MEB Bakanı Hakan Çelik'e Konuktu..

Kodla Büyü

bilgibil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar MEB in sitesinde Bakanın TV programlarındaki kounşmaları pdf formatında verilmiş.Hakan Çelik ile yaptığı konuşmanın bizimle alakalı kısmını sizlerle paylaşıyorum.

HAKAN ÇELĠK- Az önceki konuyla ilgili, biliĢim öğretmenleri ne olacak diye bir Ģey var, Yani biliĢim öğretmenliği baĢlığı altında. Orada neler söylemek istersiniz? Zafer Gürsoy sormuĢ.
MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Yine bununla ilgili size çok soru gelmiĢ olabilir…
HAKAN ÇELĠK- Çok, yüzlerce, akıyor efendim sorular.
MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Mesele Ģu, buradan aynı zamanda o öğretmenlerimize de bir belki mesaj vermek istiyorum: Milli Eğitim Bakanlığı yaklaĢık 2 yıl kadar önce okullarımızdaki bilgisayar derslerini seçmeli haline getirdi. Bu, kamuoyunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın iĢte Fatih Projesi gibi projeyi gibi bir projeyi uygulamaya koymayı hedeflerken bilgisayarla ilgili dersleri kenara atarak aslında bir çeliĢki içinde olduğunu varsaydılar.
HAKAN ÇELĠK- Bunu çok söylüyorlar insanlar.
MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Halbuki orada Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığının iyi anlaĢılması gerekir.
HAKAN ÇELĠK- Nedir o?
MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Yapılan Ģey Ģu: Biz bilgisayar derslerin kaldırdık, seçmeli hale koyduk, çünkü normalde çocuklarımız bilgisayarı öğrenmiĢ olarak geliyorlar okullarımıza artık ve uzun dönem bilgisayarda okuma-yazmayı öğrenmeleri için eğitim vermeye ihtiyaç hiç kalmadı.
Bakın, size Ģunu söyleyeyim: Biz çocuklarımıza 6 ġubat Pazartesi günü açılıĢtan 2 saat önce tabletleri dağıttık, 2 saat önce. AçılıĢ olacağı zaman çocukların tamamı tableti çözmüĢtü, onlara özel bir eğitim vermeye hiç ihtiyaç kalmamıĢtı.
HAKAN ÇELĠK- Çok pratik bir Ģekilde zaten kavrıyorlar çocuklar.
MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Evet, çözmüĢlerdi. Onun için bilgisayar okuma-yazmayı öğrenmek için bir ders koymuyoruz ve bu tip ders hocasına da ihtiyacımız yok. Ama biz onun yerine, bilgisayarda tasarım yapmayı, yenilik yapmayı, yeni bir Ģey üretmeyi öngören dersler; zaten o derslerimiz var. Ayrıca, akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlar bizim sadece bilgisayar öğretmenlerimiz için değil, kimya anlatacak öğretmenlerimiz için, coğrafya, tarih anlatacak, matematik anlatacak öğretmenlerimiz için de bilinmesi gereken bir zorunluluk ortaya çıkardı.
HAKAN ÇELĠK- O branĢla sınırlı değil sadece.
MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Tabi, yani kimya hocası da tahtayı kullanarak anlatacak, tableti kullanarak anlatacak. O açıdan bakıldığında, biz dünyaya uyum sağlayan bir geliĢme koyuyoruz, ama öğretmenlerimiz bile bunu fark etmemiĢse orada üzücü bir durum var demektir.
HAKAN ÇELĠK- O sorulara bir topluca yanıt oldu alsında, çünkü bu tipten çok soru geldi.
MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Onlara buradan tavsiyem Ģu: Lütfen siz bilgisayar okuma-yazma öğretmek yerine bilgisayar üzerinden tasarım yapmayı öğretecek bir niteliği de siz de kazanmaya çalıĢın.HAKAN ÇELĠK- Verimli kullanalım diyorsunuz orada değil mi? Yani baĢa dönüp zaman kaybetmeyelim diyorsunuz.
MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Evet ve sonuç odaklı.

Konuşmanın Tamamı:http://www.meb.gov.tr/haberler/2012/Kanal24_11Subat.pdf

adam ne sormuş bakan ne cevap vermiş...
biz nolacaz diyoruz adam konuyu öyle bi yere çekmiş kiii....
Arkadaşlar tünelin bu ucu nereye çıkıyor???

Evet, soruyu ben sormuştum :D

Konuşmanın dökümünü yerleştirmen güzel olmuş, eline sağlık..

Ama cevap hiç tatmin edici değildi, dümura uğradım..

o zaman bakana şu soruyu sormak gerekiyor arkadaşlar bundan sonra.Mevcut İlköğretimdeki Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri bundan sonra ne olacak?

Bakan"Onlara buradan tavsiyem Ģu: Lütfen siz bilgisayar okuma-yazma öğretmek yerine bilgisayar üzerinden tasarım yapmayı öğretecek bir niteliği de siz de kazanmaya çalıĢın" diyor ama biz bu anlamda müfredatı kendimiz oluşturacak değiliz.Böyle bir ders varsa (ki bahsettiği ders Teknoloji-Tasarım) o zaman net olarak desinki biz bu dersin müfredatında bir takım değişiklikler yapıp o öğretmenlerimizi de o branşta görevlendireceğiz.Bilmiyorum haksızmıyım.En azından birşey kesinlik kazanmış olur.Böyle karanlıkta yol alıyoruz.Önümüzü göremeden gidiyoruz...
Allah hepimizin hakında hayırlısını nasip eder İnşaallah...

"Onun için bilgisayar okuma-yazmayı öğrenmek için bir ders koymuyoruz ve bu tip ders hocasına da ihtiyacımız yok. "
daha ne desin...resmen size ihtiyacımız yok dedi...

iyi de mantıksız bir durum var burada; dersin ismini koyan sensin, müfredatı yani bu derste işlenecek olan konuları seçen sensin.. sorulan soruya verdiği cevap: çocuklar bilgisayar okuryazarlığını zaten biliyorlar, bunun yerine tasarım yapmayı, diğer derslerde bilgisayarı kullanabilmeyi öğretin.. iyide sen bana böyle bir şans verdinde ben öğretmedimmi, e o zaman değiştir müfredatı bilişim teknolojileri yerine başka bir isim koy, içeriğinde de photoshop, flash, dreamweaver tarzı dersler koy bana dersimi geri ver.. öyle cevaplar vermişki sayın bakan, bu durumun suçlusu sanki bilişim teknolojileri öğretmenleri

memoras' Alıntı:
iyi de mantıksız bir durum var burada; dersin ismini koyan sensin, müfredatı yani bu derste işlenecek olan konuları seçen sensin.. sorulan soruya verdiği cevap: çocuklar bilgisayar okuryazarlığını zaten biliyorlar, bunun yerine tasarım yapmayı, diğer derslerde bilgisayarı kullanabilmeyi öğretin.. iyide sen bana böyle bir şans verdinde ben öğretmedimmi, e o zaman değiştir müfredatı bilişim teknolojileri yerine başka bir isim koy, içeriğinde de photoshop, flash, dreamweaver tarzı dersler koy bana dersimi geri ver.. öyle cevaplar vermişki sayın bakan, bu durumun suçlusu sanki bilişim teknolojileri öğretmenleri
:++:

yav arkadaş bizmi aptalız kafamız basmıyor yoksa bakan mı anlamak istemiyor.madem derse öğretmene ihtiyaç yok ne yapacaksın bize.bir b planuını da söyle bizde ona göre davranalım.tasarım diyorsun kendini geliştir diyorsun geliştirsem ne olacak yani ders mi varki anlatayım.bir ders koy ozaman bize müfredatı belirle bizde kendimizi o yönde geliştirelim.bu kadar olmaz ya.kendimi solucan görmye başladım artık sürünüyorum sürünüyorum

arkadaş kafaya bakar mısın

bu mantıkla yola çıkarsak şu sonuca da varabiliriz;

bütün öğrenciler Türkçe biliyor, o zaman türkçe dersini de kaldıralım , ha ?

Dersi geri vermeyecekleri net olarak açıklanmış. Bundan sonra ki sorular dersle alakalı olmamalı ki bir daha aynı şeyleri duymak yerine ne olacağımızı duyalım.
Bir daha programa çıkarsa soru olarak :

"Şu anda görev yapan Bilişim teknolojileri öğretmenlerini mağdur etmeden bundan sonra nasıl değerlendireceksiniz?"

olmalı bence.

externiades' Alıntı:
Evet, soruyu ben sormuştum :D

Konuşmanın dökümünü yerleştirmen güzel olmuş, eline sağlık..

Ama cevap hiç tatmin edici değildi, dümura uğradım..

baydin55' Alıntı:
memoras' Alıntı:
aynen :+1:

2 yıldır ben hep savundum derslerimiz geri gelmez biz formatörlüğün çalışma şartları ve kadrolu hale gelmesi için uğraşalım dedim ama kimse dinlemedi

netame' Alıntı:
baydin55' Alıntı:
memoras' Alıntı:
aynen :+1:

Başka bir programda bu mesajları gönderen öğretmenler bilgisayar okur yazarlığı anlamında ders vermek istiyorlar. Biz bunu istemiyoruz.. Bilgisayarla tasarım yapılacak, yeni şeyler üretilecek bir içerik olsun istiyoruz. Böyle bir dersi verecek öğretmen bulamıyoruz demişti. Daha ne desin :!: Yetersiz kalıyorlar o yüzden istediğimiz dersi koyamıyoruz demeye getiriyor.

hhtc' Alıntı:
2 yıldır ben hep savundum derslerimiz geri gelmez biz formatörlüğün çalışma şartları ve kadrolu hale gelmesi için uğraşalım dedim ama kimse dinlemedi

Seni dinlemek zorundamıyız formatörlüğün canı cehenneme benim tek istediğim branş değişikliği yoksa formatörlüğe yada tamirciliğe meraklı adam çok zaten.

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Onlara buradan tavsiyem Ģu: Lütfen siz bilgisayar okuma-yazma öğretmek yerine bilgisayar üzerinden tasarım yapmayı öğretecek bir niteliği de siz de kazanmaya çalıĢın.HAKAN ÇELĠK- Verimli kullanalım diyorsunuz orada değil mi? Yani baĢa dönüp zaman kaybetmeyelim diyorsunuz.

Sanki ilköğretimde bizim girebildiğimiz böyle bir ders varda bir girmiyoruz.
Photoshop mu, 3D modelleme mi,, kalıp tasarımı mı, elektronik devre tasarımı mı ? bilgisayar üzerenden tasarım yapmak derken bakan neyi kastediyor da bizim niteliksiz olduğumuzu iddia ediyor.

dilarayanal' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

Seni dinlemek zorundamıyız formatörlüğün canı cehenneme benim tek istediğim branş değişikliği yoksa formatörlüğe yada tamirciliğe meraklı adam çok zaten.

iyi de arkadaşım teknoloji tasarım dersine girmek istiyorsan muhtemelen bizi oraya yönlendirecekler. Sen gir. Ama ben tek.tas a girmektense formatör olmayı tercih ederim.Branş değişikliğiyle matematik , fen.tek gibi dersleri vermezler.Boşuna umutlanmayın. Bence photoshop flash dreamweaver gibi derslerin olduğu öğrencilerin bilgisayarda tasarım yapabileceği dersler konulmalı.ben buna sıcak bakıyorum.

Tek tas olunca bile bu durumdan iyidir o zamanda formatör olmak isteyen başvurusunu yapar olur buna bi engel mi var ama bu durum en kötüsü seçenek kalmıyor zorla formatör oluyoruz.

Ya arkadaş her şeyi anladım da şu "Bilgisayar üzerinden tasarım yapmak" lafından hiç bişey anlamıyorum, Adam dönüp dolaşıp her seferinde bunu diyor, ne anlama geliyorsa artık. Anlaşılan bu kadar para sırf "Bilgisayar üzerinden tasarım yapmak" için harcanıyor.
Ne anlama geliyor bu laf anlamıyorummmmmm :x :x :x :x

akreptim02' Alıntı:
Ya arkadaş her şeyi anladım da şu "Bilgisayar üzerinden tasarım yapmak" lafından hiç bişey anlamıyorum, Adam dönüp dolaşıp her seferinde bunu diyor, ne anlama geliyorsa artık. Anlaşılan bu kadar para sırf "Bilgisayar üzerinden tasarım yapmak" için harcanıyor.
Ne anlama geliyor bu laf anlamıyorummmmmm :x :x :x :x
Bakan da anlamıyor zaten hocam,her zaman yaptıkları gibi süslü laflarla milleti kandırma taktikleri bunlar. Sağolsun bu laflara kanıp bu hallere düşmemizde epeyce katkısı olan bi % 50 lik kesim var ya,onlara hitap ediyor.

offf yahu artık bilişim dersleri nolacak diye sormayalım şu bakana, cevabı hep aynı zaten. "dersleri kaldırdınız,bundan sonra bilişim öğretmenlerinin durumu ne olacak? " neden bu soruyu sormamış hakan bey. bizim için bundan sonra önemli olan bu sorunun cevabı.

bilgisayarda tasarım dersi istiyoruz :lol:
ne sinir bozucu ya.. zaten biliyorlr lafı kadar midemi bulandıran birşey yok :verymad:

iki yıldır ders ders diyoruz bir şey olduğu yok, bari bundan sonra ne olacağız kötü de olsa önümüzü görelim, bi açıklama yapsın bakan. "bilişim öğretmenleri bundan sonra ne yapacak, ölene kadar o okul, bu okul hangi idareci dersi seçtiyse dolaşıp o idarecinin tamirci formatörü mü olacak?"

arkadaş bu hakan çelik kim resmen adamın her sözüne destek olmuş televizyonculuk bu mudur? adam bize laf sokuyor bu da onlara cevap olmuştur diyor.

arkadşlar bizi bizden dah iyi anlayan yok. şiştim resmen artık kötü haber duymaktan önümüzü görememekten. artık bakan şunu dedi yi geç bakan kelimesini duyunca bile içim sıkılıyor

Geri