http://mufredat.meb.gov.tr/Programlar.aspx Bu linkte ortaokulda 5.-6. sınıf programı yok maalesef. Şu anda 7-8. sınıf var. Ondan sonra plan-program vs. uğraş dur. 6 ay sonrasını göremiyoruz ki yıllık plan yapalım.
Olsun gene de içimiz kararsın 7-8 lerde ders seçmeli olabilir öyle deseler bile olabilir çünkü biz bu dersi böyle diye diye SEÇMELİ YAPACAĞIZ. İngilizce hazırlık belasından kurtulduk daha ne ya şaka gibi gerçekten şükredin heh ii olmuş deyin bi kere de. Çok mu zor acaba"
7 ve 8. sınıflarda haftada iki saat zorunlu olarak okutulacak derste öğrencilerin temel bilgisayar kullanımı ve
programlama becerileri kazanmaları hedeflenmiştir. "
Şaşırmambence teknoloji tasarim ile bilisimi karistirdilar.
Sanırım bu şekilde olmuş. Amaç ne kime sorulmuş, kim tutmuş, kim yemiş, kim hani bana demiş...bilişim 7 ve 8. sınıfa taşınmış
teknoloji ve tasarım 5 ve 6. sınıfa aktarılmış.
Oldu işte. Büyük sürpriz oldu. 7-8 kere kaydırıldık.Bilişim niye yok gerçekten. Değişiklik mi olacak yoksa?
Gerçekten bilgisayarsız bu ders zor. İnşallah şu 2 in 1 bilgisayar dağıtımını 7 ve 8 lerden başlatırlar. Aslında yetkililere iletilse bu iş olabilir. Böyle bir durum harika olur.arkadaşlar ne kadarda iyi niyetlisiniz şaşıyorum. temmuz 2017 deki öğretim programını bir eğitim yılı bitmeden sil baştan değiştirmek ve üstüne google destekli kitap çıkararak materyal hazırlayarak, keşfet projesi vs lerle tamamı 5 ve 6 ya yönelik programı tanıtıp artık senin labın yok sızlanma al sana labsız etkinlikler şeklinde oyalarak ve bunuda bize yutturarak iş yapıyorsun, sonra hooop bir anda al sana 7 8 lere ders diyorsun. benim sinirlendiğim nokta günlük politikalar. bunun tek bir açıklaması olabilir.
5 lerin ne olacağı belliydi. Hepsi hazırlık olacak.
Hazırlık olunca o kadar bt öğretmenini norm fazlası yapmaktansa, 7 8 e kaydırarak normu korumak derdindeler
Yoksa tüm hazırlıklar 5 ve 6 üzerineyken bir anda 7 8 lere öğretim programı çıkmasının benim nezdimde başka bir açıklaması yok maalesef
Böyle düşündülerse çok yazık, günlük politikalara kurban gidiyor dersimiz....
sizde hala olumlu olumsuz mu onu tartışıyorsunuz...anlamıyorum gerçekten...çoğu okulda lab yok...8 leri lab olmadan kitap olmadan nasıl derse ilgi çekeceksiniz ki sınav dersleri bile umurlarında değilken. pes!
anadolu lisesi için seçmeli hocam...fen liselerinde bilgim yokŞu an anadolu ve fen liselerinde zorunlu mu
Aynen hocam 5. Sınıf hazırlık belasından kurtulduk.Olsun gene de içimiz kararsın 7-8 lerde ders seçmeli olabilir öyle deseler bile olabilir çünkü biz bu dersi böyle diye diye SEÇMELİ YAPACAĞIZ. İngilizce hazırlık belasından kurtulduk daha ne ya şaka gibi gerçekten şükredin heh ii olmuş deyin bi kere de. Çok mu zor acaba