zulfikar1985' Alıntı:
ekol47' Alıntı:
Arkadaşlar insanın aklına ister istemez şöyle bi soru da geliyor : Ygs ve Lys ye girip, istediğimiz üniversitenin mühendisliğini kazanırsak sadece bu fark derslerini mi alacağız?
Cevabı ben vereyim hocam. Hayır. Aramızda bulunan bir arkadaşımız, ilköğretim mat. te okuyor. Ve hiç bir dersini muaf etmediler. Ben müh.te okuyorum. sadece 1. sınıftan muaf oldum. Benle beraber okuyan arkadaşlar var ve hepimizin ortak olduğu nokta muafiyetler sonunda almamız gereken kredi miktarının eşit olması. Kimimiz a dersten, kimimiz b dersten muaf tutulduk ama eninde sonunda 2. sınıftan yukarıda başlayamadık. Düşünsenize kimya öğret. mezunu arkadaş kimyadan muaf tutulmadı
O işte bir yanlışlık var. Ben 4yıllık BilgsyarTeknoljisiveBilisimSitemleri mezunuyum. Seneye lys'ye girip uzaktan eğitim programlarının bırıyle muh. dıploması alacagım. Kendı üniversitem 2 yıllık muafıyeti var cnku sartlı gectıgım derslerı vermeme ragmen saymıyorlar. (not=>60 olmak zorunda)Bırde matematık fızık ve kımya var. En fazla dersimi sayan okulda diger dersleri almayı dusunuyorum. Buyuk ıhtımal sizin arkadsınızında derslerı sartlı gecme muhabbetınden dolayı sayılmamıstır.
Aldıgım dersler;
( ingilizce okudugum için transkripten aldım dersleri)
CALCULUS 1&2
DISCRETE MATH
SOFTWARE ENGINEERING
OBJECT ORIENTED PROGRAMMING
ALGORITHMS AND PROGRAMMING TECHNIQUES
STRUCTURED PROGRAMMING
INTERNET PROGRAMMING
COMPUTER ORGANIZATION AND ARCHITECTURE
MATHEMATICAL LOGIC OF COMPUTERS
INTERNET APPLICATIONS
DATABASE MANAGEMENT SYSTEMS
DATA STRUCTURES AND APPLICATIONS
RICH INTERNET APPLICATION (RIA) DEVELOPMENT
DIGITAL LOGIC DESIGN
COMPUTER NETWORKS 1&2
OPERATING SYSTEMS
DATABASE PROGRAMMING
SERVER-SIDE INTERNET AND WEB PROGRAMMING
CRYPTOGRAPHY AND NETWORK SECURITY
HUMAN COMPUTER INTERACTION
SYSTEM ANALYSIS
SYSTEM PROGRAMMING
MULTI-PLATFORM PROGRAMMING
INFORMATION SYSTEMS SECURITY
Bu arada bizim bölümü pek fazla begenmezler hatta meb 80 sayılı karardan da çıkarmaya çalışıyor bizim bölümü. Merak ediyorum aslında hıc mı acıp bakmıyorlar bu insalar okulda ne ogrenıyorlar diye?bizim meslek lıselerındekı derslere bile girme hakkımız olmalı ama sesimizi duyan yok. mezunumuz az