inanakyol' Alıntı:egkhan' Alıntı:En acısı şu ki verilen bu cevap sadece o müfettişin ya da bazı öğretmen arkadaşlarımızın fikri değil. Maalesef bakanlıkta stratejik planlamaları yapan, ülke eğitimini yöneten adamların "dahiyane" tespiti bu. Herkes de -yani kendisi bu konuda fikir üretecek kapasite olmayanlar- oradan aldığı ezber cümleleris satıyor. Eğitici Formatörlerden bile duydum ben bunu.
Çok üzücü bir durum. Bizim kariyer planlarımıza olan etkisinden değil. Ülkenin eğitimini yöneten kafaların kapasitesini gösterdiği için üzücü. Çok Yazık.
Verilecek cevaba gelince: 1- "Çocuklar artık çok iyi bilgisayar biliyor" tespiti hangi veriye dayanıyor? 2- Bu çok iyi bilgisayar bilen çocuklar hangi okullar? Türkiye'nin her yerindeki her okulda her öğrenci birbiriyle eşit durumda mı? Bu bir çoğunluk mu arz ediyor? Kim vermiş bu kararı? Neye bakmış bu kararı verirken? 3- "Çok iyi bilgisayar bilmek" ne demektir? 4-Diyelim ki öğrencilerin %100'ü müfredatta yer alan konuları daha derse girmeden ezbere biliyor. Bilgisayar dediğimiz alanın nasıl bir özelliği olduğundan haberi var mı acaba bu insanların? Toplumun bilgisayar okuryazarlığı 1 ilerlerken günceli kullanmak için gereken bilgi-beceri 5 ilerliyor. Bu dersin bu alanın sonu mu var tarih ya da coğrafya gibi? Tüm konular öğrenildiğinde biten bir şey mi? Ne güzel işte, madem çocuklarımız bilgisayar kurdu olmuşlar(!) yenileyin öğretim programını saçma sapan şeyler anlatacağımıza program yazalım, grafik tasarımda uzmanlaşalım, ağ organizasyonu öğretelim....Not: Bu çocuklar hangi çocuklar bilmiyorum ama benim okulumdaki öğrencilerimimn yarısından fazlası hayatında ilk defa bu derste bilgisayar kullandılar.
Anladığım kadarıyla zaten en başından beri amaç çocuklar bilgisayar öğrensin değilmiş. Bilgisayar dersi tamamen duygusal sebeplerden getirilmiş. Tüm ülkeye BT sınıfları kurulupda birileri duygusal anlamda tatmin olduktan sonrada BT derslerine salla gitsin türünden yaklaşımlar sergilenmiş. Şimdi ise trend bilişim teknolojilerinin derslerde kullanılması. Belliki birileri yeniden bir duygu kabarması yaşıyor halkada size biz daha ne yapalım mesajı veriliyor ama o halk "madem paran var okulların temel problemlerini neden çözmüyorsun demiyor"
her iki görüşe de katılıyorum