği ile ilgili duyumlar aldığınızı ve bu durumun ne gerekçe gösterilerek yapılacağına yönelik bir dilekçe yazıp müdürünüze verin. mutlaka cevap yazmak zorunda. daha sonra dileçeyi verirken müdürünüze diyin ki gelecek herhangi bir olumsuz cevaba göre ilçeye daha sonra ile ve daha sonrada valiliğe ve en son olarakta bakanlığa dilekçe yazacağınızı söyleyim. ama ilk adım olarak müdürünüze verin dilekçeyi. ama dilekçe yerine bu yazdıklarımı lafla yapmaya kalkarsan baş ağrısından başka bişey olmaz. bi öneri ben resmi yoldan olumsuz sonuç hiç almadım sende dene bence

Hocam, ilk adım seçmeli ders asla dönem ortasında değişmez, sene başındaki öğretmenler kurulunda okulun durumu ( bt sınıfı varmı-yokmu, spor salonu varmı yokmu vsvsv), öğrenci - çevre ihtiyaçlarına göre seçmeli ders seçilir. 8. sınıfta vatandaşlık zorunlu seçmeli olmak üzere 2 saat, diğer sınıflarda 1 şer saat seçmeli ders vardır. Seçmeli dersler, malasef ( bende idareciyim) kötü niyetli idareci bt öğretmenini köşeye sıkıştırmak hatta normunu düşürüp 2 yıl sonra okuldan tayin istemesini sağlamak maksatıyla bt dersi dışında seçebilir ( seçemez aslında ama kurulda idareye karşı çıkan pek olmaz, olursa o arkadaşları başka görevlerde vererek köşeye sıkıştırır - dertli şube - zor külüp - nöbet günü- ders programı gibi- bu yüzden pek yanaşan olmaz) Malasef durum böyle hocam.

2. olarak bt sınıfının kapatılması asla ve kata söz konusu olamaz hatta donanım çıkarılması bile söz konusu olamaz. Ama bu demek değildir ki bu girişimlerin olmayacağı. adam yapar, siz sakın ola duyum var diye dilekçe falan vermeyin, boşu boşuna moralini bozabilir. Bt yi dağıtır ve ya kapatırsa, mebin yazıları var bt lerin kapatılmaması hatta okul çevresindki kişilerinde hizmetine sunulması vsvs bu yazıları ilgi tutarak il/ilçe mem e şikayet dilekçesi yazın ( ilgi bu bu yazılara rağmen bt nin okul müdürlüğünce kapatılıp sınıf yapıldığına dair). Sonrada arkanıza yaslanıp pirinçin taşını ayıklamasını izleyin. Torpili sağlam gelip taşı ayıklayabilirse idare mahkemesi yolu gözükür ama ordan kesin galip gelirsiniz.

3. müdürün karşı sendikasına geçin hatta bunu daha öncede yapabilirsınız.

saygılar

teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar ve ilginiz için :)
bende 2 şube müdürü ile görüştüm. okullara gelen 2 üst yazı yollayacaklar yarın bana bt sınıflarının kapatılmaması ve bt sınıfı olan okullarda seçmeli olarak zorunlu bilgisayar derslerinin seçilmesi ile ilgili. bu yazılar okullara gönderilmiş eylülde bunları müdürümüze göstercem izah etmeye çalışcam. ben geri adım atcagını snamıyorum gerçi ama şansımı dneyecem. sonuç vermezsede okulum vasıtası ile bakanlıkdan görüş almak için okujla dilekçe vermeyi düşünüyorum bakalım neler olcak.
uğraştığımız işlere bak ya bugun öğretmenler günü ve morali sıfır.yazık gerçekten.

megi21' Alıntı:
teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar ve ilginiz için :)
bende 2 şube müdürü ile görüştüm. okullara gelen 2 üst yazı yollayacaklar yarın bana bt sınıflarının kapatılmaması ve bt sınıfı olan okullarda seçmeli olarak zorunlu bilgisayar derslerinin seçilmesi ile ilgili. bu yazılar okullara gönderilmiş eylülde bunları müdürümüze göstercem izah etmeye çalışcam. ben geri adım atcagını snamıyorum gerçi ama şansımı dneyecem. sonuç vermezsede okulum vasıtası ile bakanlıkdan görüş almak için okujla dilekçe vermeyi düşünüyorum bakalım neler olcak.
uğraştığımız işlere bak ya bugun öğretmenler günü ve morali sıfır.yazık gerçekten.
hocam o yazılar zaten var müdürünün elinde bilmiyormu o yazıları. zaten doğru yoldasın bu saatten sonra fikir vermeye gerek yok. moralinide bozma. sen okul vasıtasıyla bakanlığa dilekçe verdiğin gün müdürün seni odasına çağırıp bi çay ısmarlayıp. dilekçeye falan ne gerek vardı ile başlayıp olayı kapatacaktır. hayırlısı hakkında hocam.

Burada 1. ve 2. kademe farklı ve uzak binalarda olan okullar var. Bu okullarda sıkıntı olabileceği düşünülerek (bt sınıfı 1. kademenin olduğu binada) bt dersi seçilmemiş. Ancak gelen müfettiş okul idaresini en az 6 saat (tabi yeterince sınıfı varsa) olmak üzere dersin seçilmesini, bt sınıfı olmasa dahi projeksiyon olan sınıflardan dersin verilmesi gerektiğini söylemiş.

Yani bt sınıfı olmasa bile ders verilmeli deniyor nerde kaldı ki mevcut olan bt sınıfının dağıtılması.. İlde yapılan toplantılarda bt sınıfından diğer sınıfların ve velilerin yararlanmasının sağlanması dile getiriliyor. Raporlar isteniyor.. İl milli eğitim müdürün bu çözümünden hoşnut olacağını sanmıyorum.. Kaldı ki Bt sınıfı dağıtıldı önümüzdeki yıllarda sınıf sıkıntısını nasıl çözecek..Adrese dayalı sistem olmasına rağmen belli okullarda öğrenci sayıları o kadar fazla ki, okulun pek çok bölümü sınıf haline getiriliyor.. Anlayacağınız peşi sıra gelen hatalar zinciri...

Koskoca Bakanlık gereksiz görmüş dersini okul müdürü görmüş çok mu? hem okul müdürleri yakında okul bile kapattırabilir :)

omd' Alıntı:
Bırakın kapatsın. Daha sonra resmi yollarla hakkınızı ararsınız. Müdür de müdürlüğünden olur :)
Evet sayın hocam bizde 2 adet BT sınıfı var bir tanesinden bilgisayarları idare ve sınıflara dağıtmışlar, kapatıp sistemden düşmek için baya bi uğraştık. O müdür öğretmenliğe başla böle bişi yaparsa sen resmi yerlere gereken işlemleri yaparsan.

benim okulumda da Bt Sınıfı kapatılacak. Ama açıkçası umrumda değil hatta daha iyi olacak. Çünkü bilgisayarlar milattan kalma, 98 kurulu, hergün en az 2-3 tanesi çökme durumunda, çalışanlar da daha doğrusu açılanlar da doğru düzgün işlemiyor. Durup dururken kapanıyor. Bios pilleri bitmiş durumda İyileştirme yapılmıyor ödenek yok diye doğru düzgün bi word bile işleyemiyoruz. artık ne olursa olsun dedim kapatın.

Geri