Mesai saatleri içinde kurs denge tazminatları ile ilgili eğitekten alınan son haber

Kodla Büyü

ertanbadem

Aktif Üye
Eğitek'te görevli bir hocamız ile ebitefoların durumu hakkında epey görüştük. Yasal bir ağızdan olmamakla birlikte düşünülenleri duyduğu bildiği kadar bize aktardı.
Sevindirici haber, mesai saatleri içinde verdiğimiz kurslardan kesinliklekurs ücreti alacakmışız. Hizmetiçi yönetmeliğinde bu durum açıkça belirtilmiş.Bir sorun yaşarsanız bize ulaşın dediler.
Gelelim kötü haberlere isterseniz bundan sonrasını okumayın....
Denge tazminatlarının kesilmesi kesin bir olaymış... Hatta geriye dönük de alınma itimali varmış. Bunu değiştirmek için uğraşmışlar. Ancak bakanlar kurulu Kararı gerekiyormuş. Bu nedenle büyük ihtimalle kesilecek. Bunu engellemek için öğretmenlerin 6 saat derse girmelerini teklif etmişler ancak sıcak karşılanmamış. Yeni yönetmelik bu yüzden gecikmiş. Yakında yayınlanır. Görev tanımlamaları daha belirginleşmiş.

Dünya paylaştıkça güzel ... Ne duyarsam söylemeye devam edeceğim.. Vecihi hocamdan felsefe dersleri aldım...Paylaş dedi bana,paylaş ki insanlık hep bir olsun dedi bana...

bu kurs ücretleri için eğitek e ulaşmanız sonucu hiç değiştirmiyor bilginiz olsun.. çevremde bu yüzden yeni görev almayan eğiticiler var.. herkes kendi başının çaresine baksın :(

paylaşım için teşekkürler. iyi veya kötü haber olsun, önemli değil. yeterki güvenilir bir haber olsun da belirsizlik olmasın.

O masalları biz de dinledik.Eğitekte her şb. müdürü farklı bilgi veriyor.
Mahkemeye başvuracağız.Çözse çözse Türk Adaleti çözer bu meseleyi.Yoksa her müdür farklı yorumluyor maddeleri.

VE UNUTMAYIN "DEVLETİN DİLİ EVRAKTIR." -mış , -miş ile iş yapılmayacağını anlamış olmanız gerekir.
Kolay gelsin

ŞİMDİ BU OKUL FORMATÖRLERİ İÇİN DEĞİL DEĞİL Mİ? İL VE İLÇE FORMATÖRLERİ İÇİN ÇÜNKÜ BİZ 6-10 SAATE KADAR GİRİYORUZ

okul formatörleri için değil hocamSizin denge tazminatınızda sorun yok zaten paşa paşa verirler.Kesemezler. Ama eğiticiler verdikleri kursun ücretini mesai saatinde dahi olsa alır.Hizmetiçi eğitim yönetmeliğinde sabit.Nasılki kurs almak için hizmetiçi tarafından görevli izinli sayılıyor ve hem ekdersimizi hem kurs yevmiyemizi alıyorsak verdiğimiz kurslarda da ikisini birden almaya devam edeceğiz. Verilmezse mahkeme hakkımız saklı ve dayanağımız var.

formatör derse giriyorsa asla sorun olamaz.Exders ücretleri başlangıçta denge tazminatını etkiliyordu. Ancak kapsam dışında bırakılmıştı. Biliyorsunuz denge tazminatı hiçbir ek geliri olmayan memurlar için getirildi. Bu bağlamda Eğer formatör derse giriyorsa ( En az 6 saat) denge tazminatına dokunulamaz. Ben böyle düşünüyorum. Ama çok büyük de konuşmamak lazım.Herşeyin olabileceği bir ülkedeyiz.

yorumdan dolayı fazla ödenen ücretler üzerinden 60 gün geçtikten sonra geri ödenmez...

işlem hataları buna dahildegildir..

1973 sayılı danıştay kararı

bir zamanlar ilköğretimde tekinik öğretmen tazminatı alıyordum

geri ödemeyecegime dair bir sürü belge buldum.
ancak fetva bu lamadım( cünkü maaş karşılığı 15 saat alıyordum teknik öğretmen 20)

korkmayın okul formatörleri fiili olarak derse girdiği ve gireceği net olarak yazıldığı için alırsınız.

yaw gereksiz muhabbetlerle forumu kirletmeyelim lütfen, bizde yeni bir bilgi var diye tıklıyoruz, geyiğin boynuzları çıkıyo karşımıza :?

sbagdat' Alıntı:
yaw gereksiz muhabbetlerle forumu kirletmeyelim lütfen, bizde yeni bir bilgi var diye tıklıyoruz, geyiğin boynuzları çıkıyo karşımıza :?

+1

msn si var epostasi var .
Belli bir konu icin acilmis alana konuya uzak mesaj atinca ilgilenenlerin tepkisi hic hos olmuyor. lütfen yapmayin

derse girmeyen görelendirmeler..... yoksa idareciler kendilerinden de kesmek zorunda kalır, alayı görevlendirme idarecilerin...... sizde biliyorsunuz sınav kazananlar atanmıyor halee görevlendirmeler devam ediyor bazı idareci arkadaşların..

ertanbadem' Alıntı:
Eğitek'te görevli bir hocamız ile ebitefoların durumu hakkında epey görüştük. Yasal bir ağızdan olmamakla birlikte düşünülenleri duyduğu bildiği kadar bize aktardı.
Sevindirici haber, mesai saatleri içinde verdiğimiz kurslardan kesinliklekurs ücreti alacakmışız. Hizmetiçi yönetmeliğinde bu durum açıkça belirtilmiş.Bir sorun yaşarsanız bize ulaşın dediler.
Gelelim kötü haberlere isterseniz bundan sonrasını okumayın....
Denge tazminatlarının kesilmesi kesin bir olaymış... Hatta geriye dönük de alınma itimali varmış. Bunu değiştirmek için uğraşmışlar. Ancak bakanlar kurulu Kararı gerekiyormuş. Bu nedenle büyük ihtimalle kesilecek. Bunu engellemek için öğretmenlerin 6 saat derse girmelerini teklif etmişler ancak sıcak karşılanmamış. Yeni yönetmelik bu yüzden gecikmiş. Yakında yayınlanır. Görev tanımlamaları daha belirginleşmiş.

Sevgili kardeşim sözüm sana değil söyliyeceklerimi sakın yanlış anlama bunu baştan belirteyim.
Oradan ahkam kesmek güzel bir sorun yaşarsanız bize ulaşın diyecekleri yere il milli eğitim müdürlüklerine iki satır yazı yazıp bu durumu halledin demek o kadarmı zor? Bu işler -mışla
-muşla olmuyor yukarıda arkadaşlarında dediği gibi devletin dili yazıdır. Yazarsın İl milli eğitim müdürlüklerine arkadaşlar bu adamların kurs parası ödenecek dersin ve onlarda sorun çıkarmadan paşa paşa öderler. Kaçtane sevdiğim arkadaşım sırf bu yüzden görevi bıraktılar yazık yani. :!: :!: :!:

ayhan1' Alıntı:
kaçış var fakat kurtuluşun yok galiba :)
Hakikaten öyle kusda kaçmaya çalışırdı herkes senden ama malum kaçış yok. illa bir şeyleri ıspatlayacaksın. orada kaçarken burada da karşımıza çıktın.Allah bize yardım etsin. AMİN

Böyle bir kurum yok

Kendi personeline kazık atmayı seven başka bir kurum yok sanırım.

Öğretmen'in(4-5 yıl üniversite okuyan adamcağızın) maaşını BİRŞEYCİĞE BENZETEN, hizmetli maaşından biraz farklı görünmesini sağlayan TEK ŞEY EK DERS İKEN;

Adamlar ek ders verdik, başka bir yerden de kırpalım ama nereden kırparız diye "YORUM", tavsiye(!) yayınlıyorlar. Kesilecek mi, kesilmeyecek mi? Rüyalarımıza girer oldu be.

Bu ne haset, kıskançlık be. Öğretmenler birbirine kazık atmayı ne de seviyorlar.

Başka kurumlar ödemek için, bizimkisi de kesmek için bahane arıyorlar.

İtibarımızı biz kendimiz sıfırlıyoruz.

Bunun üzerine düşünün.

Re: Böyle bir kurum yok

sitelerde' Alıntı:

Öğretmen'in(4-5 yıl üniversite okuyan adamcağızın) maaşını BİRŞEYCİĞE BENZETEN, hizmetli maaşından biraz farklı görünmesini sağlayan TEK ŞEY EK DERS İKEN;

Adamlar ek ders verdik, başka bir yerden de kırpalım ama nereden kırparız diye "YORUM", tavsiye(!) yayınlıyorlar. Kesilecek mi, kesilmeyecek mi? Rüyalarımıza girer oldu be.

Bu ne haset, kıskançlık be. Öğretmenler birbirine kazık atmayı ne de seviyorlar.

Bunun üzerine düşünün.

+1

Re: Böyle bir kurum yok

sitelerde' Alıntı:

Bunun üzerine düşünün.
o kadar!!!

Geri