Kim istekli ki... Zorla herşey.. Keşke zorlamasalar bizlere hep değer verseler de içimizden gelerek yapsak...Öyle gözüküyor ki çok istekli değilsiniz hocam. Çocuklar istekli ise bişey diyemem ama idare dedi diye katılmak zorunda değilsiniz. Bilginize...
Bu yarışmanın adı hızlı çizgi izleyen Türkiye'de de var sayin hocam ve çizgi izleme teknolojisi artık arabalarda da var. Çin'de çizgi teknolojisi ile depolarda yükleme tasima ve indirme işlemleri için çizgi izleyen robotlar kullanılıyor. Örnekler çoğaltılabilir.hocam geçen senelerde çin uluslararası robot yarışmasında birinci olan bir Türk ekibini gördüm. 1. oldukları şey de düz çizgide en hızlı giden aurdino araba. yarışma toplam 2 sn sürdü. bizimki az daha hızlı gitti diye 1. oldu. e peki ne işimize yarayacak bu? kolej de reklam yapmış Çin'de uluslararası robot yarışmasında 1. olduk!!! ba ba ba. kullandıkları araba da Trendyol'dan satın aldıkları oyuncak araba. ne oldu yani? teknolojimiz mi gelişti? ben bu yarışmalarda özün kaybedildiğini düşünüyorum. o yüzden gidin internetten 1 tane sumo robot alın her sene koyun yarismalara katıldık mi katıldık...
hocam denemekten zarar gelmez. mesele idarecilerin bunu kendine pay bicmeleri için kullanmaları. yani koltuk sevdası için kullanmaları. neyse, konu uzun. yoksa ben yarışmalara karşı değilim.Bu yarışmanın adı hızlı çizgi izleyen Türkiye'de de var sayin hocam ve çizgi izleme teknolojisi artık arabalarda da var. Çin'de çizgi teknolojisi ile depolarda yükleme tasima ve indirme işlemleri için çizgi izleyen robotlar kullanılıyor. Örnekler çoğaltılabilir.
6 sene önce öğrencilerim ile Flex tel ile manyetik alan oluşturup pilsiz ilerleyebilir bir taşıt yapmıştık. Manyetik alandan korunmak için çocuklar makaleler okudu araştırma yaptı kablolari beraber sardık kart tasarladık v.s.
O gün okul mudurum de pil var gereksiz gibi bir imada bulunmuştu ona benzettim.
Kazanım öğrenci için sosyalleşme de olabilir bir makale okuma veya üretmeden aldığı haz da olabilir. Belki bir yarışmada ufku gelişip kendisi başka bir ürün ortaya koyar. Yıllar önce Yarışmadaki bir öğrencim ilk kez il dışına çıkmış ve ilk kez bir otelde kalmıştı. Kulağıma eğilip yemeği nasi alicaz diye sormuştu benim içinde öğrencim içinde çok değerli bir aynıydı bence yarışmada aldığımız yada alamadigimz dereceler değil.
Affınıza sığınarak sayın hocam desteklemek her zaman köstek olmakdan kötülemek den daha elzemdir bence sizde denemelisiniz.
Hocam idarecilere göre meslek belirler isek yandık zaten bitmez. Emin olun bu konuda hep muhalif taraftayim fakat öğrenciyi kriter almak daha can yakmayan bir süreç. en azından çocuklar ..... diye biliyoruz.hocam denemekten zarar gelmez. mesele idarecilerin bunu kendine pay bicmeleri için kullanmaları. yani koltuk sevdası için kullanmaları. neyse, konu uzun. yoksa ben yarışmalara karşı değilim.