Müsteşar Yardımcısı Salih Çelike Sesimizi Duyurmaya Çalıştım

Kodla Büyü
erkankoc' Alıntı:
ama tabletlerden dolayı bilgisayar dersinin zorunlu olmasına sıcak baktığını bu konuyu talim ve terbiye ile konuşacağını

Bunu da duyduk ya sonunda! Çok mutlu oldum şuan :++: Birden de çok umutlanıp sonrasında yine hayal kırıklığı olması çok kötü ama en azından dersin zorunlu olması konusundaki görüşlerinin değiştiğini görmek çok güzel. Norm sorunu için alınan notlar için de gereği yapılır umarım. Adımıza kurduğunuz cümlelerden dolayı teşekkür ederim hocam. :+1:

Ne demek :lol: Sizler benden daha iyi sorunlarınızı anlatabilirdiniz ama ben bu kadarını becerebildim :++:

bunu bakan bey mi söyledi? dersin zorunlu olmasını konuşacakmış demek?
çok teşekkürler hocam

Bakan beyin danışmanlarına mebbis ekranında eğitimdeki kaliteyi arttırmak ve kitapları daha iyi hale getirme gibi konularda anketler yapılmasını istedim. Not aldılar bilgi işleme ileteceklerini belirttiler.

M@honi' Alıntı:
hocam branş öğretmeni olup dersi seçmeli olan ve normu da seçilememiş ders sayısına veya müdürün insiyatifine göre belirlenen başka bölüm var mı diye sorun:) Tabi sizi yaklaştırırlarsa..

Tam olarak sizin gibi olmasa da benzer bir şekilde bu durumu ifade ettim.

intel4004' Alıntı:
Öğretmenlerin Meb için önemini sorun
Öğretmenlik mesleğinin değerinin artıp artmadığnı

Siz bizim baş tacımızsınız gibi bir cevap verrise
Son bir yılda öğretmene yönelik şiddet darp bıçaklama gibi adli olayların artış
sebebini neye bağladıklarını sorun

Bugün Bakan ve öğretmenler vardı toplantıda. Müdür ve idarecilerden Vali Bey de dahil hiç kimse yoktu. Öğretmen arkadaşlar medyada öğretmene sahip çıkıldığının gösterilmesini istedi. Bakan bana göre çok içten bir insan. Öğretmen arkadaşlardan bazıları hocam diye ağzından kaçırdığı zaman hiç kızmadı bilakis bana hocam derseniz daha memnun olurum dedi. Bir öğretmen arkadaşının eşi aile hekimi imiş bizim arkadaşa sağlık bakanı bize sahip çıkıyor sizin bakan size ne yapıyor diye bakana bunu söylediğinde eşinin telefon numarasını aldı ve arayacağını ifade etti. :alkis:

erkan hocam tekrar helal olsun sizin gibi orda kaç tane bt öğretmeni hatta norm sorunu olan arkadaşımız vardır. ama siz meslek lisesinde olmanıza rağmen bizler için çabaladınız onlar ise yerlerinde oturup sadece düşündü belkii. eğer siz orada bu soruyu sorduğunuzda salonda sizi destekleyen bir grup alkış olsaydı etkisi daha fazla olurdu bundan sonra bakanın gittiği illerde grupça hareket edilmeli bence ve iletilmeli bu sorun.

evrim0626' Alıntı:
erkan hocam tekrar helal olsun sizin gibi orda kaç tane bt öğretmeni hatta norm sorunu olan arkadaşımız vardır. ama siz meslek lisesinde olmanıza rağmen bizler için çabaladınız onlar ise yerlerinde oturup sadece düşündü belkii. eğer siz orada bu soruyu sorduğunuzda salonda sizi destekleyen bir grup alkış olsaydı etkisi daha fazla olurdu bundan sonra bakanın gittiği illerde grupça hareket edilmeli bence ve iletilmeli bu sorun.

Teşekkür ederim. Meslek lisesine norm fazlasından dolayı atandım. 14 haziranda göreve başlayacağım. Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi mezunuyum. Toplantıda bulunan tek bilgisayar öğretmeni bendim. Nasıl olsa meslek lisesine atandım beni ilgilendirmez demedim. Birlik beraberlik şart :+1:

Hocam teşekkürler. Aslında size öğrencileri biz gönderiyoruz. Ortaokulda kaliteli eğitim alsalar siz de büyük ölçüde rahatlarsınız. Özveriniz için tekrar teşekkürler.

biltek2007' Alıntı:
Hocam teşekkürler. Aslında size öğrencileri biz gönderiyoruz. Ortaokulda kaliteli eğitim alsalar siz de büyük ölçüde rahatlarsınız. Özveriniz için tekrar teşekkürler.

Ben bir şey yapmadım. Bakan bey gerçekten çok anlayışlı bir insan. Bütün teşekkürleri o hak ediyor ben değil :+1:

biltek2007' Alıntı:
erkankoc' Alıntı:
Fırsat bulabilirsem bugün Bakan Beye norm sorunumuzu dile getireceğim. Benden söylememi istediğiniz sorunları lütfen yazın.

Bilişim çağında gençliğe yeteri kadar bilişim eğitimi veremiyoruz. Bilişim çağında ülkeyi üst seviyerelere çıkaracak kadronun bu şekilde harcanmasını doğru buluyormusunuz diye sorarmısınız? Cevabı çok merak ediyorum.

Milli bir işletim sistemi ve milli bir yazılımın bilişime önem verilmesi ile elde edilebileceğini ve böylece yabancılara bağımlılıktan kurtulabileceğimizi ifade ettim.

erkankoc' Alıntı:
Beni sabırla beklediğiniz için herkese teşekkür ederim. Bakanımıza durumuzu elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım. Söze başlarken bütün bilgisayar öğretmenlerin ortak sorunlarını dile getireceğimden bahsettim. Özellikle norm sorunumuzun mutlaka çözülmesi gerektiğini ve her okula ders sayısına bakılmaksızın norm verilmesini istedim. Bilgisayar öğretmenin görev tanımının yapılması, teknik servis olarak görev almak isteyen arkadaşlara profesyonel kurslar verilmesi gerekliğini, atama bekleyen ve norm sorunu bunca BT öğretmeni varken diğer branştaki arkadaşlara BTR kursunun verilmesinin uygun olmayacağını, norm sorunu yüzünden atamada çok büyük sorunlar yaşadığımızdan herkesin yerinde çakılı kaldığından, Ülke olarak Milli bir işletim sistemi ve milli yazılımların ortaya çıkması yabancılara bağımlılıktan kurtulmanın yolu bilişime gerekli önemin verilmesinden bahsettim. Bendeki şans önceki müsteşarda olduğu gibi konuşmamın ortasında yine telefon görüşmesi oldu :cry: Hatırladıklarım bunlar.

Konuşurken hem Bakan Bey hem de danışmanları not aldılar. Cevap olarak bir çok zorunlu branş olduğunu bunları seçmeli adında azaltmaya çalıştıklarını ama tabletlerden dolayı bilgisayar dersinin zorunlu olmasına sıcak baktığını bu konuyu talim ve terbiye ile konuşacağını söyledi.

Hocam cesaritinize sağlık. Umarım önce norm sorunu ardından ders saati sorunu ve çalışma şartları bir an önce düzelir. Artık mücadele eden insanların bile umutları Nabi Avcı için de tükendi çünkü.

eya' Alıntı:
erkankoc' Alıntı:
Beni sabırla beklediğiniz için herkese teşekkür ederim. Bakanımıza durumuzu elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım. Söze başlarken bütün bilgisayar öğretmenlerin ortak sorunlarını dile getireceğimden bahsettim. Özellikle norm sorunumuzun mutlaka çözülmesi gerektiğini ve her okula ders sayısına bakılmaksızın norm verilmesini istedim. Bilgisayar öğretmenin görev tanımının yapılması, teknik servis olarak görev almak isteyen arkadaşlara profesyonel kurslar verilmesi gerekliğini, atama bekleyen ve norm sorunu bunca BT öğretmeni varken diğer branştaki arkadaşlara BTR kursunun verilmesinin uygun olmayacağını, norm sorunu yüzünden atamada çok büyük sorunlar yaşadığımızdan herkesin yerinde çakılı kaldığından, Ülke olarak Milli bir işletim sistemi ve milli yazılımların ortaya çıkması yabancılara bağımlılıktan kurtulmanın yolu bilişime gerekli önemin verilmesinden bahsettim. Bendeki şans önceki müsteşarda olduğu gibi konuşmamın ortasında yine telefon görüşmesi oldu :cry: Hatırladıklarım bunlar.

Konuşurken hem Bakan Bey hem de danışmanları not aldılar. Cevap olarak bir çok zorunlu branş olduğunu bunları seçmeli adında azaltmaya çalıştıklarını ama tabletlerden dolayı bilgisayar dersinin zorunlu olmasına sıcak baktığını bu konuyu talim ve terbiye ile konuşacağını söyledi.

Hocam cesaritinize sağlık. Umarım önce norm sorunu ardından ders saati sorunu ve çalışma şartları bir an önce düzelir. Artık mücadele eden insanların bile umutları Nabi Avcı için de tükendi çünkü.

Umudumuzu kaybetmeden devam etmemiz şart. Sorunlarımızı doğru yerde doğru zamanda doğru kişiye ilettiğimiz zaman sonuca daha yakın olabiliriz. Meslek lisesi öğretmeni olmama rağmen hatta meslek lisesine atamam da çıkmasına rağmen artık bunlar beni ilgilendirmez diyemiyorum. Bütün arkadaşlardan isteğim gereken hassasiyeti göstermeleri. Son sözün ve en çok sevdiğim söz "ASLA VAZGEÇME" 8)

hocam sağol norm olayı çözülse yeter öğretmenlikten soğudum zaten bütün bilişimciler adına teşekkürler

fateless38' Alıntı:
:alkis:
Herhangi bir sonuç çıkmasa dahi medeni cesaretiniz ve çabanız için teşekküler sayın hocam...

Hiçbir şey yapmadan eleştirmek kolay. En azından bir farkındalık oluşturabilmişizdir. İnşallah bu sorun da düzelir.

Allah'ın izni ile sesimizi duyurmaya çalıştım. Allah nasip etti Bakan bey bu işe sıcak baktığını söylemişti. Sonuçta istediğiniz oldu. Ben bundan sonra Allah nasip ederse meslek lisesinde devam etmek istiyorum. Bütün arkadaşları tebrik ediyorum.

erkankoc' Alıntı:

Beklenen karar ders artık zorunlu :+1:

Geri