MEB Yeni BT Lab Projeleri Tip1-2-3

Kodla Büyü
Bize de kuruldu. (İzmir) Henüz mal kabul yapılmadı ancak pcleri açıp yerleştirdiler, pardus kurdular.
3d yazıcı gelecek mi gelecekse ne zaman bilgisi olan var mı
bakanlıktan bir yetkiliden aldığım bilgiye göre meb kit ve3d yazıcılar mart ayına kadar gelecek demişti.

Hocam ağustos ayında bir bilişim öğretmeni arkadaşım, meb bilişim sınıflarını yeniliyor senin sınıfın yoksa veya eskiyse başvur dedi.
İlçe btr görevli öğretmenimize söyledim ve başvurdular, hemen keşfe geldiler ve peşinden tesisat yapıldı. Sonrasında masalar ve sandalyeler geldi. En sonda tatilde ise bilgisayarlar gelmiş, ben görmedim. Bütün sınıfı onlar kurup teslim edecekler.

Bilgisayarlar pardus yüklüymüş ancak ben C# gösterdiğimden Windows yüklemeyi planlıyorum.
hocam pardus yerine windows kursak garanti kapsamından çıkar mı?

hocam pardus yerine windows kursak garanti kapsamından çıkar mı?
İşletim sistemi Garantiyi etkilemez ama denetim yapılacağı konusunda sürekli uyarı geliyor bize il fatihten. Pardus ile de sıkıntı yaşamadım kullanıyorum derste.

Sıkıntı işletim sistemini ve yazılımların lisanssız kullanılması olarak bakıyor bakanlık. Çünkü zamanında epicpen uygulaması dünya kadar fatura kesmiş bakanlığa.

İlk çıktığında ücretsizdi. Sonra popüler olunca ücretli oldu ve eski sürümlere güncelleme getirdi. Yeni sürümde de Fatih ağını algılayıp raporlamış. Para istedi diye yazı geldi kullanılmaması adına. Sonra Fatih kalem yaygınlaştı o sebeple.

Son düzenleme:
15 yıllık bilişim öğretmeniyim, ilk kez yarın sınıfıma içim rahat bir şekilde gideceğim ve bilgisayarların power tuşuna basılınca hepsi hızlı bir şekilde açılıp derse geçeceğim. İstediğim uygulamayı yükleyip öğrencilere anlatabileceğim. Yani kim şu yeniden lab kurma işini düşündüyse eline sağlık gerçekten.
2007de kurulmuş olan Labımı bugün söktüm ve yenilerini kurdum. Artık gerçek bir bilişim öğretmeniyim...

Geri