Ellerinize sağlık, ne güzel yazmışsınız... Yukarıda yazdığınız yazının her bir harfine katılıyorum.dizzy' Alıntı:10 yıllık öğretmenim. 3 yıldır müdür yardımcısıyım.(89 puan ile ilçe merkezinde olan ama %55 taşımalı olan bir okula atandım)
Neden bu bu belaya bulaştım?
Yediremedim.... Evet yediremedim...
İmza sirküsünde en sonda olmayı...
Veli toplantısında neredeyse kimsenin yanıma gelmemesini..
Her yıl dersin ne olacağını belli olmamasını...
BTR vs değişik isimler altında öğretmenlikle uzaktan yakından ilgisi olayan görevlendirmelere sürüklenmeyi...
Üniversiteden derece mezun olmuş, KPSS derece yapmış birisi olarak gireceğin dersin seçmeli olmasını....
Evlenip barklanmış,6 yaşında 1 oğula sahip olan biri öğretmen olarak ÜVEY DERS ÖĞRETMENİ olmayı yediremedim.........................
Herkese göre değişir.
Ben yediremedim. 5 er şubesi olan bir büyük okuldaydim. Ek ders sorunum da yoktu
İdareci olduktan sonra ders 5 ve 6 larda zorunlu oldu....İdarecilik işine siyaset karıştı...
Seneye 4 yılım bitecek devam ettirirler mi bilmiyorum.
Gelelim avatanjlarına dezavantajlarına
Eğer (idareciler arası iletişim iyiyse) 1 den fazla müd. yrd. varsa yani 500 ün üzerindeyse öğrenci sayısı paslaşılarak çok güzel yapılır bu iş...
avatajlar
1) İtibarının BTR ye göre iyi olması
2) Ders saatin kaç olacak, kaç okula gideceğim, BTR görevlendirme tarihi vs vs vs belirsizliklerin olmaması
3) Sabit ek ders
dezavantajlar
1) tek müdür yrd (ki ben öyleyeyim) bütün sorunlarda ilk başvurulacak kişinin sen olman
2) memur yoksa (ki bizde yok) mutemetlik işlerini de yapman
3) geniş yelpazede sorumuluklar ve görevlerin olması (okulum için sayayım: personel özlük hakları, maaş, ekders, KBS modülü işleri, ders programı, ortaağır özel eğitim, des. yetiştirme kursu(!), evde eğitim, OKUL KOOPERATİFİ(!), taşımalı eğitim (14 mahalleden 10 araç) servis ve yemek, iş kur hiz işleri, OKUL AİLE BİRLİĞİ-TEFBİS , sınavlar vs vs vs vs vs vs ve de vs........düşündükçe geliyor daha yazmayayım...
4) yan odadaki rehber öğretmenle kendine aynı saat ek dersi KBS ve puantaja girerken duyulan haz(!)
5) ailene daha az vakit ayırman
6) gece açık unutulan penceren giren kuşun PIR'ı harekete geçirmesi sonucu güvenlik sistemin aranman sonucu 23:50'de okula gidip alarm sistemini deaktif etmen
7) sınıf öğrt. müdür yrd hiç derse girmezken senin 6 saat derse girerek maaş karşılığını doldurman
....
...
..
...
..
8) tüm bu saydığım gereksiz sorumluluğa rağmen bu tozu yuttuğun için ve de (BTR olmak istemediğin için) ilçede 15 saatin üzerinde BT-BTY dersi olan okul olmadığı için bu görevi bırakamamak
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
BBneti hergün takip ediyorum çok fala post yazmadım....
Şu cümleyi hep yazmak istiyordum şunu da yazayım rahatlayayım..
Sanırım forum 2007 de kuruldu ben de o zaman üye olmuştum...
Her geçen sene öğretmen profiline bakıyorum....
Delireceğim, BTR liğin çok iyi olduğunu savunup, derse girmek istemeyenler sayısı gittikçe çoğalıyor...
Dersin zorunlu olmasına üzülenler var...
Sınav yapması zor geliyor. Derse girmek zor geliyor.
(Herkes alınmasın, bu düşünce yapısında olanlara sözüm)
Ya arkadaşım uzun vadede düşünsene meseleyi sen öğretmensin asolan DERS DERS!!!!!
Öğretmen olarak atandın!!!
Dersin olmasa nasıl tayin olacaksın?
Dersine niye sahip çıkmıyorsun???
10 yıl sonrasını düşün 20 yıl sonrasını düşün...
45-50 yaşında BTR lik mi yapacaksın?
Emekli olana kadar yapacaksın?
Sen sahip çıkmazsan bu derse kim sahip çıkacak??????????????????
Oh be rahatladım...1-2 yıldır yazacam yazacam dedim sonunda yazdım.........
İyi geceler!!
(İmla hataları için özür dilerim. Yazıyı yazdıktan sonra editlemedim.)
çooook doğru... btr kısa vadede çözüm... hatta çözüm bile değil... bizim öğretmenlik kimliğimizi yok edip bizi teknisyen gibi kullanmalarına boyun eğişimiz...dizzy' Alıntı:Ya arkadaşım uzun vadede düşünsene meseleyi sen öğretmensin asolan DERS DERS!!!!!
:alkis: :alkis: :alkis:dizzy' Alıntı:BBneti hergün takip ediyorum çok fala post yazmadım....
Şu cümleyi hep yazmak istiyordum şunu da yazayım rahatlayayım..
Sanırım forum 2007 de kuruldu ben de o zaman üye olmuştum...
Her geçen sene öğretmen profiline bakıyorum....
Delireceğim, BTR liğin çok iyi olduğunu savunup, derse girmek istemeyenler sayısı gittikçe çoğalıyor...
Dersin zorunlu olmasına üzülenler var...
Sınav yapması zor geliyor. Derse girmek zor geliyor.
(Herkes alınmasın, bu düşünce yapısında olanlara sözüm)
Ya arkadaşım uzun vadede düşünsene meseleyi sen öğretmensin asolan DERS DERS!!!!!
Oh be rahatladım...1-2 yıldır yazacam yazacam dedim sonunda yazdım.........
İyi geceler!!
(İmla hataları için özür dilerim. Yazıyı yazdıktan sonra editlemedim.)