Müdür Yardımcılığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bireylul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bireylul

Aktif Üye
Arkadaşlar Müdür Yardımcılığı atamaları yakında başlayacak. Bilgisayar norm kadrosyu olmayan okullar yazamıyoruz.Yani bizden düşük puana alan herhangibi bir orta okul öğretmeni istediği okulu yazarken biz sadece norm olan okulları yazabiliyoruz. Bu olay doğal olarak atanma şansımızı birhayli düşürüyor. Her konuda olduğu gibi yine üvey evladız. Acaba bu konu ile ilgili mahkemeye açılmış dava varmı biliyormusunuz? Veya bir Fikir?

müdür yardımclığı için sınava girmiş olmak şart dimi hocam

biizim okullar ayrılacak da hocam(ilkokul-ortaokul)
tüm idareciler sınıfçı doğal olarak hepsi değişecek. bi umut sordum ben de belki şansım vardır diee

Yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar

MADDE 7 – (Değişik : 15.5.2010/27582 RG) (1) Yöneticilik görevlerine atanacaklarda aranılan genel şartlar şunlardır;

ç) (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak,

burada önemli olan dersin normunun olması değil o kurumda verilebilecek olmasıdır.

oguz_efe' Alıntı:
Yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar

MADDE 7 – (Değişik : 15.5.2010/27582 RG) (1) Yöneticilik görevlerine atanacaklarda aranılan genel şartlar şunlardır;

ç) (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak,

burada önemli olan dersin normunun olması değil o kurumda verilebilecek olmasıdır.

Hocam işte sorun yine milli eğitimin biz öyle anlamıyoruz oradan norm kadrosu varsa atanırsın anlamı çıkarıyoruz demeleri.

tercih yapsam mı yapmasam mı kara kara düşünüyorum. bu yıl da tercih yapmazsam seneye sınav filan açılırsa puanım yanıcak :(

BT öğretmenliği okadar iğrenç bir hale geldiki 2 dönem bile ne olacağı belli değil. diğer öğretmenlerin aklı rahat seçmeli ders gibi bir dertleri yok. İdare seçmezse kendine okul ara. Bu yüzden BT öğretmenliğine göre biraz daha belirgin olan Müdür Yardımcılığı daha mantıklı geliyor. Kötünün iyisi yani. Ama buradada BT öğretmenleri mağdur. Ben mahkemeye verilmiş bir dava yoksa sendikam aracılığı ile yönetmelik ile ilgili bölge idari mahkemesine dava açacağım.

Manisa norm fazlalarının atamalarını haftaya açıklayacak. Sonrada sıra münhal idarecilik atamalarına gelecek.

Arkadaşlar bu konu benim de kafamı çok yoruyor. Şimdi atanabilecek alan öğretmeni demek gerçekten norm anlamına geliyor(önceden okutabileceği ders olması gerekir diyordu), norm yoksa atanamıyoruz. Bizim önümüz yine kapalı yani :( kesin bilgi verebilecek olan var mı?

müdür yard. sınavını kazanır ve böte mezunu olarak meslek lisesine müdür yard. olarak atana bilirmiyiz?

müdür yard. sınavını kazanır ve böte mezunu olarak meslek lisesine müdür yard. olarak atana bilirmiyiz?

çanakkale böte mezunu bir arkadaşım tic. meselk lis. mdr yard. olorok atandı.

atanablilirsiniz hocam.

designbote' Alıntı:

çanakkale böte mezunu bir arkadaşım tic. meselk lis. mdr yard. olorok atandı.

atanablilirsiniz hocam.

2010 dan önce atanabilirdi belki ama 2010 da bununla ilgili maddeyi değiştirdiler, bu süreci çok iyi hatırlıyorum.
"ç) (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak,"

safran' Alıntı:
Arkadaşlar bu konu benim de kafamı çok yoruyor. Şimdi atanabilecek alan öğretmeni demek gerçekten norm anlamına geliyor(önceden okutabileceği ders olması gerekir diyordu), norm yoksa atanamıyoruz. Bizim önümüz yine kapalı yani :( kesin bilgi verebilecek olan var mı?

Norm olayı senede 2-3 kez belirlenebilcek bişeydir. Örneğin bir lise o sene içerisinde ders koyup norm verebilir ama atanma şartı buna bağlı değildir. Böte mezunu ilk orta okula ve genel liseye atanabilir ama meslek lisesine 2010 dan sonraki maddeye göre atanamaz. Başka bir örnekle Fen bilgisi öğretmeni önceden liseye atanabilirdi girebilecği fen dersleri vardı ama yönetmelik değiştikten sonra yani atama kararnamesinde ki branşı fen bilgisi olduğu için liselere atanamaz.

geçen seneki atama kılavuzunda tercih yapabilmek için hem o dersin (yani seçili) olması hem de normunun olması gerektiği yazıyordu. Bu yüzden okulda az sayıda ders saati olsa bile norm olmayınca tercih yapılamıyordu ve işin güzel :!: yanı bu koşulun sadece bilişim teknolojileri öğretmenlerini mağdur etmesi.

erden60' Alıntı:
atanamazsın hocam ben geçen sene bu şekilde tercih yapamadım böte olduğum için.

Ben size şöyle bir örnek vereyim.
BÖTEciyim. Böte normu olmayan yerleri yazmadım.
Ama yazamam sebebim. Okulların çok olması ve bana yakın yerde normu olan okul bulunması.
Eğer çok istediği bir okul olsaydı, ve beni norm yok diye atamasalardı hemen davayı yapıştırırdım.
Eğer bu şekilde istediğiniz bir okul varsa baş vurun atamazlarsa dava açın kazanın.

Bende aynen öyle yapmayı düşünüyorum. Atanamazsam ve daha düşük puanlı biri atanırsa dava açacağım. Hatta normu olan bir okula atansam bile benden düşük puanlı biri benim yazdığım ve sırf bu yüzden atanamadığım bir yere atanırsa bile dava açacağım.

sınıf öğretmenlerini atıyorlarsa sizi de atamaları gerekir.sınıf öğretmenlerinin normu mu var.

artık herkes kendi okuluna atanıyor. Sınıfcılar ilkokula branşcılar ortaokula lise öğretmenleri liselere atanıyor sadece.

uwe' Alıntı:
erden60' Alıntı:
atanamazsın hocam ben geçen sene bu şekilde tercih yapamadım böte olduğum için.
VUU ne anladım o işten ben....norm bulunuyor aslında bit derslerine girersin

Arkadaşlar bende bote mezunuyum nisanda mdr yardımcısı olarak bir kuruma atandım atam sürecinde bu söylediklerinizin bir çoğunu araştırma fırsatım oldu
mesala ;
1- Bizler anadolu lisesine atanazmışız! araştırdım bir çok şube müdürü aynen böle söledi hatta eskiden ilde görev yapmış şube müdürüde aynen böle söyledi ben genede yazdım sorun çıkmadı puanım tutmazdı zaten. ayrıca rotasyonla normal bir liseden müdür baş yardımcısı anadolu lisesine atandı hiç bir şey de olmadı paşalar gibi görev yapıyor.

2- meslek liselerinde sorun olacağı söylendi ben yazmadım ancak kafama takılan soru şu oldu biz diyelimki orda müdür yardımcısı olduk ücret nasıl tahakkuk edecek benim bildiğim 49 saate kadar ders verilebiliyo meslek lislesi öğretmenlerine burası muallak bence

3- ders seçilmemişse seçemezsin dediler ben seçtim- dersinin seçilmiş olması değil açılabiliyor olmasına bakılıyor.

benim çıkardığım sonuç : mebbis de önünüze açılan bütün kurmları tercih edebilirsiniz. yanlış birşey varsa onlar iptal etsin zaten bildiğim kadarıyla sadece ilgili tercih iptal oluyor.

eltanin' Alıntı:
Arkadaşlar bende bote mezunuyum nisanda mdr yardımcısı olarak bir kuruma atandım atam sürecinde bu söylediklerinizin bir çoğunu araştırma fırsatım oldu
mesala ;
1- Bizler anadolu lisesine atanazmışız! araştırdım bir çok şube müdürü aynen böle söledi hatta eskiden ilde görev yapmış şube müdürüde aynen böle söyledi ben genede yazdım sorun çıkmadı puanım tutmazdı zaten. ayrıca rotasyonla normal bir liseden müdür baş yardımcısı anadolu lisesine atandı hiç bir şey de olmadı paşalar gibi görev yapıyor.

2- meslek liselerinde sorun olacağı söylendi ben yazmadım ancak kafama takılan soru şu oldu biz diyelimki orda müdür yardımcısı olduk ücret nasıl tahakkuk edecek benim bildiğim 49 saate kadar ders verilebiliyo meslek lislesi öğretmenlerine burası muallak bence

3- ders seçilmemişse seçemezsin dediler ben seçtim- dersinin seçilmiş olması değil açılabiliyor olmasına bakılıyor.

benim çıkardığım sonuç : mebbis de önünüze açılan bütün kurmları tercih edebilirsiniz. yanlış birşey varsa onlar iptal etsin zaten bildiğim kadarıyla sadece ilgili tercih iptal oluyor.
ders seçilmemişse seçemezsin dediler ben seçtim- dersinin seçilmiş olması değil açılabiliyor olmasına bakılıyor.
yani siz norm bulunmayan bir okul seçip atandınız öylemi?

bireylul' Alıntı:
eltanin' Alıntı:
mesala ;

ders seçilmemişse seçemezsin dediler ben seçtim- dersinin seçilmiş olması değil açılabiliyor olmasına bakılıyor.
yani siz norm bulunmayan bir okul seçip atandınız öylemi?

hayır tam olarak öyle değil norm vardı ancak norm olmadığı söylenen okullarda mebbisde açıldı bende seçtim. okul onayladı ilçe onayladı ilde onayladı diyorum. hiç kimse bunu sorun etmedi ilköğretim olması yetti

Ben anadolu öğretmen lisesine müdür yardımcısı olarak atandım geçen yıl üstelik bilgisayar öğretmeni de vardı okulda.

eltanin' Alıntı:
mesala ;

olur hocam meslek lisesine atanırsınız bence....orda koordinatörlük görevide alırsınız...

ek ders için evet... fakat sevmeden veya istemeden başlarsınız elinize yüzünüze bulaştırırsınız...

Geri