MEB Bakanı Hakan Çelik'e Konuktu..

Kodla Büyü
Ileride mimarlar grafikerler freelance tasarimcilari okullarda bilgisayarli tasarim dersinde gorurseniz sasirmayin.yesil isik yandi mesaji verdi.

biz bilişimciler baştan ikiye bölündüğümüz için (formatörlük isteyenler, ders isteyenler) bi arpa boyu mesafe kat edemedik 2 yıldır.

ben de dersin geri gelmesini istiyordum 2 senedir ama ders işini bırakalım artık, tüm bilişimciler olarak formatölüğün kadrolu olması için (çalışma şartları düzeltilmiş olarak) uğraşalım.

unutalım artık dersi,dersin geri gelmesi için bakan, ttkn başkanları bunların değişmesi lazım komple. Formatörlüğün kadrolu olması için uğraşalım artık, yoksa ileride yeni görevlendirme yapmayıp ne işini varsa görün derler.

mavi85' Alıntı:
biz bilişimciler baştan ikiye bölündüğümüz için (formatörlük isteyenler, ders isteyenler) bi arpa boyu mesafe kat edemedik 2 yıldır.

ben de dersin geri gelmesini istiyordum 2 senedir ama ders işini bırakalım artık, tüm bilişimciler olarak formatölüğün kadrolu olması için (çalışma şartları düzeltilmiş olarak) uğraşalım.
öyle bir dünya yok hocam malesef, dersler gözden çıksa branş değiştirsek iyi olur ve kadrolu formatör olsak iyi olur diye ikiye bölünüyoruz.
Ne kadar beğenmesek de durumu en azından lafı gevelemeden söylüyor, eski belirsizlikten kurtulup hüküm giyme zamanına geldik, madem istemiyor dersi de bizi de ne yapacaksa yapsın. Bt dersinin içeriğinin sadece işletim sistemi, word, excel vs. olmadığını mı anlatalım, bu haliyle bile gerekli bir ders olduğunu mu anlatalım, bizim aslında kendi düşündüğüne benzer bir amaç için okuduğumuzu ama seleflerinin bizi bu hale getirdiğini mi anlatalım, neyi nasıl anlatalım bakana, bildiğini okuyor madem onu da düzgün okusa.. İşin kötüsü bunlar kendi düşünceleri değil de etrafındakilerin dolduruşuysa o zaman zaten işimiz bitik..

bilişim teknolojileri branşı resmen bitmiştir bundan sonra ne dersler geri gelir ne de formatörlüğe kadro verilir. yıllardır ilsis yöneticilerini görevlendirme çalıştıran bakanlık bize kadro verir mi? hiç sanmıyorum. önümüze sunacakları tek seçenek bana kalırsa teknoloji tasarım branşına geçmek olacaktır. teknoloji tasarımda da maaş karşılığını zor doldururuz. yine elde var sıfır...

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANI ÖMER DĠNÇER- Onlara buradan tavsiyem Ģu: Lütfen siz bilgisayar okuma-yazma öğretmek yerine bilgisayar üzerinden tasarım yapmayı öğretecek bir niteliği de siz de kazanmaya çalıĢın.HAKAN ÇELĠK- Verimli kullanalım diyorsunuz orada değil mi? Yani baĢa dönüp zaman kaybetmeyelim diyorsunuz.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/derslerimiz-icin-meb-e-bu-konu-uzerinden-bastirsak-t80822.html
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/savundugumuz-argumanlari-degistirmeliyiz-t80757.html
bu linklerde bakanın dediklerinin aynısını tartışıyoruz işte, tasarım yapmayı öğretecek ders istiyoruz diye. adam hala laf çaktırmaya çalışıyor, öğretmenler yetersiz nitelik kazansın diye. kardeşim ders verdin de bilişim tekn. öğretmenleri mi okutamadı. anlattığı şeyler düz mantık bomboş şeyler, karşısına da bu işleri bilmeyen gazeteciler çıkıyor doğal olarak. adam da atıp tutuyor.

Nasıl rezil bir durumdur ki bu eğitim politikası bir kişinin iki dudağı arasındadır. Artık ne dediğini merak etmiyorum bakanın; ama sinir bozucu yine de :verymad:

bilgibil' Alıntı:
Onun için bilgisayar okuma-yazmayı öğrenmek için bir ders koymuyoruz ve bu tip ders hocasına da ihtiyacımız yok. Ama biz onun yerine, bilgisayarda tasarım yapmayı, yenilik yapmayı, yeni bir şey üretmeyi öngören dersler; zaten o derslerimiz var.

Ha o dersler nerde var SÖLE ARTIK YAA :(

biz de tasarım yapabilecek nitelik var fazlasıyla da derslerini aldık..kendi tasarısı neymiş onu bi tasarlasın tasarlayabilirse sonra bize laf atsın..
ne dersiymiş o bilgisayarda yapılan tasarm dersi..biz mi başka ülkede yaşıyoz acaba o (?) mu ..

iyi de ziraatçiler işletmeciler iktisatçılar polisler ve hatta atanamayan hukukçular(bizde var) kadrolu sınıf öğretmeni olduktan sonra ortada bir ton işsiz grafiker var mimar var mühendis var onlar da yarın parayla formasyon alıp bt öğrt olurlar.Onlara yeşil ışık yakıldıyakında kokusu çıkar

akrabamız talaşlı üretim bölümünden mezun ostimde yıllardır sanayide çalıştı 3d çizim alanında şimdi merkezde bt öğretmeni gel burdan yak

trueandfalse' Alıntı:
yav arkadaş bizmi aptalız kafamız basmıyor yoksa bakan mı anlamak istemiyor.madem derse öğretmene ihtiyaç yok ne yapacaksın bize.bir b planuını da söyle bizde ona göre davranalım.tasarım diyorsun kendini geliştir diyorsun geliştirsem ne olacak yani ders mi varki anlatayım.bir ders koy ozaman bize müfredatı belirle bizde kendimizi o yönde geliştirelim.bu kadar olmaz ya.kendimi solucan görmye başladım artık sürünüyorum sürünüyorum

hakikaten delirmek üzereyim sinirden ya ben kendimi geliştirmeye açığım bilmediğim konular vardır elbette tamam oda doğrudur eksiğimdir oda doğrudur, ama kardeşim söyle bana de ki photoshopta kendinizi geliştirin dreamweaverda geliştirin javada geliştirin basicte te geliştirin e geliştirelim. ben her zaman gelişime açığım ama soylediğin konu ne. bilişim dunyası bir denizdir, istediğin konuda geliştirebilirsin kendini fakat derrsin içeriği ne olacak ne istiyorlar bizden. İlköğretim okulundan 7-14 arasında ki çocuklara ben neyi anlatamamda her yerde bas bas kendilerini geliştirsinler deniyor hangi dersi getirdinizde biz anlatamayız dedik. yada bizim bilişim tasarım dersini anlatamayacagımızı nerden cıkardılar. biri bana açıklasın sinirlerim yıprandı artık

gencbora' Alıntı:
trueandfalse' Alıntı:
yav arkadaş bizmi aptalız kafamız basmıyor yoksa bakan mı anlamak istemiyor.madem derse öğretmene ihtiyaç yok ne yapacaksın bize.bir b planuını da söyle bizde ona göre davranalım.tasarım diyorsun kendini geliştir diyorsun geliştirsem ne olacak yani ders mi varki anlatayım.bir ders koy ozaman bize müfredatı belirle bizde kendimizi o yönde geliştirelim.bu kadar olmaz ya.kendimi solucan görmye başladım artık sürünüyorum sürünüyorum

hakikaten delirmek üzereyim sinirden ya ben kendimi geliştirmeye açığım bilmediğim konular vardır elbette tamam oda doğrudur eksiğimdir oda doğrudur, ama kardeşim söyle bana de ki photoshopta kendinizi geliştirin dreamweaverda geliştirin javada geliştirin basicte te geliştirin e geliştirelim. ben her zaman gelişime açığım ama soylediğin konu ne. bilişim dunyası bir denizdir, istediğin konuda geliştirebilirsin kendini fakat derrsin içeriği ne olacak ne istiyorlar bizden. İlköğretim okulundan 7-14 arasında ki çocuklara ben neyi anlatamamda her yerde bas bas kendilerini geliştirsinler deniyor hangi dersi getirdinizde biz anlatamayız dedik. yada bizim bilişim tasarım dersini anlatamayacagımızı nerden cıkardılar. biri bana açıklasın sinirlerim yıprandı artık

söylediklerinize katılıyorum bunun yanında bu kanıya varmasının bir sebebi olduğunu hiç sanmıyorum... sanki dersi getirmişte verimsiz olmuş...Başka bir ifade ile SANKİ bu ülkede matematik dersi ingilizce dersi fizik dersi kimya dersi biyoloji dersi tarih dersi hatta en önemlisi sık sık söylemeye çalıştığı teknoloji tasarım dersi verimli olarak her okulda işleniyor da bir tek BİLİŞİM TASARIM dersi(o da neyse?) verimli işlenmiyor olacak...

nlara buradan tavsiyem Ģu: Lütfen siz bilgisayar okuma-yazma öğretmek yerine bilgisayar üzerinden tasarım yapmayı öğretecek bir niteliği de siz de kazanmaya çalıĢın

Bilgisayar üzerinden tasarım yapmayı öğretecek niteliğe sahibiz ki ama çocuklara öğretmenk için ders bulamıyoruz. :) Ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama o niteliği kazanmaya çalışsak ne olur çalışmasak ne olur :P

Bilgisayar dersine yetenekli ve istekli öğrenciler gelmedikten, bilgisayar dersinin müfredatı yenilenmedikten ve notla değerlendirilmedikten, her bilgisayara bir öğrenci oturmadıktan sonra şu haliyle yani çok sevimsiz, çok sıkıcı bir ders! O yüzden bir çoğumuz, fazla derse girmediğimiz formatörlüğü tercih ediyoruz(ben zorunlu yapıyorum). Dersin kaldırılma sebebi de yukarıda saydıklarım zaten...Önce bunların düzeltilmesi gerek!

bakan konulara çok hamin değil anladım kadarı ile. daha önce dersin seçmeli olduğunu bilmiyordu şimdi en azından onu biliyor anladığımız kadarı ile seneye bu ders kesin kalkıyor ama yerine bakanın var dediği ders acaba teknoloji tasarım mıdır?(bunu kastediyor olabilir mi). o ders zaten var diyor ben bilgisayar tasarımı diye bir ders ne gördüm ne duydum ilköğretim okullarında. yanlış bilgim varsa biri beni uyarsın arkadaşlar.

Geri