Akıllarda deli sorular
öncelikle karşılıklı atışma gibi olsun istemiyorum ama azcık uslübunuza dikkat ederseniz sevinirim. ben neden okumadan atayım. siz benim dediğim dedik, çaldığım düdük tavrıyla hareket ediyorsunuz anlamadan cevap veriyorsunuz. öncelikle milli eğitim bakanlığı eğitim kurulları ve zümre yönergesinin 15. maddesi il zümre kurullarının görevlerini açıklar ve orda der ki İl düzeyinde yapılan sınavlar, ortak sınavlar ile merkezi ortak sınavlar ile ilgili karar alma yetkisi var. yani il zümresi yazılı mı uygulamalı mı diye karar alabilir.böyle bir yönetmeliğin varlığından yukarıda sizden önce ben bahsettim zaten. ayrıca görünen şu ki siz bu yönetmeliği okumadan yazıyorsunuz. söylediklerinizi doğrulayacak bir alıntı yapın da biz de görelim. "yeni çıkan yönetmeliğe göre il zümresi sınavın yazılı mı uygulama mı olduğuna karar verecek." hangi maddede diyor bunu ben neden göremedim.
hayır sadece uygulama yapmanız yeterli yazılı yapmak zorunda değilsiniz. ama il zümresi o dersin o sınavını yazılı olarak karar aldıysa ortak kazanım tablosundaki kazanımlara uygun yazılı hazırlamanız gerekiyor.bu soruyu ben de merak ediyorum.
Ayrıca Grafik gibi dersleri ben sadece uygulama sınavı yapıp geçiyordum. Şimdi yazılı sınav da mı yapmam gerek?
Ortak sınav dediğimiz kavram bir lisedeki aynı sınıf düzeyindeki birden fazla sınıfı mı ifade ediyor?
Yoksa soruları biz göndereceğiz siz sadece yapacaksınız bunu mu ifade ediyor?
Sınavların nasıl yapılacağı ile ilgili kafa karışıklığını giderecek, velilere durumu izah edebileceğimiz, resmiyeti olan bir web portalı, infografik/animasyon hazırlamak birçok problemi çözecektir.(duyan yok ama ben yine de yazayım)
bu sorunun cevabını bulan var mı?bizim her sınıftan birer şube var dolayısıyla ortak sınavımız yok, bundan dolayı istediğimiz gibi yapamıyor muyuz sınavlarımızı? illa o yönergelere uymak zorunda mıyız, yok kazanım tablosu filan,
Maalesef hocam, bizde de her alanda tek şube var ama yapmamızı istiyorlar.bu sorunun cevabını bulan var mı?
kendi söylediğiniz ile çelişiyorsunuz. bu konuyu açan hocamız diyor ki il zümre tüm sınavlar uygulamalı yapılmak kararı almış. bende dedim ki alamaz. benim okulda yapacağım sınava karışamaz. şu an örneklediğiniz yerde il düzeyinde, ortak yada merkezi olarak yapılacak sınavlar. bu söylemin açılan konu ile alakası yok. hala aynı yerdeyim. ölçme ve değerlendirme yönetmeliği orada duruyor. açıp okusun herkes. ilgili maddesini de önceki mesajlarında alıntıladım zaten. ben yönetmelikle konuşurum. ondan bundan duyduklarımla falan değil. kimse kanunlardan üstün değildir. dediğnğz gibi bişey olsa yönetmelik maddesi çiğnenmiş olur. unutmayalım ki yönetmelik yönergeden üstündür. yönetmelikte net olan bir konu hakkında yönergede yer verilmesi iş bilmezliktir.öncelikle karşılıklı atışma gibi olsun istemiyorum ama azcık uslübunuza dikkat ederseniz sevinirim. ben neden okumadan atayım. siz benim dediğim dedik, çaldığım düdük tavrıyla hareket ediyorsunuz anlamadan cevap veriyorsunuz. öncelikle milli eğitim bakanlığı eğitim kurulları ve zümre yönergesinin 15. maddesi il zümre kurullarının görevlerini açıklar ve orda der ki İl düzeyinde yapılan sınavlar, ortak sınavlar ile merkezi ortak sınavlar ile ilgili karar alma yetkisi var. yani il zümresi yazılı mı uygulamalı mı diye karar alabilir.
ölçme ve değerlendirme yönetmeliğine bakın hocam. ben öyle bir madde görmedim. bizim okulda da tek şubede olacak sınavlar var. eski usül yapacağız. kazanım olayı ortak sınavlar için gözüküyor yönetmelikte. yani en az 2 şubede yapılacak sınavlar için.Maalesef hocam, bizde de her alanda tek şube var ama yapmamızı istiyorlar.
ölçme değerlendirme yönetmeliğinin hangi maddesi diyor bunu hocam ? ben mi kaçırdım ?Arakadaşlar tek şube veya ilçede tek okulda olsanız bu tablolar hazırlanıp öğrencilerle paylaşılacak. Sadece ortak sınav yapılmayacak...
sayın hocam bu birisinin istemesiyle yapılacak bişey değil ki. yönetmelik ortada. bunu isteyen kişi yönetmeliği bi okusuMaalesef hocam, bizde de her alanda tek şube var ama yapmamızı istiyorlar.
kimin istediği değil neye göre istediği önemli sayın hocam. kafalarına göre kurumları yönetemezler. yönetiyorlarsa sıkıntı çok büyük.Ankara'da il, ilçe ve okul müdürlüğümüzün isteği hocam
bir örnekle de açıklayayım. yıllar önce bizim okul müdürü atölye şeflerinden sene başında yıl boyunca yapacakları çalışmalarla ilgili plan yapmalarını istedi. biz de "hayırdır, hangi yönetmeliğin hangi maddesine göre bunu istiyorsunuz. ay sonunda yaptığımız çalışmalarla ilgili zaten rapor veriyoruz." dedik. konu orada kapandı.Ankara'da il, ilçe ve okul müdürlüğümüzün isteği hocam
Bulut bilişim sistemlerini açıklar. |
Siber güvenlik sistemlerini açıklar. |
Kullanım kılavuzuna uygun olarak anakartı montaj için hazırlar. |
Bileşen uyumluluğuna göre anakarta işlemciyi monte eder. |
Bellek birimlerini anakart üzerine doğru monte eder. |
Genişleme yuvası kartlarını anakart üzerine doğru monte eder. |
Disk sürücülerini kasaya doğru monte eder. |
Hocam atölye şeflerinin görevlerinde "müdür tarafından verilen görevlerin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir" maddesi var. Buna göre müdür planlama yapmanızı isteyebilir.bir örnekle de açıklayayım. yıllar önce bizim okul müdürü atölye şeflerinden sene başında yıl boyunca yapacakları çalışmalarla ilgili plan yapmalarını istedi. biz de "hayırdır, hangi yönetmeliğin hangi maddesine göre bunu istiyorsunuz. ay sonunda yaptığımız çalışmalarla ilgili zaten rapor veriyoruz." dedik. konu orada kapandı.
not : atölye şefleri her ayın sonunda yaptıkları işlerle ilgili bir rapor verir idareye. plan falan filan söz konusu değil. rapor dışında herhangi bir evrağın verilmesine gerek yoktur. bilmeyen arkadaşlara duyurulur. bunu ben söylemiyorum. yönetmelik söylüyor.
ohooo o maddeye göre çok şey isteyebilir hocam. böyle bir istek o maddeye girmez. ben yemem o numaraları. yiyene afiyet olsun. hiç pabuç bırakmadım bu güne kadar çalıştığım müdürlere. bırakmayacam da. bana kanun yönetmelikle gelsinler yeter. onu aştılar mı külahlar değişir.Hocam atölye şeflerinin görevlerinde "müdür tarafından verilen görevlerin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir" maddesi var. Buna göre müdür planlama yapmanızı isteyebilir.
Hocam, bütün maddelerin sonunda,Hocam atölye şeflerinin görevlerinde "müdür tarafından verilen görevlerin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir" maddesi var. Buna göre müdür planlama yapmanızı isteyebilir.
dikkat çekeyim bunların hepsi ortak yazılı sınavlarla ilgili. .ORTAK2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM ORTAK SINAVLARI KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI
Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştı. Bu yönetmeliğe Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak...ankaraodm.meb.gov.tr
Ankara için bu liste var. Meslek dersleri de belirlenmiş. BTT yi inceledim teorik kazanımlardan çok uygulamalı kazanımlar var. Yani bu listelerin yayınlanması tam olarak yazılı olacak veya uygulamalı olacak anlamına gelmiyor. Bu kazanımlara göre hem yazılı hem uygulamalı sınav yapmak gerekebilir.!?
Bu kazanımlar için yazılı soru olmalı:
Bulut bilişim sistemlerini açıklar. Siber güvenlik sistemlerini açıklar.
Bu kazanımlar uygulamalı sınav olmalı:
Kullanım kılavuzuna uygun olarak anakartı montaj için hazırlar. Bileşen uyumluluğuna göre anakarta işlemciyi monte eder. Bellek birimlerini anakart üzerine doğru monte eder. Genişleme yuvası kartlarını anakart üzerine doğru monte eder. Disk sürücülerini kasaya doğru monte eder.
Hocam senin gibi dişli bir müdüre denk gelirsen yaparsın. Ama sen daha dişli olursan bir şey diyemem tabii haklısın. ?ohooo o maddeye göre çok şey isteyebilir hocam. böyle bir istek o maddeye girmez. ben yemem o numaraları. yiyene afiyet olsun. hiç pabuç bırakmadım bu güne kadar çalıştığım müdürlere. bırakmayacam da. bana kanun yönetmelikle gelsinler yeter. onu aştılar mı külahlar değişir.
Aynen ortak sınavları olanları ilgilendirir. Tek şube olup ortak sınav yapmayana etkisi olmazdikkat çekeyim bunların hepsi ortak yazılı sınavlarla ilgili. .ORTAK
Hocam öyle bir şey yapmışlar ki alttaki konuların çoğu 1. Sınav zamanına kadar işlenmeyecek konular. Yani mantıksız olmuş2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM ORTAK SINAVLARI KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI
Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştı. Bu yönetmeliğe Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak...ankaraodm.meb.gov.tr
Ankara için bu liste var. Meslek dersleri de belirlenmiş. BTT yi inceledim teorik kazanımlardan çok uygulamalı kazanımlar var. Yani bu listelerin yayınlanması tam olarak yazılı olacak veya uygulamalı olacak anlamına gelmiyor. Bu kazanımlara göre hem yazılı hem uygulamalı sınav yapmak gerekebilir.!?
Bu kazanımlar için yazılı soru olmalı:
Bulut bilişim sistemlerini açıklar. Siber güvenlik sistemlerini açıklar.
Bu kazanımlar uygulamalı sınav olmalı:
Kullanım kılavuzuna uygun olarak anakartı montaj için hazırlar. Bileşen uyumluluğuna göre anakarta işlemciyi monte eder. Bellek birimlerini anakart üzerine doğru monte eder. Genişleme yuvası kartlarını anakart üzerine doğru monte eder. Disk sürücülerini kasaya doğru monte eder.
Hocam maddede dediği gibi il düzeyinde bir ortak sınav yok sadece denen şu herkes kendi sınavını uygulamalı yapacaköncelikle karşılıklı atışma gibi olsun istemiyorum ama azcık uslübunuza dikkat ederseniz sevinirim. ben neden okumadan atayım. siz benim dediğim dedik, çaldığım düdük tavrıyla hareket ediyorsunuz anlamadan cevap veriyorsunuz. öncelikle milli eğitim bakanlığı eğitim kurulları ve zümre yönergesinin 15. maddesi il zümre kurullarının görevlerini açıklar ve orda der ki İl düzeyinde yapılan sınavlar, ortak sınavlar ile merkezi ortak sınavlar ile ilgili karar alma yetkisi var. yani il zümresi yazılı mı uygulamalı mı diye karar alabilir.
Sosyal Medya dersi için sınav sorusu hazırlayan var mı acaba?