Müdür Yardımcısı olan var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deepman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

deepman

Aktif Üye
arkadaşlar ortaokul lise nerede müdür yardımcısı olduğunuzu ve memnuniyet durumunuzu belirtebilir misiniz? bilgisayar öğretmenliğine göre avantajı dezavantajı ne olur fikrimiz olsun. teşekkürler..

bu saatten sonra birilerinin adamı olmazsanız idarecilik yapmanız zor.. sayın hocam omurgan varsa sakın eğme bükülme yoksa bir koltuğun peşinde dolanır durusun... Ben kısa süre idarecilik yaptım ..... vazgeçtim sonra ortaokuldu... okul berbat ise dünyanın en stresli işlerinden birisi .. bomba imha ekibi daha güvenli... :sleep:

Halk eğitimde yapabilirsiniz hocam. Örgüne göre oldukça rahattır.

Yandaş sendikadan değilim ve müdür yardımcısı oldum kısa süre önce.

Çok da özenilecek bir şey değil.

Avantaj ve dezavantajlarını şöyle sıralayayım, bir de bilişimci gözünden de yazayım en sonunda:

avantajları:
1. derslere girmiyorsun :D

2. İdari işlerin nasıl yürütüldüğünü, evrak işlerini, e-okul, taşımalı.gov.tr, mebbis, hizmetiçi onayları, tefbis, banka işleri, okul aile birliği işleri, ek dersler, ücretli öğretmenlerin ek dersleri, huzur hakkı, sınav başvuruları vs. hepsini bizzat yaptığın için dışarıdan görmekle yetinmeyip bizzat işleri yürüten olduğun için daha kapsamlı ve ayrıntılı bilgin oluyor.

3. Daha itibarlı bir durumun var. Herkesin gözünde daha farklı göründüğünü hissediyorsun.

--------------------------------

Devavantajları:
1. mesain uzun. millet ortalama 3 te çıkarken ve boş günleri falan da varken sen 5.30dan aşağıya çıkamıyorsun. Kimi zaman 9'a kadar bile duruyorsun.

2. Başkasını bilmem ama ben işimi çok stresli ve gergin halde yapıyorum. 8-5 gerginlik zor. yoklama fişlerini girmekten, diğer işlere kadar ne varsa gergin haldeyim. Çayımı soğutmadan da içemiyorum. Tam çaya başlıyorsun, bir şey çıkıyor ve kalıyor o çay.

-----------------------------

Bilişimcinin gözünden:
1. Bilgisayarcı olduğun için evrak işlerinde, excel işlerinde, internet işlerinde kimseye muhtaç kalmadan daha hızlı yapabiliyorsun işleri.
Mesela devamsızlığı olan öğrencilere SMS gönderimi için sms panelini kullanmak zor iken benim yaptığım ufak bir programla işler çok daha hızlandı vs.

Müdür yardımcısı değilim. Ama sonradan Anadolu olan bir düz lisede BTRyim. Birkaç ay önce idareci değişikliklerinden sonra okulumuzda 1,5 ay kadar müdür yardımcısı yoktu. Yeni gelen müdür bana çok kere müdür yardımcısı olayım diye sordu ama okulumuzda tek müdür yardımcısı kadrosu olduğu için istemedim. Yine de yardımcı olmak ve müdür yardımcılığının nasıl bir deneyim olduğunu anlamak adına 1,5 ay kadar gayri resmi müdür yardımcılığı yaptım. Anladım ki istememekle doğru bir karar almışım :sleep:

Mdr yardımcısıyım taşımalı bir ortaokulda 9-3 btr ye göre hiç bir avantajı yok hep dezevantaj.

Müdür yardımcısıyım.

Benim için;

Avantaj:
1-Her dönem BTR başvurusu yok, ..yok müdürün dilekçe nazı, yok onaylandı, yok onaylanmadı, yok onay tarihiydi, yok tebliğ tarihiydi, yok bilmem neler...
2-BTR ve BiTeFo olarak çalışırken bazı konuları öğrendiğim için fazla zorlanmadım.
3-Daha itibarlı, ne yazık ki... Yanlış anlaşılma olmasın, Öğretmenden değil, BT Öğretmeninden daha itibarlı görüyorlar..
4-BT öğretmenliğinin isminin getirdiği ve suistimal edilmeye teşebbüs edilen mevzulardan %90 kurtuluş..

?
Dersteki rahatlık gibisi yok, 6 saat derse girince rahatlıyorum.
İlk başlarda ders sırasında rahatsız edenler oluyordu ama acil durumlar hariç terslediğim için dersten sonra geliyorlar...

Dezavantaj:
1-Gereksiz bir sürü ıvır zıvırla uğraş,
2-Mesai 8-5
3-Ortaokulumuzn onbinlerce liralık bütçesinin idaresi.. ?
4-Ders dışı etkinlik yapamıyorsunuz.
5-Okula benden yarım saat sonra gelip, 1 saat erken giden arkadaşım benden 20 saat fazla ücret almasına imrenmek... (çalışıyor alıyor, kazandığına bir lafım yok)

Açıkçası okulumda 6 saat değilde 24 saat dersim olsaydı istemezdim. Bir düzen olsun niyetine..

Ek ders ücreti süper bir avantaj
Öğrenci ile muhataplığın fazla yok
Baş ağrısı yok
Eve iş götürmek yok
Bol çay
temiz oda
Odası en üst katta olup Kapısını Kapatıp uyuyanı bilirim.

Hocam müdür yardımcılığının elle tutulur bir avantajı yoktur. Fakat bir bilişimcinin müdür yardımcısı olmasının okula avantajı çoktur. Dışardan ek iş yapmıyorsan 5te çıkman sorun olmayacaksa yap derim zira bunun dışında bir dezavantajı da yoktur. 6da 7de çıkıyorum diyenlere şaşırıyorum Ben tek müdür yardımcısıyım işler rahat rahat yetişiyor. Müdür Yardımcısı ol sağlam da bir memur bulun işi güzelce öğret okulda işler tıkır tıkır yürüsün. Emin ol herkes memnun olacaktır seni destekleyecektir. Çünkü bilişimcinin müdür yardımcılığı farkını hissettirir öğretmenin günlerce süren işi anında hallolunca bir dediğini iki etmezler.

10 yıllık öğretmenim. 3 yıldır müdür yardımcısıyım.(89 puan ile ilçe merkezinde olan ama %55 taşımalı olan bir okula atandım)
Neden bu bu belaya bulaştım?
Yediremedim.... Evet yediremedim...
İmza sirküsünde en sonda olmayı...
Veli toplantısında neredeyse kimsenin yanıma gelmemesini..
Her yıl dersin ne olacağını belli olmamasını...
BTR vs değişik isimler altında öğretmenlikle uzaktan yakından ilgisi olayan görevlendirmelere sürüklenmeyi...
Üniversiteden derece mezun olmuş, KPSS derece yapmış birisi olarak gireceğin dersin seçmeli olmasını....
Evlenip barklanmış,6 yaşında 1 oğula sahip olan biri öğretmen olarak ÜVEY DERS ÖĞRETMENİ olmayı yediremedim.........................
Herkese göre değişir.
Ben yediremedim. 5 er şubesi olan bir büyük okuldaydim. Ek ders sorunum da yoktu

İdareci olduktan sonra ders 5 ve 6 larda zorunlu oldu....İdarecilik işine siyaset karıştı...
Seneye 4 yılım bitecek devam ettirirler mi bilmiyorum.

Gelelim avatanjlarına dezavantajlarına
Eğer (idareciler arası iletişim iyiyse) 1 den fazla müd. yrd. varsa yani 500 ün üzerindeyse öğrenci sayısı paslaşılarak çok güzel yapılır bu iş...
avatajlar
1) İtibarının BTR ye göre iyi olması
2) Ders saatin kaç olacak, kaç okula gideceğim, BTR görevlendirme tarihi vs vs vs belirsizliklerin olmaması
3) Sabit ek ders

dezavantajlar
1) tek müdür yrd (ki ben öyleyeyim) bütün sorunlarda ilk başvurulacak kişinin sen olman
2) memur yoksa (ki bizde yok) mutemetlik işlerini de yapman
3) geniş yelpazede sorumuluklar ve görevlerin olması (okulum için sayayım: personel özlük hakları, maaş, ekders, KBS modülü işleri, ders programı, ortaağır özel eğitim, des. yetiştirme kursu(!), evde eğitim, OKUL KOOPERATİFİ(!), taşımalı eğitim (14 mahalleden 10 araç) servis ve yemek, iş kur hiz işleri, OKUL AİLE BİRLİĞİ-TEFBİS , sınavlar vs vs vs vs vs vs ve de vs........düşündükçe geliyor daha yazmayayım...
4) yan odadaki rehber öğretmenle kendine aynı saat ek dersi KBS ve puantaja girerken duyulan haz(!)
5) ailene daha az vakit ayırman
6) gece açık unutulan penceren giren kuşun PIR'ı harekete geçirmesi sonucu güvenlik sistemin aranman sonucu 23:50'de okula gidip alarm sistemini deaktif etmen
7) sınıf öğrt. müdür yrd hiç derse girmezken senin 6 saat derse girerek maaş karşılığını doldurman
....
...
..
...
..
8) tüm bu saydığım gereksiz sorumluluğa rağmen bu tozu yuttuğun için ve de (BTR olmak istemediğin için) ilçede 15 saatin üzerinde BT-BTY dersi olan okul olmadığı için bu görevi bırakamamak
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

BBneti hergün takip ediyorum çok fala post yazmadım....
Şu cümleyi hep yazmak istiyordum şunu da yazayım rahatlayayım..
Sanırım forum 2007 de kuruldu ben de o zaman üye olmuştum...
Her geçen sene öğretmen profiline bakıyorum....
Delireceğim, BTR liğin çok iyi olduğunu savunup, derse girmek istemeyenler sayısı gittikçe çoğalıyor...
Dersin zorunlu olmasına üzülenler var...
Sınav yapması zor geliyor. Derse girmek zor geliyor.
(Herkes alınmasın, bu düşünce yapısında olanlara sözüm)

Ya arkadaşım uzun vadede düşünsene meseleyi sen öğretmensin asolan DERS DERS!!!!!
Öğretmen olarak atandın!!!
Dersin olmasa nasıl tayin olacaksın?
Dersine niye sahip çıkmıyorsun???
10 yıl sonrasını düşün 20 yıl sonrasını düşün...
45-50 yaşında BTR lik mi yapacaksın?
Emekli olana kadar yapacaksın?

Sen sahip çıkmazsan bu derse kim sahip çıkacak??????????????????

Oh be rahatladım...1-2 yıldır yazacam yazacam dedim sonunda yazdım.........

İyi geceler!!
(İmla hataları için özür dilerim. Yazıyı yazdıktan sonra editlemedim.)

dizzy' Alıntı:
10 yıllık öğretmenim. 3 yıldır müdür yardımcısıyım.(89 puan ile ilçe merkezinde olan ama %55 taşımalı olan bir okula atandım)
Neden bu bu belaya bulaştım?
Yediremedim.... Evet yediremedim...
İmza sirküsünde en sonda olmayı...
Veli toplantısında neredeyse kimsenin yanıma gelmemesini..
Her yıl dersin ne olacağını belli olmamasını...
BTR vs değişik isimler altında öğretmenlikle uzaktan yakından ilgisi olayan görevlendirmelere sürüklenmeyi...
Üniversiteden derece mezun olmuş, KPSS derece yapmış birisi olarak gireceğin dersin seçmeli olmasını....
Evlenip barklanmış,6 yaşında 1 oğula sahip olan biri öğretmen olarak ÜVEY DERS ÖĞRETMENİ olmayı yediremedim.........................
Herkese göre değişir.
Ben yediremedim. 5 er şubesi olan bir büyük okuldaydim. Ek ders sorunum da yoktu

İdareci olduktan sonra ders 5 ve 6 larda zorunlu oldu....İdarecilik işine siyaset karıştı...
Seneye 4 yılım bitecek devam ettirirler mi bilmiyorum.

Gelelim avatanjlarına dezavantajlarına
Eğer (idareciler arası iletişim iyiyse) 1 den fazla müd. yrd. varsa yani 500 ün üzerindeyse öğrenci sayısı paslaşılarak çok güzel yapılır bu iş...
avatajlar
1) İtibarının BTR ye göre iyi olması
2) Ders saatin kaç olacak, kaç okula gideceğim, BTR görevlendirme tarihi vs vs vs belirsizliklerin olmaması
3) Sabit ek ders

dezavantajlar
1) tek müdür yrd (ki ben öyleyeyim) bütün sorunlarda ilk başvurulacak kişinin sen olman
2) memur yoksa (ki bizde yok) mutemetlik işlerini de yapman
3) geniş yelpazede sorumuluklar ve görevlerin olması (okulum için sayayım: personel özlük hakları, maaş, ekders, KBS modülü işleri, ders programı, ortaağır özel eğitim, des. yetiştirme kursu(!), evde eğitim, OKUL KOOPERATİFİ(!), taşımalı eğitim (14 mahalleden 10 araç) servis ve yemek, iş kur hiz işleri, OKUL AİLE BİRLİĞİ-TEFBİS , sınavlar vs vs vs vs vs vs ve de vs........düşündükçe geliyor daha yazmayayım...
4) yan odadaki rehber öğretmenle kendine aynı saat ek dersi KBS ve puantaja girerken duyulan haz(!)
5) ailene daha az vakit ayırman
6) gece açık unutulan penceren giren kuşun PIR'ı harekete geçirmesi sonucu güvenlik sistemin aranman sonucu 23:50'de okula gidip alarm sistemini deaktif etmen
7) sınıf öğrt. müdür yrd hiç derse girmezken senin 6 saat derse girerek maaş karşılığını doldurman
....
...
..
...
..
8) tüm bu saydığım gereksiz sorumluluğa rağmen bu tozu yuttuğun için ve de (BTR olmak istemediğin için) ilçede 15 saatin üzerinde BT-BTY dersi olan okul olmadığı için bu görevi bırakamamak
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Delireceğim, BTR liğin çok iyi olduğunu savunup, derse girmek istemeyenler sayısı gittikçe çoğalıyor...

Ya arkadaşım uzun vadede düşünsene meseleyi sen öğretmensin asolan DERS DERS!!!!!

İyi geceler!!
Ellerinize sağlık, ne güzel yazmışsınız... Yukarıda yazdığınız yazının her bir harfine katılıyorum.

Ama usanç geldi, BTRden.. dersimin adam yerine konulmamasından.... sorun bir değil ki bin...

Ben varoş bir bölgede idarecilerin kavgalı olduğu bir okulda yaptım. Hayatımın en zor günlerini yaşadım. Yasal sorumluluklarının farkına varıyosun bu ayrı bir stres kaynağı oluyor.
9 ay sonunda istifa ettim.
Arkadaşlar güzel özetlemiş iyi uyumlu bir idari kadro varsa (ki çok az rastladım uyumlu kadrolara-kimi çalışırken kimi yatma peşinde) yapılabilir.

allah kimseyi çaresiz bırakmasın.. öyle bir yapılır ki aynada kendini gördüğünde nefret edersin.. :|

dizzy' Alıntı:

çooook doğru... btr kısa vadede çözüm... hatta çözüm bile değil... bizim öğretmenlik kimliğimizi yok edip bizi teknisyen gibi kullanmalarına boyun eğişimiz...
para her şey değil.. bizim de diğer öğretmenler gibi bir onurumuz, değerimiz, ağırlığımız olmalı... ha evet, okulda en değerli bt öğretmenidir derler de.. inanmayın... sizi kullandıkları sürece değerlisiniz... sizin öğrencilerinize ne kadar faydalı olduğunuz, ne kadar çok bişeyler öğrettiğiniz kimsenin umrunda değildir...
kısacası dizzy arkadaşımızın dediği gibi aslolan "öğretmen" kimliğimizin korunması, bunun için de türkçe, matematik gibi temel ders olarak görülen bilişim dersimizin olmasıdır. gerisi bence hep geçici çözüm, hep kendimizin yıpratılmışlığıdır....

dizzy' Alıntı:

İyi geceler!!
:alkis: :alkis: :alkis:

Tek müdür yardımcısı isen çekilmez en az 2-3 kişi ise bir miktar çekilir.

Hocam ben lisede müdür yardımcısıyım hemde pansiyona bakıyorum. Pansiyonun herkes zor olduğu bilir buna rağmen ben çok memnunum. Öğretmenliği çok seven bir kişi değilim ama bilgisayar öğretmenliği de yapılacak bişey değil bence. Memnunum ama çalıştığın kuruma müdürüne bağlı olarak da memnuniyet değişir. Sağolsun benim müdürüm çok iyi her şeyi öğretmek için çaba gösteriyor yardımcı oluyor. Ben tavsiye ederim.

bu müdür atamalarında es kaza müdür oldum ve anladım ki müdürlük müdür yardımcılığı öğretmenlik hepsi bu sistemde zor. yarın kimin ne olacağı belli değil ve öğrenci profili her geçen gün değişiyor. en iyisi hizmetli olmak gibi geldi :) al eline paspası sınıf sınıf dolaş :)

Kestel Anadolu İmam Hatip Lisesinde müdür yardımcısıyım yaklaşık 1.5 yıldır. Çok büyük bir artısını yaşamadım. Görev yerinde bulunan müdürün çok önemli kafa dengiyse gerisi rahat ama uyuşamayacağın birisi ise işin zor. Sorumluluk anlamında yükün artıyor ama yine de içinde ukte kalmasın bir dene derim. Olmadı dönersin geri

dört yıllık olması problem bence süre dolunca müdürün gönlünü edemezsen görevlendirme biter gençken kolay da yaşlanınca zorlaşır

şuan bilişimci olarak çoğumuzun yaşı genç sayılır. şimdiki zamanı düşününce cazip gelmiyor. fakat malumunuz emeklilik yaşı bayaa yükseğe çekildi. Kaç yaşıma kadar bilişimcilik yapabilirim diye düşünüyorum.ilerleyen yıllarda idarecilik düşünülüyorsa fırsat çıktığında değerlendirmek lazım gibi geliyor bana ...

Ben bir buçuk senedir idarecilik yapıyorum. ilk zamanlar iyiydi müdür değişti, bt öğretmeni müdür yardımcısı oldu gitti, memur şef oldu gitti. Şimdi hergün işkence çekiyorum. Öğretmenle öğrenciyle uğraşmak zor. Müdür yardımcısı olurken bilgisayarlarla uğraşmak zor. Yeni bilgisayar alsan beş sene sonra kullanılamaz oluyor, sonra yeniden bilgisayar aldırmak zor, tamirci değilim düşüncesiyle müdür yardımcısı olmuştum ama pişmanım. İyi bir okul bulunca istifamı vereceğim. Kendi okulumda norm olmadığı için seni orada görevlendirmeyiz dediler. bakalım istifa edip tayin istemiyecem durumum ne olacak dönemin bitmesini bekliyorum. Kendim ettim kendim buldum. İçinde ukte kalmadı :lol:

Geri