MEB Şube Müdürlüğü Sınavı 2013

Kodla Büyü

..LysimakhoS..

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Maliye bakanlığından tahsisi yapılan 950 şube müdürlüğü kadrosundan sonra bir çok kamu sitesinde (bunlara bir çok eğitim sitesi de dahil) şube müdürlüğü sınavı ile alakalı haberlerde çıkmaya başladı. Pegem yayın evi GYS (Görevde Yükselme Sınavı) kitabını çıkaracağını duyurdu sitesinden, yakında kitabın satışı başlar. Bununla alakalı çalıştığınız yerlerde bağlı olduğunuz sendika yöneticileri tarafından da fazlaca yorumlar duyabilirsiniz eğer yöneticilikle alakalı planlarınız varsa. Şube müdürlüğü sınavının daha önce 2000 yılında yapıldığını biliyorum. Öncesinde ve sonrasında yapıldı mı internet üzerinden herhangi bir detaylı arama yapmadım. Fakat şartlarım uyarsa bu konuda çalışma yapmayı düşünüyorum. 2000 yılında sınavı kazananları hizmetiçi eğitimlere almışlar ve sonrasında bir sınav-mülakat süreci daha olmuş. Tayinleride iller arasında olabiliyor. Memleketinde hizmet etme düşüncesi taşıyıp hizmet puanı biriktirip gitme ihtimali olmayanlar içinde bir şans olabilir diye düşünüyorum şube müdürlüğü sınavını.

Konu hakkında daha detaylı bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve düşüncelerini bekliyorum. İyi forumlar.

Yapılacak olan sınavlara yardımcı olması açısından geçmiş yıllarda yapılan sınavlara ait sorular:

Ekli dosyalar

sınav şartları içerisinde idarecilik yapma falan vardır herhalde yoksa yekten 2 yıllık öğretmende girebilir diyeceklerini hiç zannetmem

Şube müdürlüğü için okul yöneticiliğinde deneyim isteyebilirler diye düşünüyorum ben de. Eski sınavda şartlar nelermiş acaba?

Mdr ve mdr yrd icin 3 yil ogretmenlik sarti isteyen
Anadolu-fen icin sinav+kidem+taktir tesekkur etkisi yapan
Bir zihniyetten bahsediyoruz...
Sube mudurlugunu siz dusunun

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğünün duyurular bölümünde şube müdürü olarak görevlendirilmek isteyenler için doldurulması istenen bir form var. Buna benzer bir uygulama yapar bakanlıkta. Yada küçük değişiklikler yapar. İdareci kadrosu olmayan birisinin şartlarının tutacağını düşünmüyorum. İdarecilikte bile belli bir süre şartı aranabilir.

ben de 10 yıl olayı hatırlıyorum, hatta yılı tutmadığı için şube müdürlüğü yapamayan vardı, ama kaç yıldı tam emin değilim. faydalı başlık bu arada, teşekkürler...

az önce yönetmeliğe baktım sadece 2 yıl öğretmenlik yapma şartı var şube müdürlüğü için 2010 yılında değişiklik yapılmış yönetmelikte.

arkadaş yükselebilmemiz için iyice içimizin geçmesini mi bekliyorlar. 2 - 3 yıl öğretmenlik yeterli. yandaşlara değilde gençlere bıraksınlar artık. bu sınavada giremezsem :verymad:

Şube Müdürlüğü sınavını kazanmak için en önemli kriter nedir? Sınavdan önce sorular nasıl temin edilir? Sınavı kazanmak için hangi memleketten olmak gerekir? Sınavdan sonra hangi lobilerin hobilerini paylaşmak gerekir? Sınava hangi vilayette girmek avantajlıdır? Bu sınavlar gerçeklikte matrix vari midir? 650 kontenjanın sahiplari çoktan belirlenmiştir.
Tecrübe pazarda çarşıda güncel haliyle hagi AVM de satılyor? Ehliyet ve liyakat hangi tacirin tekeilinde ederi nedir? Onca sınav kazığı yemiş biri olarak bu sınavlara karnım tok...

MADDE 7- (Değişik : 23.7.2010/27650 RG) (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki görevlere görevde yükselme suretiyle atanacaklarda aşağıdaki özel şartlar aranır.

a) Şube müdürü kadrosuna atanabilmek için;

1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak.

2) Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, APK uzmanı, şef, tesis müdürü, öğretmen, mimar, mühendis, raportör ve sivil savunma uzmanı kadrolarından birinde veya bu kadrolarda toplam en az üç yıl görev yapmış olmak.

kaynak: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/24121_0.html

gençlerin bu kadroları doldurmalarını engellemek için saçma şartlar koyacaklardır. 5 yıl şöyle çalışmak, 3 yıl müdür koltuğuna hafif yandan oturmak gibi. yoksa bizler varken 100 müdürden ancak 2 - 3 tanesi gençlerle sınavlarda yarışabilir. birde sınavdan sonra mülakata alacaklar diye duydum.

keşke yönetmelikteki gibi 3 yıl yeterli olsa :(

Bence bu tip görevlerin sınavla seçilmesi bile yanlış. mevcut idareciler arasından başarılı olanlar seçilmeli. yoksa kanunları ezbere bilen fakat uygulamadan haberi olmayan idarecilerimiz oluyor başımızda.

Geri