mbr error 1 hatasının çözümü çok da zor bahsedeceğim araç ile...
Dün ev arkadaşımın bilgisayarında "mbr error 1" hatası ile karşılaştım.Hiren boot cd'si ile açıp next kısmı ile ikinci listeye geçin oradan
"MBR (Master Boot Records) Tools" kısmın şeçin sonra
"Boot Fix Utilty" aracını seçin yüklememini bitmesini bekleyin yükleme bitince karşınıza çıkan soruyu y harfi ile geçin ardından sorun çözümlemeye çalışacak program başarılı olup olmadığını yazacak.Bende işe yaradı büyük ihtimal mbr error 1,2,3...
kalıbıyla devam eden diğer sorunları da çözebiliyordur ama henüz diğerlerini deneme şansı olmadı umarım olmaz....Hiren boot cd'sinin linkini veremiyorum nette biraz arama yaparsanız bulabilirsiniz.Hiren şart değil "Boot Fix Utilty" şeklinde aratıp onu da kullanabiliriz sonuçta ama hiren boot indirmek zararınıza değil çoğu pc sorununuzu halledecek araçlar mevcut ben içindeki araçları öğrendikçe paylaşmaya çalışıyorum.Vaktiniz varsa sizde kurcalarsanız lazım olunca daha az sıkıntı çekersiniz...
Hiren boot'u indirdiğinizde çıkan iso direk cd'ye yazdıralacak şekilde olmuyor eğer "KEYB.DAT,KEYB.SYS,PATCH.BAT" şeklide dosyalar varsa(bu dosyalar genelde keyboard patch isimli bir klasör içersinde olur)
http://www.chip.com.tr/blog/crixallis/m ... _4475.html