Mazda 3 1.6 D Touring 2012 Nasıl?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

muren

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar Mazda 3 almayı düşünüyorum 1.6 dizel Touring 39000Km de 2012 model 43bin TL uygun mudur?

Piyasası ağır bir araç biliyorum fakat beğendiğimden alıp 2-3 yıl sorunsuz binmek istiyorum. Fikriniz tavsiyeniz nedir?

focusla aynı araç. motor, yürür aksam, şase birebir ortak üretimdir dolayısıyla kronik sorunu, parça problemi yok. fakat 2. elde sağırdır biraz. malum çok tutulmaz ülkemizdde.

share_' Alıntı:
focusla aynı araç. motor, yürür aksam, şase birebir ortak üretimdir dolayısıyla kronik sorunu, parça problemi yok. fakat 2. elde sağırdır biraz. malum çok tutulmaz ülkemizdde.

Parçası pahalı bulunmaz, servis ücretleri çok yüksek falan diye duydum bazı arkadaşlardan dediğiniz gibiyse çok sorun olacak gibi değil piyasasının ağır olması dışında.

muren' Alıntı:
share_' Alıntı:

Parçası pahalı bulunmaz, servis ücretleri çok yüksek falan diye duydum bazı arkadaşlardan dediğiniz gibiyse çok sorun olacak gibi değil piyasasının ağır olması dışında.

focus,mazda3, volvo s40 motor ve şase ortaktır, mesela volvoların bakımlarını ford servisler yapar genelde,parçaları aynı. mazda3 de aynı platform. mazda forumlarında ayrıntılı bilgi bulursunuz. ama çoğu denilenler doğru aslında, az tutulduğu için her anlamda maliyetli araç

share_' Alıntı:

Mazda 3 serisi araçlar ford ile ortak üretilen araçlardan değildir. Mazda tasarımı ve üretimidir. Mazda ile ford birlikte ticari araç üretiyorlar. Parçası pahalı olarak bilinir ama dünyanın en sağlam araçlarından birisidir. Kolay kolay arıza yapmaz yolda bırakmaz.

Araç ve fiyatı çok güzel bence kaçmaz ammaaa çok büyük be arkadaş araç hiçbir yere sığmıyor bulunduğunuz yerde park trafik sorunu yoksa kaçmaz aksi halde kamyon park etmekle Mazda park etmek aynı şey:)))

Enterprise' Alıntı:
Araç ve fiyatı çok güzel bence kaçmaz ammaaa çok büyük be arkadaş araç hiçbir yere sığmıyor bulunduğunuz yerde park trafik sorunu yoksa kaçmaz aksi halde kamyon park etmekle Mazda park etmek aynı şey:)))

Böyle bir problem ilk defa duydum :)

Kolemans' Alıntı:
share_' Alıntı:

Mazda 3 serisi araçlar ford ile ortak üretilen araçlardan değildir. Mazda tasarımı ve üretimidir. Mazda ile ford birlikte ticari araç üretiyorlar. Parçası pahalı olarak bilinir ama dünyanın en sağlam araçlarından birisidir. Kolay kolay arıza yapmaz yolda bırakmaz.

biraz araştırın. google yeterli. mazda 3 ve focus c1 platformu üzerine üretilen araçlardır. motor, alttakım, şase aynı. diğer kaporta mimarisi tasarımını her firma kendisi yapmıştır. mazda tasarımını yapmıştır sözüm yok ben motor,şase,alttakım dedim farkındaysan. yani kaba inşaat ortak makyaj farklı. dolayısıyla parçalar birebir aynıdır, ford amblemli hava filteresinden amortisörüne kadar, herşeyi aynıdır.

muren' Alıntı:
Enterprise' Alıntı:

Böyle bir problem ilk defa duydum :)
Hocam Getz gibi minik araçtan sonra Mazda gibi devasa aracın tek sorunu bu oluyor, bizdekinin tek sorunu bence bu:) Onun haricinde mesela araç sollamaya ya da sağından geçmeye çalıştığınızda ışıkla ve sesle uyarı vermesi dikiz aynalarının içerden kapanması en ufak birşeyde bile uyarı vermesi(Dikkat zemin kaygan vs. vs. gibi) gibi süper özellikleri var bir problemi de bagaj içerden açılmıyor bagaj kapağındaki düğmeye basmak lazım illaki 2 kötü özelliği var yani 1.park 2.bagaj kapağı düğmesi:))

şu anda kullanıyoruz. gayettte memnunuz. arabalardan pek anlamam ama sağlam araba.pek büyük değil aslında içi daha dar ,tavanıda alçak ama tasarımı öle.bu arada deneme sürüşleri var internette videoları karşılaştırmaları falan var focus ile karşılaştırmışlar. oralardanda fikir alabilirsiniz. bence yere yakın olması daha önemli bi sorun (sadece park etmede)çünkü sürekli kaldırıma sürtmesin diye dikkatli açmaktan sıkıldım.araç içinde hiç ses ve sarsıntı olmuyor. yol tutuşu gayet iyi.biz benzinle baş edemediğimiz için lpg takdırdık. her şey otomatik.adamlar elinden geldiğince uyarı sinyalleri koymuş.tasarımıda güzel.valla biz memnunuz. şu anda eşim satmak istiyor yeni kasa almak için. temiz ise düşüne bilirsin. En kötü yani mazdanın anlamı.tanrı demek :) ciddi manada başka kusuru yok:)

Sayın hocam benim mazdam vardı. (2011 impressive) Tek kelimeyle şahane araç. Satılığa çıkardım 2 haftada gitti hemde istediğim fiyata. Mazda kullanıcısı genelde impressive bakar ve renkte beyaz olursa tadından yenmez.
Not1: Nakit ihtiyacı olmasa satmıcaktım. Ömürlük araba.
Not2: Piyasada aynı değerde olan araçların çoğundan erken satılıyor. Sadece honda civic mazda3 ten hızlı satılır.
Not3: 2 yıl kullandım hiç arıza vermedi. 2 kere yağ değişimi yaptım sadece.

Kaçırmadım aldım arkadaşlar :) İlk izlenimlerim çok iyi motor çok atik ve yukarıda arkadaşların dediği gibi fordun motoruymuş. Diyarbakırda serviste baktırdım tanıdıklar vardı ustanın samimi olarak söylediği şey "bu araç ustalara ekmek yedirmeyen bir araç" :). forumlarda bahsediliyordu ustalar kötülüyorlar araba sorun çıkarmadığı için dedikleri doğru gibi yani. Teşekkür ederim herkese yorumlarından dolayı. iyi günleer :)

Hayırlı olsun hocam Allah kaza bela vermeden binmeyi nasip etsin. En son kaça bitirdiniz hocam aracı

Focusla aynı diyen bir de parçası pahalı diyen arkadaşların onerilerine dikkat etme. Mazda 3 güzel arabadır. Mazda forumunu kesinlikle incele derim.

Benim sana bir önerim olacak Fiat bravoya da kesin bakmalısın. Ben bravo almayı düşünüyorum 1.6 mjet süper bir sey..

BBNET
Geri