Müdür yardımcısı, idari işleyiş açısından öğretmenlere bazı görevler verebilir ve onlardan belirli konularda sorumluluk almasını isteyebilir. Ancak müdür yardımcısının öğretmenin doğrudan amiri olduğu söylenemez. Öğretmenlerin asıl amiri okul müdürüdür. Müdür yardımcıları ise okulun işleyişini sağlamak adına müdür adına bazı yetkilere sahip olabilir.Fakat yetki ve görev dağılımı yapıldıktan sonra müdür tarafından müdür yardımcıları idari amir konumundadır.
dogru soze ne denir?Müdür yardımcısı, idari işleyiş açısından öğretmenlere bazı görevler verebilir ve onlardan belirli konularda sorumluluk almasını isteyebilir. Ancak müdür yardımcısının öğretmenin doğrudan amiri olduğu söylenemez. Öğretmenlerin asıl amiri okul müdürüdür. Müdür yardımcıları ise okulun işleyişini sağlamak adına müdür adına bazı yetkilere sahip olabilir.
Müdür yardımcısı imzalı herhangi bir yazı tebliği edildi mi bu güne kadar herhangi bir öğretmene ? Edilemez zaten. Hepsinin altında müdür imzası olur.
Kraldan çok kralcılara yani. Yıllarca öğretmenlik yapıp ilçe milli eğitim il milli eğitimlerde şube müdürü olup kendini vali olanları gördükten sonra bakanlığa geçtim ve gördüm ki bakanlıktaki şube müdürlerinin bile hiç bir vasfı yok. İlçedeki şube müdürleri kendilerini bir şey sanıyorGönderme, bu forumda müdür yardımcılarını amiri zanneden kişilere sayın hocam. Tahmin edeceğinizden çok daha fazla bu arkadaşlar![]()
Yine de ne olursa olsun öğretmen arkadaşlarıma haklarını korumayı, kendilerini ezdirmeyi yakıştıramıyorum sayın hocam.. Bu öğretmenlik mesleğine de yakışmaz. Haklarımızı bilelim, saygı çerçevesi içinde aksi uygulamalara itirazımızı yapalım. Özellikle yazılı itiraz daha etkili olacaktır.Allah kötüyle karşılaştırmasın. Yaşayan bilir, ne desek boş... İnsan canına tak edince her şeyi yapabilir.
Ama mümkün olduğunca sabretmek lazım, çünkü idare ile (ha müdür yardımcısı,ha müdür-hepsi aynı yolun yolcusu,hep fikir birliğindeler zaten) papaz olunca işler iyice karışıyor. Korktuğumuzdan değil, uğraşmaya değmeyeceğinden bunu söylüyorum.
Hocam myard demek müdürün bir nevi bazı konularda informal müdür yetkilisi demek. Yani müdür ve myard birlikte hareket edebilen bir ilişki içindeyse myard da müdür olur. Çünkü myard formal olarak yetkili olmadığı bir görev verirse size ve bu görev müdürün verebileceği birşeyse ve müdürle koordineli çalışıyorlarsa müdürün haberi olmadan o görevi sana verse bile sonradan müdüre söylediğinde müdür diyecektir ki evet görevi ben verdim o da size iletti.Müdür yardımcısı yetkileri diye bişey yok zaten sayın hocam. Müdür yardımcısı görevleri var. Görevlerinde de öğretmenler üzerinde bir yetkisi yok.
Tepki mi çekerim ? İstersiz konu geneline bakın bakalım tepki mi var destek mi. Ki amacım destek bulmak yada tepki çekmek değil doğruyu ortaya çıkarmak.
Neyse uzatmayalım. Konu ortada. Herkes okusun isteyen düşüncesini yazsın. Almak istediğini alsın.
Tekrar söylüyorum sözüm kendini müdür gibi gören müdür yardımcılarına
müdür yardımcısı sadece müdür vekili olduğunda müdür adına o da kısmen bişeyler yapabilir. Onun dışında müdür adına görev veremez. Hala neden bunu tartışıyoruz çok anlamış değilim. Eğer dediğiniz gibi bir yetkiye sahip olsa öğretmenlerle ilgili evraklara imza atma yetkisi de olmuş olur. Var mı ? Yok.Hocam myard demek müdürün bir nevi bazı konularda informal müdür yetkilisi demek. Yani müdür ve myard birlikte hareket edebilen bir ilişki içindeyse myard da müdür olur. Çünkü myard formal olarak yetkili olmadığı bir görev verirse size ve bu görev müdürün verebileceği birşeyse ve müdürle koordineli çalışıyorlarsa müdürün haberi olmadan o görevi sana verse bile sonradan müdüre söylediğinde müdür diyecektir ki evet görevi ben verdim o da size iletti.
yok hocam sorunum falan. Bir önceki mesajda yazıyor zaten. Tekrar okursanız görürsünüz. Ama müdür gibi davranan yardımcılar olduğunu herkes biliyor. O yüzden öğretmenlein bilinçlenmesini istiyorum.hocam sizin amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?
müdür yardımcısıyla sıkıntınız varsa -ki var gibi ve bunu forumlarda yazarak dile getirmeyi tercih ediyorsanız bu yazdıklarınızı onun göreceğinden emin olduğunuz (okul watsap grubu vs) yazmanız sorunların anlaşılması ve düzelmesi noktasında daha verimli olur diye düşünüyorum.
afiyet olsun o zamanyok hocam sorunum falan. Bir önceki mesajda yazıyor zaten. Tekrar okursanız görürsünüz. Ama müdür gibi davranan yardımcılar olduğunu herkes biliyor. O yüzddn öğretmenlein bilinçlenmesi ni istiyorum.
Üzüm de yerim bağcıyı da döverim o da ayrı konu.