Maliye bakanlığından tahsisi yapılan 950 şube müdürlüğü kadrosundan sonra bir çok kamu sitesinde (bunlara bir çok eğitim sitesi de dahil) şube müdürlüğü sınavı ile alakalı haberlerde çıkmaya başladı. Pegem yayın evi GYS (Görevde Yükselme Sınavı) kitabını çıkaracağını duyurdu sitesinden, yakında kitabın satışı başlar. Bununla alakalı çalıştığınız yerlerde bağlı olduğunuz sendika yöneticileri tarafından da fazlaca yorumlar duyabilirsiniz eğer yöneticilikle alakalı planlarınız varsa. Şube müdürlüğü sınavının daha önce 2000 yılında yapıldığını biliyorum. Öncesinde ve sonrasında yapıldı mı internet üzerinden herhangi bir detaylı arama yapmadım. Fakat şartlarım uyarsa bu konuda çalışma yapmayı düşünüyorum. 2000 yılında sınavı kazananları hizmetiçi eğitimlere almışlar ve sonrasında bir sınav-mülakat süreci daha olmuş. Tayinleride iller arasında olabiliyor. Memleketinde hizmet etme düşüncesi taşıyıp hizmet puanı biriktirip gitme ihtimali olmayanlar içinde bir şans olabilir diye düşünüyorum şube müdürlüğü sınavını.
Konu hakkında daha detaylı bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve düşüncelerini bekliyorum. İyi forumlar.
Yapılacak olan sınavlara yardımcı olması açısından geçmiş yıllarda yapılan sınavlara ait sorular:
Konu hakkında daha detaylı bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve düşüncelerini bekliyorum. İyi forumlar.
Yapılacak olan sınavlara yardımcı olması açısından geçmiş yıllarda yapılan sınavlara ait sorular: