Memurun iş güvencesi kalkarsa...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Bildiğiniz üzere 657 sayılı devlet memurları kanununun değiştirilmesi gündemde. Memurun iş güvencesi kalkarsa hali hazırdaki memurlar da bundan etkilenir mi yoksa onlarınki kazanılmış hak olarak saklı mı olur?

Hocam yaklaşık 5 senedir jandarma personelinin kaldırılması hikayesi var.Yani jandarma polis üniforması giyip emniyet genel müdürlüğüne aktarılacaktı.Bu olmadı.Benim en çok istediğim erken emeklilik.Gider bir teknokentte dükkan açarım.

Malum sendikaya üye olup, malum partiye oy verenlerin etkilenmeyeceği yasa tasarısıdır sayın hocam.

fpekel' Alıntı:
Malum sendikaya üye olup, malum partiye oy verenlerin etkilenmeyeceği yasa tasarısıdır sayın hocam.

Öyle olduğunu herkes biliyor da, acaba bizi etkilerse ne yaparız diye düşünüyorum. Bütün dillerden ve teknolojilerden azar azar biliyoruz. Bu pek tercih sebebi olmaz özel sektörde. Java da biliyorum, C de, şunu da bunu da ama her biri junior level. Oturup java da falan mı geliştirsek kendimizi şimdiden, yoksa .NET mi dersiniz?

hocam bu kadar takmayın rızkı veren Allahtır..
baktınız hiç olmuyor son çare olarak sendikaya üye olursunuz :mrgreen:
bilindiği gibi en fazla omurga zamanla yok oluyor ancak kimsenin yalakalıktan da öldüğü görülmemiş dünya üzerinde..
bu kadar insan onlarca yıllık davasından sadece makam koltuk için vazgeçiyorken..
siz birilerinin vicdanına mahkum olmamak için çoluğunuz çocuğunuzun rızkını korumak adına sendikaya üye olsanız çokmu sizce..

okuldaki müdür yardımcım 2 sene önce sınavla geldi okula..
sendikası yok..
dedim hocam 2 senen var sonra görevinin bittiği gün seni bir yere gönderirler öğretmen olarak..
üstelik yakınlarda da bulamazsın okul, aklın varsa sendikalı ol..
dedi ki ben menfaat için sendikalı olamam sonra milletin yüzüne nasıl bakarım..
onurlu insanmış..
görev süresi bittiğinde emekliliği geliyor gerekirse emekli olurum yinede laf ettirmem millete dedi..
bana dedi sınav yapılacak sen girecekmisin müdür yardımcılığı sınavına..
ben de dedim benimde sendikam yok neyime güvenip sınava gireyim hiç işim olmaz :)

657 denen şey sadece kadrodan mı ibarettir? Hem korkmayın, kimse kimseyi durup durduk yere işten atmaz, bu millet 28 Şubatı gördü, o dönemdeki pislikler 657 varken bile keyfi uygulamalar yapıyordu.

Son seçim gösterdi ki, Ak parti bu milletin sigortasıdır. Kimse durup durduk yere işten çıkarılmaz korkmayın.

BİDENE hocam yorumunuz da Bidene olmuş! Yoksa birilerinin dediği gibi 28 şubatı yaşadınız da mı söylüyorsunuz yoksa duyduklarınıza göre mi? Kimse kimseyi durduk yere atmaz ama sudan sebeplerle atabilir mi acaba!? Avrupada olsa haklısınız bizde ki gibi adamsız iş yapılmayan bir ülkede kesinlikle olmaz diyebiliyor musunuz ?saygılar...

arkadaşlar yıllardır iş güvencesi kalkacak diye haberler yapılır ama kalkmaz

başlığın karşılığını vereceksem ; o zaman ülkemizin çivisi çıkar işte.

partilerüstü düşünürsem devlet güvencesini haketmeyen arkadaşlar var mı?

var. resim öğretmeni sürekli raporlu, sevkli, derse geç girer, egzersiz yapar ekdersi olmadan ekders parası alır vs vs vs. kimseyi de takmaz. nöbet tutmaz. ama güvencesi var

yazık

Memurun iş güvencesi kalkarsa koftiden derslerin öğretmenleri düşunsun seçmeli ders öğretmenleri.en fazla formatörlük biter gerçek alanlarında ekders almadan devam !!!!! :D

fpekel' Alıntı:

Gerçekten objektif bir değerlendirme yapılacaksa, çalışan ile çalışmayan ayrılacaksa eyvallah. Çağda ülkelerde bizim tarzda memurluk yok.
Yalnız mutlak iktidar diye bir şey yoktur. Yarın iktidar değişirse ve gelen iktidar kendine muhalif sendikadakileri işten atarsa şu an buna sevinenler o zaman gelince ağlamasın.

kurtay' Alıntı:
657 denen şey sadece kadrodan mı ibarettir? Hem korkmayın, kimse kimseyi durup durduk yere işten atmaz, bu millet 28 Şubatı gördü, o dönemdeki pislikler 657 varken bile keyfi uygulamalar yapıyordu.

Son seçim gösterdi ki, Ak parti bu milletin sigortasıdır. Kimse durup durduk yere işten çıkarılmaz korkmayın.

hocam bu devran böyle gitmez, 657 güvencemizdir siyasetten uzak adam gibi üzerimizde tehdit olmadan guzurlu çalışma sebebimizdir yarın tam zıttı gelirde namaz kıldın irticacısın diye kapının önüne koyar ileriyi de düşünün lütfen destek vermeyin

ebfo45' Alıntı:
fpekel' Alıntı:

Gerçekten objektif bir değerlendirme yapılacaksa, çalışan ile çalışmayan ayrılacaksa eyvallah. Çağda ülkelerde bizim tarzda memurluk yok.
Yalnız mutlak iktidar diye bir şey yoktur. Yarın iktidar değişirse ve gelen iktidar kendine muhalif sendikadakileri işten atarsa şu an buna sevinenler o zaman gelince ağlamasın.

Sevinen yok sayın hocam, nasıl bir kafa yapısıdır bu, biri işten çıkarılırsa kim neden sevinsin. memura-işçiye çeki düzen vermek şart, kısacası devlet memuru-işçisi işini layıkıyla ve tam yapsın. Tabi problemli olan buna nasıl karar verilecek !!!

cilekes_ogrt' Alıntı:
kurtay' Alıntı:

hocam bu devran böyle gitmez, 657 güvencemizdir siyasetten uzak adam gibi üzerimizde tehdit olmadan guzurlu çalışma sebebimizdir yarın tam zıttı gelirde namaz kıldın irticacısın diye kapının önüne koyar ileriyi de düşünün lütfen destek vermeyin

Sayın hocam o şerefsizliği yapmadılar mı sanıyorsun... Emin olun bunlar yapmazlar, şu anda müdür-müdür yardımcısı olanlar normal öğretmenliğe dönünce düşman kesiliyorlar. Problem olan paralel-pkk-dhkpc hesabına çalışanlar, bakın taraftar olan seven demiyorum, onların hesabına çalışanlar diyorum. Onların hesabını keseceksin.

Adam gezide anarşistlere yardım ediyor, doğuda pkk ya bir sendika sahip çıkıyor, hemen bitireceksin işini, ha sever, gönül verir o ayrı mesele. Ama iş eyleme geçtimi ya devlet başa ya kuzgun leşe.

Devlet eski devlet değil Elhamdülillah.

Kurtay hocam 28 şubatta yaptılar birçok memur arkadaşın atılamama sebebi 657 idi, terör le ilişkisi olan memuru atabiliyor devlet bunu bahane edip bu hakkımızı elimizden verirsek siyasilerin oyuncağı oluruz

Şunuda söyleyim 657 ye rağmen işten çıkarılan gezi eylemine katılan memurlar da var, hani memur olmanın güven içinde çalışmanın sebebi bir parti olmamalı bu yasa değişirse belediyede taşaron çalışan işçilere döner durumumuz

vay be akp sigortaymis, bozmadiklari yer kalmadi nasil bir sigorta ise artik memleketin civisini cikartti.

komando38' Alıntı:
BİDENE hocam yorumunuz da Bidene olmuş! Yoksa birilerinin dediği gibi 28 şubatı yaşadınız da mı söylüyorsunuz yoksa duyduklarınıza göre mi? Kimse kimseyi durduk yere atmaz ama sudan sebeplerle atabilir mi acaba!? Avrupada olsa haklısınız bizde ki gibi adamsız iş yapılmayan bir ülkede kesinlikle olmaz diyebiliyor musunuz ?saygılar...
Katılıyorum :+1: :+1: :+1:

İşin ilginç yanı bugün ayıklayacaklarını söyledikleri insanları iki gün önce cansiperane savunan yine bunlardı. Devletin din istismarcılarının kadrolaşmasına maruz kaldığını söyleyene yapmadıkları kalmıyordu. Ama bu zihniyete göre benim istismarcım iyi, başkasınınki kötü.
Kandırıldık derler şimdi, bizde onun adı çıkar çatışması....

Durum şudur ki bence tepkimizi ortaya sendikalar aracılığıyla koymazsak ilk anayasa değişikliğinde araya kaynatacaklar sendikanın biride çıkıp şunu söyleyecek "Efendim çalışmadan maaş alanlar var, Efenim pkk lı memurlar var 657 den atamıyorlar" bunları destekleyen memur arkadaşlar gelecekte canı yanacaktır.Kimse sadece kendisine güvenip bunu desteklemesin Trafikte çok iyi bir şöför olabilirsiniz ama önünüzdeki ya da karşıdan gelen kötü şöförse her zaman dikkatli olmalısınız sizin yapmadığınız bir hatayı arkanızdaki ya da karşınızdaki yapar siz de kazaya uğramış olursunuz

Re: Ynt: Memurun iş güvencesi kalkarsa...

Varsa suçu olan devlet memuru, adli merciler var. Varsa bir suç unsuru, savcılığa bildirilir ve gereği ne ise adalet makamı kararını verir.

Hiç hoşuma gitmiyor bu başlık.İki dudak arasında iş güvencesi olamaz vede olmamalı.Ömrünü bu işin eğitimine harca ve sonra bu.Esnaflık yapar, kendimin patronu olurdum, daha evla.
Ne öyle çocukluğumdan bu yana inekleyecen ve köy kasaba gezecen, diplomam ve işim birilerinin elinde ve tedirgin halde.Bugün bu, yarın başka siyaset.Durumuna göre takla.

Durumun buralara geleceğini bilseydim üniversiteden mezun olduğumda direk özel sektörde yazılımcı olurdum. Belki ilk başta asgari ücret düzeyinde düşük ücretlerle esnek çalışma saatlerine tabi birisi olurdum ama en azından 2-3 yıla artık piyasada rahatça iş bulabilen senior developer olurdum. Şu anda eskiden bildiklerimizi de unuttuk. Sürekli aynı şeyleri öğretiyoruz. Bu klavye, bu fare vs.

Süreç sanırım şöyle olacak: 657 yi direk değiştiremiyorlar, anayasanın değişmesi lazım. Ya anayasa komple baştan olacak, ya da ilgili maddeleri değiştirip onları onaylayacaklar. Sonra kısa bir süre içinde 657, sonra da yandaşlar ve diğerleri ayrımı.

komando38' Alıntı:
sayın hocam okul müdür müdür yardımcılarından sendikalı olmayanların nerelere savurulduğu ortada..
28 şubat kadar geriye gitmeye gerek bile yok..
bildiğim örneğini gördüğüm uyglamalar var.
sırf idarecilik için neler döndü memlekette..
kendilerinden olmayan müdürler gıcıklık olsun diye 69 puanda bırakıldı hep..
şube müdürlüğü sınavında mülakatta kimlere neler sorulduğu ortada..
daha bu saatten sonra salağa yatmanın anlamı ne..
neyin kafasını yaşıyorsunuz..

Bidene Hocam! Beni yanlış anladınız herhalde. ben sizi desteklemek için birilerine yazdım bunları...Yoksa tüm dedikleriniz altına imza atarım...İsim vermek istemedim polemik olmasın diye sesli düşündüm! Bende düne kadar Milliyetçi Muhafazakar düşünceden taraftım ama artık fikirlerim 180 derece ters yönde değişti şimdi.MENFAATÇİ Muhafazakarlara sözüm...Din alınır din satılır olmuş güzel ülkemde...Sermaye din olmuş...Ayrıca Hiçbir zaman sendikalı olmadım. Harranselliyim...Sendikayı savunan kimselere de çok basit bir sorum oluyor ama hiç tatmin edici cevap alamadım bugüne kadar. Soru Basit: Madem amacınız eğitimin eğitimcinin hakkını savunmak niye Eğitim isminin yanında birinde Bir,Türk,vs ekleri var. Mantıklı cevabı olan varsa o sendikaya hemen üye olacağım..
Her türlü saygıyı hakeden eğitimcilere ... Saygılarımla

saçma sapan konuşmayın arkadaş.yok sigortasıymış da yok bilmem ne.işini iyi yapan müdürler görevden alınırken sigorta nerdeydi.paralelciler varmış da, yok terörmüş geziymiş.yok resimci derse girmiyormuş.oralara bakana kadar bu ülkede nerde adalet var, mebde bu kadar saçmalık yapılırken adalet anlayışınız nerdeydi.istedikten sonra herşeyin çözümü var.kaldıki adil olacağını bilsem bugün kaldırsınlar görelim derim kimin çalışıp çalışmadığını.ama bu işin müdür atamasına döneceği, torpili olmayanın hiçbir şekilde kendini savunamayacağı bir sisteme gider.burası avrupa, amerika bilmem nere de değil.oralarda memurluk böyle olmayabilir.çünkü orada kıytırık bir müdür-müdür yardımcılığı için herşeyini verecek ADAM lar yok...

Hangi avrupa şehirlerini gezdiniz..Avrupalıların çok çalışkan hak yemez insanlar olduğunu nerden biliyorsunuz...

Re: Ynt: Memurun iş güvencesi kalkarsa...

halk' Alıntı:
Durumun buralara geleceğini bilseydim üniversiteden mezun olduğumda direk özel sektörde yazılımcı olurdum. Belki ilk başta asgari ücret düzeyinde düşük ücretlerle esnek çalışma saatlerine tabi birisi olurdum ama en azından 2-3 yıla artık piyasada rahatça iş bulabilen senior developer olurdum. Şu anda eskiden bildiklerimizi de unuttuk. Sürekli aynı şeyleri öğretiyoruz. Bu klavye, bu fare vs.

Süreç sanırım şöyle olacak: 657 yi direk değiştiremiyorlar, anayasanın değişmesi lazım. Ya anayasa komple baştan olacak, ya da ilgili maddeleri değiştirip onları onaylayacaklar. Sonra kısa bir süre içinde 657, sonra da yandaşlar ve diğerleri ayrımı.
COBOL' Alıntı:
Varsa suçu olan devlet memuru, adli merciler var. Varsa bir suç unsuru, savcılığa bildirilir ve gereği ne ise adalet makamı kararını verir.

Hiç hoşuma gitmiyor bu başlık.İki dudak arasında iş güvencesi olamaz vede olmamalı.Ömrünü bu işin eğitimine harca ve sonra bu.Esnaflık yapar, kendimin patronu olurdum, daha evla.
Ne öyle çocukluğumdan bu yana inekleyecen ve köy kasaba gezecen, diplomam ve işim birilerinin elinde ve tedirgin halde.Bugün bu, yarın başka siyaset.Durumuna göre takla.

aynen arkadaşlar tartışma bile beni tedirgin etti iş güvencesi kalkarsa emin olun önce işini doğru dürüst yapan ama dik duruşlu kim varsa onların canı yanacak, Eğitim Birsen'li Arkadaşlara sesleniyorum bu durumu desteklemediğinizi sendikanıza iletiniz, Rotasyonun gerekliğinden sırf hükümet istedi diye böyle yararlı şöyle yararlı diye üyelerine kabul ettirip MEB pedogojik anlamda bir yararı yok dediğinde düştüğü durumu iyi hatırlıyorum, hükümet istiyor diye bu durumu Pkk Paralel diye bize yutturmasınlar

Geri