müdür yardımcılığından istifa etmek??

Kodla Büyü

dobra1979

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar eml ye müdür yardımcısı olarak atandım ama gerçekten yorucu bir iş. İstifa etmeyi düşünmeye başladım :) ancak o okulda da kalmak istemiyorum merkezde bulduğum boş bir okula tayin isteyebilirmiyim (İlköğretime) lütfen bu konuda düşüncelerinize ihtiyacım var.

hocam sizi yoran nedir? sıkıntıları paylaşırsanız bizde ona göre idarecilik düşünürüz

dobra1979' Alıntı:
arkadaşlar eml ye müdür yardımcısı olarak atandım ama gerçekten yorucu bir iş. İstifa etmeyi düşünmeye başladım :) ancak o okulda da kalmak istemiyorum merkezde bulduğum boş bir okula tayin isteyebilirmiyim (İlköğretime) lütfen bu konuda düşüncelerinize ihtiyacım var.
yüzme bilmiyodun niye çıktın kavağa..

tenten' Alıntı:
dobra1979' Alıntı:
yüzme bilmiyodun niye çıktın kavağa..

hocam bence öyle bir hata yapmayın. Biraz sabredin zamanla alışacaksınız. Herşey daha güzel olacaktır. Herşeyin başı sabır.

Bence de acele etmeyin hocam. ileride bu yazdıklarınıza bakıp gülümsersiniz. insan her zorluğa zamanla alışıyor...

hidayet38' Alıntı:
Yeni sistemle meslek liseleri en popüler liseler olacak o zaman iyiki istifa etmemişim dersiniz...

inşallah hocam inşallah. Zaten yaza kadar beklerim alıştım alıştım alışamazsam hayırlısı böyle imiş derim basarım istifayı. Hakkımızda hayırlısı

ilk 6 ay zulüm gelir ama sonra iyiki idareci olmuşum dersin hocam kanına işledimi bi daha vazgeçmek zor ya 6 aydan önce istifa et yada ömür boyu bu yorucu günlerin tadını çıkar :)

hocam yeni başladığınız için hem okul değiştirdiniz hemde öğretmenlikten müdür yardmcılığına atandınız yani anlayacağınız biranda bukadar değişikliğe adapte olmak kolay değil yaptığınız iş nekadar ağır olursa olsun birkaç ay içinde herşeye alışacağınız için kendinizi bukadar psikolojik olarak yorgun hissetmeyeceksiniz.
yeniliklere alışmak yorucudur sebep tecrübe yoksunluğu
yapman gereken tek şey biraz sabretmek...

inş hocam adapte olsam belki sorunlar hafifleyecek. Heralde ilköğretimden geçiş yaptığım için zor oluyor.

hocam meslek liseleri hem öğrenci hemde öğretmen bakımında farklı oluyor bende meslek lisesindeyim yeniyim daha adapte olmaya çalışıyorum benim gözlemlediğim kadarıyla olayları biraz akışına bırakmak gerekiyor gibi geliyor idalist yaklaşınca ezilen sen oluyorsun

hocam birde siz ilköğretimden gelmişsiniz onunda zorluğu var tabi ister istemez bırakın ilköğretimi düzlise bile olsa meslek lisesi olayı biraz farklı orda bölümler falan giriyor işin içine bölümler arası anlaşmazlıklar falanda var sa vay gele haline ama her şey zamanla sizin açınızdan daha güzel olacaktır hayırlısı inşallah

metemli' Alıntı:
hocam meslek liseleri hem öğrenci hemde öğretmen bakımında farklı oluyor bende meslek lisesindeyim yeniyim daha adapte olmaya çalışıyorum benim gözlemlediğim kadarıyla olayları biraz akışına bırakmak gerekiyor gibi geliyor idalist yaklaşınca ezilen sen oluyorsun
sizdemi müdür yardımcısınız hocam hakkaten idealist olmamak gerekiyor. Buda ters geliyor bana :( Kendimizi köreltiyoruz resmen umarım en kısa zamanda adapte oluruz hayır işin garibi ne biliyomusunuz rotasyondan gidenler meslek lisesini arıyolar yani karışık bi durumla karşı karşıyayız. 4. sınıftan sonra meslek liselerine öğrenci alımı olacakmış yeni sistemde acaba bu sorunları azaltırmı yoksa hafifletir mi. Birde şu sistem yanlış hocam günümüze uygun bölümler açılmıyor mesela tekstil alanı Türkiyede iyi fakat bi tekstil bölümü yok yani iş garantili bölümler açılsa inanın sıkıntılar azalır. Allah yardımcımız olsun.

metemli' Alıntı:
hocam birde siz ilköğretimden gelmişsiniz onunda zorluğu var tabi ister istemez bırakın ilköğretimi düzlise bile olsa meslek lisesi olayı biraz farklı orda bölümler falan giriyor işin içine bölümler arası anlaşmazlıklar falanda var sa vay gele haline ama her şey zamanla sizin açınızdan daha güzel olacaktır hayırlısı inşallah

hocam bölümler arasında sıkıntıya rastlamadım ama kültürcülerle meslekçiler arasında sıkıntıların olduğunu gözlemliyorum. Aslında meslek liselerinde 9. sınıflardan itibaren atölyelere alınsa çocuklar daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Kültür dersleride atölye dersleriyle birlikte yürüse daha faydalı olur eminim. Sizlerin yazdıklarınızı görünce rahatlamaya başladım iyiki bu forum varyaa.

yok hocam ben bilişim öğretmeniyim fakat olayın içinde oluyorsun ister istemez cünkü bilişim öğretmenleri müdür yardımcısında sorumlu öğretmen oluyorlar

hocam rotasyon olayı çıkmadan önce meslek liselerinde bir kalıplaşma durumu vardı yıllardı orda olan idareciler vardı çünkü hepsi kendi başına ayrı bir kıraldı

şimdi bir okulda ilköğretim veya düz lise müdür ve müdür yardımcıları vardı ama meslek liselerine gelince olay değişiyor teknik müdür yardımcısı ayrı bir kıral koordinatör müdür yardımcısı ayrı bir kıral satın almayla uğraşan ayrı bir kıral açık lise varsa orayla uğraşan ayrı bir kıral çünkü hepsine ayrı ayrı işin düşüyor onlarda kendi mevkilerinde görevlerini yapmak yerine devleşiyorlar

4 sınıftan sonra öğrenci alımı olayına gelincede güzel olur ama ilk yıllarda büyük sıkıntıları olacaktır çünkü üst sınıflar kesinlikle alt sınıfları çok sıkıştırırlar

dobra1979' Alıntı:
metemli' Alıntı:

hocam bölümler arasında sıkıntıya rastlamadım ama kültürcülerle meslekçiler arasında sıkıntıların olduğunu gözlemliyorum. Aslında meslek liselerinde 9. sınıflardan itibaren atölyelere alınsa çocuklar daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Kültür dersleride atölye dersleriyle birlikte yürüse daha faydalı olur eminim. Sizlerin yazdıklarınızı görünce rahatlamaya başladım iyiki bu forum varyaa.

bence kültürcülerin sıkıntısıda şu bizi anlamıyorlar onlar zannediyorlar ki 40 dk hep öğrenciye anlatacaktın ki bizde kesinlikle böyle değil sen olayı anlatırsın sonrasında çocuk bolca uygulama yapar bu sırada atölyelerde hep bir hareketlilik sanki başlarında hoca yokmuş gibi bir ortam oluşur ki busefer zannediyorlar biz yatıyoruz çekemezlik durumları doğuyor kendi adıma diyorum uygulama yaptığım gün akşam sekiz dedimmi yorgunluktan uyuyorum

bir başka durumda çocuklarla ilgili bir çok sorumluluğu bize yıkıyorlar dersine girdiği çocuğun ne kılığına ne kıyafetine bakıyorlar hiç karışmıyorlar o zamanda meslekciler onlara karşı bileyleniyor

son olarakta işin özünde ek ders olayı yatıyor ister istemez cekememezlik oluyor tabiki

metemli' Alıntı:
dobra1979' Alıntı:
metemli' Alıntı:

bence kültürcülerin sıkıntısıda şu bizi anlamıyorlar onlar zannediyorlar ki 40 dk hep öğrenciye anlatacaktın ki bizde kesinlikle böyle değil sen olayı anlatırsın sonrasında çocuk bolca uygulama yapar bu sırada atölyelerde hep bir hareketlilik sanki başlarında hoca yokmuş gibi bir ortam oluşur ki busefer zannediyorlar biz yatıyoruz çekemezlik durumları doğuyor kendi adıma diyorum uygulama yaptığım gün akşam sekiz dedimmi yorgunluktan uyuyorum

bir başka durumda çocuklarla ilgili bir çok sorumluluğu bize yıkıyorlar dersine girdiği çocuğun ne kılığına ne kıyafetine bakıyorlar hiç karışmıyorlar o zamanda meslekciler onlara karşı bileyleniyor

son olarakta işin özünde ek ders olayı yatıyor ister istemez cekememezlik oluyor tabiki

hocam işte tam olayı anlatmışsınız bende onun için diyorum çocukları 9 dan itibaren atölyeye alınacak eskiden böyleymiş ve daha iyiydi diyor meslekçi arkadaşlar. Ekders konusuda ayrı bir sıkıntı galiba. Hocam bizim bilişim bölümü hepsi sınavla gelen öğrenciler. Sıkıntı yok maşallah sıkıntı hep sınavsızlarda.yav buralarada tüm öğrencileri sınavla alsalar eminim %75 sorun azalacak. Valla 6 saat derse giriyorum bilişim bölümüne gidince sanki cennete gidiyorum gibi geliyor :) Hakkımızda hayırlısı yapamazsam istifa ederim artık.

hocam yapamıyacak ne var benim anladığım kadarıyla sizi siz zorluyorsunuz o kalıplaşmış internet gittiğinde telefonu susturmayan eski idarecilere göre siz eminimki layıkıyla yaparsınız görevinizi adama bak internet yok mu diye arıyor yok diyorum hiç mi yok diyor :) sanki benim yüzümden yokmuş gibi birde telefonda trip atıyor

o adamlar yaptıktan sonra siz hayli hayli yaparsınız biraz kendinize zaman tanıyın

bu arada hocam görev dağılımında müdür size ne görev verdi

metemli' Alıntı:
hocam yapamıyacak ne var benim anladığım kadarıyla sizi siz zorluyorsunuz o kalıplaşmış internet gittiğinde telefonu susturmayan eski idarecilere göre siz eminimki layıkıyla yaparsınız görevinizi adama bak internet yok mu diye arıyor yok diyorum hiç mi yok diyor :) sanki benim yüzümden yokmuş gibi birde telefonda trip atıyor

o adamlar yaptıktan sonra siz hayli hayli yaparsınız biraz kendinize zaman tanıyın

hocam 10. sınıflara bakıyorum bilişimle olan işlere bakıyorum stratejik plan falan işleri verdiler ya resmi olarak yazı vermediler bunuda anlamadım zaten. Hocam benim yanımda kalan arkadaş 9 lara bakıyor onun işi daha zor zaten sıkıntımız 9 larda 10 larda çok fazla sorun olmuyor şükür 9 ların şikayetleri kavgaları benide bezdirdi :) günlük devamsızlıklar falan filan.

dobra1979' Alıntı:
metemli' Alıntı:

hocam 10. sınıflara bakıyorum bilişimle olan işlere bakıyorum stratejik plan falan işleri verdiler ya resmi olarak yazı vermediler bunuda anlamadım zaten. Hocam benim yanımda kalan arkadaş 9 lara bakıyor onun işi daha zor zaten sıkıntımız 9 larda 10 larda çok fazla sorun olmuyor şükür 9 ların şikayetleri kavgaları benide bezdirdi :) günlük devamsızlıklar falan filan.

vallaha hocam Allah kolaylık versin ama bir şekilde kendi düzninizi oturtmanız gerekiyor

9 lar ilköğretimden geçtikleri için liseye adapte olmaları kolay olmuyor devamsızlık konusunda sıkıntı yaşıyorlar ilköğretimde zannediyorlar daha kendilerini

hocam biraz sert davranın derim hele birde yumuşak davranırsanız ipin ucunu alamazsınız Rabbim kolaylık versin

İlköğretimde formatör öğretmenlik yerine idarecilik daha iyi diye düşünüyorum.

Ama meslek lisesinde girip çıktığınız ders varsa bence öğretmenlik daha iyidir sanırım.Bunu idareciliğin zor olmasından söylemiyorum.Sonuçta yukarıda arkadaşlarda belirtmiş ne adamlar idarecilik yapıyor ve istifa etmiyor demek ki onlar yapabiliyorsa siz zaten yaparsınız.Ama idareci olunca okulda geçirdiğiniz zaman arttıysa bu sizi sıkıyor olabilir belki.Ayrıca bilmiyorum bilişim öğretmenisiniz diye yine size kaktırıyorlarsa stratejik plan -arge-tky görevleri bunlarda sinir bozucu olabilir.Sanki planı bilgisayar kendi kendine yapıyor.

grandmasterb' Alıntı:
İlköğretimde formatör öğretmenlik yerine idarecilik daha iyi diye düşünüyorum.

Ama meslek lisesinde girip çıktığınız ders varsa bence öğretmenlik daha iyidir sanırım.Bunu idareciliğin zor olmasından söylemiyorum.Sonuçta yukarıda arkadaşlarda belirtmiş ne adamlar idarecilik yapıyor ve istifa etmiyor demek ki onlar yapabiliyorsa siz zaten yaparsınız.Ama idareci olunca okulda geçirdiğiniz zaman arttıysa bu sizi sıkıyor olabilir belki.Ayrıca bilmiyorum bilişim öğretmenisiniz diye yine size kaktırıyorlarsa stratejik plan -arge-tky görevleri bunlarda sinir bozucu olabilir.Sanki planı bilgisayar kendi kendine yapıyor.

bilişimciyim diye bilgisayarla ilgili işleri bana veriyolar tecrübe arttıkça bunu artıracaklar galiba. Hocam esas mesele öğrencilerin hedefsizliği sadece zaman geçitmek için yada aile zoruyla gelen çocuklar. Yani boş bi ilköğretim bulsam geçiş yapabilirmiyim onu araştırmam gerek ayrıca olduda 1-2 hafta sonra istifamı versem kabul edilirmi yada norm fazlası atamalr olursa istifa edip bende tercih yapabilirmiyim

hocam bence de istifa etmeyin. İnan döndüğünüzde mutlu olacağınız o dünyayı bulamayacağınızdan emin olabilirsiniz. İnanın rezalet bence biraz daha sabredin.

Geri