Memur Maaşı Enflasyon Farkı Hesaplama Yöntemi

Kodla Büyü
Eylül-Ekim-Kasım-Aralık aylarında tahmini %2 enflasyon olursa, Ocakta %10 civarı artış olur.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    40.9 KB · Görüntüleme: 327
Ekim-Kasım-Aralık aylarında tahmini %2 enflasyon olursa, Ocakta %11,39 civarı artış olur.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    9.2 KB · Görüntüleme: 161
türk iş baskani bugün işçi memurdan az alıyor, bu kabul edilemez gibisinden bir şeyler dedi, beni bir gülme tuttu. ?

Ocak zam olarak şu an ne durumdayız hesaplayan oldu mu? Kasım 2 ve aralık 2 enflasyon olacağını varsayarsak senaryo ne olur?

2025 yılına ait gelir vergisi istisna tutarı belli oldu:

%15'lik vergi diliminde 3.315,70 TL
%20'lik vergi diliminde 4.420,94 TL

Not: 2025 yılı gelir vergisi dilimleri henüz belli olmadığı için aylara göre değişim şu an hesaplanamıyor.

Son düzenleme:
Bence maaşta indirim yapılmalı. Benim maaşım çok fazla geliyor ne yapacağımı şaşırıyorum o sebepten ben şaşırmak istemiyorum lütfen indirim yapılsın

Aylak bir tanıdık var geçen hafta inşaat bekçiliği işine girdi normalde Berber çırağı. Evli 2 çocuk sahibi anlaştığı fiyat yol+yemek+40bin .maaşı falan vallahi geçtim artık toplumun gözünde zerre itibarlı bir meslek değiliz artık ona üzülüyorum.
Ebs li arkadaslar diyecek şimdi diğerleri ne yaptiki yada gelseler ne yapacaklar... Bırakın 1 kere görelim değişsin yetkili sendika Allah aşkına bende bı göreyim dahami iyi dahami kötü bu tukaka sendikalar.

26 Seneyi biraz geçtim.Çocukların velilerin gözündeki saygınlık bitti.Çocuk, kalemini kırmıs bana foto atıp "bu nedir?" cesaretiyle yazabiliyor.Yada çocuk kavgacı, ne yapsam ne metot uygulasam genleri böyle.Aile, işi bana yüklüyor.Okuldaki rehber öğretmene numarasını veriyorum hocam beni bu aile ile muhattap etme diyor.Sokakta çokça gezen bir kişiyim.
Gerçekten de berber, dürümcü, çaycı, inşaat bekçisi keyifle süper paralar kazanıyorlar.Biz stresle iş yapıyorum.Mesleğimizde diplomanın bir önemi yok.16 sene sonra uzmanlık, 2 sene sonra bana başöğretmenlik vermişler bu yaştan sonra gelen paranın...
Enişte, hem dürümcü hem de düğün sünnet yemeklerine gider.Sadece bu meslekle 2 ev ve sıfır ford turneo aldı rahatça ödüyor.Maaşımdan her ay 3600 lira, ek dersimden 1500 lira net kesiliyor.Öğretmenin insanca yaşaması için iyi maaş alması lazım.

Geri