Mebbis Bilgileri Kontrol Formu?

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar, ilçedeki öğretmenlerin mebbis bilgilerini genel olarak gözden geçirip eksiklikleri tamamlamaya çalışacam. Ancak hangi bilgileri kontrol etmeliyiz ve doğruluğunu sağlamalıyız tam olarak bilmiyorum. Bu konuda okul müdürlerine verilmek üzere bir form hazırlamak istiyorum, her öğretmen kendi bilgilerini kontrol etsin hata olan bize bildirsin diye. Bu formu hazırlama da yardımcı olabilir misiniz, yani bu forma hangi maddeleri eklemeliyim.

Örneğin;

1- MEbbis TC Kimlik numaram doğru. Check
2- Mebbis Kimlik bilgilerim doğru. Check
3- Adaylık eğitimi bilgilerim doğru. Check
..............

Özellikle Mebbis konusunda birçok defa fazlasıyla yardımı dokunan Habib OCAK hocam olmak üzere bilgisi olan diğer arkadaşlardan da yardım bekliyorum. Bu şekilde bir form oluşturmuş arkadaşımız varsa bizimle paylaşırsa veya burada mesela 25-30 maddelik bu formu oluşturabilirsek hepimiz kullanabiliriz.

Öncelikle siz ilçe özlük personeli misiniz ki böyle bir işe kalkışıyorsunuz? Bu öğretmenlerin özlük bilgilerini kim adına tanımlanmış şifre ile değiştireceksiniz. Sizin yaptığınız bir değişiklik ile öğretmenin hizmet puanı düşer ya da çıkar, atamalarda madur olur veya başkalarını madur ederse edilecek bir şikayette veya mahkemede kendinizi nasıl savunacaksınız. Yanlış derece kademe ile öğretmenin yaşayacağı maaş kayıpları olursa ne olacak? Bu olumsuz durumları daha da arttırabilirim. Ücretsiz izinler, askerlik, hizmetiçi eğitimler hele hizmet cetvelleri. Getirilen resmi belgelerle bile zor düzeltilirken siz sadece öğretmenin beyanını esas alacaksınız. Emekliliğini etkileyeceksiniz.
Bunları yazmam kendinizi gereksiz yere riske atmamanız. Yok başkasının şifresi ile bu değişiklikleri yapacaksanız daha kötü onunda başını yakacaksınız.
Belki iyi niyetli bir girişim gibi görünse de bence hiç bulaşılmaması gereken bir durum

Hocam ben sadece tespit edeceğim. Zaten ilçe mebbislerde 1-2 tane bilgi düzeltme hakkı var. Çoğu yetkiyi ilçelere açmamışlar. Öğretmenlerden de ara sıra, "benim filanca bilgim yanlış" gibi duyumlar alınca ben de dedim ki bunları toptan düzeltelim. Buna göre öğretmenlere Mebbis'teki hangi bölümleri kontrol etmelerini ve hata varsa bildirmelerini söylemeliyim. Zaten hatası olan bana bildirdiğinde ben de (özellikle puan ve maaşa etki edenler ilçelere kapalı) İl MEM'e bildirip düzeltmelerini söyleyeceğim. Gerekli olurlar, belgeler hazırlanıp veya özlük dosyalarından kontrol edilip yanlış olan bilgilerin düzeltilmesini sağlayacağız.

Yoksa dediğiniz gibi mebbiste yapılacak gelişigüzel değişiklikler öğretmenin maaşını, puanını vs. değiştirebilir, hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim. Biz de elbetteki yanlış birşey yapmak istemeyiz. Ama kasıtlı bir şekilde yanlış yapmak isteyenler olur mu onu bilmem fakat bildiğim birşey var. İlçe memlerin mebbis üzerinde fazla bir değişiklik yapma hakkı yok. Haa hiç mi yok? Değil, bazı hakları tanımlamışlar, mesela yıllık izinler, mazeret izinleri girebiliyoruz, görevlendirme ve ders tamamlama girebiliyoruz, adaylık bilgilerini ve adaylık kaldırma işlemlerini yapabiliyoruz... gibi. Yaptığımız tüm işlemler Şube Müdürleri tarafından kontrol ediliyor, ki zaten yaptığımız tüm işlemleri şube müdürünün direktifiyle yapıyoruz. O hergün elinde 3-4 tane mebbiste yapılacak işlemlerele ilgili kaymakamlık veya valilik olurunu verir. Ben de onları sisteme girerim, bitirince ona söylerim o da kontrol eder. Çünkü bildiğim kadarıyla herhangi bir hatada ki 1. sorumlu şube müdürü.

Ben öğretmenlere (çoğunluyu aday öğretmen, yani mebbisi bile bilmiyorlar) sistem üzerindeki kontrol etmeleri gereken sayfaları, bilgileri söyleyeceğim. Hatalı olanları da belgesini özlük dosyasına koymak suretiyle yetkimiz varsa ben düzelteceğim, yetkim yoksa belgeyi İl'e gönderip düzeltilmesini söyleyeceğim. Mesela geçen engelli bir öğretmenin özür durumunu sisteme girmek gerekiyormuş, bizden raporunu istediler. Bizim şube müdürü de " biz girelim" deyince "hayır sizde yetki yok, raporu bize faxlayın biz girecez" demişlerdi.

Teşekkürler arkadaşlar iyi çalışmalar.

IBAN+E-MAİL+TELEFON NO+ADRES+MEZUNİYET+KİMLİK BİLGİLERİ+ADAYLIK EĞİTİMİ+GÜNCEL FOTO :+1:

Sayın Hocam,

MEBBİS'e kişisel şifre ile girince özlük bilgileri ile istenilen bilgiler aşağıdadır.

1. Şu anki Durum (Görevde, Emekli, Vefat, vb.) Bilgisi Mevcuttur.
2. Bakanlık Atama Alanı Bilgisi Mevcuttur.
3. Kariyer Basamağı Bilgisi Mevcuttur.
4. Zorunlu hizmet Bilgisi Mevcuttur.
5. Emekli Sicil No Bilgisi Mevcuttur.
6. Öğrenim Durumu Bilgisi Mevcuttur
7. Nüfus Cüzdanı Bilgisi Mevcuttur.
8. Cinsiyet Bilgisi Mevcuttur.
9. Doğum Tarihi Bilgisi Mevcuttur.
10. Eş Bilgisi Mevcuttur.
11. Öğrenim Bilgisi Mevcuttur.
12. Mezuniyet Tarihi Bilgisi Mevcuttur.
13. Görev Kaydı Bilgisi Mevcuttur.
14. Görev Başlama Tarihi Bilgisi Mevcuttur.
15. Görev Bitiş Tarihi Bilgisi Mevcuttur.
16. Görev Yeri Hizmet Alanı Bilgisi Mevcuttur.
17. Mal Bildirimi Bilgisi Mevcuttur.
18. Görevlendirme Kaydı Bilgisi Mevcuttur.
19. Görevlendirme Başlama Tarihi Bilgisi Doğrudur.
20. Görevlendirme Yeri Hizmet Alanı Bilgileri Doğrudur.
21. Görevlendirme Bitiş Tarihi Bilgisi doğrudur.
22. Kadro Kaydı Bilgisi Mevcuttur.
23. Adaylık Kaldırma Bilgisi Mevcuttur.
24. Askerlik Bilgisi Mevcuttur.

Bunların dışında Cep telefonu, IBAN gibi bilgiler eklenebilir.

İyi çalışmalar.

Teşekkürler hocam, buna göre bir form hazırlayıp öğretmenlere dağıtalım. Herkes kendi bilgilerini kontrol etsin.

Kariyer Basamağı Bilgisi Eksiktir. Kimlik Bilgileri ekranındaki bu bilgi sadece İKGM tarafından güncellenebilmektedir. Düzeltilmesi için Kurum Müdürlüğünüz aracılığıyla dilekçe ile İKGM ne başvurunuz.

diyor bende doktor bu ne?

BBNET
Geri