.net ile yapılan sistemler her tarayıcıda sorunsuz olarak çalışır.
Azıcık bilenler bilir ki, dinamik sayfaların hiçbiri kaynak kodu göstermeden salt html olarak kullanıcıya (client) gösterilirler. Yani tarayıcılar html'yi okuyabildiğine göre her tarayıcıda aspx sayfaları da sorunsuz çalışır anlamına geliyor. 10'a yakın tarayıcı kullandım. Hepsinde de .net platformunda
(platform diyorum çünkü .net demek başlı başına bir dünyayı temsil ediyor) hazırlanmış web tabanlı uygulamalar sorunsuz çalışıyor.
MEBBIS'ın ie mecburiyeti biraz güvenlik amaçlı bence. Sabah akşam mebbis'te takılıyormuş gibi yapmayın

Ya da linux dağıtımlarından birinde yazılım mühendisi olarak görev alıyormuş, özgür yazılım mühendisi gibi de davranmayın

Hepimiz ortalama internet kullanıcılarıyız. Komplo teorileri ürecek kadar haber televizyonu da izlemeyin

Yok bu bunun uşağı, yok microsoft ve birilerine kıyak geçiliyor, gizli söz verildi... Uff, ne kadar paronayak olduk yahu!

Güvenlik amaçlıdır, çünkü bilenler bilir ki (-ki yazan arkadaşlar bazı eklentilerden bahsetmişler zaten) firefox'un onbinlerce eklentileri ile birçok şey yapmak mümkün. Örneğin asp.net ile hazırlanan sayfalarının kaynak kodlarını, vt adreslerine erişmek bazı eklentilerle mümkün olabiliyor diye biliyorum.
Size tavsiyem, (en az) MEBBIS kadar iyi, işlevsel bir sistem tasarlayana kadar daha dolu eleştiriler yapmanızdır.
Ayrıca benim bildiğim kadarı ile (ilsis; yeni adı ile mebbis'in ilk modüllerini yazan hocamdan aldığım bilgidir) devletimin tonla parası şirketlere gidecekken bu işi bizim gibi heyecanlı ve idealist öğretmenlerin devraldığı ve işleri yürüttüğü, e-okul'un tamamen öğretmenlerce tasarlandığı ve geliştirildiğini biliyorum.
Sadece özlük bilgilerinizi gördüğünüz sayfa için 17-18 sayfa civarında asp kodu çalışıyormuş geçtiğimiz yıllarda. Tabi şimdi sistemin birçok modülü .net ile hazırlanıyor şu anki durumu bilemem.
Kendi adıma, mebbis ve e-okul sistemlerinin yoğun bir emek sonucu bu şekilde işlevsel olduğunu düşünüyorum. Hatırlarsanız, ara karne döneminde bu yıl 3 gün kadar e-okul çöktü. 3 yıl sorunsuz çalışan sistem 3 gün durunca kıyamet koptu.
Elle karne yazan öğretmenler başladı toplu küfüre e-okul sistemine karşı.
Ama önceden zaten elle yazıyorsunuz sayın öğretmenim...
Söyleyecek sözüm çok ama takatim yok

.. Kimseyi kırmak değildir niyetim, iyi tatiller.