posteki
Aktif Üye
hocam var her modülün başında yazıyor. Modül Süresi/ Uygulama süresiBilgi formlarında bunlarla ilgili bilgi yok ki
Kafamıza göre takılacağız bence.
hocam var her modülün başında yazıyor. Modül Süresi/ Uygulama süresiBilgi formlarında bunlarla ilgili bilgi yok ki
Bilgi formlarında bunlarla ilgili bilgi yok ki
Ders ders modül modül, bunları öğretmenlere son dakika da bırakmışlar? Bakanlıkta 3-4 öğretmen 1 günde merkezi olarak saatleri belirleyip, standart hale getirneliydi
Altlarda varmış. Arada boşluk olunca devamı yok sanmıştım.Var bilgi
Hocam açıkçası adın de desen ondan bile emin değilim.Kronik rahatsızlığım sebebiyle İdari izinliyim. E nabizda halen daha İdari izin belgem güncel tarihle yayında...
Bu yazı beni ve benim gibileri kapsamaz değil mi? Kapsarsa risk altına girmiş olurum.
Doğru anlıyorsunuz. Herhangi bir ayrım yapmamış, bu nedenle eğer seçmeli dersler için meslek derslerinden seçim yaptıysanız, uzaktan verilecek görünüyor.6. maddede seçmeli meslek dersleri yüzyüze değil, EBA veya Uzaktan eğitimden diyor, yanlış mı anlıyorum.
Tamam da hocam yazı bağlayıcı bir şekilde yazılmış sanki illa bilgi kısımları için uzaktan bir dess istiyor gibi ama saati zümreye bırakmış.Arkadaşlar bizim derslerimizde 10 - 11 ve 12. Sınıf derslerinde bilgi ve beceri diye ayırmak çok mümkün değil. Bilgiyi uzaktan verdiniz diyelim. Öğrenci okula gelince o bilgiyle verdiğiniz uygulamayı beceriye dayalı hemen yapabilecek mi. Ayrıca uzaktan derse katilmayan ogrenci okula gelince beceri kismini nasil yapacak. Okulda muhtemelen bu konular tekrar anlatılacak. Bence seçmeliler ve mesleki gelişim hariç hepsi okulda yapılabilir. Ayrica hem kultur hem meslek derslerinde uzaktan yapılan dersler varken okula gelen öğrenci nasıl planlanacak. Pratikte uygulanabilir gelmedi bana.
Hocam yapmaya çalıştığınızda göreceksiniz ki koordinatörlük sorun olacak. Eğer EBA'da bir güncelleme olmazsa öğrencilerin EBA üzerinden canlı dersleri öğlen başlıyor. Dolayısıyla bu saatlere yüzyüze ders koyamayacaksınız. Bu nedenle bir şekilde yüz yüze ders saatini azaltma yoluna girmek gerekiyor. Açıkçası derslerin ders saatlerinin içeriklerine göre fazla olduğunu düşünüyordum. Bu nedenle ben mümkün olduğunca az yüz yüze ders olacak şekilde bir ayarlama yapmaya çalışacağım. İdareyi ikna edebilirsem 12. sınıfların 4 saatlik internet programcılığını tamamen uzaktan yapılmasını isteyip, 12'leri hiç okula getirmemeye çalışacağım.Arkadaşlar bizim derslerimizde 10 - 11 ve 12. Sınıf derslerinde bilgi ve beceri diye ayırmak çok mümkün değil. Bilgiyi uzaktan verdiniz diyelim. Öğrenci okula gelince o bilgiyle verdiğiniz uygulamayı beceriye dayalı hemen yapabilecek mi. Ayrıca uzaktan derse katilmayan ogrenci okula gelince beceri kismini nasil yapacak. Okulda muhtemelen bu konular tekrar anlatılacak. Bence seçmeliler ve mesleki gelişim hariç hepsi okulda yapılabilir. Ayrica hem kultur hem meslek derslerinde uzaktan yapılan dersler varken okula gelen öğrenci nasıl planlanacak. Pratikte uygulanabilir gelmedi bana.
Arkadaşlar bizim derslerimizde 10 - 11 ve 12. Sınıf derslerinde bilgi ve beceri diye ayırmak çok mümkün değil. Bilgiyi uzaktan verdiniz diyelim. Öğrenci okula gelince o bilgiyle verdiğiniz uygulamayı beceriye dayalı hemen yapabilecek mi. Ayrıca uzaktan derse katilmayan ogrenci okula gelince beceri kismini nasil yapacak. Okulda muhtemelen bu konular tekrar anlatılacak. Bence seçmeliler ve mesleki gelişim hariç hepsi okulda yapılabilir. Ayrica hem kultur hem meslek derslerinde uzaktan yapılan dersler varken okula gelen öğrenci nasıl planlanacak. Pratikte uygulanabilir gelmedi bana.
Hocam haklisiniz ama bu durumda okulun tüm sinif seviyelerinde meslek dersleri ile yüz yüze başlatılması bizim karar veremediğimiz bir risk zaten.Hocam yapmaya çalıştığınızda göreceksiniz ki koordinatörlük sorun olacak. Eğer EBA'da bir güncelleme olmazsa öğrencilerin EBA üzerinden canlı dersleri öğlen başlıyor. Dolayısıyla bu saatlere yüzyüze ders koyamayacaksınız. Bu nedenle bir şekilde yüz yüze ders saatini azaltma yoluna girmek gerekiyor. Açıkçası derslerin ders saatlerinin içeriklerine göre fazla olduğunu düşünüyordum. Bu nedenle ben mümkün olduğunca az yüz yüze ders olacak şekilde bir ayarlama yapmaya çalışacağım. İdareyi ikna edebilirsem 12. sınıfların 4 saatlik internet programcılığını tamamen uzaktan yapılmasını isteyip, 12'leri hiç okula getirmemeye çalışacağım.
Pandemi tüm şiddetiyle devam ediyor, çember git gide daralıyor. Bu durumda öğrencileri mümkün olduğunca az okula getirmek hem kendimizi hem öğrencilerimizi korumak için elzemdir.
Bu salı okuldan çıktım, yolda 3-4 12. sınıf öğrencimiz duruyordu. Dolmuş geldi, bunlar öpüştüler, sarıldılar vedalaştılar. Yollarına gittiler. Öğrencilerimizdeki bilinç düzeyi işte bu.
Hocam doğru söylüyorsunuz. Ama bilgi ve beceriyi nasıl ayırıp saat belirleyeceksiniz. Bilgi zaten beceriye dayalı. Uzaktan verdiğiniz bilgi okula gelince nasıl beceriye dönüşecek. Ayrıca yazi kendi icinde çelişkili. 9. Sınıflar mesleki gelişim hariç hepsi okulda yuz yuze diyor. Bu durumda 9 larda bilgi beceri ayrımı yok 10 11 ve 12 lerde var. Bu da mantıklı gelmiyor.Resmi açıklamada ne yazıyorsa onu yapmalıyız. Zaten yapacağız da.
9 larda hepsi yüzyüze olmasının sebebi bence tabi 9 lar için ortada işaret edecekleri bir ders bilgi formu yok hocam.Hocam doğru söylüyorsunuz. Ama bilgi ve beceriyi nasıl ayırıp saat belirleyeceksiniz. Bilgi zaten beceriye dayalı. Uzaktan verdiğiniz bilgi okula gelince nasıl beceriye dönüşecek. Ayrıca yazi kendi icinde çelişkili. 9. Sınıflar mesleki gelişim hariç hepsi okulda yuz yuze diyor. Bu durumda 9 larda bilgi beceri ayrımı yok 10 11 ve 12 lerde var. Bu da mantıklı gelmiyor.
Artı 12 lerden işletmeye gidemeyenler okulda 24 saat yüz yüze yaptırıyorlar. Hepsini bir araya getirince sonuç ne olacak bilmiyorum.
Onu anlatmaya çalışıyorum hocam. 9 larda ders bilgi formu bilgi ve beceri ayrımı belli değil diye onu ayırma diğerini ayır. Bu mantıklı değil.9 larda hepsi yüzyüze olmasının sebebi bence tabi 9 lar için ortada işaret edecekleri bir ders bilgi formu yok hocam.
MEB'de mantık aranmaz. Artık bunu anlamış olduk.Onu anlatmaya çalışıyorum hocam. 9 larda ders bilgi formu bilgi ve beceri ayrımı belli değil diye onu ayırma diğerini ayır. Bu mantıklı değil.
Aynen bu tecrübeye sahibiz Allah a şükür. Ama dersin bilgisini uzaktan becerisini okulda yaptırmak çok uygulanabilir gelmiyor bana. Hayırlısı olur inşallah. Dediginiz gibi okullar hazır değil daha.MEB'de mantık aranmaz. Artık bunu anlamış olduk.
Muhtemelen 9. sınıflar okula gelsin, ortamı görsün, şenlensin diye yapılmıştır. Çok da mantık aramaya gerek yok. Mantıklı iş yapacak olsalar derler ki 12 ekim'de yüzyüze eğitime geçeceğiz, önümüzdeki hafta atölyeleri, dersleri vs. ayarlayın. Böyle cuma günü akşama doğru, hiçbir şeyi açıklamayan bir yazı çıkarılmaz.
Veli izni konusunda ya da devamsızlık almama konusunda dedikodular bana da geldi ama sonuç ne olur bilmem.Aynen bu tecrübeye sahibiz Allah a şükür. Ama dersin bilgisini uzaktan becerisini okulda yaptırmak çok uygulanabilir gelmiyor bana. Hayırlısı olur inşallah. Dediginiz gibi okullar hazır değil daha.
Son bir nokta bazı gruplarda devam konusunda veli iznine bağlı olacağı söyleniyor. Yazıda bu da yok.
Arkadaşlar bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz
*Yüz yüze eğitimde öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30 dakika, teneffüsler 10 dakika ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacaktır.
1- Bu madde ile ilgili sınıftaki öğrencileri gruplara ayırmak için belirli öğrenci sayısı - lab. durumu vb. durumlarını dikkate almamız gerekecek ?
2- İBE (24) derside diğer dersler gibi EBA yada yüz yüze eğitim diye ayrılabilirmi İBE ders bilgi formları yok zaten nasıl bir planlama yapmak gerek ?
9. sınıf derslerınden sadece mesleki gelişim hariç digerleri yuzyuze demesi o dersler okulda işlenecek demek diye algıladım (TAMAMI ibaresi Ders demek Ders saati değil) progranlama dersini 2 saat btt 2 tresim 1 saat gibi planlanabilir diye dusunuyorum 30 ogrencı var 2 ye bölüp sonra 2 grup halınde ıkı gun sabah ders belırledım 10. sınıftada aynı mantıkla yaptım 11 de grafık 4 web 6 saat acık k. 1 saat veya 2 saat seklınde yapmayı planladım