Mühendislik Tamamlama - Üni. Hocasıyla Görüşen Var mı?

Kodla Büyü
zulfikar1985' Alıntı:
ekol47' Alıntı:
Arkadaşlar insanın aklına ister istemez şöyle bi soru da geliyor : Ygs ve Lys ye girip, istediğimiz üniversitenin mühendisliğini kazanırsak sadece bu fark derslerini mi alacağız?
..... Düşünsenize kimya öğret. mezunu arkadaş kimyadan muaf tutulmadı :)

Hocam demek ki Bilgisayar Mühendisliğine öyle bir Kimya anlatılıyor ki Kimya okuyanlar bile öyle Kimya'yı göremiyorlar. :puhaha:

Bu arada hangi üniversite hocam. İyi kazanmışsınız Mühendisliği.

AKADEMİA' Alıntı:
joomlaci' Alıntı:
hocam size katılmamak mümkün değil
hepimiz aynı durumdayız. okulumuz sebebiyle gidemeyecez derslere. yazık olacak ama inşallah bişeyler düşünürler.
benim bi tanıdığım var
bi söyleyim bakalım
buraya yazarım sonucu.

Hocam görüşmeyi gün içerisinde yapabildiniz mi? Bir bilgi alabildiniz mi?

hocam arkadaş mümkün değil tolerans tanınmaz diyo

zulfikar1985' Alıntı:
ekol47' Alıntı:
Arkadaşlar insanın aklına ister istemez şöyle bi soru da geliyor : Ygs ve Lys ye girip, istediğimiz üniversitenin mühendisliğini kazanırsak sadece bu fark derslerini mi alacağız?
Cevabı ben vereyim hocam. Hayır. Aramızda bulunan bir arkadaşımız, ilköğretim mat. te okuyor. Ve hiç bir dersini muaf etmediler. Ben müh.te okuyorum. sadece 1. sınıftan muaf oldum. Benle beraber okuyan arkadaşlar var ve hepimizin ortak olduğu nokta muafiyetler sonunda almamız gereken kredi miktarının eşit olması. Kimimiz a dersten, kimimiz b dersten muaf tutulduk ama eninde sonunda 2. sınıftan yukarıda başlayamadık. Düşünsenize kimya öğret. mezunu arkadaş kimyadan muaf tutulmadı :)
O işte bir yanlışlık var. Ben 4yıllık BilgsyarTeknoljisiveBilisimSitemleri mezunuyum. Seneye lys'ye girip uzaktan eğitim programlarının bırıyle muh. dıploması alacagım. Kendı üniversitem 2 yıllık muafıyeti var cnku sartlı gectıgım derslerı vermeme ragmen saymıyorlar. (not=>60 olmak zorunda)Bırde matematık fızık ve kımya var. En fazla dersimi sayan okulda diger dersleri almayı dusunuyorum. Buyuk ıhtımal sizin arkadsınızında derslerı sartlı gecme muhabbetınden dolayı sayılmamıstır.
Aldıgım dersler;
( ingilizce okudugum için transkripten aldım dersleri)
CALCULUS 1&2
DISCRETE MATH
SOFTWARE ENGINEERING
OBJECT ORIENTED PROGRAMMING
ALGORITHMS AND PROGRAMMING TECHNIQUES
STRUCTURED PROGRAMMING
INTERNET PROGRAMMING
COMPUTER ORGANIZATION AND ARCHITECTURE
MATHEMATICAL LOGIC OF COMPUTERS
INTERNET APPLICATIONS
DATABASE MANAGEMENT SYSTEMS
DATA STRUCTURES AND APPLICATIONS
RICH INTERNET APPLICATION (RIA) DEVELOPMENT
DIGITAL LOGIC DESIGN
COMPUTER NETWORKS 1&2
OPERATING SYSTEMS
DATABASE PROGRAMMING
SERVER-SIDE INTERNET AND WEB PROGRAMMING
CRYPTOGRAPHY AND NETWORK SECURITY
HUMAN COMPUTER INTERACTION
SYSTEM ANALYSIS
SYSTEM PROGRAMMING
MULTI-PLATFORM PROGRAMMING
INFORMATION SYSTEMS SECURITY

Bu arada bizim bölümü pek fazla begenmezler hatta meb 80 sayılı karardan da çıkarmaya çalışıyor bizim bölümü. Merak ediyorum aslında hıc mı acıp bakmıyorlar bu insalar okulda ne ogrenıyorlar diye?bizim meslek lıselerındekı derslere bile girme hakkımız olmalı ama sesimizi duyan yok. mezunumuz az

Hocam, işte yanlışlık yok. Asıl yanlışlık sizin her üniversitenin standardizasyona bağlı olduğunu düşünmeniz. Ne yazık ki her üniversitenin uygulaması farklı.

zulfikar1985' Alıntı:
Hocam, işte yanlışlık yok. Asıl yanlışlık sizin her üniversitenin standardizasyona bağlı olduğunu düşünmeniz. Ne yazık ki her üniversitenin uygulaması farklı.
Evet o konuda haklısınız. Her universitenin kendine ait gecmis derslerden muaf olma yönetmeliği var. Ama genel olarak 60<Not ve mufredattakı derslerle %75 uyum sartı var. Ama genelde enformatik ve btbs gibi bilgisyar bolumlerının mufredatları genelde benzer oluyor. Öğretmenlik bölümlerinin tam olarak müfredatını bılmıorm. Her üni'ninki farklı olabilir.

Kayıt olan arkadaşlar hayırlı olsun, ikinci öğretime kayıt olan arkadaşlar öğrenim ücreti ne kadar ?

Ve en önemlisi kaç ders veriliyor, devamsızlık ve dersler ne zaman veriliyor, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

mku mühendislik tamamlama öğrencilerinin dd-dc gibi koşullu geçtikleri dersleri kaldıklarını idda ediyor ve başarılı geçmiş sayılmadıklarını tekrar almaları gerektiğini söylüyor. yani dediklerine göre en düşük geçme notumuz cc . ve cc nin altında geçtiklerimizi ortalamamız ne olursa olsun başarısız sayacaklarmış. bize özel yönetmelik yapmışlar. okulu uzatmamız ya da bitiremememiz için her türlü hileyi yapıyorlar.

Aynen.itu de ilk donem ders verilmedi. Ilk donem ders alamayinca ikinci donem ders onsartlari saglanmadigi icin almam gereken 15 dersten 3 dersi alabiliyorum. O da kontenjan bossa. Sonra en cok 2 yilda bitirin diyolar.birde dersleri Turkce alabilirsiniz deniyor ama Turkce ders acilmamis. Ingilizce var. Yaw derse kayit etmeden nasil dersi gececegimizi dusunuyolar acaba

değerli dostlarım, mühendislik tamamlamaya böte bölümü başvuruyor mu? hangi bölümler başvuruyor?

Simdilik teknik egitim fakultesi mezunlari basvuruyor. Ilerde ne olur bilinmez. Her sene biseyler degisiyor

Diploma
MADDE 9. Tamamlama programlarını başarı ile bitirenlere ilgili dallarda "mühendis" unvanı verilir; bunların diplomalarına "3795 sayılı Kanun uyarınca tamamlama programını bitirerek mühendis unvanını kazanmıştır" kaydı konur.
...
buda mühendislik fakültelerinin zorlamaları sonucu eklenmiş bir madde :)

Böyle saçma işmi olur ya.
2 yılda nasıl tamamlayacak millet. Bitirmeyelim diye ellerinden geleni yapıyorlar...

Bu sinav ilk ciktiginda hasetlerinden formda ortaligi yikan arkadaslar neredesiniz? Yetisin tef lileri muhendis yapiyolaaarr :P

Hocam 2547 sayılı af kanunundan bahseden maddeler var. Hepsini okudum kafam allak bullak oldu. Ben de 2547'den yararlanarak yüksek lisansa geri dönmüştüm. Epeyce süre oldu ama inşallah bitirecez artık. Eğer bitirecez diye heveslenirken atılırsak kötü olur. :(

Geri