Mühendislik Tercihlerini Görelim

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Puan 77,5. Sizce çıkar mı ne dersiniz?

Ekli dosyalar

• muhendislik_tercih.jpg
    muhendislik_tercih.jpg
    210.8 KB · Görüntüleme: 2,232
Hocam aslında zannedersem neresi olduğu önemli değil. Tabii ismi iyi olan üniversite diplomasını herkes ister ama burada bize zorluk çıkarmayan bir üniye gitmek isterim. Yani sonuçta Mühendislik diploması olduktan sonra ister İTÜ olsun ister Harran olsun.

Hatta eğer hocalar tüm kolaylıkları sağlayacaklarsa ilk sıraya bile yazarım Harran Üniyi. Yeterki sıkıntı çıkmasın. Sonuçta teknik öğretmeniz, mezuniyetimiz iyi, 5-6 yıldır çalışıyoruz, tecrübe-deneyim vs. Üstüne sadece mühendislik hakkı için diploma istiyoruz. Dolayısıyla hangi okul olduğunun pek önemi yok diye düşünüyorum.

Yukarıda yazdığımda ciddiyim, Harran, Hatay, Bilecik, Çanakkale.... Her yer olur. Tahmin ediyorum ki bu tüm arkadaşlarımızın ortak fikridir. Ben Gazi'yi kazansam ama gitmesem, kalsam, atılsam mı iyi, yoksa Harran'a gitsem, kaydolsam, güzel güzel sınavları verip bitirsem ve duvarıma diplomamı assam mı iyi? Değil mi?

Valla hocam ben yakın yerleri yazar kapatırım kendime en uzak 3 saatlik yer....Diplomayı alınca altın değnek de değmicek..Olursa olur olmassa seneye...Ben puanına ve tercihlerine göre içimden geleni söyledim...Hayırlısı olsun..

elektronik-bilgisayar bölümü bilgisayar sistemleri öğretmenliği mezunları elektronik mühendisliğine de basvurabiliyorlar mı

Arkadaşlar kaç ders verilecek ders devam durumu hakkında bilgisi olan var mı ?

1661' Alıntı:
88 puan var; Kocaeli, sakarya ikinci öğretimler yazcam inşallah.
daha tercihleri yapmadım ama

Hocam 2. öğretim yazmanızın nedeni derslere devam edebilmek sanırım. Ama şunu bilin ki belli bir süre sonra mesela 2-3 ay sonra "yaa derslere gelmesek de sadece sınavlara gelsek olmaz mı" moduna geçeceksiniz, çoğu zaman bilerek devamsızlık yapacaksınız, ve bir şekilde okula gitmemenin yollarını arayacaksınız. Madem sonucu görebiliyoruz o halde neden 2. öğretim yazıyorsun ki. 1. öğretim yaz, derse zaten gitmeyeceksin, gitmek istemeyeceksin, gidemeyeceksin. "Kocaeli-Sakarya" demişsin, sanırım evin bunlardan birinde, peki diğerine çıkarsa ne yapacaksın devam edebilecek misin haftada 1-2 gün. Ve sürekli, her hafta.

Bence siz 1500 vermektense yine 300'e bu işi kıvırın. Çünkü derse devam etmek sadece sizin için bizler için de gerçekten çok zor hatta imkansız olacak. Puanınız iyiymiş büyük ihtimal ilk tercihiniz gelir.

arkadaşlar şunu düşündünüz mü bilemiyorum ama kazandınız ve kayıt yaptırdınız sonra fakülteye gittiniz ve hocalar devam zorunlu dedi o zaman ne olacak. yani kafamıza göre tercih yapmak yerine mümkün olan yerlere gidip yüzyüze ya da telefonla görüşerek devam zorunluluklarını sorgulamalı bence. 1. öğretim ve az parayla herkes kayıt yaptırmak ister ama acaba devam zorunluluğu var denirse ne olacak ki araştırmalarıma göre birçok yer zaten devam zorunluluğu koyacakmış. adamlar bizden mühendis olmasını zaten istemiyorlar ve dersleri mühendislik bölüm hocaları verecek.

hocam ben gecen gün Elâzığ Fırat la görüştüm kimsenin bir şey bildiği yok tek çıkış yolu hafta sonu iki günde dersleri verirlerse olur yoksa bizi diğer öğrencilerle derse alamazlar neden mi:
YÖK mühendislik tamamlama açıklamasında 2 dönemde bitirileceğini söylüyor o zaman 1,2,3,4. dönemlerdeki eksik dersler sonbaharda 5,6,7,8. dönemler ki eksik dersler ilkbaharda verilecek(4.sınıfdaki ders 2.sınıfdaki dersle alakalı dönemleri sırası ile vermeliler. Yani: sonbaharda 1,2,3,4.sınıfların ilk dönemini diğer öğrencilerle birlikte, ilk baharda da 1,2,3,4.sınıfın ikinci dönemini diğer öğrencilerle birlikte tamamlatamazlar.)
Şimdi : ben 1.sınıf 1.dönemi normal öğrencilerle birlikte aldığımda 2,3,4.sınıf 1.dönemini alamam
o zaman 1.sınıf 1.dönemi normal öğrencilerle birlikte aldığımda 1.sınıf 2.dönemi,2.sınıf 1.dönem,2.sınıf 2.dönemi nasıl alacağım yönetmeliğe aykırı

sizin anlayacağınız tek çıkar yol hafta içi yada hafta sonu 1. ve 2. öğretimi birleştirip verecekler ama kesinlikle diğer öğrencilerle birlikte olmaz

AKADEMİA' Alıntı:
1661' Alıntı:
88 puan var; Kocaeli, sakarya ikinci öğretimler yazcam inşallah.
daha tercihleri yapmadım ama

Hocam 2. öğretim yazmanızın nedeni derslere devam edebilmek sanırım. Ama şunu bilin ki belli bir süre sonra mesela 2-3 ay sonra "yaa derslere gelmesek de sadece sınavlara gelsek olmaz mı" moduna geçeceksiniz, çoğu zaman bilerek devamsızlık yapacaksınız, ve bir şekilde okula gitmemenin yollarını arayacaksınız. Madem sonucu görebiliyoruz o halde neden 2. öğretim yazıyorsun ki. 1. öğretim yaz, derse zaten gitmeyeceksin, gitmek istemeyeceksin, gidemeyeceksin. "Kocaeli-Sakarya" demişsin, sanırım evin bunlardan birinde, peki diğerine çıkarsa ne yapacaksın devam edebilecek misin haftada 1-2 gün. Ve sürekli, her hafta.

Bence siz 1500 vermektense yine 300'e bu işi kıvırın. Çünkü derse devam etmek sadece sizin için bizler için de gerçekten çok zor hatta imkansız olacak. Puanınız iyiymiş büyük ihtimal ilk tercihiniz gelir.

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Aslında derslere devam etmek isterim ama mecbur olmasa sadece sınava girsem daha iyi olabilir, zaten meslek lisesindeyim sabah zamanım yok hafta içi. Birinci öğretim yazıp da zaten devam edemeyeceğime göre direk ikinci öğretime gideyim dedim. Harç parasını fazla düşünmüyorum zira bu puanı seneye almanın hem garantisi yok hem seneye ne olacağı belli değil, bekarken çıksın aradan diyorum, olursa hayırlısıyla tabi. Bu puanla yakınlardan bir yer yazıp gideyim diyorum, zira bulunduğum ilde açmadı kontenjan. Evim ikisinde de değil :) 100 km den gidiş geliş yapacam olursa ilk tercih hayırlısıyla. Mesafe de düşündürüyor beni baya ama girdik bir yola bakalım hayırlısı. yaptım tercihleri bu arada dediğim gibi.

EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/Mühendislik Fakültesi/Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Tek tercih...

cemreerva' Alıntı:
bütün illeri yazcam hangisi gelirse pek umudum da yok gerçi
puanım:68

Valla hocam bende 30 tercihi de doldurmayı düşünüyorum. Birinden biri denk gelir diye düşünüyorum. Ondan sonrasına bakarız artık.

İTÜ lülere gelsin :D

01. Tercih 104410048 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ/Mühendislik Fakültesi/Elektronik Mühendisliği
02. Tercih 109210229 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Mühendislik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
03. Tercih 110110058 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Elektrik-Elektronik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
04. Tercih 106910328 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Mühendislik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
05. Tercih 109230127 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Mühendislik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İÖ)
06. Tercih 105510565 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Elektrik-Elektronik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

sonsuzartibir' Alıntı:
İTÜ lülere gelsin :D

01. Tercih 104410048 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ/Mühendislik Fakültesi/Elektronik Mühendisliği
02. Tercih 109210229 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Mühendislik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
03. Tercih 110110058 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Elektrik-Elektronik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
04. Tercih 106910328 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Mühendislik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
05. Tercih 109230127 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Mühendislik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İÖ)
06. Tercih 105510565 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Elektrik-Elektronik Fakültesi/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

sende benim gibi elektonik ve haberleşme öğretmenisin :(

Arkadaşlar tercihleri çıktı-yazdır alınacak durumda , başka yapılacak birşey yoktur herhalde , tecihlerle ilgili ?

Birde sonuçlar ne zaman açıklanıyor , bilgisi olan var mı ?

Aynen hocam başka bir şey yapmıyoruz.

Sonuçlar da tahminimce Ekim'den önce açıklanır.

Geri