samet_uğur
Aktif Üye
Bakanımız açıklama yaparken bilişim teknolojileri dersini de söylemişti. fakat inceleme için koymamaları ilginç
sunas' Alıntı:Bilişim Teknolojileri dersinin ne içeriği ne öğreticiliği var ki çok okulda lab yok pc yok doğru dürüst içerik yok. Bol keseden test yaparak not ver saçma sapan şeyler. Ne yapılıyor derslerde klavye word excel den başka trilyonlarca değerinde, tahta, tablet, internet verildi okullara hani kaç tane bunlara bakan btr öğretmeni var. Dersler tamamen kaldırılmalı tüm bilişimciler kadrolu formatör olmalı.
pisagorean' Alıntı:Sanırım 5 ve 6'larda 2şer saat 7 ve 8'de birer saat olacak. Zorunlu.
bencede böyle görünüyorTeachnologist' Alıntı:pisagorean' Alıntı:Sanırım 5 ve 6'larda 2şer saat 7 ve 8'de birer saat olacak. Zorunlu.
verilen saatlere göre öyle değil.
5. 7. ve 8. sınıflarda 72 saat yani 2 ders saati
6. sınıflarda 108 saat yani 3 ders saatine
lexluther' Alıntı:sunas' Alıntı:Bilişim Teknolojileri dersinin ne içeriği ne öğreticiliği var ki çok okulda lab yok pc yok doğru dürüst içerik yok. Bol keseden test yaparak not ver saçma sapan şeyler. Ne yapılıyor derslerde klavye word excel den başka trilyonlarca değerinde, tahta, tablet, internet verildi okullara hani kaç tane bunlara bakan btr öğretmeni var. Dersler tamamen kaldırılmalı tüm bilişimciler kadrolu formatör olmalı.
Ben İstanbul'un varoş semtlerinden birinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. Bizim okulda bu sene itibariyle 2 tane laboratuvarımız mevcut. Biri 24 bilgisayar diğeri 23 bilgisayardan oluşuyor ve yedek teknoloji malzemelerimiz de var. Biz bu laboratuvarı kendimiz kurduk. Oradan buradan toparladığımız bilgisayarlarla yaptık bu işi. Bu sene 5. sınıflarda Ofis programlarının yanı sıra Scratch programlama dilini öğrettik, öğretiyoruz. 6. sınıflarda ise Dreamweaver CS 6.0 (HTML) ve Flash öğretiyoruz. Ayrıca daha bu sene etkileşimli tahta geldi bizim okula. Şimdi sen diyorsun ki ne öğretiliyor, öyle mi? Bence tüm meslektaşlarını aynı kefeye koyma. Herkes elinden geleni yapıyor veya yapmaya çalışıyordur.
İlkokul kısmı derken???teknogenclik' Alıntı:Ben beğenmedim programı yüzeysel hazırlanmış. Robot programlamaya filan hiç değinilmemiş. İlkokul kısmı daha da kötü.
1-4 arası için de var. Gerçi 5. sınıfın aynısı ama bu da bir şeydir.COBOL' Alıntı:İlkokul kısmı derken???teknogenclik' Alıntı:Ben beğenmedim programı yüzeysel hazırlanmış. Robot programlamaya filan hiç değinilmemiş. İlkokul kısmı daha da kötü.
İlkokullar damı bilişim geliyor?
teknogenclik' Alıntı:Ben beğenmedim programı yüzeysel hazırlanmış. Robot programlamaya filan hiç değinilmemiş. İlkokul kısmı daha da kötü.
Beğenmemek olmaz.Bence bu yeni bir kazanım ve gerçekten de önemli.omd' Alıntı:1-4 arası için de var. Gerçi 5. sınıfın aynısı ama bu da bir şeydir.COBOL' Alıntı:İlkokul kısmı derken???teknogenclik' Alıntı:Ben beğenmedim programı yüzeysel hazırlanmış. Robot programlamaya filan hiç değinilmemiş. İlkokul kısmı daha da kötü.
İlkokullar damı bilişim geliyor?