MEB Yine Şaşırtmadı

Kodla Büyü

erhnhtms

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İlk açıklamalarda önümüzdeki hafta perşembe ve cuma günleri ortaokul 8. sınıflara yapılacak olan merkezi sınavlarda öğretmenlerin oturum başına 5 saat ek ders alacağını açıklayan bakanlık yaptığı değişiklik ile oturum sayısına bakılmaksızın günlük 5 saat olarak tekrar düzenlemiş yani 3 oturumda görev alıp 15 saat ekders alacağımızı ümit ederken 3 oturum için toplam 5 saat alacağız.

http://www.mebpersonel.com/yer-degistir ... 06488.html

Sendikaların dava açması durumunda genelge iptal edilebilir. Genelge açıkça yönetmeliğe aykırı.

MEB Yine Şaşırtmadı,
maalesef haklısınız...

arkadaşlar öğretmenlere ne zaman ayrıcalık tanındı ki!!! Bir iki yıl önceki söyleşilere bakın 15 saat çalışıyolar, ne yapıyolar ki gidip geliyolar diyenler var idi. Ben unutmadım o sözleri. 15 saat vermelerini beklemek gerçekçi değildi zaten. 24 Kasım Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Bu sıralarda öğretmenlere herzaman ki gibi sözlerle övüntüler var!!!

o gün öğretmenler sevk alsın....o ek ders saatide vekillerin maaşına eklensin...şimdilik bunu diyecem.. :verymad: :verymad:

Tamam akp kötü, eğitimden anlamıyorlar vs. kabul ama. Sınav başına 5 saat ekders verilecek diye bir şey söylenmedi, günlük 5 saat deniliyordu, manipülasyon yapmayın bence.

hakanotuken' Alıntı:
Tamam akp kötü, eğitimden anlamıyorlar vs. kabul ama. Sınav başına 5 saat ekders verilecek diye bir şey söylenmedi, günlük 5 saat deniliyordu, manipülasyon yapmayın bence.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın12. maddesinin 5. fıkrasında; “Bakanlığa ve diğer bakanlık ve kurumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler ile açık öğretim kapsamında merkezi sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütmekurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bu iş ve işlemlerleilgili döner sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz.” hükmü yer almaktadır.

Yönetmelik gayet açık manüplasyon felan değil

bu soruları daha öncede sordum ama hala bi cevap yok ortada anlaşılan

bizim okulda 7,8 yok sadece 5,6 var şimdi bizim okul tatili mi?
tatilse biz görev alırsak btr olarak o günün ekdersine mi +5 olacak yoksa sadece sınav ücretimi
sınavda görev almak istemezsek ekders kesilecek mi?

erhnhtms' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın12. maddesinin 5. fıkrasında; “Bakanlığa ve diğer bakanlık ve kurumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler ile açık öğretim kapsamında merkezi sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütmekurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bu iş ve işlemlerleilgili döner sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz.” hükmü yer almaktadır.

bal gibi de manipülasyon. 1 ders (40 dk) sınav için 5 saat ekders alma mantığını çözemedim.Ayrıca o günkü normal ekderslerde kesilmeyecek. Eskiden tek derslik sınav oturumları yoktu o nedenle böyle bir yönetmelik var, bu yönetmelik tez zamanda değiştirilir zaten.

hakanotuken' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:

bal gibi de manipülasyon. 1 ders (40 dk) sınav için 5 saat ekders alma mantığını çözemedim.Ayrıca o günkü normal ekderslerde kesilmeyecek. Eskiden tek derslik sınav oturumları yoktu o nedenle böyle bir yönetmelik var, bu yönetmelik tez zamanda değiştirilir zaten.

1. Senin bu hayatta mantığını çözemediğin herşey manipülasyon o zaman yönetmelik (doğru-yanlış tartışılır) bakanlık tarafından yayınlanmış ve şu an geçerli olan bir yönetmelik bu.
2. Liselerde (şu an değişti ama) 40dk süren sorumluluk ve not yükseltme sınavlarında da gözetmenliğe 5 saat ek ders verildi 2 ay öncesine kadar.
3. bana görevlendirme çıkan okul 35 km mesafede yani sabahın çok erken bir saatinde kalkıp 2 vasıta değiştirerek 70 km yol katedeceğim bence harcayacağım emeğe ödenecek ücret çok az hemde yönetmelikte aksini söylemesine rağmen.

Yönetmelik belli. Üstüne konuşup saçmalamanın gereği yok :!: Gerçi benim sınavım yok üstüne Perşembe Cuma da liseye BTR için gidiyorum. Boşa da çıkamadık iyi mi? :P

eskiden öğretmenlik mesleği nekadar değerliydi, nekadar saygın bir meslekti ne olduda şuan toplumun en değersiz mesleği haline geldi? biz mi yaptık birazda yoksa, sahip çıkamadık mesleğimize?sendeikalar bile birbirleriyle kavgalı diğer meslekler gibi bir olamadık gitti...

O kadar çok sendika olacağına hiç bir siyasi yönü olmayan hatta hükümete kim gelirse gelsin ana-babası bile olsa taraf olmayan tamamen öğretmenlerini düşünen adam akıllı sadece bir tane sendikamız olsa şu andakinden çok daha iyi durumda olurduk bu kesin.

MEB zaten ne zaman yönetmeliğe uydu ki.
Adamlar resmen yönetmeliğe nasıl uymayız diye uğraşıyorlar sanki.

uysal_rockci' Alıntı:
Yönetmelikler öğretmenlerin uyması içindir MEB'in uyması için değil.

zech' Alıntı:
uysal_rockci' Alıntı:
Yönetmelikler öğretmenlerin uyması içindir MEB'in uyması için değil.
Yönetmelikte şöyle diyor ;
..... merkezi sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütmekurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bu iş ve işlemlerleilgili döner sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz.” hükmü yer almaktadır.
bu maddedeki bahsedilen ödemeyi öğretmenler kendi kendilerine yapıyor galiba.

Yönetmelik açıkca, her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. diyor. Ama Bakanlık açıklamada öyle demiyor.
Öğretmenlerimize hâlihazırda ortak sınavların yapılacağı günlerde okullarda görevli bulundukları için “sınav ücreti” adı altında bir ödeme yapılmayacaktır. Ancak sınav günlerinde görevli olan öğretmenlerimize o gün aldığı ek ders ücretine ek olarak 5 ek ders ücreti ödenecektir. Bununla birlikte sınavda görevli olmayan öğretmenlerimiz o gün için alması gereken ek ders ücretini alabilecektir.
bu durumda MEB yönetmeliğe aykırı hareket etmiş, ve yönetmeliğe uymamış olmuyor mu acaba ?

meb ne zaman insanlığa yakışır uygulamalar yapacak acaba çok merak ediyorum.Sürekli öğretmeni rencide edici uygulamalar ile meslekten soğutuyor.
Ne vardı adam gibi dese ki oturumuna göre ekders verilecek.Şimdi yapılan adaletsizlik değil mi ?

arkadaslar tamam içimizde haklı olanlar olablir uzak yol gidene, cok araba araba değiştirene sozum yok ama
unuttugumuz sınav hafta içi, biz bi maas alıyoruz belki az tamam ama
sınav olmasa derse gircez 5 saat te fazladan alamıcaz neyin tartısmasını yapıyorsunuzki

ezilenboteci' Alıntı:
arkadaslar tamam içimizde haklı olanlar olablir uzak yol gidene, cok araba araba değiştirene sozum yok ama
unuttugumuz sınav hafta içi, biz bi maas alıyoruz belki az tamam ama
sınav olmasa derse gircez 5 saat te fazladan alamıcaz neyin tartısmasını yapıyorsunuzki

Hocam mesele o değil, mesele MEB in herşeyi kendi işine geldiği gibi ayarlaması,

ona bakarsanız ek ders yok da diyebilirdi, ama madem ortada bir yönetmelik var, paşalar gibi ona uyacaksın,

dün tükürdüğünü bugün yalamayacaksın.

işine gelince yönetmelik işine gelmeyince yönetmemelik bu nedir yaaa.

en kötüsü bizim içimizdeki öğretmende onlardan yana oluyor bunu anlamak en zor olanı.

şöyle bir söylentide var aynı gün 2 ekders ödenmez hangisi fazlaysa o ödenir diye bişey çıkarmış yani o gün 4 saat ek ders varda sınava girene 5 saat yazılacak
gerçekte 1 saat ekders almış olacak

wgolf' Alıntı:
şöyle bir söylentide var aynı gün 2 ekders ödenmez hangisi fazlaysa o ödenir diye bişey çıkarmış yani o gün 4 saat ek ders varda sınava girene 5 saat yazılacak
gerçekte 1 saat ekders almış olacak
hocam bugün müd.yard. bana da öyle söyledi. örneğin normal zamanda perşembe ve cuma 3 olarak yazılıyor hergüne. 2 gün sınav görevi çıktı. diyoki senin o 3 leri 5 yapıcaz ek olarak 3+(5) şeklinde yazılmayacak dedi. inşallah o şekilde değildir.

Geri