idarecimisiniz?Maaş karşılığı zaten 15 saat.Ögretmen daha maaş karşılığını dolduramıyor.
İdarecinin derse girip girmediğini kontrol edeceğin kadar daha faydalı şeylerle uğraşmalısın.
Müdür yardımcısı da maaş karşılığını doldurmuyor yalnız hocam. O da yönetmelik gereği 6 saat girmek zorunda. İkisi de dolduramiyorsa eğer dengeli şeklide ikisine de dersler dağıtılmalı.Maaş karşılığı zaten 15 saat.Ögretmen daha maaş karşılığını dolduramıyor.
İdarecinin derse girip girmediğini kontrol edeceğin kadar daha faydalı şeylerle uğraşmalısın.
Bir okul idarecisi kendi okulunda kendine girecek ders bulamıyorsa o idarede sorun vardır. 5 yıldır okulumda tek müdür yardımcısıyım, 6 saat ders her zaman aldım ve derslerimi mümkün olduğunca aksatmamak için çaba gösterdim ve nadiren iş yoğunluğundan geç gittiğim olmuştur. İşini ciddiye alıp düzgün yapan idareci ve öğretmenler olduğu gibi yapmayanlar da vardır.Sanırım burda yorum yazan bazı arkadaşlar idareci ve benzer şekilde derse girmiyorlar, yorumları o nedenle saldırganca. O idareci olup derse girmeyen arkadaşlar öğretmen 5 dakika derse geç kalsa hemen uyarıyorlardır.
Böyle idarecilerin olduğu okullara bir bakın hocam eğitimin dip noktada olduğu okullardır genelde. Ben de idarecilik yapmış ve bırakmış bir ogretmen olarak yazık diyorum sadece. Kimse okulun sahibi değil. Müdür yardımcısı da öğretmenin amiri değil. Sadece çalışma arkadaşıdır. O da arkadaşlığı hak ediyorsa.Sanırım burda yorum yazan bazı arkadaşlar idareci ve benzer şekilde derse girmiyorlar, yorumları o nedenle saldırganca. O idareci olup derse girmeyen arkadaşlar öğretmen 5 dakika derse geç kalsa hemen uyarıyorlardır.
Hocam eğer kendi adıma yorumlarımda haddi aştıysam kusura bakmayın. Sadece kanun ve yönetmeliklerin izin verdiği ölçüde yorum yaptım. Bizim insanımız kendisine verilen hakkı limitine kadar kullanır bu bir gerçek. Hele ki kanun ve yönetmelik maddesi yoruma açıksa alttakinin vah haline. Kendi adıma da konuşacak olursam hiç yöneticilik sevdam ve çalışmam olmadı. Sadece sizin sorunuz olan bu durumun ısrarla bir şikayet mevzusu olamayacağını belirtmek istedim o kadar.Sanırım burda yorum yazan bazı arkadaşlar idareci ve benzer şekilde derse girmiyorlar, yorumları o nedenle saldırganca. O idareci olup derse girmeyen arkadaşlar öğretmen 5 dakika derse geç kalsa hemen uyarıyorlardır.
Lafım size değil hocam, olaya şöyle bakınca hak verirmisiniz bilmiyorum ama 14 saat derse ben gireceksem neden norm fazlası olayım? (Bölge normu 10 saat olan okula 1 norm verildi bu arada) Diğer müdür yardımcıları da derse girmiyor, yani maaş karşılığı girecekleri kadar ders varken. Biraz keyfi değil mi sizcede?Hocam eğer kendi adıma yorumlarımda haddi aştıysam kusura bakmayın. Sadece kanun ve yönetmeliklerin izin verdiği ölçüde yorum yaptım. Bizim insanımız kendisine verilen hakkı limitine kadar kullanır bu bir gerçek. Hele ki kanun ve yönetmelik maddesi yoruma açıksa alttakinin vah haline. Kendi adıma da konuşacak olursam hiç yöneticilik sevdam ve çalışmam olmadı. Sadece sizin sorunuz olan bu durumun ısrarla bir şikayet mevzusu olamayacağını belirtmek istedim o kadar.
ben de idarecinin derse girip girmediği ile, kime ne kadar ekders yazdığı ile uğraşıyorum. başka işim yok.Maaş karşılığı zaten 15 saat.Ögretmen daha maaş karşılığını dolduramıyor.
İdarecinin derse girip girmediğini kontrol edeceğin kadar daha faydalı şeylerle uğraşmalısın.
Ders var da biz mi girmedik hocam...Maaş karşılığı zaten 15 saat.Ögretmen daha maaş karşılığını dolduramıyor.
İdarecinin derse girip girmediğini kontrol edeceğin kadar daha faydalı şeylerle uğraşmalısın.
Hocam yönetmeliği nasıl yorumluyorsunuz anlamadım. Gelen müdür yardımcısı bilişimciymiş, okulda alanında ders var mı var olay bitmiştir. Zaten o okulda alanı olmayan bir müdür yardımcısı okula nasıl gelebilir. Bu okulda yapılan diğer okullarda olduğu gibi büyük ihtimal bilişim dersi haricinde müdür yardımcısına 6 saat farklı bir ders verilmiştir. Böyle yapıldıysa sorun yok, ama müdür yardımcısı 6 saat bilişim dersi alıp, bu derslere alan öğretmenini sokuyorsa ve ona ayrıca ekders ödeniyorsa devlet zarara uğratılıyor demektir.Maaş karşılığı dersi yoksa almayabilir. Alırsa da doğrudan ek ders olur, maaş karşılığı sayılmaz.
"Aylık karşılığı ders görevi MADDE 5- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli; a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir."
Öğretmenlerin Aylık ve Ek Ders Karşılığı Derslerine İlişkin Sorulara Cevaplar
"Öğretmenlere ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında aylık ve ek ders karşılığı ders görevi verilebilir mi", "mesai saatleri dışında aylık karşılığı ders görevi verilebilir mi", "aylık ders görevinin doldurulamaması halinde bile ek ders ücreti ödenecek haller...www.memurlar.net
Yönetmelik gayet açık. İdare yönetmelikteki bu açığı kullanmış zaten. Ayrıca topiği açan arkadaş "ders müdür yardımcısının üzerinde görünüyor ama derse bilişim öğretmeni giriyor" diye bir ifade kullanmamış.Hocam yönetmeliği nasıl yorumluyorsunuz anlamadım. Gelen müdür yardımcısı bilişimciymiş, okulda alanında ders var mı var olay bitmiştir. Zaten o okulda alanı olmayan bir müdür yardımcısı okula nasıl gelebilir. Bu okulda yapılan diğer okullarda olduğu gibi büyük ihtimal bilişim dersi haricinde müdür yardımcısına 6 saat farklı bir ders verilmiştir. Böyle yapıldıysa sorun yok, ama müdür yardımcısı 6 saat bilişim dersi alıp, bu derslere alan öğretmenini sokuyorsa ve ona ayrıca ekders ödeniyorsa devlet zarara uğratılıyor demektir.
Merhaba sayın hocam, bu mesajınızdaTabii ki de yok.
Şikayetin bir haklılığı varsa evet ama sizin durumunuzda haklılık yok. Nedenine gelince yönetmeliğe göre bu branştan bir öğretmenin okulunuza atanmasını engelleyen bir madde yok çünkü okulunuzda en az 6 saat ders olması onun müdür yardımcısı olarak atanmasına yeterlidir. Hali hazırda var olan 3 kişi arasında paylaşım yapılırken de önce normal öğretmenler maaş karşılıklarını doldurmak zorunda olduklarından 14 saatin tamamı 1 öğretmene verilir diğeri ise görevlendirme yoluyla görevlendirilir. İdareci ise maaş karşılığı fiili ders yükü kalmasa bile ek dersini tam olarak alır. Bu nedenle sizin okulunuzdaki durumda 15 saate kadar müdür yardımcısına ek ders verilmez. 15 saatten sonra ise kalan dersler toplamda 6 saate kadar müdür yardımcısına verilir. Misal Toplam ders saati 19 saat diyelim. Bir öğretmen görevlendirme gider. İkincisi 15 saat alır. Müdür yardımcısına da 4 saat kalır. Burada aklınıza şu soru gelebilir; "Neden kalan 4 saat öğretmene değil de müdür yardımcısına verilir?" Bu 4 saat eğer öğretmene verilirse bu öğretmen bu 4 saatten ek ders alır ancak müdür yardımcısına verilirse maaş karşılığı sayılacağından bu yol tercih edilir. Devleti zarara uğratmamak esastır. Aksi halde öğretmene bu 4 saatten dolayı zimmet çıkarılır ve bu ek dersler faiziyle geri alınır. Velhasıl okulunuzdaki ders saatine göre yapılan uygulama doğrudur.
demişsiniz acaba bununla alakalı bir yönetmelik ya da kanun maddesi var mı bilgi verebilir misiniz? Benzer bir durumla alakalı bilgi edinmeye çalışıyorum ancak tam bir sonuca varamadım.paylaşım yapılırken de önce normal öğretmenler maaş karşılıklarını doldurmak zorunda
Hocam bu öncelik durumunu doğrudan düzenleyen bir yönetmelik maddesi, genelge, resmi yazı vs. yoktur ancak kamu yararı ve personel performansının daha etkin kullanılması amacıyla yönetmelik, genelge ya da resmi yazılara ters düşmemek kaydıyla gerekçeli olarak idari tasarruf ve takdir yapılabilmektedir.Merhaba sayın hocam, bu mesajınızda
demişsiniz acaba bununla alakalı bir yönetmelik ya da kanun maddesi var mı bilgi verebilir misiniz? Benzer bir durumla alakalı bilgi edinmeye çalışıyorum ancak tam bir sonuca varamadım.
bir öğretmen idarecilik koltuğuna geçtiyse bence onun için ciddi olan idari görevleridir dersler boş geçmesin diye verilmiş gibidir.Bir okul idarecisi kendi okulunda kendine girecek ders bulamıyorsa o idarede sorun vardır. 5 yıldır okulumda tek müdür yardımcısıyım, 6 saat ders her zaman aldım ve derslerimi mümkün olduğunca aksatmamak için çaba gösterdim ve nadiren iş yoğunluğundan geç gittiğim olmuştur. İşini ciddiye alıp düzgün yapan idareci ve öğretmenler olduğu gibi yapmayanlar da vardır.
Bu nasıl bir iş anlamadım. MD derlere girmiyor diyorsunuz, diğer arkadaş tüm derslere giriyor diyorsunuz. Yani programda müdür yardımcısında görünen derse diğer arkadaş mı giriyor? Öğretmen onu neden kabul ediyor. Kusura bakmayın ama o zaman sorun müdür yardımcısında değil diğer arkadaşta.Arkadaşlar merhaba, okulda 2 bilişim teknolojileri öğretmeniyiz ve toplamda 14 saat ders var. Ayrıca branşı bilişim teknolojileri olan bir müdür yardımcısı atandı okula. 6 saat ders ona verildiği için 8 saat ders kalıyor. Birimiz norm fazlasıydık ve müdür yardımcısı gelince diğerimiz de norm fazlası olduk. Sorun şurda müdür yardımcısının derslerini de diğer arkadaşa verdiler 14 saat derse giriyor. Ben başka bir yerde görevliyim. Okul idaresinden hiç kimse derse girmiyor. İdareciler derse girmez diye bir madde mi var? Müdür yardımcısı hem ders saatlerimizi aldı hem de derse girmiyor. Şikayet edilebilir mi sizce?
Hocam ön yargılı olmamak lazım, o iş öyle konuşulduğu gibi olmuyor. Seçilen her seçmeli ders diğer derslerin norm kadrolarını da etkileyebiliyor maalesef. Bir taraftan ders seçip birisi kurtaralım dersin diğer taraftan bir başkası norm fazlası olur başkasının hakkına giresin. Eğer bu mümkünse tabii neden yapılmasın ama genelde normlarda oynama oluyor. İdarecinin işini iyi bilmesi ve her açıdan (hem memur hem kamu yararı açısından) iyi niyetli olması gerekiyor.Bizim okulda da 5ler ingilizce ağırlıklı programı görüyorlar. Ama bizim idarecilerimiz burdan olan kaybımızı seçmeli bilişim seçerek kapatıyorlar. Hem normda sıkıntı olmuyor hem de ders sayısında. Benim üzüldüğüm nokta branşı Bilişim teknolojileri olan bir müdür yardımcısı nasıl bu duruma el atmaz ve bir arkadaşımızın başka okula gitmesine göz yumar. Bu durumlar varken bizim başka düşman aramamıza gerek yok.