MEB'İN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRT. BAKIŞ AÇISI:(

Kodla Büyü

eniac45

Üye
Mesajlar
1
Değerli meslektaşlarım milli eğitim bakanlığının bize bakış açısını söylemek isitiyorum. Stajyer Öğretmenler için bu sene hazırlatdıkları "Hoş Geldin Öğretmenim" kitabının 65. sayfasında Seçmeli derslerden bahsediliyor ve bir paragraf bilişim teknolojilerine ayırıp şu ibareleri kullanmışlar. Sırf okullarda Bt sınıfları var diye yıllardır bilgisayar dersinin seçildiğini, çokta gerekli olmadığını ve sadece köy ve varoş okullardaki öğrencilerin bu dersten zevk aldığını şehir merkezinde tartışılabilir olduğunu bildirmişler. Ek ders kaygısı yüzünden bu dersin seçildiğini eklemişler.Daha diyecek bişi bulamıyorum.
 
:verymad: :verymad: :verymad:
Bunları Allah'a havale ediyorum, gerçi Allah inancına sahip olduklarından da şüpeliyim.
 
Bir günde bizler için hayırlı bir haber ile karşılaşırmıyız diye düşünüyorum, Bir yandanda duyarsız zümrelerimizle bize yapılanlar normal geliyo
 
Oysa değişimin çok hızlı olarak yaşandığı bilişim alanında bilgisayarların kısa zaman içerisinde demode olduğu ve çok da yaygınlaştığı da düşünülünce, belki kırsal alanda ve bazı köy okullarında bu ders etkili olabilir.
Ama özellikle kent merkezlerindeki okullarda bu dersin öğrencilerin ilgisini ne kadar çekeceği tartışılabilir.

yer akdeniz bölgesinde bir il merkezi
sınıf mevcudu :22

evinde bilgisayarı olan öğrenci sayısı : 4-5

bilgisyarı düzgün bir şekilde açabilen :22 kapatabilen :6-7
mouse'yi ve bilgisarı etkili kullanabilen :6-7
 
Bunu hangi cahil hazırlamış acaba merak ediyorum. Daha ne diyebilirsin ki bunlara ve de ne bekleyebilirsin?
 
Kolemans' Alıntı:
Bunu hangi cahil hazırlamış acaba merak ediyorum. Daha ne diyebilirsin ki bunlara ve de ne bekleyebilirsin?

Bilişim teknoloji öğretmenlerine ve dersine karşı sergilenen bu tutumun sebebi nedir ya.YAZIK
 
SÖVMEK İSTİYORUM FAKAT FORUM KURALLARINDAN DOLAYI DİLİMİ ISIRMAK SURETİYLE SUSUYORUM :verymad: :verymad:
 
sizlere katılıyorum ama duyarsız zümrelerimizle sesimizi çıkarmayan insanlarla
herşey bize hak
daha ne olumsuzluklarla karşılaşacağız
 
Amaç böyle olmasına karşın, uygulamada çocukların ilgi, istek ve beklentileri önemsenmeden, doküman ve
kaynak bulma kolaycılığı tercih edilerek seçmeli derslerin belirlendiği görülebilmektedir. Örneğin: Okulda bilişim teknolojileri dersliği kurulalı 5-10 yıl geçmiş olmasına rağmen, bu derslik var diye her yıl bilişim teknolojileri dersi seçmeli ders olarak seçiliyor. Oysa değişimin çok hızlı olarak yaşandığı bilişim alanında bilgisayarların kısa zaman içerisinde demode olduğu ve çok da yaygınlaştığı da düşünülünce, belki kırsal alanda ve bazı köy okullarında bu ders etkili olabilir. Ama özellikle kent merkezlerindeki okullarda bu dersin öğrencilerin ilgisini ne kadar çekeceği tartışılabilir.
Okuldaki öğretmenlerin branşları ya da bazı öğretmenlere ek ders görevi sağlamak gibi kaygılarla da öğrencilerin ilgi
ve beklentileri önemsenmeden seçmeli dersler belirlenebilmektedir. Amacın çocukların okuldan en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak, kendilerini ifade edebilmelerine ve bireysel gelişimlerine katkı sağlayacak fırsatlar yaratmak ve onların okulda mutlu olmalarını sağlamak olduğuna göre, seçmeli dersler bu amaçlara hizmet edecek niteliklerde olmalıdır.
O halde bu dersleri belirlerken, öncelikle öğrencilerin ilgisini çekecek, istekli olarak katılacakları, güncel yaşamlarıyla kolayca ilişki kurabilecekleri etkinlikleri içeren, sosyal duyarlılığı artırmada daha etkili olabilecek diğer seçmeli derslerin de düşünülmesine özen göstermek gerekir.
1- Bilgi çağında olduğumuzu söylüyoruz, 5-10 yıl içinde niye BT sınıflarını yenileme zahmetinde bulunmadınız?
2- Evinde bilgisayarı olmayan çocuk bunu kullanmasını nerede, nasıl öğrenecek? Serbest etkinlikler dersine bir tane sınıf öğretmeni teşrif etmiyor, "Bilişim Teknolojileri" programından nasıl yararlanacak çoğu sınıf öğretmeni bilişim teknolojileri kullanımında yetersizken. Elbette sınıf öğretmenlerini suçlamıyorum, çünkü her sınıf öğretmeninin bir bt öğretmeni gibi öğretmesini bekleyemeyiz.
3- Alıntıladığım son paragrafta öğrencilerin ilgisinden bahsedilmiş. Çocuklar wordde bir otomatik şekil ekleyip bunu istedikleri gibi renklendirip biçimlendirdiklerinde zevkten dört köşe oluyorlar, bilgisayarın internet ve oyun dışında da işe yaradığını görüyorlar.
4- Allah, Talim ve Terbiye Kurulu üyelerine akıl fikir versin. Başka bir şey demiyorum.
 
Çok açık söylemek istiyorum... bu dönemde belki her alanda iyi şeyler yapılmıştır itirazım yok... ama MİLLİE EĞİTİMİN İÇİNE ........ DAHA DA SÖZE GEREK
 
EslemSua' Alıntı:
YAZARLAR
Ömer KÖSE Mehmet KALYONCU Kurtuluş KARATAŞ Ahmet Emin EROL Ercan USTA Ozan DEMİRALP Mete KIZILKAYA Arif AYDENİZ Hediye ATICI ARICAN Recep ÖZER Tülay ALKAN Zeynep YILDIRIM Uğur KARAMAN.

Bu adamlara bir manifesto hazırlamalıyız,

Aynı öğretmenle 4. sınıftan 8. sınıfa kadar 2 şer saat zorunlu-notlu dersimiz olsun iddia ediyorum o çocuklar ilkokulu bitirince piyasada kendine iş bulur. Aynı hızla liseyi bitirse üniversiteye gitmeden yazılımcı olur. Sektör canlanır, ofis-ev istihdamı sağlarız, işsizlik azalır, memleketi kurtarırız be.. Vizyonları dar, acilen genişletmeli, acilen..
 
ben sıkıldım artık milli eğitimden de, talim terbiyeden de, personel genel müdürlüğünden de... bu ne ya bermuda şeytan üçgeni gibi mübarekler. aralarına aldılar bizi, kaybettiler hevesimizi, ümitlerimizi, ideallerimizi... bana bu saatten sonra bir müfettiş gelip şu evrağın nerede, bu kulüp defterin nerede derse çok kötü bozuşacağız galiba...
 
bilgisayarın demode olduğu gibi ultra muhteşem yargıya nasıl varabildikleri de yazsalarmış seviniriz.
 
bu tür bir zihniyetle FATih projesi hikaye. daha adamlar teknolojinin öğretimdeki gerekliliğine inanmamışlar. Yazık ülkemin temiz bilgiye ve teknolojiye aç öğrencilerine
 
Ben bazen hükümetlere çok kızıyorum ne biçim bakan getiriyolar diye ama bu bakanın altındakiler aslında bütün haltları kendileri yiyip bakanı günah keçisi yapıyolar diye düşünmeden de edemiyorum.

‎"Bir iş, ehlinden başkasına bırakıldığı zaman kıyameti bekle."
--Buhari,İlim, 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 2/361;Süyuti, Camiu's-Sagir, nr.887
 
Nerede bu bilgisayarı bilen yeni nesil? Neden bana hiç denk gelmediler. 5. okulum oldu yok yok... Artık lafta herkes bilgisayar biliyor ama derste bir bakıyorum hiçbirşey bilen yok... Ne öğrenci, ne öğretmen nede idareci.
Elimizde oyun oynayan ve face ve twitterdan başka birşey bilmeyen bir nesil var. (Bilgisayarda en iyiler bunları biliyor) . Meb ne zaman fark eder bilinmez.
 
herkes bilgisayar biliyosa neden ilçedeki herkes şunu yap, bunu yap diye bizim peşimizden dolaşıyo. madem küçücük çocuklar bile herşeyie biliyo bizden de bişey istemesinler..
 
Ya halen bilgisayar biliyorlar diyen idarecilerle karşılaşıyorum ya... Fatih projesi kapsamında geçtiğimiz ay öğretmenlere Bilgisayar Kullanımı kursu verdim... Bir çoğu da daha eğitim fakültesinden mezun olalı 3-4 yıl olmuş kişiler.. Neler gördüm neler.. Bırakın öğrencileri lisede çalışıyorum lisede ki öğretmen arkadaşlar ki çoğu genç ne seviye de olduklarını görünce işimin baya zor olduğunu anladım.. Kurs sonunda baya bir eskiden bir çok konuda baya eksiklerinin olduğunu anladılar.. Hatta bir tanesi şunu dedi hiç unutmuyorum.. Yawes hocam bunlar bizim bilgisayarlarda da var mı :) Öğrenciler deseniz tek bildikleri facebook vs... İnternet tarayıcısı kavramı.. Adres çubuğu kavramı vs.. bu gibi basit kavramları öğretene kadar cnm cıktı.. Ki bu öğrencilerin bir kısmı da hafta sonu halk eğitimden öğrencim.. ORada da durum farklı değil.. O kadar yanlış öğrenmeler vs var ki... Alışkanlıklarını değiştirmek o kadar zor oluyor ki bazen.. Keşke hiç bir şey bilmemiş olsalar dı da öyle öğretmek daha kolay olurdu..

Durum böyle.. Benim ümidim kırıldı bir çok konuda...Sene başından beri yaşadığım sıkıntılar vs.. Norm fazlalığı olayını sene başından yaşadım ben 3 okul dolaştıktan sonra şubat ayında kadrom bu okula geldi.. Eee formatörüm mecburum..4 saat ders var.. Geçenler de müdürm demesin mi sen gene norm fazlası görünüyon diye.. :) alıştım hocam ne diyeyim dedim.. Neyse sen norm fazlası olsan da 2 yıl burada kalabilirsin dedi ..Ki bildiğim bir şey ama sene başında ki müdürüme bunu anlatamamıştım .. Ne ironi ama ... Okullar da karşılıklı birbirine o kadar yakın...

Umarım bu eylem birilerinin kulağına gitmiştir.. Benim asıl aklıma takılan mesele üniversitelerin bu konuda ki anlamsız sessizliğidir.. Hem öğrenciler bakımından hemde akademik kadro bakımından..
 
İL: İSTANBUL
İLÇE: PENDİK
MAHALLE: SAPANBAĞLARI (MERKEZ MAHALLELERDEN)
SINIF MEVCUTLARI: 25-30
4. SINIF SAYISI: 4
TOPLAM MEVCUT: YAKLAŞIK 90
EVİNDE BİLGİSAYAR OLAN 50 CİVARINDA AMA...
4. SINIF İLK DERSTE BİLGİSAYARI DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE AÇABİLEN ÖĞRENCİ SAYISI: YARISI. (DİĞERLERİ EKRANA BASIP AÇILMASINI BEKLİYORLAR. SEBEP ABİLERİ ABLALARI AÇIP KAPIYORMUŞ HEP BİLGİSAYARI!)
DOĞRU KAPATABİLEN ÖĞRENCİ SAYISI 20 CİVARINDA.( BAZILARI HALA BAŞLATTAN KAPATIP SONRA TEKRAR KASANIN DÜĞMESİNE BASIYOR!)
RESİM PROGRAMINI BULABİLEN: 15 CİVARINDA
YAZI PROGRAMININ ADI BİLEN YA DA BULABİLEN: 5-6
İNTERNET ADRESİNİ DOĞRU YAZABİLEN: 0
MONİTÖR ÜN HANGİ PARÇANIN ADI OLDUĞUNU BİLEN. YARISI (HİÇ ABARTMIYORUM)
MOUSE U DOĞRU TUTABİLENLER: YARISI
SOL TUŞA ÇİFT TIKLAYABİLENLER: YARISINDAN AZ
BEN HİÇ BİR ZAMAN 8 E KADAR 2 ŞER SAAT OLSUN DİYENLERDEN DEĞİLDİM. AMA ŞUNA EMİNİM BU DERS EN AZ 3 YIL OLMALI VE 4.SINIFTA MUTLAKA BAŞLAMALI.
O POPULİST YAKLAŞIMCI ARTİSLERE SENE BAŞINDA BİR KEZ 4. SINIFLARA BT DERSİNE GİRMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM.
 
keşke eylemde röportaj yaparken bu kitapta gösterilseydi ve ilgili kısım okunsaydı.
 
Tepkimizi buraya yazacağımıza sandıkta göstersek nasıl olur? iyi olmazmı?
 
eniac45' Alıntı:
Değerli meslektaşlarım milli eğitim bakanlığının bize bakış açısını söylemek isitiyorum. Stajyer Öğretmenler için bu sene hazırlatdıkları "Hoş Geldin Öğretmenim" kitabının 65. sayfasında Seçmeli derslerden bahsediliyor ve bir paragraf bilişim teknolojilerine ayırıp şu ibareleri kullanmışlar. Sırf okullarda Bt sınıfları var diye yıllardır bilgisayar dersinin seçildiğini, çokta gerekli olmadığını ve sadece köy ve varoş okullardaki öğrencilerin bu dersten zevk aldığını şehir merkezinde tartışılabilir olduğunu bildirmişler. Ek ders kaygısı yüzünden bu dersin seçildiğini eklemişler.Daha diyecek bişi bulamıyorum.

Bu paaragrafı yazan dallama Word'u açıp 2 satır yazı yazabiliyosa adam değilim.
 
Geri
Üst