Aydınlandım resmen.Müdür yardımcıları da, Müdür baş yardımcısı da değildir.
İçimden geldi hatırlatayım dedim.
sizin dediğiniz gibi yenisini paylaştımsicil kalktı, disiplin amirlerinde yoklar diye biliyorum. bakınca yazacağım.
Adınıza sevindim.Aydınlandım resmen.
Benim de içimden geldi..Müdür yardımcıları da, Müdür baş yardımcısı da değildir.
İçimden geldi hatırlatayım dedim.
Bizim müdür yılda iki kere ders denetlemesi yapıyor hocam imam hatip ortaokulunda.Ortaokulda müdürün ders "denetleme" gibi bir yetkisi yoktur.
Lisede ise "... her öğretim yılında en az bir defa dersini izler ve rehberlikte bulunur."
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
Madde 78
d) Öğretmenlerin performanslarını artırmak amacıyla her öğretim yılında en az bir defa dersini izler ve rehberlikte bulunur.
internette "Ders Denetim Formu" gibi dolaşan belgeler uyduruktur.
Benim de içimden geldi..
ne yetkisi imiş o sayın hocam. yasa yönetmelikle açıklarsanız bilgilenmiş oluruz. vekaleti kas ediyorsanız o ayrı.Okul müdürü yetki verirse müdür yardımcısı bu yetkisini kullanabilir.
bu güne kadar mdr. yrd imzalı herhangi bir görev verildi mi size ? verilmemiş olması gerekir. tüm görev kağıtlarında müdürün imzası olur. (okulda olmadığı zaman vekalet eden mdr yrd olur o ayrı)Sicil amiri değildir. Bu doğru.
Amir midir, amir değil midir onu bilmem.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ nde yazıyor. yukarıda da igili kısmın ss i var. Öğretmenlere mdr yard imzalı herhangi bir şey tebliği edememelerinden de anlaşılıyor zaten.mevzuatta bu açıkça ifade edilir mi peki, yani amir olmadıkları konusu
Müdür baş yardımcısının da yok sayın hocam. Sadece müdürMüdür muavini müdüre yardımcılık eder. Amirlik yetkisi yok. Ancak nöbetçi müdür yardımcısı filan olduğunda nöbetçilerin başında idarecilik yapabilir Onun dışında müdür yetkili vs değilse başka bir idari yetkisi yok öğretmen üzerinde. Müdür başyardımcısı olursa iş değişir ama. O müdür gibi oluyor
sanırm müdür yardımcısısınız.Okul müdürü yetki verirse müdür yardımcısı bu yetkisini kullanabilir.