MEB Yine Şaşırtmadı

Kodla Büyü
erhnhtms' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
Tamam akp kötü, eğitimden anlamıyorlar vs. kabul ama. Sınav başına 5 saat ekders verilecek diye bir şey söylenmedi, günlük 5 saat deniliyordu, manipülasyon yapmayın bence.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın12. maddesinin 5. fıkrasında; “Bakanlığa ve diğer bakanlık ve kurumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler ile açık öğretim kapsamında merkezi sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütmekurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bu iş ve işlemlerleilgili döner sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz.” hükmü yer almaktadır.

Yönetmelik gayet açık manüplasyon felan değil

bal gibi de manipülasyon. 1 ders (40 dk) sınav için 5 saat ekders alma mantığını çözemedim.Ayrıca o günkü normal ekderslerde kesilmeyecek. Eskiden tek derslik sınav oturumları yoktu o nedenle böyle bir yönetmelik var, bu yönetmelik tez zamanda değiştirilir zaten.

1. Senin bu hayatta mantığını çözemediğin herşey manipülasyon o zaman yönetmelik (doğru-yanlış tartışılır) bakanlık tarafından yayınlanmış ve şu an geçerli olan bir yönetmelik bu.
2. Liselerde (şu an değişti ama) 40dk süren sorumluluk ve not yükseltme sınavlarında da gözetmenliğe 5 saat ek ders verildi 2 ay öncesine kadar.
3. bana görevlendirme çıkan okul 35 km mesafede yani sabahın çok erken bir saatinde kalkıp 2 vasıta değiştirerek 70 km yol katedeceğim bence harcayacağım emeğe ödenecek ücret çok az hemde yönetmelikte aksini söylemesine rağmen.

Madem yönetmeliğe göre hareket ediyoruz. Aynı gün iki ücret ödenmez diye bir yönetmelikte var. Ben 6 saat sınav için 30 saat ekders ödenmesini doğru bulmuyorum. 30 bana, 30 diğer arkadaşa, 30 kat görevlisine, 30 müdüre... bu nedir yaa. Sınav zaten hafta içinde yapılıyor, maaşımızı ve ekdersimizi alıyoruz birde üstüne bu 30 lar. Oh ne güzel dünya... Bu kadar paraya tapmayın yeter artık, öğretmenler odasında en çok konuşulan şey para. Eşi çalışıp paradan şikayet eden adamları görünce sinirim tepeme çıkıyor. Sen 3 kişilik haneni 5 milyarla idare edemiyorsan, 70 milyon insanımızın 50 milyonu gitsin intihar etsin yaşamasın bu hayatı.

hakanotuken' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
Tamam akp kötü, eğitimden anlamıyorlar vs. kabul ama. Sınav başına 5 saat ekders verilecek diye bir şey söylenmedi, günlük 5 saat deniliyordu, manipülasyon yapmayın bence.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın12. maddesinin 5. fıkrasında; “Bakanlığa ve diğer bakanlık ve kurumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler ile açık öğretim kapsamında merkezi sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütmekurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bu iş ve işlemlerleilgili döner sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz.” hükmü yer almaktadır.

Yönetmelik gayet açık manüplasyon felan değil

bal gibi de manipülasyon. 1 ders (40 dk) sınav için 5 saat ekders alma mantığını çözemedim.Ayrıca o günkü normal ekderslerde kesilmeyecek. Eskiden tek derslik sınav oturumları yoktu o nedenle böyle bir yönetmelik var, bu yönetmelik tez zamanda değiştirilir zaten.

1. Senin bu hayatta mantığını çözemediğin herşey manipülasyon o zaman yönetmelik (doğru-yanlış tartışılır) bakanlık tarafından yayınlanmış ve şu an geçerli olan bir yönetmelik bu.
2. Liselerde (şu an değişti ama) 40dk süren sorumluluk ve not yükseltme sınavlarında da gözetmenliğe 5 saat ek ders verildi 2 ay öncesine kadar.
3. bana görevlendirme çıkan okul 35 km mesafede yani sabahın çok erken bir saatinde kalkıp 2 vasıta değiştirerek 70 km yol katedeceğim bence harcayacağım emeğe ödenecek ücret çok az hemde yönetmelikte aksini söylemesine rağmen.

Madem yönetmeliğe göre hareket ediyoruz. Aynı gün iki ücret ödenmez diye bir yönetmelikte var. Ben 6 saat sınav için 30 saat ekders ödenmesini doğru bulmuyorum. 30 bana, 30 diğer arkadaşa, 30 kat görevlisine, 30 müdüre... bu nedir yaa. Sınav zaten hafta içinde yapılıyor, maaşımızı ve ekdersimizi alıyoruz birde üstüne bu 30 lar. Oh ne güzel dünya... Bu kadar paraya tapmayın yeter artık, öğretmenler odasında en çok konuşulan şey para. Eşi çalışıp paradan şikayet eden adamları görünce sinirim tepeme çıkıyor. Sen 3 kişilik haneni 5 milyarla idare edemiyorsan, 70 milyon insanımızın 50 milyonu gitsin intihar etsin yaşamasın bu hayatı.

1. Tamam ayrı ücret ödenmesin sınav görevi çıkanlara sınav ücretleri ödensin o gün derse giremediği için başka ücret ödenmesin ama sınav karşılığı olarakta madur edilmeyecek bir mebla ödensin.
2. Paraya tapmayın fln, sinirin tepene çıkıyor sen kimsin? Tanıyormusun sen beni böyle ahkam kesiyorsun??? Ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar sadece yönetmeliğe aykırı bir durum olduğunu bunun dışındada şehir dışında görevlendirilmiş birden fazla vesait değiştirerek gidiş-geliş yapacak kişilerin sadece 5 saatle madur olacağını düşünüyoruzve herhangibir yolluktanda bahsedilmiyor. Ayrıca sanırım dünyadan haberiniz yok bir çok başka memurluk sınıfında adamlar görevli yazılıyor devletin aracı,yakıtı ile 2 saatlik görevlendirmeye gidip-gelip birde üzerine 80-100 tl para alıyorlar bizim isyanımız buna ama sizin gibi zihniyetler olduktan sonra maddi/manevi bütün özlük haklarımızı kaybedeceğiz zaten biz öğretmenler.

1. Neden sadece sınav ücretleri ödensin diyorsun, o gün görev çıkmayıp 7 saat dersi kesilecek arkadaşlar ne olacak peki. Sen 15 saat ekders alacaksın diye adamın neden 7 saati kesilsin?
2. Sinirim tepeme çıkıyor diye sana demedim iyice oku istersen. Bu sınav için nasıl şehir dışına görevlendirilmiş öğretmen var anlayamadım, bu mümkün değil. O diğer meslekte olup haksız yolluk alan adamlar yanlış alıyor diye bize de para saçılmasını doğru bulmuyorum, doğru olan o diğer memurların aldığı haksız yollukların kesilmesidir.

Devlete Allah'tan para akmıyor, doğalgaz ve petrol zengini bir ülkede değiliz, nereden gelecek bu değirmenin suyu. Bu savurgan devlet anlayışına bir son vermek lazım. Devletin tüm birimlerde harcamaları kesmesi lazım. Bu savurganlık yüzünden benzin 5 tl. Esnafın iliğini sömürüp, vergi alıp, memura savurmak yanlış.

bugün canı çıktı imza atmaktan ve atttırmaktan, kagıt topla, düzenle götür geri getir, yeniden dağıt 5 saat için çekilmez , mecburen görev verdiler

Gerçekten mükemmel bir performans tebrik eder başarılarının devamını dilerim.Ben de artık çok çalışmıyor boş zamanımda meb harici işler yapıyorum.

ücretler şöyle:

Polis; 71 TL
Güvenlik amiri;77 TL
Kurye;90,56
Öğretmen : 45 TL
İlçe Müdürü : 45 TL
Şube Müdür : 45 TL
hizmetli :56 TL
Jandarma Komutanı: 226,41 TL
Emniyet Müdürü: 226,41 TL

işte size verilen değer. bunun kafa yormanıza gerek yok birileri size bu parayı layık görüyorsa bence o sınav görevine bir daha gitmeyin

dallamalar öğretmen düşmanları nette sağda solda öğretmen şöyle öğretmen böyle yok aldı yok almadı var demekki bir kuyruk acıları ki sataşıyorlar
"bu memlekette öğretmenlerimiz sağolsunlar çok hayta yı adam ettilerde bazı arada pırtlayanlar olamadılar ola ola da öğretmen düşmanı oldular" gözleri öğretmenin aldığında aman almasın aman kazanmasın
bir kısmı ilçe mem yada illerdeki memurlar
bir kısmı müstahdemler
bir kısmı da aha bu yukarda kuyruğu acıyanlar

öğretmen adam gibi dik dursa şu sınavlarda görev almaz. 45 tl alsan ne olur almasan ne olur. sınavı yapan öğretmen parayı alan başkası
inşaat ustası bile olsanız bu paranın iki katını alırsınız

istemede görev verilmiş her yerdemi böyle yoksa ilçeler içinmi geçerli? istiyorum istemiyorum listeleri dolaştımı bazı yerlerde?

abi 3 oturum dediğin öğleye kadar bi sınav, ayrıca perşembe ve cumanın ekdersini alacaz üstüne bide sınav için 5 saat alacaz. bence yeterli abartmayalım..

Şerefsizin bir tanesi geçen gün öğretmneler günü ile alakalı köşe yazısında pazar gününe rastladığı için hediye alma ümidi kalmayan öğretmenlerden bahsetmişti. Böyle başlıklar açarak ve altını doldurarak anasından takla atarak çıkan şerefsizlere malzeme veriyorsunuz. 15 saat verse ne olur 5 saat verse ne olur. Arada yaklaşık 80 lira fark olur. Bu 80 lira için öğretmen düşmanı olarak yetişmiş şerefsizlere malzeme vermeye değmez. Biz haktır ve savunuruz diyoruz ama dışarıdan başka görünüyor.

ya arkadaş anlamayacak ne var.mesele paranın fazla ya da az olması değil.mesele bu yönetmelik her yerde uygulanırken, liselerde yıllardır sınav haftalarında her oturuma 5 saat ödenirken şimdi işin değişmesi, değiştirilmesi.hala kafayı paraya takmışsınız.doğru ya da yanlış yönetmelik yönetmeliktir.o zaman sınavdan önce adam gibi planlarsın, değiştirirsin yönetmeliği kimse bişey diyemez. mebi savunacaksınız diye kendi mesleğinize, meslektaşlarınıza saldırmayı, sataşmayı bırakın.artık doğruyla yanlışı adaletlice ayırın.öğretmenlerden kafayı paraya takanlar vardır,katılırım. 2 saat ek ders için kavga edenleri de gördük.ama sap ile samanı karıştırmayın...

hakand77' Alıntı:
ya arkadaş anlamayacak ne var.mesele paranın fazla ya da az olması değil.mesele bu yönetmelik her yerde uygulanırken, liselerde yıllardır sınav haftalarında her oturuma 5 saat ödenirken şimdi işin değişmesi, değiştirilmesi.hala kafayı paraya takmışsınız.doğru ya da yanlış yönetmelik yönetmeliktir.o zaman sınavdan önce adam gibi planlarsın, değiştirirsin yönetmeliği kimse bişey diyemez. mebi savunacaksınız diye kendi mesleğinize, meslektaşlarınıza saldırmayı, sataşmayı bırakın.artık doğruyla yanlışı adaletlice ayırın.öğretmenlerden kafayı paraya takanlar vardır,katılırım. 2 saat ek ders için kavga edenleri de gördük.ama sap ile samanı karıştırmayın...

sayın hocam gelde bunu sayın hakanotuken'e anlat

hakanotuken' Alıntı:
1. Neden sadece sınav ücretleri ödensin diyorsun, o gün görev çıkmayıp 7 saat dersi kesilecek arkadaşlar ne olacak peki. Sen 15 saat ekders alacaksın diye adamın neden 7 saati kesilsin?
2. Sinirim tepeme çıkıyor diye sana demedim iyice oku istersen. Bu sınav için nasıl şehir dışına görevlendirilmiş öğretmen var anlayamadım, bu mümkün değil. O diğer meslekte olup haksız yolluk alan adamlar yanlış alıyor diye bize de para saçılmasını doğru bulmuyorum, doğru olan o diğer memurların aldığı haksız yollukların kesilmesidir.

Devlete Allah'tan para akmıyor, doğalgaz ve petrol zengini bir ülkede değiliz, nereden gelecek bu değirmenin suyu. Bu savurgan devlet anlayışına bir son vermek lazım. Devletin tüm birimlerde harcamaları kesmesi lazım. Bu savurganlık yüzünden benzin 5 tl. Esnafın iliğini sömürüp, vergi alıp, memura savurmak yanlış.

1. maddeyi bir örnek öneri olarak söyledim illa böyle olsun demedim malum ne yönetmelik beğeniyorsunuz ne öneri :!:
2. küçük çocuklar görmediği şeyi algılayamazlar ya onun gibisin sayın hocam kusura bakma mesajlarımı düzgün okusan ne demek istediğimi anlarsın tamam şehir sınırları içinde diye şehir merkezine 35-40 km uzaklıktaki kasaba merkezmi sayılır :?:
tamam para saçılması elbet doğru değil ama millete şapır şupur öğretmene yarabbi şükür yıllardır.

Geri