meb.gov.tr ve asp.net

Kodla Büyü

bellagio

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar milli eğitim müdürlüklerine verilen alanlar asp.net dilini destekliyor mu şimdiden tşkler ......

bellagio' Alıntı:
merhaba arkadaşlar milli eğitim müdürlüklerine verilen alanlar asp.net dilini destekliyor mu şimdiden tşkler ......

Arkadaş meb.k12.tr den bahsetmiyor zannımca. meb.gov.tr ile ilgili de daha önce bir ilçede Milli Eğitim Müdürlüğünde formatörlük yapmıştım. Oradaki MEM'in sitesi asp ile yapılmıştı. Yani asp desteklediği açık. Ama php destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Zira açık kaynak kodlu yazılımlar ve bunlarla yapılan uygulamalar desteklenmeyebilir.

vserverler windows olduğu için hem asp .net ve php(varsayılan) destekliyor. internet@meb.gov.tr mail atarak bir mysql alıp istediğini yapabilirsiniz ama yazma izinlerinde vs çok sorun yaşanıyor bir arkadaş root dizine tamamen yazma izni vererek :) yapmıştı il mem sitesini .

arkadaşlar internet@meb.gov.tr den gelen cevaba göre server asp.net i destekliyormuş fakat ben dosyaları atınca bu hatayı alıyorum sizce neden olabilir yoksa bana yanlış mı bilgi verildi

İl ve İlçeler için .net ve PHP desteği verilmektedir. Desteği isterken .net framework versiyonunu bildirmeniz gerekli. Sanırım sizin sorun bundan kaynaklanıyor.

hocam senin yazı yazarak değiştirmen gerekiyor asp.net destekliyor yalnız bunu bildirmen gerekli ona göre server değiştiriyorlar. ok asp, php, asp.net destekliyor.

Server değişikliğine gerek yok. Tüm sunucularda PHP asp desteği vardır. Yanlız uygulamaya göre .net framework versiyonunun ayarlanması gerekiyor.

arkadaşlar meb.k12.tr xml+flash ile yapılmış siteyi görüntülemiyor.xml yi okumadı gibi geldi?fikri olan?

Bazı arkadaşlar bilip bilmeden atıyolar.

1. İl / İlçe Mem siteleri Asp.Net destekler.
Örnek: istanbul.meb.gov.tr, batman.meb.gov.tr, ankara.meb.gov.tr, balikesir.meb.gov.tr, bigadic.meb.gov.tr, bandirma.meb.gov.tr

2. Asp.Net i aktif hale getirmek için internet@meb.gov.tr adresine mail yollamanız gerekiyor.

3. İl / İlçe Mem siteleri Asp.Net, Php, Asp desteği vardır. Veritabanı olarak Access ve MySql desteği mevcut. Yukarıda adını verdiğim siteler asp.net mysql veritabanı bağlantısına sahipler. Bazılarında hatta mysql stored procedure bile oluşturmuştur. Kendi kodlamalarımızdan bahsediyorum.

4.İl / İlçe Mem siteleri için farklı bir host kullanmak yasaktır. Bakanlık engellemesi ile karşılaşabilirsiniz. Veritabanını dışarıda tutmak yasaktır. Joomla, Mamboo vs. gibi açık kaynak kodlu sistemleri kullanmak yasaktır.

Lütfen konuya vakıf olmadan kesin yargılarla hayır tarzı cevaplar vermeyelim.

xmli veri kaynağı olarak kullanabiliyorsunuz. Meb.k12.tr de de xml i kullanabiliyorsunuz.

togius' Alıntı:
...
4.İl / İlçe Mem siteleri için farklı bir host kullanmak yasaktır. Bakanlık engellemesi ile karşılaşabilirsiniz. Veritabanını dışarıda tutmak yasaktır. Joomla, Mamboo vs. gibi açık kaynak kodlu sistemleri kullanmak yasaktır.
...
Size Joomla vs ile yapılmış birçok il veya ilçe sitesi gösterebilirim. Bakanlığın kendi koyduğu kurallara uymaması ne kadar garip.

ben bu şablonu grnişletmeyi düşünüyordum ama ftp ye attım çalıştıramadım

kazuo bu il ilçelerin var olduğunu bende biliyorum ama yavaş yavaş bunların engellendiğinide biliyorum hemde çok yakından... burada isim vermek uygun olmayacağı için bunu kullanan il / ilçelere örnek vermedim.

togius' Alıntı:
Bazı arkadaşlar bilip bilmeden atıyolar.

1. İl / İlçe Mem siteleri Asp.Net destekler.
Örnek: istanbul.meb.gov.tr, batman.meb.gov.tr, ankara.meb.gov.tr, balikesir.meb.gov.tr, bigadic.meb.gov.tr, bandirma.meb.gov.tr

2. Asp.Net i aktif hale getirmek için internet@meb.gov.tr adresine mail yollamanız gerekiyor.

3. İl / İlçe Mem siteleri Asp.Net, Php, Asp desteği vardır. Veritabanı olarak Access ve MySql desteği mevcut. Yukarıda adını verdiğim siteler asp.net mysql veritabanı bağlantısına sahipler. Bazılarında hatta mysql stored procedure bile oluşturmuştur. Kendi kodlamalarımızdan bahsediyorum.

Lütfen konuya vakıf olmadan kesin yargılarla hayır tarzı cevaplar vermeyelim.
ilgili yazıyı okumuştum. veritabanı hakkında birşey söylenmemişti sanırım. joomla phpnuke gibi hazır sistemler için güvenlik nedeniyle önermiyoruz yazıyordu, yasak değildi.

BBNET
Geri