Sayfaların tamamını okumadım ama şöyle de açıklanamaz mı durumun saçmalığı;
x lisesinde 20 saat felsefe dersi var 1 tanede felsefe öğretmeni. Dolayısıoyla 2. bir norm yok. Bu durumda o lisye müd. yrd. başvurusunda bulunan bir felsefe öğretmeni atanamayacak mı? Çok saçma. Kontenjan.meb de normlara bakıldığında idarecilerde dahil olarak norm yazmaz. Sadece öğretmenlerin normu yazar. İlk müd yrd sınavına giricem. Ortaokul yazıcam, tercihlerimi değiştirmemi isterlerse(normu yok diye) değiştirmicem ve mahkemeye vericem. Ders zaten seçmeli o okulun BT öğretmeni yoksa zaten seçilmemiştir ve norm olmaz(seçslerde norm çıkmıyorya...). En baştan beri söylüyorum çok nüfuzlu birilerinin BT öğretmenlerine bir garezi var ya da farklı bir devlet politikası var. Her alanda çok ama çok bilinçli bir şekilde önümüz kesiliyor. Ne yapıp edip bir yolunu buluyolar. Ve çok sitematik yapıyorlar. Sırasıyla ders saatinin azaltılması, notun kalkması, 1. kademeden kalkması bunlar hep birer yıl arayla sistematik bir biçimde yedire yedire yapıldı ve bize istediklerini yaptırdılar. Şu an ne derlerse yapmak zorundayız resmen. Bi BT rehberliğidir gidiyor. Hiç birimizde biz öğretmeniz teknisyen değiliz diyemiyoruz. Ben şahsen 2. dönem BT rehberliği istemiycem çünkü bu dönem tek kendi okulumdayım 2. dönem de bana verecekler roller değişecek. Tabiki yapan arkadaşlar haklı onlar 2 okulda ama ben tek kendi okulumdayım. Ama ben 2. bir liseye gittiğimde herhangibir bilgisayar teknisyeni gibi hissetmek istemiyorum kendimi. Hiç derse girmicem. Birileri düğmeye bastırmak için beni çağıracak yok ya. Yeter allah aşkına yeter. Dersten geçtim zaten o geri gelmez. Bilgisayar desteği vermedikleri sürece gelmesin de bana göre. xp yi office 2003 ü zor kaldırıyo makineler. Çocuk eve gidiyo başka okula geliyo başka (eski programlar.) Kimisi xp ile okulda tanışıyo evde var win7-8. Böyle bi teknoloji olurmu. Ya BT sınıfı olması bile şart değil BT sınıfı olmasa bile artık her sınıfta pc var. Tamam biz ilgilenelim ama sadece kendi okulumuz olsun norm olsun. Buna neden bu kadar ayak diriyolar ki? Geçen sene çıkan norm yazısına göre hesapta bizim normu maliye ve bilmem nere belirleyecekti ders saatine bakılmaksızın ne oldu? Nedir bu kin bize karşı anlamadık arkadaşlar ortak bir yol bulaım diyoruz evet zor ama bulalım artık. Üzerimize oynanan sistematik bir oyun var iddalıyım.
Çok uzattım nerden başladım nereye geldim. Ama bir soru:
KPSS ye girip memur olarak bilişim hizmetleri sınıfına falan meb haricinde atanamazmıyım? Belediyelere falan? Bir yaş sınırı var mı? Ayrıca muhtemelen şimdikinden daha çok maaş alırım...
Edit: Bu sene de davranış notu kalktı. Belki de seneye de bt görevlendirmeleri ders saatlerinin farklılığından dolayı zor yapıldığı için, bazıları 3 bazıları 4 gün gittiği için, ya da seçmeli dersler seneye 6 larda seçecek ve daha da karışacak ortalık bu yüzden seçmelileri azaltıp bizimkini tamamen kaldıracaklar...