Müdür yardımcıları amir değildir. Bilmeyenlere duyurulur !!!

Kodla Büyü
Fakat yetki ve görev dağılımı yapıldıktan sonra müdür tarafından müdür yardımcıları idari amir konumundadır.
Müdür yardımcısı, idari işleyiş açısından öğretmenlere bazı görevler verebilir ve onlardan belirli konularda sorumluluk almasını isteyebilir. Ancak müdür yardımcısının öğretmenin doğrudan amiri olduğu söylenemez. Öğretmenlerin asıl amiri okul müdürüdür. Müdür yardımcıları ise okulun işleyişini sağlamak adına müdür adına bazı yetkilere sahip olabilir.

Müdür yardımcısı imzalı herhangi bir yazı tebliği edildi mi bu güne kadar herhangi bir öğretmene ? Edilemez zaten. Hepsinin altında müdür imzası olur.

Mesela ders programını yapmayı genelde müdürler bir müdür yardımcısına verir. Ama buna rağmen altında müdürün imzası olur.

Son düzenleme:
Müdür yardımcısı, idari işleyiş açısından öğretmenlere bazı görevler verebilir ve onlardan belirli konularda sorumluluk almasını isteyebilir. Ancak müdür yardımcısının öğretmenin doğrudan amiri olduğu söylenemez. Öğretmenlerin asıl amiri okul müdürüdür. Müdür yardımcıları ise okulun işleyişini sağlamak adına müdür adına bazı yetkilere sahip olabilir.

Müdür yardımcısı imzalı herhangi bir yazı tebliği edildi mi bu güne kadar herhangi bir öğretmene ? Edilemez zaten. Hepsinin altında müdür imzası olur.
dogru soze ne denir?

Konunun canlanması iyi oldu. Daha fazla kişiye ulaşmış olur.

Haklarımızı bilelim kendimizi ezdirmeyelim. Tabii karşı tarafı da ezmeyelim. Herkes saygı çervevesinde davransın. Müdür de olsalar müdür yardımcısı da olsalar öncelikle öğretmen arkadaşlarımız.

Gönderme, bu forumda müdür yardımcılarını amiri zanneden kişilere sayın hocam. Tahmin edeceğinizden çok daha fazla bu arkadaşlar 😔
Kraldan çok kralcılara yani. Yıllarca öğretmenlik yapıp ilçe milli eğitim il milli eğitimlerde şube müdürü olup kendini vali olanları gördükten sonra bakanlığa geçtim ve gördüm ki bakanlıktaki şube müdürlerinin bile hiç bir vasfı yok. İlçedeki şube müdürleri kendilerini bir şey sanıyor

Daha 4 senelik ogretmen iken okul müdürümü hem teftiş kurulu başkanına hem de il meb müdürüne şikayet etmiştim.
Cesarete bakar mısın?Öğleden sonra ilçeden otobüse bindim şehre gittim saat 16 civarı cahillikle iki makama gidip sözle şikayet etmiştim.O gündür bugündür kanunlar çerçevesinde kimseye boyun eğmem.2 gün sonra okula müfettişler geldi müdür soruşturma geçirmişti.

Allah kötüyle karşılaştırmasın. Yaşayan bilir, ne desek boş... İnsan canına tak edince her şeyi yapabilir.
Ama mümkün olduğunca sabretmek lazım, çünkü idare ile (ha müdür yardımcısı,ha müdür-hepsi aynı yolun yolcusu,hep fikir birliğindeler zaten) papaz olunca işler iyice karışıyor. Korktuğumuzdan değil, uğraşmaya değmeyeceğinden bunu söylüyorum.

Allah kötüyle karşılaştırmasın. Yaşayan bilir, ne desek boş... İnsan canına tak edince her şeyi yapabilir.
Ama mümkün olduğunca sabretmek lazım, çünkü idare ile (ha müdür yardımcısı,ha müdür-hepsi aynı yolun yolcusu,hep fikir birliğindeler zaten) papaz olunca işler iyice karışıyor. Korktuğumuzdan değil, uğraşmaya değmeyeceğinden bunu söylüyorum.
Yine de ne olursa olsun öğretmen arkadaşlarıma haklarını korumayı, kendilerini ezdirmeyi yakıştıramıyorum sayın hocam.. Bu öğretmenlik mesleğine de yakışmaz. Haklarımızı bilelim, saygı çerçevesi içinde aksi uygulamalara itirazımızı yapalım. Özellikle yazılı itiraz daha etkili olacaktır.

bir öğretmenin yöneticilik görevi yapan birine sinirlenip de burada sallaması da hoş değildir.
Müdür yardımsının görev tanımında müdürün verdiği iş ve işlemlerim yapmak diye bir ibare vardır..
Yetki sahibidir..
Amirdir değildir hiç ilgilenmemekle beraber okuldaki çekilen yükün alınan sorumluluğun, riskin de ayrı bir zorluğu vardır..
Lütfen yanlış yapanlara kızıp görevini hakkıyla icraa eden kişileri de düşünüp genel söylemlerden kaçınalım. Hepimiz aynı gemideyiz..

Kimsenin kimseye salladığı yok. İşini hakkıyla yapana zaten bişey diyen de yok. Herkes kanun yönetmeliğe göre hareket ettiği sürece her şey de yolunda gider.

Burada kendini müdür gibi görenlere dır söylenenler.

Konu "müdür yardımcılarını yok sayalım" başlığı ile açılmış gibi cevaplar yazan arkadaşlar mdr yrd olsa gerek

Mdr yrd ları ile kimsenin derdi yok. Çalıştığım kurumda en samimi arkadaşım mdr ydrcısı.

Ne yetkisi sahibi imiş ? Ders programını yapma görevi verilen mdr yrd programlara imzasını atsa ya madem yetki sahibi.

23 yıllık öğretmenim. Bu güne kadar altında mdr yrd imzası olan tek bir evrak verilmedi. Nerede o yetki.

Sapla samanı karıştırmamak lazım.

Son düzenleme:
sayın hocam bir konu dışında aynı fikirdeyiz. Kesinlikle en önemlisi görevini hakkıyla yapmak. Derse girip ders işlemeyenler nasıl varsa canla başla öğrenciyle ilgilenenler de var..
Nasıl her ikisi aynı kefeye konabilir. ama ikisi de öğretmen di mi..
Yöneticiliği düşünürseniz müdür yardımcıısının yetkilerine göz gezdirebilirsiniz. Ders programı yapmak işin sadece küçük bir kısmı ve bu yetki değil görevidir zaten :)
Eğitim yönetimi ve denetimi konusunda doktora öğrencisi ve aktif olarak müdür yardımcılığı yapıyorum..
Sorunları doğru ifade etmek gerekir diye düşünüyorum..
Ziraa destek değil tepki çekersiniz üstünüze..
Konu başlığı yetkisi var mı yok mu da değil ki anlatayım burada..
Ez cümle hangi yönetim kademesinde ya alanda olursak olalım hepimiz öğretmeniz..

Müdür yardımcısı yetkileri diye bişey yok zaten sayın hocam. Müdür yardımcısı görevleri var. Görevlerinde de öğretmenler üzerinde bir yetkisi yok.
Tepki mi çekerim ? İstersiz konu geneline bakın bakalım tepki mi var destek mi. Ki amacım destek bulmak yada tepki çekmek değil doğruyu ortaya çıkarmak.
Neyse uzatmayalım. Konu ortada. Herkes okusun isteyen düşüncesini yazsın. Almak istediğini alsın.
Tekrar söylüyorum sözüm kendini müdür gibi gören müdür yardımcılarına

Müdür yardımcısı yetkileri diye bişey yok zaten sayın hocam. Müdür yardımcısı görevleri var. Görevlerinde de öğretmenler üzerinde bir yetkisi yok.
Tepki mi çekerim ? İstersiz konu geneline bakın bakalım tepki mi var destek mi. Ki amacım destek bulmak yada tepki çekmek değil doğruyu ortaya çıkarmak.
Neyse uzatmayalım. Konu ortada. Herkes okusun isteyen düşüncesini yazsın. Almak istediğini alsın.
Tekrar söylüyorum sözüm kendini müdür gibi gören müdür yardımcılarına
Hocam myard demek müdürün bir nevi bazı konularda informal müdür yetkilisi demek. Yani müdür ve myard birlikte hareket edebilen bir ilişki içindeyse myard da müdür olur. Çünkü myard formal olarak yetkili olmadığı bir görev verirse size ve bu görev müdürün verebileceği birşeyse ve müdürle koordineli çalışıyorlarsa müdürün haberi olmadan o görevi sana verse bile sonradan müdüre söylediğinde müdür diyecektir ki evet görevi ben verdim o da size iletti.

Hocam myard demek müdürün bir nevi bazı konularda informal müdür yetkilisi demek. Yani müdür ve myard birlikte hareket edebilen bir ilişki içindeyse myard da müdür olur. Çünkü myard formal olarak yetkili olmadığı bir görev verirse size ve bu görev müdürün verebileceği birşeyse ve müdürle koordineli çalışıyorlarsa müdürün haberi olmadan o görevi sana verse bile sonradan müdüre söylediğinde müdür diyecektir ki evet görevi ben verdim o da size iletti.
müdür yardımcısı sadece müdür vekili olduğunda müdür adına o da kısmen bişeyler yapabilir. Onun dışında müdür adına görev veremez. Hala neden bunu tartışıyoruz çok anlamış değilim. Eğer dediğiniz gibi bir yetkiye sahip olsa öğretmenlerle ilgili evraklara imza atma yetkisi de olmuş olur. Var mı ? Yok.
Yetkiler yasa yönetmelikle verilir. Sözle değil .

Mesela müdürün her yıl öğretmenlerin dersine girip rehberlik yapma gibi bir görevi var hadi versin bu görevi bir müdür yardımcısına. Veremez.
Müdür yardımcısı düşmanı değilim. Hatta okulumdaki en samimi arkadaşım müdür yardımcısı. Her türlü de işlerin yapılmasına yardımcı olurum, oluyorum. Ama müdür gibi davranan müdür yardımcısının da düşmanı olurum. Herkes haddini bilsin. İşini yapsın. Kraldan çok kralcı olmasın.

hocam sizin amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?
müdür yardımcısıyla sıkıntınız varsa -ki var gibi ve bunu forumlarda yazarak dile getirmeyi tercih ediyorsanız bu yazdıklarınızı onun göreceğinden emin olduğunuz (okul watsap grubu vs) yazmanız sorunların anlaşılması ve düzelmesi noktasında daha verimli olur diye düşünüyorum.

hocam sizin amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?
müdür yardımcısıyla sıkıntınız varsa -ki var gibi ve bunu forumlarda yazarak dile getirmeyi tercih ediyorsanız bu yazdıklarınızı onun göreceğinden emin olduğunuz (okul watsap grubu vs) yazmanız sorunların anlaşılması ve düzelmesi noktasında daha verimli olur diye düşünüyorum.
yok hocam sorunum falan. Bir önceki mesajda yazıyor zaten. Tekrar okursanız görürsünüz. Ama müdür gibi davranan yardımcılar olduğunu herkes biliyor. O yüzden öğretmenlein bilinçlenmesini istiyorum.
Üzüm de yerim bağcıyı da döverim o da ayrı konu.

Son düzenleme:
BBNET
Geri