Müsteşar Yardımcısı Salih Çelike Sesimizi Duyurmaya Çalıştım

Kodla Büyü

erkank83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün saat 17:00 itibariyle Yozgat Anadolu Lisesinde Sayın Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik toplantı için seçilen öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Bilgisayar öğretmenlerinden sadece ben vardım. Bilgisayar öğretmenin görev tanımının mutlaka yapılması gerektiğini söyledim. Teknik servis elemanı olmak isteyen görevlendirmeye gerek kalmadan sadece o işi yapmalı bunun yanında derse girmemeli ne iş yaptığı belli olsun dedim. Ne yapıyorsa profesyonel düzeyde olsun dedim. Öğretmenlik yapmak isteyen arkadaş da sadece öğretmenlik yapsın dedim. Norm fazlası olduğumuz için atamalarda da büyük sıkıntı çektiğimizi belirttim. Daha anlatacakken Salih Beyin telefonu çaldı :( Ben de daha fazla devam edemedim. Yarın Milli Eğitim Bakanı Yozgat Anadolu Lisesini ziyarete gelecek ben de saat 17:00 itibariyle orada olacağım. İletmemi istediğiniz konular varsa görüşlerinizi bekliyorum.

Hocam ağzına sağlık bence epey konuya değinmişsin. Yarında aynı şeyleri Bakan'a söylesen güzel olur bence :alkis:

Norm fazlası atamasından Meslek lisesi öğretmeni olduğum için Ticarete tayinim çıktı. Ama ilköğretimdeki arkadaşların durumunu bildiğim için konuşmadan edemedim. Ben kendimi kurtardım gerisi beni ilgilendirmez diyemiyorum. Bilgisayar öğretmenleri meslek lisesi veya ilköğretim öğretmeni olsun fark etmez birbirine sahip çıkmalı diye düşünüyorum. :++:

Fırsat bulabilirsem bugün Bakan Beye norm sorunumuzu dile getireceğim. Benden söylememi istediğiniz sorunları lütfen yazın.

erkankoc' Alıntı:
Fırsat bulabilirsem bugün Bakan Beye norm sorunumuzu dile getireceğim. Benden söylememi istediğiniz sorunları lütfen yazın.

Bilişim çağında gençliğe yeteri kadar bilişim eğitimi veremiyoruz. Bilişim çağında ülkeyi üst seviyerelere çıkaracak kadronun bu şekilde harcanmasını doğru buluyormusunuz diye sorarmısınız? Cevabı çok merak ediyorum.

eyvallah hocam. teşekkürler girişimin için. bence dersi geri gelmesi ile ilgili girişimler sonuç getirmeyecek. dediğin gibi hocam bakan beye her okula bir bilişim normu verilmeli mesajını iletebilirsen iyi olur. kısa ve öz bir şekilde ifade edilmeli bence.
acaba telefonu bilerek mi çaldırttı :cry:

evet hocam norm sorununu lütfen dile getirin. derslerin zorunlu olmayacağını bakan bey defalarca söyledi en son Ali çaatay beyde bizlere iletti. dersin zorunlu olmamasından dolayı norm sorunumuz olduğunu bt rehberlik görevlendirmesi yerine norm verilmesinin bizleri norm açısından rahat ettireciğini dile getirirseniz sevinirim.teşekkürler çabanız için.

1) Şu anki durum zaten bizzat meb 'in hükümete bağlı olan politikasından kaynaklanıyor.
Bu durum hükümete bağlı siyasetle düzelmez.
2)
Eğer böyle birşey olursa politikada değişikliğe karar vermişler demektir.
Bu işi başaran adamda yine hükümetin adamı olur. Onu bir yere getirmek eskileri götürmek için yapıyorlardır...

ağzına sağlık hocam umarım telefondan önceki dinledilerini müsteşar bey hatırlar.

hocam branş öğretmeni olup dersi seçmeli olan ve normu da seçilememiş ders sayısına veya müdürün insiyatifine göre belirlenen başka bölüm var mı diye sorun:) Tabi sizi yaklaştırırlarsa..

Dün Müsteşar Yardımcısı Salih Bey söylediklerimin bazısını not defterine not aldı. Bilgisayar öğretmenin görev tanımının yeniden yapılmasının iyi olacağını dile getirdi :+1:

erkankoc' Alıntı:
Dün Müsteşar Yardımcısı Salih Bey söylediklerimin bazısını not defterine not aldı. Bilgisayar öğretmenin görev tanımının yeniden yapılmasının iyi olacağını dile getirdi :+1:
hocam norm sorununa mutlaka dikkat çekin 2 yılda 4 okul değiştirmek zorunda kalan arkadaşlarımız var.

evrim0626' Alıntı:
erkankoc' Alıntı:
hocam norm sorununa mutlaka dikkat çekin 2 yılda 4 okul değiştirmek zorunda kalan arkadaşlarımız var.

Mutlaka norm sorunumuzu dile getirmeye çalışacağım.

Öğretmenlerin Meb için önemini sorun
Öğretmenlik mesleğinin değerinin artıp artmadığnı

Siz bizim baş tacımızsınız gibi bir cevap verrise
Son bir yılda öğretmene yönelik şiddet darp bıçaklama gibi adli olayların artış
sebebini neye bağladıklarını sorun

Lütfen sorun ve çözüm önerilerini kısa ve öz olarak yazarsak benim için daha iyi olur. Burada Bakanla fırsatım olursa yüz yüze sorun ve çözümlerden bahsetmek istiyorum.

Gündem maddeleri
1- Sorun : BT öğretmenlerinin norm sorunu var
Çözüm: Ders saatine bakılmaksızın bütün okullara BT Rehber öğretmen normu verilmeli.(Tabi burada neden norm verilmesi gerektiği de iyice açıklanmalı. )
2- Sorun: BT öğretmeninin görev tanımı yapılmalı.
Çözüm:
* Teknik servis görevini yapmak isteyen arkadaşlar derse girmemeli ve belli alanlarda profesyonel düzeyde kurs almalı.
* Öğretmenlik görevini icra etmek isteyen arkadaşlar sadece öğretmenlik yapmalı.
* Müdür ve müdür yardımcıları BT öğretmeninin görev tanımlarına uygun işler vermeleri.
3- Sorun: Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi
başlığıyla, farklı branşlardan öğretmenlerin yararlanacağı bir kurs başlattı.
Çözüm: BT öğretmenlerin atanması için kontenjanı arttırmak. Bu göreve onlardan isteyenlere
vermek.
4- Norm sorunundan dolayı atamalarda bütün arkadaşlar sorun yaşıyor.
5- Türkiye olarak Milli bir işletim sistemi ve milli bir yazılımın ancak bilişimin önemsenmesi ve öğrencileri milli yazılımlarımızı üretmeye teşvikle olur.

Bu şekildeki haliyle (ders yok, norm yok) atanmış BT öğretmenleri için ne düşünülüyor. (Normla bağlantılı)
Sosyal medya konusunda öğrencilerin eğitilmesi, medya okuryazarlığının BT öğretmenlerince verilmesi...
BT öğretmenleri BTRyi kabul etsin diye bilinçli mi yapılıyor bu norm ve ders olayı.
Sınıf öğretmenlerinden BT ye geçip meslek liselerine gidenler var BÖTE mezunları gidemiyor bu adalet mi?
Seçmeli dersler notla değerlendirilmeli. Din Kültürü-Siyer, Matematik, Türkçe derslerine karşı öğrenci neden BT dersini seçsin?

s_kajmeran' Alıntı:
Bu şekildeki haliyle (ders yok, norm yok) atanmış BT öğretmenleri için ne düşünülüyor. (Normla bağlantılı)
Sosyal medya konusunda öğrencilerin eğitilmesi, medya okuryazarlığının BT öğretmenlerince verilmesi...
BT öğretmenleri BTRyi kabul etsin diye bilinçli mi yapılıyor bu norm ve ders olayı.
Sınıf öğretmenlerinden BT ye geçip meslek liselerine gidenler var BÖTE mezunları gidemiyor bu adalet mi?
Seçmeli dersler notla değerlendirilmeli. Din Kültürü-Siyer, Matematik, Türkçe derslerine karşı öğrenci neden BT dersini seçsin?
Bu maddeleri de ekleyeyim. Yukarıdakiler sadece konu başlıkları zaman olursa onlar hakkında konuşurken ayrıntıya da gireceğim.

Bu kadarını deme imkanı bulmanız ve söyleyebilmeniz bile büyük birşey. teşekkürler hocam önemli mevzularımız o zaten

Beni sabırla beklediğiniz için herkese teşekkür ederim. Bakanımıza durumuzu elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım. Söze başlarken bütün bilgisayar öğretmenlerin ortak sorunlarını dile getireceğimden bahsettim. Özellikle norm sorunumuzun mutlaka çözülmesi gerektiğini ve her okula ders sayısına bakılmaksızın norm verilmesini istedim. Bilgisayar öğretmenin görev tanımının yapılması, teknik servis olarak görev almak isteyen arkadaşlara profesyonel kurslar verilmesi gerekliğini, atama bekleyen ve norm sorunu bunca BT öğretmeni varken diğer branştaki arkadaşlara BTR kursunun verilmesinin uygun olmayacağını, norm sorunu yüzünden atamada çok büyük sorunlar yaşadığımızdan herkesin yerinde çakılı kaldığından, Ülke olarak Milli bir işletim sistemi ve milli yazılımların ortaya çıkması yabancılara bağımlılıktan kurtulmanın yolu bilişime gerekli önemin verilmesinden bahsettim. Bendeki şans önceki müsteşarda olduğu gibi konuşmamın ortasında yine telefon görüşmesi oldu :cry: Hatırladıklarım bunlar.

Konuşurken hem Bakan Bey hem de danışmanları not aldılar. Cevap olarak bir çok zorunlu branş olduğunu bunları seçmeli adında azaltmaya çalıştıklarını ama tabletlerden dolayı bilgisayar dersinin zorunlu olmasına sıcak baktığını bu konuyu talim ve terbiye ile konuşacağını söyledi.

Geri