müdürle tartıştık...ve hala sinirim geçmedi...

Kodla Büyü

yusufcuk51

Seçkin Üye
Seçkin Üye
dersteyim öğrencileri görevlendirdim onlar uğraşırken bende pclere dynedli yeni imaj yüklüyorum sabahtan beri yoruldum zaten
nöbetçi öğrenci:öğretmenim müdür sizi çağıyor
ben:dersteyim kızım şimdi işim de var
15 dk sonra
nöbetçi öğrenci: hocam sizi müdür çağırıyor acilmiş
indim aşağı pcnin başında eskiden müdür olup müdürlüğü elinden alınan bedenci,başında da bizim yeni öğretmenlikten 90 küsur puanla okulumuza gelen müdür...neyse devam ediyim
müdür:hocam çağırıyoruz gelmiyosun
ben:hocam derste olduğumu söyledim
müdür: dersten daha acil şeyler olabilir
ben:hocam dersten daha acil bişey yok,gelme zorunluluğumda yok
müdür: olurmu hocam ya...
bedenci:olur hocam o an öğrencilere bişey gösteriyo olur gelemez filan
neyse pc başındaki bedenci bi dosyayı kaydedip açamamış o kadar basit işlem ki yıllarca müdürlük yapmış birisi hadi onun biraz yaşı var bizim ki hem genç hem müdür ama zerre kadar bilgisayar bilgisi yok zırt pırt çağıyordu zaten bende son zamanlarda her çağırmasında işim varsa işim bitince yoksada kasten 10-15 dakika geç gidiyodum...
neyse kaydedip açtım dosyayı
müdür: teşekkür ederiz (imalı)
ben: bundan sonra çağırmayın hocam beni
müdür:ben çağırıyımda siz gelmeyin hocam
ben: tamam çağırın bakalım geliyomuyum ve çekip gittim sınıfa ne moral kaldı sinirimden elim ayağım titredi halada geçmiş değil bundan sonra ne derste ne boştayken çağırsın gitmem artık...

not: kendi okulumda btr değilim 20 saat dersim var

yanlış yapmışsın hocam, diklenmeye vs gerek yok memur amirin verdiği görevleri yapmakla yükümlüdür, ve bilmiyorsa öğret bunda bir problem yok neden bu kadar kasıyorsun, dersin varsa bile 5dk git işini gör, genlede son 10 dk falan serbest bıraktırıyor yada tekrar yaptırıyoruz, bence git hocam moralim bozuktu falan de bişeyler uydur ve özür dile, zira adam sana herhangi bir haksızlık yapmamış.

hastasıyız dede' Alıntı:
yanlış yapmışsın hocam, diklenmeye vs gerek yok memur amirin verdiği görevleri yapmakla yükümlüdür, ve bilmiyorsa öğret bunda bir problem yok neden bu kadar kasıyorsun, dersin varsa bile 5dk git işini gör, genlede son 10 dk falan serbest bıraktırıyor yada tekrar yaptırıyoruz, bence git hocam moralim bozuktu falan de bişeyler uydur ve özür dile, zira adam sana herhangi bir haksızlık yapmamış.
nasıl yapmamış haksızlık hocam dersten bi insanı işini yapmaya rica ile çağırabilirsin ki zaten ben bu adamın her çağırışında gidecek olsam emin olun doğru düzgün ders yapamam adam sıfır zaten bu zamana kadar sabırla yardımcı oldum btr de olmadığım halde zaten müdür yardımcısı var biraz arkadaşlığımız var ona sürekli oluyorum....ama olacak gibi değil ne hakla kalkıp bana hocam çağırıyoruz gelmiyosun diyebilir...ben kasmaya devam edecem bu konuda kendimi sen kasmazsın hocam böyle birisi aynısını yaparsa...

Bencede biraz agir olmus gibi soylemleriniz surekli cagiriyorsa hocam ben yokken biri camdan dusse hayatim kayar ihtiyac varsa bana ver 6 saat ders btr yada mudur yard. Yap yoksa ben dersi birakip gelince tedirgin oluyorum falan filan diyebilirdin adam zaten bilmediginden icten ice ezikleniyprdur bide sen eziklemissin:) ufak tefek seyler icin rahatini bozma hocam bosverrrr ofkeden kimseye yarar gelmiyor cok cok buyuk bir art niyet yoksa buyutmeyede gerek yok bence.Ama amirim ben gelmiyosun sari zarf veririm ilceye sikayet ederim sen gorursun falan gibi konussaydi ozaman cok daha baska tepkiler vermek gerekirdi

Enterprise' Alıntı:
Bencede biraz agir olmus gibi soylemleriniz surekli cagiriyorsa hocam ben yokken biri camdan dusse hayatim kayar ihtiyac varsa bana ver 6 saat ders btr yada mudur yard. Yap yoksa ben dersi birakip gelince tedirgin oluyorum falan filan diyebilirdin adam zaten bilmediginden icten ice ezikleniyprdur bide sen eziklemissin:) ufak tefek seyler icin rahatini bozma hocam bosverrrr ofkeden kimseye yarar gelmiyor cok cok buyuk bir art niyet yoksa buyutmeyede gerek yok bence.Ama amirim ben gelmiyosun sari zarf veririm ilceye sikayet ederim sen gorursun falan gibi konussaydi ozaman cok daha baska tepkiler vermek gerekirdi
hocam ben çağırıyımda sen gelme bakalım ne demek yeterince tehditkar değilmi bu...ayrıca yanına çağırdığında gitmemem için yazdığınız bahaneleri söylememe ne gerek var ben btr yim zaten ama lisede görevim şimdi beni dersten çağırıp sürekli olarak yapamadığı şeyleri yaptırmaya ne hakkı var herhangi bi branş öğretmenini dersten çağırıp beceremediği şeyleri sürekli onlara yaptırabilir mi...ben bugüne kadar bütün bunlara rağmen gidip yardımcı oldum ama insanlar her çağırdığında koşunca sana o görevi zorla yaptırma hakkını buluyorlar kendinde...ben yanına gittiğimde hocam kusura bakma acil bi durum vardı çağırmak zorunda kaldım dese yine hiç sesimi çıkarmam yapardım ama beni hem çağırıp hemde geç geldim diye sitem etmeye hakkı varmı?

yarın öbür gün çağırırsa tekrar ben kesinlikle gitmem her ne olursa olsun? bunla ilgili bi yaptırımı olabilir mi yönetmeliğe göre benim bildiğim kimsenin dersten çıkıp başkasının işini yapma zorunluğu yok... burdaki arkadaşların yorumlarına bakarsak baya bi yaptırımı var heralde gidip özür dileme mi bile tavsiye edenler olduğuna göre...

Müdürcüklerle ne tartışıyonuz ya :D o çağırsın sen bi ara uğrarsın :D adamların kalbini kırmayın yazıktır :puhaha:

omd' Alıntı:
Müdürcüklerle ne tartışıyonuz ya :D o çağırsın sen bi ara uğrarsın :D adamların kalbini kırmayın yazıktır :puhaha:
bende öyle yaptım zaten hocam nöbetçiye söyledim şimdi işim var dersteyim de gelirim sonra dedim...müdürcük ün zoruna gitmiş bu durum bana çağırıyoruz niye gelmiyosunuz diye sitem etti...

hemen geliyorum diye yollayacaktın hocam :D işin bitince de bi uğrardın olay çıkmazdı :roll:

omd' Alıntı:
hemen geliyorum diye yollayacaktın hocam :D işin bitince de bi uğrardın olay çıkmazdı :roll:
hocam gitmek zorundamıyız peki cidden merak etmeye başladım? adamlar bu okulda btr değilim diye kafalarına göre nöbet yazdılar (tutmuyorum gerçi doğru düzgün), sınıf verdiler falan söyledim görevim değil diye neymiş öğretmen yokmuş halbuki biliyorum boşta öğretmenler var hem sınıfı hem kulübü olmayan. ona rağmen kalkıp bana verdiler sınıfı o sınıfın öğretmeni askere gidince...şimdi bunları o okulda btr değilim mantığıyla yapıyolarsa şayet iyi oldu bu tartışma uğraşıp yapsınlar ne yapıyolarsa öğrenmiş olurlar adam 90 puanla idareci olup gelmiş ne excelden haberi var ne word'ten...

Hocam olayın bir de cemaziyel evveli var sanırsam ozaman iş drğişir, sıkıntı sadece bu dialogdan ibaret değil sanırım.

Enterprise' Alıntı:
Hocam olayın bir de cemaziyel evveli var sanırsam ozaman iş drğişir, sıkıntı sadece bu dialogdan ibaret değil sanırım.
cemaziyel evveli anlattıklarım hocam müdür yardımcısı arkadaş yazmış kafasına göre bende dedim görevim değil diye öğretmen yok dedi nöbet tutsan ne olur filan dedi iyi labın bulunduğu kata bakarım dedim o zamanlar daha müdür filan yoktu sonra baktım bu her boş bulduğu yere adımı yazmaya başladı gitmiş bide 7/A sınıf öğretmenliğini vermiş.. yine dedim bana niye verdiniz diye bu seferde öğretmen yok dedi neyse dedim onuda kabul ettim...sonra gidip kontrol ettiğimde baktım aslında boşta 2 öğretmen var birisi 45 yaşlarında bi bayan diğeride müdürlüğü düşüp bizim okula gelen bedenci onlara vermeye çekinmiş heralde bana vermiş bunlara canım sıkıldı epey... ama bu olaylar olmasa bile ben kendimi haksız görmüyorum şu son olayda...

Rahat ol hocam iyi yapmışsın ağzına sağlık böyle devam et ki kadir kıymet bilsinler

Hocam bence sen az bile demişsin. o kadar bakanlık yazısına rağmen sınıf ver, nöbet ver bir de üstüne dersten çağır olmaz bu kadar. bir arkadaş yazmış müdürün verdiği görevleri yapar diye o bikere göreviyle ilgili olmak zorundadır, ayrıca çok istiyorsa yazılı olarak versin bu görevleri bakalım.

az bile dediğimin farkındayım adam resmen tehdit ediyor normalde böyle bi tehdit karşısında çok daha sert tepkiler verir üzerine filan yürürüm her kim olursa, iyi bişey değil öfkeyle hareket biliyorum ama pek hakim olamıyorum kendime, bunları yapmamak için bir an önce sakin kalıp çıktım tamam çağırın bakalım gelecekmiyim diyerek...

hastasıyız dede' Alıntı:
Hocam kusura bakmayın da siz neyin kafasında yaşıyorsunuz nasıl yanlış yapmamış herşeyin bir adabı uslubu yolu yordamı var idari amirse ne olmuş her işine dört nala koşulacak mı.. Öğretmen arkadaş zaten dersteyim çıkışta gelirim demiş bundan daha normal ne olabilir ki bu kadarına da YOK ARTIK derim. Bizde de bu kafadan varsa zaten sıkıntı hocam..

uzman35' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
Hocam kusura bakmayın da siz neyin kafasında yaşıyorsunuz nasıl yanlış yapmamış herşeyin bir adabı uslubu yolu yordamı var idari amirse ne olmuş her işine dört nala koşulacak mı.. Öğretmen arkadaş zaten dersteyim çıkışta gelirim demiş bundan daha normal ne olabilir ki bu kadarına da YOK ARTIK derim. Bizde de bu kafadan varsa zaten sıkıntı hocam..
sormayın hocam en çok ta git özür dile lafı koydu ya

Hocam size naçizane tavsiyem olayı daha da büyütmeyin, inatlaşmaya gerek yok. Çünkü olayı ne kadar büyütürseniz o kadar sinir olacaksınız, moraliniz bozulacak ve belki labda tek başınıza oturup bu düzene lanet okurken sessizce ağlayacaksınız. Salla gitsin hocam. Kendini kasma, rahat ol. "Amaaaan boşver bu müdürlerin hepsi böyle" deyip geç. "Müdür işte nolcak kendini bi b. zannediyo" de salla gitsin. Yani kendini derde sokma hocam.

Müdürle bir daha ki görüşmende de "Hocam çok emrivaki konuşmuştunuz, o an bunu kabul edemezdim, ben hassas bir insanım, lütfen her türlü ricanızda zaten elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama buna rağmen emrivaki yapınca hoş olmadı" şeklinde bir şeyler söyleyin. Ama özür dilemeyin. Sadece yaptığı davranışın hoş olmadığını belirtin.

Bundan sonraki günlerde illa ki senden yine yardım isteyecek. "Geliyorum" diye haber gönderip 10-15 dk. sonra gidersin. "Niye geciktin işimiz var" gibilerinden çıkışırsa "Hocam lütfen geçen seferde konuşmuştuk, emrivaki davranışlardan hoşlanmıyorum. Normal durumda zaten her seferinde yardımcı oluyorum. Ama lütfen emrivaki olmasın. Çünkü hoş değil." felan dersiniz. Siz zaten kendi içinizden adamın notunu vermişsiniz. Adamın notu belli. Ama aynı ortamda çalışmaya da mecbursunuz. Başta dediğim gibi s.... gitsin. Takma kafana.

hocam o son cümleyi söylemese bu dediğinizi yapabilirdim ama "ben çağırıyımda sen gelme" sözünden sonra tekrar gidersem zaten emrivakiye uyup korktuğum için gitmiş olacağım bugüne kadar tehditle hiç iş yapmadım bundan sonrada zor...

yusufcuk51' Alıntı:
uzman35' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
arkadaşım yorum istedin bende tecrübelerime dayanarak yorum yazdım, olayı ilk mesajında yazdıklarınla yorumladım, şimdi kalkıp bana sen neyin kafasındasın diye hakaret ediyorsun, bundan 2 sene önce pic liğin kitabını yazmış 3 idareci ile cenk ettim, ne mi oldu, adamlar hala okulda benide norm fazlası yapıp psikolojimide bozup gönderdiler, iş pisliğe dönerse inanki okuldaki tüm öğretmenler idareden yana tavır alıyor, yalnız kalıyorsun, istersen şikayet et, müfettiş geliyor idarenin belirlediği öğretmenlerden olayı soruşturup gidiyor, ondan sonra seni sıkıştırıp duruyorlar, ben insanlığımı kaybettim bunların yüzünden, sende üzülme diye seninde isteğin doğrultusunda sana yardım etmeye çalıştım ama görüyorumki senin yardıma ihtiyacın yok, gazan mübarek olsun kardeş, çek kılıcını buyur gir savaşa.

hastasıyız dede' Alıntı:
yusufcuk51' Alıntı:
uzman35' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
arkadaşım yorum istedin bende tecrübelerime dayanarak yorum yazdım, olayı ilk mesajında yazdıklarınla yorumladım, şimdi kalkıp bana sen neyin kafasındasın diye hakaret ediyorsun, bundan 2 sene önce pic liğin kitabını yazmış 3 idareci ile cenk ettim, ne mi oldu, adamlar hala okulda benide norm fazlası yapıp psikolojimide bozup gönderdiler, iş pisliğe dönerse inanki okuldaki tüm öğretmenler idareden yana tavır alıyor, yalnız kalıyorsun, istersen şikayet et, müfettiş geliyor idarenin belirlediği öğretmenlerden olayı soruşturup gidiyor, ondan sonra seni sıkıştırıp duruyorlar, ben insanlığımı kaybettim bunların yüzünden, sende üzülme diye seninde isteğin doğrultusunda sana yardım etmeye çalıştım ama görüyorumki senin yardıma ihtiyacın yok, gazan mübarek olsun kardeş, çek kılıcını buyur gir savaşa.
hocam sen benzer şeyler benimde başıma geldi senin gibi davrandım zararlı çıktım dememişin ki onun yaptığını savunuyor gibi yorum yapmışın amirindir yapar git özür dile falan...bence sizde keşke yapmasaydım demeyin iyi etmişiniz norm fazlası olup göndermişler piçlerin elinden kurtulmuşun bu sayede,ben böyle şeylerde pek sonunu düşünmem daha önce başıma geldi buna benzer bişey tepkimi koydum hiç bişeyde olmadı ne kadar gebe kalırsan o kadar eziliyosun bu kadar basit...siz o piçlere uyum sağlayıp dediklerini yapsaydınız içiniz rahat edecekmiydi...

iyi falan olmadı hocam ben insanlığımı kaybettim, her işin altında bir çapanoğlu arar oldum, şizofreni başladı, karşıdakinin her hareketinden nem kapar oldum, normal söylenen sözü dahiüzerime alınıp hemen karşıya saldırıya geçiyorum, sonra pişman oluyorum, ama iş işten geçmiş oluyor, hesapsız kitapsız yaşayamaz oldum, eski mutluluğumdan umursamazlığımdan eser kalmadı, herşeyi kafaya takar oldum, bırak hocam sorunlarını konuşarak güzellikle hallet olmuyorsa resmi yollardan oda olmuyorsa, boşver gitsin, kafana şapkadan başka birşey takma, bu meslekte 10. yılım, sana dost tavsiyesi.

İdare ile yapılan savaşı her zaman idare kazanır. Bazı arkadaşlar ilçe milli eğitime dilekçe ver demişler. Sonunda müdür haklı çıkar . Bence yapman gereken rest çekmek değil bu işlerin nasıl yapılabileceğini onlara anlatmaktır. Dersten çağırdıysa hemen git yanına müdürün. Hocam biraz işim vardır. 15 Dakika sonra gelebilirim de. Git ve 15 dakika sonra gel. Birde meseleleri daha çok küçükken halletmek lazım. Küçük bir meseleyi halletmezsen mesele daha da büyüyüp daha zor halledilir hale geliyor.

Ama ve ayrıca önceki mesajda kullanmış olduğunuz "..... elinden kurtulmuşsun" ya da "siz o ..... uyum sağlayıp" gibi kelimeler istemeden de olsa sizin hakkınızda düşüncelerimizi sorgulamamıza sebep oluyor. "Bu adam burada böyle konuşuyorsa, allah bilir müdüre başka neler söylemiştir" diyebiliriz. Buda sizi haklıyken haksız duruma düşürebilir.

benimde 9. yılım hocam aynı tepkilerde farklı sonuçlar almışız demek ki ama ben tehdide karşı farklı tavır sergileyemem sonucuna ikimizde katlanırız artık ne olursa...

hastasıyız dede' Alıntı:
iyi falan olmadı hocam ben insanlığımı kaybettim, her işin altında bir çapanoğlu arar oldum, şizofreni başladı, karşıdakinin her hareketinden nem kapar oldum, normal söylenen sözü dahiüzerime alınıp hemen karşıya saldırıya geçiyorum, sonra pişman oluyorum, ama iş işten geçmiş oluyor, hesapsız kitapsız yaşayamaz oldum, eski mutluluğumdan umursamazlığımdan eser kalmadı, herşeyi kafaya takar oldum, bırak hocam sorunlarını konuşarak güzellikle hallet olmuyorsa resmi yollardan oda olmuyorsa, boşver gitsin, kafana şapkadan başka birşey takma, bu meslekte 10. yılım, sana dost tavsiyesi.
benimde 9. yılım hocam aynı tepkilerde farklı sonuçlar almışız demek ki ama ben tehdide karşı farklı tavır sergileyemem sonucuna ikimizde katlanırız artık ne olursa...

myesil' Alıntı:
İdare ile yapılan savaşı her zaman idare kazanır. Bazı arkadaşlar ilçe milli eğitime dilekçe ver demişler. Sonunda müdür haklı çıkar . Bence yapman gereken rest çekmek değil bu işlerin nasıl yapılabileceğini onlara anlatmaktır. Dersten çağırdıysa hemen git yanına müdürün. Hocam biraz işim vardır. 15 Dakika sonra gelebilirim de. Git ve 15 dakika sonra gel. Birde meseleleri daha çok küçükken halletmek lazım. Küçük bir meseleyi halletmezsen mesele daha da büyüyüp daha zor halledilir hale geliyor.

Ama ve ayrıca önceki mesajda kullanmış olduğunuz "..... elinden kurtulmuşsun" ya da "siz o ..... uyum sağlayıp" gibi kelimeler istemeden de olsa sizin hakkınızda düşüncelerimizi sorgulamamıza sebep oluyor. "Bu adam burada böyle konuşuyorsa, allah bilir müdüre başka neler söylemiştir" diyebiliriz. Buda sizi haklıyken haksız duruma düşürebilir.
hocam arkadaş o ... şekilde kullanmış bende aynı şekilde cevap yazdım...ben o dersi bölüp aşağı indindikten sonra işide hallederim benim anlatmak istediğim böyle bi zorunluğumuz varmı ki emrivaki yapan birine bilgisayar öğretmeniyiz diye her beceriksizin işlerini biz mi yapacağız uslup adap bilmeyen beceriksiz kişilerin hemde...

yusufcuk51' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
dedim ya hocam benimkiler picliğin kitabını yazmıştı, çok profösyönellerdi, bende cahil cesareti ile girdim savaşa, okul mokul görev umurlarında değildi insanları ezmek ve sindirmek üzere yönetiyorlardı okulu ve onların kılına dahi zarar veremedim olan bana oldu. öğretmen arkadaşlar hepsi idareden yana oldular müfettişler idareyle yemeğe çıktılar, ben ise kendi kendimi yedim durdum. neyse allah herkesin kalbine göre versin hocam, iyi geceler... :)

hastasıyız dede' Alıntı:
yusufcuk51' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
dedim ya hocam benimkiler picliğin kitabını yazmıştı, çok profösyönellerdi, bende cahil cesareti ile girdim savaşa, okul mokul görev umurlarında değildi insanları ezmek ve sindirmek üzere yönetiyorlardı okulu ve onların kılına dahi zarar veremedim olan bana oldu. öğretmen arkadaşlar hepsi idareden yana oldular müfettişler idareyle yemeğe çıktılar, ben ise kendi kendimi yedim durdum. neyse allah herkesin kalbine göre versin hocam, iyi geceler... :)
sağol hocam...

Geri