Müdür Yardımcılığı mı? Btr mi?

Kodla Büyü

keremser

Site Gezgini
Yatılı okulda btr yapmak mı yoksa müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek mi sizce?
btr görevi yaparken haftada 18 saat ek ders artı haftada nöbet için 6 saat ek ders ve aynı zamanda satranç egzersizi yapıyorum ve 12 saat derse giriyorum. İdareci olursam haftada 18 saat ek ders ve 12 saat derse girdiğim için 6 saatte oradan gelecek. Yani 30 saat ek ders btrde var. 24 saat ek ders müdür yardımcılığında var. okulun diğer bilgisayarla ilgili teknik işler de sanırım üzerime kalacak gibi görünüyor. Ben de Btr nin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Bilgisayar öğretmeniysen istersen başbakan ol yine de biri gelir "sen bilgisayarcıymışsın benim bi bilgisayar var.......ile başlayan cümleler kullanır..
müdür yardımcısı olursan hem işler üzerine kalır hem de evraklar arasında boğulursan...stress ve sorumluluk alanın artması da cabası...
ben bi ara kitap sipariş ettim müdür yardımcılığı sınavı için sınava 2 hafta falan kala çalışmayı bıraktım ve vazgeçtim....
haaa büyük te konuşmuyorum ola ki bir gün başka çare kalmaz en uygun seçenek idarecilik olabilir...idareci yapacağın okul da çok önemli bu arada
şimdilik istemez

İki yıldır btr yapan biri iken bu yıl müdür yardımcılığı yapıyorum bu ikisi arasında btr yi tek geçerim. Müdür yardımcısı olduğunda btr iken yaptığın işleri tam tamına olmasa da belli bir kısmını yerine getireceksin ( okul sitesi, bozulan bilgisayar tamiri, format gibi) o yüzden hiç bulaşma ( sen neden yapıyorsun diye soracak olursan mecburiyet biraz okulumuzdaki öğretmenlerin yarıdan fazlası stajer öğretmen ve böyle olunca da iş bize kaldı)

btr olursan sadece bilgisayara bakarsın
mdr yrd olursan hem idari işler + bilgisayara bakarsın.
ben rahatı sevmiyorum, başımdan iş eksik olmasın diyorsan mdr yrd ol.

mesajım bulunsun bende hep düşünmüşümdür müdür yardımcısı olsam mı diye ama düşünmekle kaldı.

yatılı olmayan bir okulda mdryrd olsak iyi olmaz mı

birde mdryrd olunca okulda bilişim hocası olur illaki ona yaptırırım olmaz sa da formatör bakar oda yoksa bozan kişi yapsın canım tamirci değilim ya

hocam öyle olmuyor müdür yardımcısı olunca öğretmenler okuldaki memurlar bilgisayar konusunda sizden yardımcı olmanızı istiyor müdür yardımcısı olarak hocam git kendin yap bul bi yolunu diyemiyorsun

zamanında sefa tetik hocamızın teknolojik müdür yardımcılığı için bir girişimi olmuştu bende dahil bu terimi hiç sevmemiştik ve nerdeyse hocamızı yerden yere vurup tiye bile almıştık, ama şu an ne kadar güzel bir düşünce olduğunu yeni algılıyorum.

Ben de şuan için Btryi tercih ettim. Müdür yardımcılığın ben de benzer sorunlar doğuracağını tahmin ettim. Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

Bu sorunun cevabı okulun şartlarına, idarecilerin durumuna göre değişir. Ama bende BTR yi isterdim.

Arkadaşlar 1 hafta önce müdür yardımcısı oldum.5 yıllık bilişim öğretmeniyim formatörlük,btr hepsini hakkıyla yaptım. İdareciliğin çok zor bir iş olduğunu hep düşündüm ve bliyordum ama aklımda hep bu soru vardı.ve biraz gelecek odaklı düşünmek istedim.şuanda btr nin de çalışma şartları zor 20-30 saat arası derse girip btr lik yapmak da zor iş ve adımız bilgisayarcı.1 haftalık izlenimlerime gelince kaşınmışım diyorum :) gerçekten çok zor hiçbirşey anlamadım şimdilik memur da yok memur işlerini öğrenci veli bir de dersler sıkıntılı yani anlayacağınız.Ama yönetimde olmanın da getirmiş olduğu psikolojik bir haz da var. Branşımızın geleceğini çok net göremediğim için giriştim bu işe ve yöneticilik benim kişilik özelliklerime de uygun..Hedefim bir an önce müdür olmak,müdür yardımcılığının iş yükü inanılmaz fazla ama müdür olmak için de yol yardımıclıktan geçiyor..Şuan çok yeniyim ilerleyen zamanlar ne gösterir bilemem ara ara düşüncelerimi paylaşırım artık burda :)

keremser' Alıntı:
Yatılı okulda btr yapmak mı yoksa müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek mi sizce?
btr görevi yaparken haftada 18 saat ek ders artı haftada nöbet için 6 saat ek ders ve aynı zamanda satranç egzersizi yapıyorum ve 12 saat derse giriyorum. İdareci olursam haftada 18 saat ek ders ve 12 saat derse girdiğim için 6 saatte oradan gelecek. Yani 30 saat ek ders btrde var. 24 saat ek ders müdür yardımcılığında var. okulun diğer bilgisayarla ilgili teknik işler de sanırım üzerime kalacak gibi görünüyor. Ben de Btr nin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

hocam hem btr hem egzersiz nasıl yapıyorsunuz hangi ildesiniz?

Bransımdan o kadar nefret ettirdiler ki hep aklıma "istifa" geliyor ama etsem ne olacak, açlıktan geberirim, sonucta bilgisayarcısın sen bilgisayarcı kal!!!! İdareye geçmek istiyorum ben ve ilçemde 4 okul bos, il genelinde ise 272 okuldan 115i doldu. Sınava girip 70 alsam yeterliydi ama müdürümün zorlamasına rağmen girmedim ve pişmanım. Artık bilgisayar görmek duymak istemiyorum. Biliyorum yine basıma gelecek bu sorunlar ama en azından zamanla bilgisayarcı kimliğim idareci olarak değişeceğine inanıyorum.

angel_33' Alıntı:
Arkadaşlar 1 hafta önce müdür yardımcısı oldum.5 yıllık bilişim öğretmeniyim formatörlük,btr hepsini hakkıyla yaptım. İdareciliğin çok zor bir iş olduğunu hep düşündüm ve bliyordum ama aklımda hep bu soru vardı.ve biraz gelecek odaklı düşünmek istedim.şuanda btr nin de çalışma şartları zor 20-30 saat arası derse girip btr lik yapmak da zor iş ve adımız bilgisayarcı.1 haftalık izlenimlerime gelince kaşınmışım diyorum :) gerçekten çok zor hiçbirşey anlamadım şimdilik memur da yok memur işlerini öğrenci veli bir de dersler sıkıntılı yani anlayacağınız.Ama yönetimde olmanın da getirmiş olduğu psikolojik bir haz da var. Branşımızın geleceğini çok net göremediğim için giriştim bu işe ve yöneticilik benim kişilik özelliklerime de uygun..Hedefim bir an önce müdür olmak,müdür yardımcılığının iş yükü inanılmaz fazla ama müdür olmak için de yol yardımıclıktan geçiyor..Şuan çok yeniyim ilerleyen zamanlar ne gösterir bilemem ara ara düşüncelerimi paylaşırım artık burda :)

Hocam yeni bir konu açmak istemediğimden son durumunuzu ve düşünceleriniz merak ederek bir ikide sorum olacak Yatılı bölge ortaokulunda btr'yim şu an görevlendirmeyle haziranda da müdürün teklifiyle yeni uygulamaya göre müdür yardımcısı olmamı istiyorlar ileri için ne gibi getirileri olur birde kaç saat haftalık ek ders alırız?Bildiğim kadarıyla 6 saat maaş karşılığı 6 saatte ekders 18+6 24 mü oluyor.Öğrenci işleriyle ilgilenecekmişim başka neler yapar bu müdür yardımcılığı çok da talibi var :roll:

ekders olayı dediğin gibi oluyor hocam. yapacağın işlerse müdürüne kalmış. sana hangi görevleri verirse onu yaparsın. benim okulum taşımalı okul ve 10-11 köyden sadece 1 tanesi sıkıntılı o köyün öğrencileride baya uğraştırıyor ama işini sevdikten sonra her sorunu bi şekilde çözersin. şunuda belirteyimki ben sırf teknik servis elemanı gibi algılanmak istemediğimden idarecilik yapıyorum. bana göre idarecilik yoğun olsada btrden kat kat daha iyi

hocam ben tam da dediğiniz gibi yatılı okulda 2 yıl formatör ve btr yaptım şu an Öğrenci işlerinden sorumlu Müdür Yardımcısıyım.
Şu an daha rahatım. En azından zırt pırt şununula bununla ilgilen diyen yok. Bilgisayar için öğretmenler rıca ile geliyorlar. O da size kalmış boş bi zamanımda bakayım diyosunuz. veya işim yoğun bakamam diyosunuz kibar bir dille. İsterseniz yok yapmıyorum da diyebilirsiniz idarecisiniz çünkü..

eğer tam mesai çalışırım 15 tatil yaz tatili yok senelik 20 günlük izin dışında okulda dururum diyorsanız 1 sn bile düşünmeyin idareciliğin işi ne kadar yoğun olursa olsun bilişim sınıfına doluşan kalabalığı idare etmekten daha fazla yorucu olamaz

bilisimci_009' Alıntı:
tereddütsüz BTR derim
hocam sen hiç idare ile uyumsuzluk yaşamadın sanırım umarımda yaşamazsın sırf bu yüzden 3 sene 15 saat derse talim etmiştim o zat btr yi köle gibi gören kılın tekiydi yani anlayacağın sadece öğretmenlik yaparım nöbet, sınıf rehberliği vb. işleri yapar kimsenin işine de bakmam derseniz o ayrı

aliu_71' Alıntı:
2side değil.
dersine gir çık
Sonuna kadar katılıyorum görevlendirme formator, BTR, müdür yardımcılığı yaptım ama en güzeli bilgisayar sınıfında varsa 30 saat derse girmek. Şu an bulunduğum okulda tek. Tas. Öğretmeni BTR oldu neredeyse hiç bilgisayarla ilgili soru gelmiyor artık, meslekte en rahat yılımı geçiriyorum :-)

Bence müdür yardımcılığı. Görevin bellidir. Kimse bilgisayarımda bi sorun var diye gelemez. Zaten bir sürü işim var onlarla uğraşamam dersin hocam. Görevin neyse onu yaparsın.

müdür yardımcılığının elbette iş yükü btr ye göre farklı her ikisinide yapmış biri olarak söylüyorum eğer azıcıkta yönetimsel işlerden hoşlanıyorsanız idarecilik btrye göre daha kolay. ama m.yardımcılığında tatil sıkıntısı var birde insanların kahrıda ayrı bir dert :) hangisi daha iyi sorusuna cevap birazda kişinin fıtratı ile alakalı diye düşünüyorum.

computing' Alıntı:
bilisimci_009' Alıntı:
tereddütsüz BTR derim
hocam sen hiç idare ile uyumsuzluk yaşamadın sanırım umarımda yaşamazsın sırf bu yüzden 3 sene 15 saat derse talim etmiştim o zat btr yi köle gibi gören kılın tekiydi yani anlayacağın sadece öğretmenlik yaparım nöbet, sınıf rehberliği vb. işleri yapar kimsenin işine de bakmam derseniz o ayrı
hocam yaşamaya yaşadım ama o kadar uç noktalarda bir uyumsuzluk yaşamadım.
Bence Müdür Yardımcısının Sorumluluğu çok yetkisi hiç yok .resmen evrak işinde çalışan memur gibi öyle olacağıma kendi işimi yaparım ondan iyi

hocam yatılı okulda müdür yardımcılığı zordur komisyon satın alma para pul entrika ne ararsan bulursun bence btr ye devam

Re: Ynt: Müdür Yardımcılığı mı? Btr mi?

Elbette Mudur yardımcılığı. En azından amele gibi çalıştırılmayiz. Fotoğraf çekmeye bile bizi çağırıyorlar. Sanki bi tek ben fotoğraf çekmeyi biliyorum.

Geri