Re: Acun ılıcalı gerçeği.. Banu Avar
Türkiye’nin 1980’lerdeki toplumsal değişiminin gündelik hayatta ve popüler kültürde hakim kıldığı değerlerin,
mitosların tahlili; “yaldızların” kazınması.
Toplumsal adaletsizliğin aldığı yeni boyutlarla, “yeniliklerin” takdiminde sergilenen marifetlerle “günümüz”ü temsil eden şöhretler.
Kozanoğlu’nun kitabı, haklı olarak, “Türkiye’nin ne hale geldiği” üzerine kafa yoranların ciddiye aldığı ve sayesinde eğlendiği kitaplardan biri oldu.
2002-2003'lü yıllarda okuduğum ve çok etkilendiğim,
ve anlatılanları ve yapılan analizleri çok beğendiğim bi kitaptı.
tavsiye ederim.
kısaca şöyle diyebiliriz hocam;
herkesin kendisini olduğundan daha üstün gösterme çabası.
dayatılan "trend"lere en uygun ya da en yakın benimin kavgası.
Cilalı İmaj Devri-Can KOZANOĞLUxodeda' Alıntı:okulumuzda bir öğretmenler odası ve birde çay demlenen bir oda var bayan arkadaşlar öğretmenler odasında erkek arkadaşlar diğer odada oturuyorlar genellikle. bu okula ilk geldiğimde baktım iki gurup oluşmuş. ikisine de baktım kadınlar tarafında elbise, ve ev muhabbetleri, erkekler tarafında sürekli bir futbol muhabbeti. bir kaç gün böyle gitmeye devam ettim ama istisnasız böyle durum. bir insan sürekli futboldan nasıl konuşur, futbol bir insanın hayatına bu kadar nasıl girer aklım hayalim almıyor. bunu onlara söyleyince de sanki bana uzaylı gibi bakıyorlar, öyleye bir erkek nasıl olur da futboldan hoşlanmaz.
baktım durum sürekli böyle bende labım dan çıkmıyorum artık. sabah geliyorum, dersim bitince de çıkıp evime gidiyorum. hocam hiç uğramıyorsun diyenlere de kusura bakmayın deyip bir bahaneyle savuşturuyorum.
Türkiye’nin 1980’lerdeki toplumsal değişiminin gündelik hayatta ve popüler kültürde hakim kıldığı değerlerin,
mitosların tahlili; “yaldızların” kazınması.
Toplumsal adaletsizliğin aldığı yeni boyutlarla, “yeniliklerin” takdiminde sergilenen marifetlerle “günümüz”ü temsil eden şöhretler.
Kozanoğlu’nun kitabı, haklı olarak, “Türkiye’nin ne hale geldiği” üzerine kafa yoranların ciddiye aldığı ve sayesinde eğlendiği kitaplardan biri oldu.
2002-2003'lü yıllarda okuduğum ve çok etkilendiğim,
ve anlatılanları ve yapılan analizleri çok beğendiğim bi kitaptı.
tavsiye ederim.
kısaca şöyle diyebiliriz hocam;
herkesin kendisini olduğundan daha üstün gösterme çabası.
dayatılan "trend"lere en uygun ya da en yakın benimin kavgası.