Müdür Yardımcılığı mı? Btr mi?

Kodla Büyü
hocam müdür yardımcılığı artık sürekli olmayacak malesef, 4 yıl sonra ne olacağını bilemiyorsun idareci olursan, müdür yardımcılığını kimse kusura bakmasın ama ben hamallık olarak görüyorum..ek dersimiz zaten aynı..tek iyi yanı yazın ekders devam ediyor o kadar..

Re: Ynt: Müdür Yardımcılığı mı? Btr mi?

Nerede görev yaptıgınız da önemli bir etken hocam. Gecen sene gorev yaptigim koyde mudur vekilligi yaptim. Cok sorunlu bir koydu. Burnumdan getirdiler hem koylu hem ogrenci. Simdi bir il merkezinde 3 gun kendi okulumda derse giriyorum 2 gun bir okula btr olarak gidiyorum. Gecen seneyle bu seneyi kiyasliyorum bu sene cok rahatim. Eski okuluna kadrolu mudur olarak git deseler zerre dusunmeden hayir derim. Bu sistemde idareci olmak zor is ogrenci ayri dert veli ayri. Elinde yetki yok olani da kullandirmiyorlar ama istek cok. Bu sistemde yapilacak en iyi is btr ya da dersine gir cik dalgana bak hocam. Ama en basta da dedim yerine gore degisir

hocam btr ol keyfine bak bence.bende kız meslek lisesinde müdür yardımcısıydım.2 dönem istifa ettim btr oldum keyfime bakıyorum mesai 09:00-14:10 18 saat ekders %25 fazla daha me olsun böyle bir okul bul kendine

trickboy' Alıntı:
keremser' Alıntı:
Yatılı okulda btr yapmak mı yoksa müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek mi sizce?
btr görevi yaparken haftada 18 saat ek ders artı haftada nöbet için 6 saat ek ders ve aynı zamanda satranç egzersizi yapıyorum ve 12 saat derse giriyorum. İdareci olursam haftada 18 saat ek ders ve 12 saat derse girdiğim için 6 saatte oradan gelecek. Yani 30 saat ek ders btrde var. 24 saat ek ders müdür yardımcılığında var. okulun diğer bilgisayarla ilgili teknik işler de sanırım üzerime kalacak gibi görünüyor. Ben de Btr nin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

hocam hem btr hem egzersiz nasıl yapıyorsunuz hangi ildesiniz?
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

murathan21' Alıntı:
hocam btr ol keyfine bak bence.bende kız meslek lisesinde müdür yardımcısıydım.2 dönem istifa ettim btr oldum keyfime bakıyorum mesai 09:00-14:10 18 saat ekders %25 fazla daha me olsun böyle bir okul bul kendine

hocam kız meslekte 14.10da ders bitişi mi oluyor? yoksa istifadan sonra başka bir okulda mısnız? anadolu lisesinde btr olarak çalıştım 1. dönem 4de çıkıyordum.

only61' Alıntı:
Bilgisayar öğretmeniysen istersen başbakan ol yine de biri gelir "sen bilgisayarcıymışsın benim bi bilgisayar var.......ile başlayan cümleler kullanır..
müdür yardımcısı olursan hem işler üzerine kalır hem de evraklar arasında boğulursan...stress ve sorumluluk alanın artması da cabası...
ben bi ara kitap sipariş ettim müdür yardımcılığı sınavı için sınava 2 hafta falan kala çalışmayı bıraktım ve vazgeçtim....
haaa büyük te konuşmuyorum ola ki bir gün başka çare kalmaz en uygun seçenek idarecilik olabilir...idareci yapacağın okul da çok önemli bu arada
şimdilik istemez
:puhaha: :alkis:

veritas' Alıntı:
murathan21' Alıntı:

hocam kız meslekte 14.10da ders bitişi mi oluyor? yoksa istifadan sonra başka bir okulda mısnız? anadolu lisesinde btr olarak çalıştım 1. dönem 4de çıkıyordum.

kız meslekte müdür yardımcısıydım istifa ettim şuanda özel eğitim mesleki, eğitim merkezinde btr olarak çalışıyorum ders 9 da başlıyor 14 de bitiyo 6 e.t ve 13 tabletim var :)

cilekes_ogrt' Alıntı:
angel_33' Alıntı:
Arkadaşlar 1 hafta önce müdür yardımcısı oldum.5 yıllık bilişim öğretmeniyim formatörlük,btr hepsini hakkıyla yaptım. İdareciliğin çok zor bir iş olduğunu hep düşündüm ve bliyordum ama aklımda hep bu soru vardı.ve biraz gelecek odaklı düşünmek istedim.şuanda btr nin de çalışma şartları zor 20-30 saat arası derse girip btr lik yapmak da zor iş ve adımız bilgisayarcı.1 haftalık izlenimlerime gelince kaşınmışım diyorum :) gerçekten çok zor hiçbirşey anlamadım şimdilik memur da yok memur işlerini öğrenci veli bir de dersler sıkıntılı yani anlayacağınız.Ama yönetimde olmanın da getirmiş olduğu psikolojik bir haz da var. Branşımızın geleceğini çok net göremediğim için giriştim bu işe ve yöneticilik benim kişilik özelliklerime de uygun..Hedefim bir an önce müdür olmak,müdür yardımcılığının iş yükü inanılmaz fazla ama müdür olmak için de yol yardımıclıktan geçiyor..Şuan çok yeniyim ilerleyen zamanlar ne gösterir bilemem ara ara düşüncelerimi paylaşırım artık burda :)

Hocam yeni bir konu açmak istemediğimden son durumunuzu ve düşünceleriniz merak ederek bir ikide sorum olacak Yatılı bölge ortaokulunda btr'yim şu an görevlendirmeyle haziranda da müdürün teklifiyle yeni uygulamaya göre müdür yardımcısı olmamı istiyorlar ileri için ne gibi getirileri olur birde kaç saat haftalık ek ders alırız?Bildiğim kadarıyla 6 saat maaş karşılığı 6 saatte ekders 18+6 24 mü oluyor.Öğrenci işleriyle ilgilenecekmişim başka neler yapar bu müdür yardımcılığı çok da talibi var :roll:

Hocam Yatılı okuldaysan öğrenci işlerinden sorumlu müdür yardımcılarının 22 saat ekders aldığını bilmen lazım. 18 saat normal okullarda.. :)

ergensoft' Alıntı:
Hocam Yatılı okuldaysan öğrenci işlerinden sorumlu müdür yardımcılarının 22 saat ekders aldığını bilmen lazım. 18 saat normal okullarda.. :)

Hocam ben 18+6 alıyorum. Bi yanlışınız olmasın :shock:

hocam zaten kendin gayet güzel çözümlemişsin olayı. btr iken haftalık 30 saat ek ders, müdür yardımcısı olunca 24 saat ek ders ve bir yığın kağıt işi... ak ile kara arasında seçim yapmak kadar kolay...

sahininces' Alıntı:
ergensoft' Alıntı:

Hocam ben 18+6 alıyorum. Bi yanlışınız olmasın :shock:

Hocam Ben YBO'dayım:

Müdür Başyradımcısı: 30 saat
Pansiyondan Sorumlu Müd. Yrd: 28 saat
Personele ve öğrenciye bakan Müd. Yrd: 22 saat haftada ek ders alıyor.

Bunlar hiçbiri derse de girmiyor. (Branşları Sınıf Öğrt.)

arkadaşlar yatılı okulda 2.5 yıl görevlendirme müdür yardımcılığı yaptım şimdi aynı okulda btr olarak devam ediyorum.. bu sorunun cvb yönetimde benimde katkım olsun istiyorsan yada bulunduğun kurumda benimde kararlarım dikkate alınsın diyorsan ve son olarak fotoğraf çekmeye bile çağrılmak istemiyorsan idarecilik daha iyi ama yok ben btr olur dersime girerim okuldaki bütün teknik işleri yapar idareci ve öğretmen arkadaşlarınınızın özel bilgisayar işleri ile ilgilenirim bide haftasonu egzersiz açarım hiç bir gereksiz sorumluluğum olmaz bakarım davama diyorsanız btr tercih etmeniz daha doğru hocam..

BTR olmak okuluna, idarecisine, BT sınıfının durumuna göre değişir. Aynı şekilde sadece bt öğretmeni olmakda, md. yard olmakda. Bana göre kritterler aynı. 15 saat dersin olsa BTR olmak zorundasın ek ders için ama bt sınıfın 10 yıllıksa hergün dersin yarısını bilgisayarları adam etmeye ayırıyosan? Ya da idare yoktan yere okulda tutuyosa? Allaha şükür şimdiye kadar okula gidiş geliş saatlerimde sıkıntı çıkarmadılar bana. Şimdi ders saati de arttı. Seneye 24-28 arası dersim olacağa benziyor. Bu durumda yıllar sonra ilk defa BTR olmayacağım sanırım. Ama bt sınıfım eski ve hiç de yenilenecek gibi değil. Bu sene dönüşümden dolayı sınıflarım da kalabalık olacak. BT sınıfına girince gül olan öğrencilerin dikenleri çıkıveriyor nedense :D Sınıfta öğrenci idare etmekle BT sınıfında idare etmek çok farklı. Bi matematik öğretmeni falan olsam düşünmezdim ama artık bende idareciliği düşünüyo gibiyim. Ha yaparlar yapmazlar o ayrı tabi... Öğretmen olup 26 saat derse girip dersin olmadığında arkana bakmadan gitmek de var her ne kadar sınıfda sıkılsan bunalsan işlerin olsa da... Ya da 100 lerce öğrencidense odanda öğrenci öğretmen ya da veliyle sırayla görüşmek var ama tekli öğretim bile olsa okula en erken gelip en geç çıkmak var. Çook zor bir karar. Ama şu da var. Bizim branş 40-50 yaşımıza geldiğimizde çok zor olur mu? BT sınıfları belkide laptoplarla donatılacak. Belki de tablet verdik sınıfda işleyin diyecekler. Belkide haala masa üstü ile uğraşıcaz ki o zaman 50 yaşımda bilgisayarla kabloyla formatla nasıl uğraşılır. Şimdiden md. yrd olmak var ama bu seferde 4 sene sonra sen olmadın sen branşına dön biz yenisini bakcaz diyebilirler.. Kişiden kişiye ortama göre verilmesi gereken zor bir karar...

baynadir' Alıntı:
hocam zaten kendin gayet güzel çözümlemişsin olayı. btr iken haftalık 30 saat ek ders, müdür yardımcısı olunca 24 saat ek ders ve bir yığın kağıt işi... ak ile kara arasında seçim yapmak kadar kolay...

btr olunca 18 saat değil mi ekders?

Konuyu tekrar hortlatalım :)
Şu ortamda sınav sonucu ile müdür yardımcısı olmakmı. Yoksa btr mi
Bu arada okuluma yeni atandım. Ortamını bilmiyorum. Ögrenci profili düşükmüş. Bt sınıfı yok, etk. tahta var. Sabahçı ve 12 saat ders var. Btr olmakmı. Başka bir okumda müdür yardımcılığımı

geçici müdür yardımcılığı yaptım resmen çöktüm.btr ol açabilirsen egzersiz kurs vs aç.senden kralı yok.idarecilikte okulun camı kırılır akşam akşam kalkar gidersin kantine hırsız girer gider ifade verirsin.öğretmenlerle uğraşmayı saymıyorum bile.öğretmen camiasında kalitenin düşük olduğunu herkes söylüyor.idarecilik yaptığım dönemde bu söze çok hak verdim.en iyisi btr ol.belki eline daha az para geçer ama kafan rahat olur

tatili yok mesaisi cok soeumlulugu cok vs. vs.
illa biri secilecekse ben btr derdim. istemedigin vorevin olmayan is varsa agirdan al, yapiyormus gibi gorun yapma kim bilecek...

Btrnin her dönem belirsizliği sadece beni bu ikileme iten. Yoksa bencede btr en iyisi ama her dönem görevlendirme süreci çalkantılı

Geri