Müdür odasındaki interneti dağıtmak

Kodla Büyü

Yourdhacool

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öncelikle merhabalar arkadaşlar.Foruma yeni üye oldum.2016 Şubat atamasıyım. Yani daha çömezim. :D :D Başlıkta da belirttiğim gibi müdür odasındaki interneti switch kullanarak akıllı tahtalara dağıtmak istiyorum. Nasıl yapılacağını az çok tahmin edebiliyorum.
Fakat ne tür bir switch kullanmak gerekir?
Ekstradan kablo çekmek gerekir mi?
Siz değerli hocalarımdan destek bekliyorum.Okulumuza söylentiye göre şubatta fiber net gelecek.Fakat o zamana kadar internet lazım olacak.Bir de bu işin bana maliyeti ne olur?Müdür bey en az masrafla işi halletmemi söyledi.Şimdiden teşekkür ederim. :++: :++:

akilli tahtalara elektrik ve okulda fiber olmasa bile internet hatti cekilmis mi? kirmizi bir lan kablosu geliyor olmasi lazim tahtaya.

Suicide' Alıntı:
akilli tahtalara elektrik ve okulda fiber olmasa bile internet hatti cekilmis mi? kirmizi bir lan kablosu geliyor olmasi lazim tahtaya.
Bazı tahtalarda kırmızı lan kablosu var bazılarında ise hiç yok.Elektrik ise bütün tahtalarda var

murtok66' Alıntı:
kabloyla ugraşılmaz arkadaşım iyi bir modemle kablosuz dağit
hocam 3 katlı bir okula nası bir kablosuz modem alayım ki? Access routerlarla uğraşmam gerekecek o da çok masraflı olur diye düşünüyorum.Yoksa masraflı olmaz mı?

Hocam biz dağıttık daha önce pek verimli olmadı. İki modemle dağıttık. Müdür sonra ben işlerimi halledemiyorum deyip kapattı çöpe gitti yani.

Beyzaekz' Alıntı:
Hocam biz dağıttık daha önce pek verimli olmadı. İki modemle dağıttık. Müdür sonra ben işlerimi halledemiyorum deyip kapattı çöpe gitti yani.
bence de verimsiz olur 8mb interneti 20 sınıfa dağıtacağım. Eğer ille de bağla derse ne tür bir switch kullanayım?yoksa kablosuz modem+acces point mi kullanayım karar veremiyorum.

madem kablolar bir kisminda mevcut, okula gelen adsl hattini sistem odasina tasiyin ve burdaki kablolarla tahtalara ve internet lazim olan odalardaki prizlere dagitin. ne tur bir switch kullandiginizin cok onemi yok, cikis sayisi ihtiyacinizi karsilasa yeter.

Suicide' Alıntı:
madem kablolar bir kisminda mevcut, okula gelen adsl hattini sistem odasina tasiyin ve burdaki kablolarla tahtalara ve internet lazim olan odalardaki prizlere dagitin. ne tur bir switch kullandiginizin cok onemi yok, cikis sayisi ihtiyacinizi karsilasa yeter.
Hmmm anladım hocam. Sağolun :+1: :+1: . Ama bildiğim kadarıyla okulda sistem odası yok.Eğer oda varsa bir switch alıp dediğinizi yapayım. Ama yoksa ne yapacağım onu bilmiyorum :) :)

gigabit hızında yönetilebilir usb vb. girişleri olan 7/24 çalışaşabilen. 24 veya daha fazla soketli olan hp marka switch olabilir. kabin vb. varmı. tahtalara kabloların çekildiği bir merkez oda vardır. interneti oradan dağıt. cat6 hazır kablo kullan kafan ağrımasın.

mevzuat' Alıntı:
gigabit hızında yönetilebilir usb vb. girişleri olan 7/24 çalışaşabilen. 24 veya daha fazla soketli olan hp marka switch olabilir. kabin vb. varmı. tahtalara kabloların çekildiği bir merkez oda vardır. interneti oradan dağıt. cat6 hazır kablo kullan kafan ağrımasın.
sağol hocam

okula yakin zamanda zaten cihazlar gelir, sizde ucuza halletmek istiyorsunuz ve diger yandan yeni cihazlar gelince atil olacak o switch. zaten adsl dagitacaksiniz gigabit olsa ne olmasa ne... bence cok detayli bir switchle ugrasmayin, zaman ve para kaybi olacaktir.

Selamun aleyküm hocam öncelikle hem atanmanız hem yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun. Hocam ben 10 yıllık bilgisayar öğretmeniyim. Şu an 11. yılımı çalışıyorum. Eğer benim sizi düşündüğüme inanıyorsanız ve bana güveniyorsanız hiç bir şeyi ellemeyin. Ben 11 yıldır boşa uğraşmışım . Eğer benim 11 yılıma güveniyorsanız bu sorun için asla elinizi ve zihninizi yormayın. Çayınızı için pastanızı yiyin elhamdulillah deyin. Şubat ayında devlet kendisi gelip yaptığı zaman da bana lütfen dua edin.

Aydın ÖZTÜRK' Alıntı:
Selamun aleyküm hocam öncelikle hem atanmanız hem yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun. Hocam ben 10 yıllık bilgisayar öğretmeniyim. Şu an 11. yılımı çalışıyorum. Eğer benim sizi düşündüğüme inanıyorsanız ve bana güveniyorsanız hiç bir şeyi ellemeyin. Ben 11 yıldır boşa uğraşmışım . Eğer benim 11 yılıma güveniyorsanız bu sorun için asla elinizi ve zihninizi yormayın. Çayınızı için pastanızı yiyin elhamdulillah deyin. Şubat ayında devlet kendisi gelip yaptığı zaman da bana lütfen dua edin.
Hocam çok haklısınız. Bir dönem ücretli yaptım.Daha sonra 6 aylık staj dönemimiz vardı.Şimdi de bu var.Bu kadar kısa sürede devletin biz Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine üvey evlat muamelesi yaptığını anladım. O yüzden yarın müdüre çok masraflı olacağını söyleceğim.

Suicide' Alıntı:
okula yakin zamanda zaten cihazlar gelir, sizde ucuza halletmek istiyorsunuz ve diger yandan yeni cihazlar gelince atil olacak o switch. zaten adsl dagitacaksiniz gigabit olsa ne olmasa ne... bence cok detayli bir switchle ugrasmayin, zaman ve para kaybi olacaktir.
Yaptığım araştırmalar da bunu gösteriyor hocam. Hiç uğraşmayacağım zaten. Gene de teşekkür ederim.

BBNET
Geri