Müdür yardımcıları amir değildir. Bilmeyenlere duyurulur !!!

Kodla Büyü
görevini hakkıyla yapmak bile bazı kişileri kıskandırıyor özellikle öğretmen olmaması gerekirken öğretmenlerin başına müdür veya müdür yardımcısı olma yolunu bulmuş kişileri onlara göre siz potansiyel amir üst adayısınız çünkü işinizi düzgün tam ve eksiksiz yapıyorsunuz sizi tehdit olarak gördükleri için her fırsatta müdüre il ilçe şube müdürlerine aleyhinizde iftira dedikodu envai çeşit entrikaları itinayla atarlar hemde hiç sıkılmadan utanmadan bunun örneklerini çok gördüm tek çözümü var kapıyı kapatıp içeride bir iki kemiğini kırıp çıkacaksınız şahit kamera vs olmayacak.

"tek çözümü var kapıyı kapatıp içeride bir iki kemiğini kırıp çıkacaksınız şahit kamera vs olmayacak." Eğitimde şiddete hayır söylemlerinin gündemde olduğu bu günlerde bu şekilde bir yorum yapmanız çok acı. sorunlarımızı kimse görmediği durumlarda şiddetle çözebiliriz yani. emin olun şiddetle hiçbir şey çözülmez, sadece sonrasında daha ağır şekilde karşımıza çıkmak üzere ötelenir.

sayın hocam sizin aleyhinizde iftira dedikodu yapılması sizi diğer insanların gözünde aşağılık iki yüzlü ahlaksız sapık hırsız yalancı ....vs. bir insan gibi görünmeniz için hakkınızda yalan iftira yayan kişi sizce şiddet yapmıyor mu yoksa daha kötüsünü mü yapıyor.(Bu tip insanlara ne yapsanız azdır ellerinden gelse toplum içinde size şiddette uygularlar ama herkese şirin görünmeleri gereken bir kurgu hayatları vardır yoksa yalanlarına nasıl inandıracaklar amirlerinizi ... )
tabi burada herkes ve her idareci aynı değildir çok düzgün şerefli namuslu ahlaklı erdemli çalışkan yardımsever vicdanlı ve vatana millete insanlara meslektaşlarına onurla gururla severek hizmet eden idarecilerimizde var hepsi kesinlikle bu şekilde değiller zaten sorunda burda hepsinin böyle olamaması ve bir yolunu bulup idareci olabilen bu toksik sosyopatlar.
Ayrıca bu tip insanların tek çekindiği deşifre olmaları ve kendilerine posta koyabilecek gemileri yakmış kişilerdir bu tiplerin kaybedeceği birşey olmadığı için adamın yaptığını söylediğini yanına kar bırakmazlar bunu çok iyi bilirler.

Son düzenleme:
görevini hakkıyla yapmak bile bazı kişileri kıskandırıyor özellikle öğretmen olmaması gerekirken öğretmenlerin başına müdür veya müdür yardımcısı olma yolunu bulmuş kişileri onlara göre siz potansiyel amir üst adayısınız çünkü işinizi düzgün tam ve eksiksiz yapıyorsunuz sizi tehdit olarak gördükleri için her fırsatta müdüre il ilçe şube müdürlerine aleyhinizde iftira dedikodu envai çeşit entrikaları itinayla atarlar hemde hiç sıkılmadan utanmadan bunun örneklerini çok gördüm tek çözümü var kapıyı kapatıp içeride bir iki kemiğini kırıp çıkacaksınız şahit kamera vs olmayacak.
aferim...
sonra veli saldırmasın..
öğretmene itibar..
yok iş bırak..
hülasa havanda su dövüyoruz.
bu yazdıklarından dolayı sizi KINIYORUM.
inşallah siz bu yazdıklarına maruz KALMAZSINIZ

aferim...
sonra veli saldırmasın..
öğretmene itibar..
yok iş bırak..
hülasa havanda su dövüyoruz.
bu yazdıklarından dolayı sizi KINIYORUM.
inşallah siz bu yazdıklarına maruz KALMAZSINIZ
bende seni KINIYORUM okuduğunu anlamadan ileri gittiğin için.
inşaallah TOKSİK VE SOSYOPAT İDARECİLERLE çalışma şansın olur.
En büyük tecrübe bazen yaşayarak öğrenmektir önyargılı olanlar için özellikle.

bende seni KINIYORUM okuduğunu anlamadan ileri gittiğin için.
inşaallah TOKSİK VE SOSYOPAT İDARECİLERLE çalışma şansın olur.
En büyük tecrübe bazen yaşayarak öğrenmektir önyargılı olanlar için özellikle.
her ne yaşıyorsan vveya yaşadıysan bu yazı o şekilde bitmemeliydi.

her ne yaşıyorsan vveya yaşadıysan bu yazı o şekilde bitmemeliydi.
neyse hocam sen umarım bir gün bu bahsettiğim TOKSİK VE SOSYOPAT tiplerdeki idarecilerle inşallah çalışırsın ondan sonra lafını hatırlarsın,
rotasyon zaten gelecek herkes neler varmış neler diyecek şimdi her yer kapalı kutu....

Son düzenleme:
Belli ki konuyu açan arkadaşın okuldaki müdür yardımcısı da bilişimci ve buradan mesaj gönderiyor. Bana öyle geldi :)

Belli ki konuyu açan arkadaşın okuldaki müdür yardımcısı da bilişimci ve buradan mesaj gönderiyor. Bana öyle geldi :)
Konuyu açan benim. Okuldaki 4 müdür yardımcısının hiç biri bilişimci değil. Öyle bile olsa zaten beni bilen biliyor bu forumda bilmeyen de önceki mesajlarıma bir göz gezdirebilir. Buradan mesaj vermem ben gereğini yaparım.
Mdr yrdcılarını amiri zannedip tepesine çıkartanları bilgilendirmek için açtım konuyu.

Konuyu açan benim. Okuldaki 4 müdür yardımcısının hiç biri bilişimci değil. Öyle bile olsa zaten beni bilen biliyor bu forumda bilmeyen de önceki mesajlarıma bir göz gezdirebilir. Buradan mesaj vermem ben gereğini yaparım.
Mdr yrdcılarını amiri zannedip tepesine çıkartanları bilgilendirmek için açtım konuyu.
O zaman elinize sağlık hocam

Müdür Yardımcısı amirdir öğretmenler her şeye muhalefet etmeyi çok seviyor diyen çıkmamış hala hayret :))

Müdür yardımcıları da, Müdür baş yardımcısı da amir değildir.
Dolayısı ile müdür yardımcısı ya da müdür baş yardımcısı kendi kafasına (düşüncesine, arzularına, çıkarına) göre bir şey istemez, emretmez, emredemez; eğer sizden bir şey istiyorsa (amir olan) müdür istiyordur.

:)

Dolayısı ile müdür yardımcısı ya da müdür baş yardımcısı kendi kafasına (düşüncesine, arzularına, çıkarına) göre bir şey istemez, emretmez, emredemez; eğer sizden bir şey istiyorsa (amir olan) müdür istiyordur.

:)
Sizin okulda öyledir belki sayın hocam. Bir çok okulda böyle değil. Müdür istiyorsa müdür istesin o zaman
Bizim okulda mdr yrd biri kendini gerçekten amir zannediyordu ta ki acı gerçeği öğrenene kadar

İngilterede bir hemşire, arkadaşı tarafından çaya davet edilmediği, mobbing yaşadığı için dava açtı ve 1.9 milyon kazandi.

Böyle açıklamalar yapacaklarına yönetmelik kanunları doğru dürüst yazsınlar. İşlerine geldiği gibi açıklamalar yapıyorlar.Gücün yetiyorsa koy kardeşim kanuna o zaman. Yoruma dayalı ne açıklıyosun.

Muhtemelen branşı Bt olan bir müdür yardımcısına buradan gönderme var :)

Güzel bilgi 👍 Bazıları müdürden çok müdürcü havasında

Müdür Başyardımcısı / Müdür Yardımcısı Öğretmenin Amiri Midir?
Okullarda bazen öğretmenler ile müdür başyardımcıları / yardımcıları bazen sorun yaşanmaktadır. Bu konu hakkında detaylı bir açıklama yapacağız.

Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğini incelediğimde Müdür Başyardımcıları, Müdür Yardımcıların ve Öğretmenlerin;

1. Dereceden Amirleri
Okul Müdürü

2. Dereceden Amirleri İlçede ise İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Merkezinde ise İl Milli Eğitim Müdürleridir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu incelediğimiz de ise şu bilgiler ile karşılaşmaktayız.

125. Maddesinin B bendinin C fıkrasında şu bilgi yer almaktadır. Görev sırasında amire hal ve hareketi ile saygısız davranmak.

125. Maddesinin C bendinin E fıkrasında şu bilgi yer almaktadır. Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek.

Yukarıda açıkça görüldüğü gibi Müdür Başyardımcı veya Müdür Yardımcısı öğretmenin amiri değildir. Öğretmen ile Okul Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcısı arasında bir sorun olduğunda ikisi de eşit olarak değerlendirilmektedir.

Okul Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcının Verdiği Görevleri Yerine Getirme Konusunda Zorunluluğu Var Mıdır?
Öğretmenlerin yapması gereken görevler hem Milli Eğitim Bakanlığın Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğinde hem de Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer almaktadır.

Öğretmenler Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirirler. Bu ifade yukarıdaki yönetmeliklerde açıkça belirtilmiştir.

Bu durumda Okul Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcı öğretmene bir görev verdiğinde Okul Müdürünün emrini yerine getiriyorsa öğretmen bunu yerine getirmek zorundadır. Ama Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcı keyfi görev verdiğinde öğretmenin bunu yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Okul Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcının Hiyerarşik amir midir?
Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin 4.maddesi ekindeki tabloya göre, taşra teşkilatında Okul ve Merkezlerde görevli; Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı, öğretmenlerin 1.disiplin amiri okul-kurum müdürüdür. 2.disiplin amirleri ise o yerleşim yerinin ilçe veya il olmasına göre değişiklik göstermektedir. Ast üst ilişkisnin bulunmadığı bir durumda herhangi bir amirlikten söz etmek mümkün değildir. Aynı soruyu şu şekilde soralım; Öğretmen memurun veya hizmetlinin amiri midir? Cevap oalrak görev tanımları farklı çalışanlar için ast üst ilişkisinden bahsedilemez.
Amir ve amirin amirleri otomatik olarak astın amirleridir; müdürün amiri olan ilçe mdürü veya il müdürünün sizin de amiriniz olma durumu gibi.

Kamuda asıl olan iş ve işlemlerin ilgili kamusal hizmetlerden faydalananların yüksek menfaatleridir. Hizmetin en üst kalitede yapılması esastır. Dolayısıyla yukarıda yapılan açıklamalarım tamamen teorik olarak ast üst kavramını açıklamaya yöneliktir. Hem öğretmen hem müdür yardımcısı için asıl olması gereken kimin amir kimin memur olmasından çok ; okul paydaşları ile ilgili iş ve işlemlerin en kaliteli şekilde yapılabilmesi için en üst seviyede işbirliği ve uyum içinde görevlerini yerine getirmeleridir.

Verilen açılmaların büyük bir kısmı mevzuatla ilgili sitelerdeki görüş yazılarından alıntılanarak yazılmıştır.

Son düzenleme:
Hastanede bir işin mi var doktor tanıdığın olacağına bir tane hizmetli tanıdığın olsun her işin görülür. Çok takılmayın yetki kimde yada kimde değil.

Çok önemli bir konu değil bence bu konu herkes layıkıyla işini yaptıktan sonra. Fakat yetki ve görev dağılımı yapıldıktan sonra müdür tarafından müdür yardımcıları idari amir konumundadır. MEB Bilgi edinmeye soruları bilir. İşgüzar idareciler vardır muhakkak ama işgüzar öğretmenleri de es geçmemek lazım.

Karıştırılan nokta ya da işine geldiği gibi yorumlanan nokta "Sicil amiri ve hiyerarşi yapı". Müdür Yardımcısı ve tüm okulun personelin sicil amiri Okul Müdürüdür. Kanun ve Yönetmeliklerde her personelin görevi yazılıdır.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliği: MADDE 41 –(1) (Değişik cümle:RG-17/1/2025-32785) Müdür yardımcısı, müdürünolmadığı zamanlarda müdüre vekâlet eder ve müdürden sonra okulun yönetimindebirinci derecede sorumludur. Müdür yardımcısı, görev tanımında belirtilengörevler ile müdür tarafından verilen görevleri yerine getirir. Okul Müdürü Eylül ayında görev dağılımı yapmış ve bu görev dağılımı ile öğretmene kanun, yönetmelik ve yönergeler doğrultusunda verilen görevleri yaptırmak ve veya takip etmekle sorumludur. Yapılmayan bir görevi tutanak ile Müdüre bildirir. Müdür gereğini yapar. Bu yasal noktada olması gereken.

Ama ikili ilişkiler iyi niyet ile konuşarak halledilebilecek işlerdir.

yakın zamanda okuduğum bir yazı tevafuk oldu.

BBNET
Geri