Meslek lisesi öğretmen sayısı

Kodla Büyü

shift_delete

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar önümüzdeki eğitim öğretim yılında meslek liselerindeki öğrenci sayısına göre ayarlanan öğretmen sayısı değişiyormuş. Ona nereden bakabiliriz. Eğitek, erkek teknik öğretim, megep buralara baktım ama göremedim bilen var mı?

öğretmenlerin norm kadro yönetmeliğinde belirtilir bu sayı. ama yönetmelik yakın zamanda değişmedi. siz nereden duydunuz acaba

belkide yönetmelik değişecektir.teknik öğretmenlerin diğerlerinden farkı olmayacak şekilde çalışma yapıldığını bende duymuştum. ama sadece söylenti kesin bişey yok.

sonunda buldum :D
.
baya bir yer karıştırdım ama işe yaradı
.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0222-9.htm
....
MADDE 5 − Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine aşağıdaki alt bent eklenmiş, (d) ve (e) bentleri ile (f) bendinin (2) numaralı alt bendi ve (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“3) Yöneticilerin girecekleri ders saatleri dikkate alınmaz.”

“d) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar;

1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,

2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,

olacak şekilde oluşturulur.

alsniket' Alıntı:
yani eskiye göre nme değişecek onu anlamadım hocam
..
anlatayım hocam. bizim için önemli kısmı
1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,

2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,
burası.

- Değişen ne diyorsanız
10. sınıflar 2. maddeden 1. maddeye geçirildi.

- Bu ne fark eder diyorsanız
eğer anadolu teknik yada anadolu meslek lisesi sınıflarınız varsa bunlar büyük çoğunlukla 29-30 kişidirler. meslek liselerinde sayı genelde daha fazla olur ama özellike anadolularda sayı kritik genelde de 30.
2. maddeye göre 30 öğrencilik sınıflara 3 öğretmen giriyordu. AMA 1. maddeye göre şimdi aynı sınıfa 2 öğretmen birlikte derse girecek demek. yani 16 saat meslek dersi olan 10. sınıflar için okul normundan 16 saat düşmesi demek. 3 tane 10. sınıfınız varsa 3x16 = 48 saatlik ders kaybınız var demektir. bu da okul normlarında 1-2 kişi azalması demek. yani bir çok meslek lisesinde var olan açıklar kapanacak, açık yoksa 1-2 kişi norm fazlası konumuna düşerek tayin isteyecek demek. Bu idari anlamda zor yanı

ders işlenişine gelirseni 30 öğrenciye 3 öğretmen girerken sınıflarınız 10ar kişi oluyordu maksimum
şimdi 2 öğretmen girecek ve maksimum 15 öğrenciniz olacak demek.

Arkadaşlar sınıflardaki öğrenci sayılarına göre ders saatinin nasıl hesaplandığını belirtmiş.
İlave olarak bu hesap sonunda bulunan sayıdan her 40 saat için bir meslek öğretmeni normu belirleniyor. İlköğretimde 21 saat derse 1 norm verilirken meslek liselerinde, meslek öğretmenlerine 40 saate 1 norm veriliyor.

aslında değişen birşey yok, 2006 yılından beridir 10. sınıfların grup sayıları bu şekildeydi zaten ama bunu bilmeyen bazı okullarda 8-16 şeklinde uygulanıyordu.
2006/90 sayılı genelgenin 5. maddesine göre
5- Çerçeve ögretim programlarında alan/dal dersleri içinde yer alan Matematik, Fizik,
Kimya, Biyoloji, Geometri, Analitik Geometri, Yabancı Dil, kinci Yabancı Dil, Psikoloji ve
benzeri dersler kültür dersi, bunların dısındaki alan/dal dersleri ise uygulamalı ders olarak
degerlendirilecektir. Buna göre, ilgi (b) Yönetmeligin 15’inci maddesine göre, daha önce
9’uncu sınıflarda okutulan uygulamalı dersler için öngörülen ögrenci grup sayısı, 10’uncu
sınıf uygulamalı dersleri için uygulanacaktır.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
sonunda buldum :D
.
baya bir yer karıştırdım ama işe yaradı
.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0222-9.htm
....
MADDE 5 − Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine aşağıdaki alt bent eklenmiş, (d) ve (e) bentleri ile (f) bendinin (2) numaralı alt bendi ve (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“3) Yöneticilerin girecekleri ders saatleri dikkate alınmaz.”

“d) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar;

olacak şekilde oluşturulur.

çok sağolun hocam teşekkür ederim aradığım buydu

modüllere baktığımda elektronikle ilgli derslerde gördüm o derslere bt öğretmenimi girer yoksa okulda elektronik öğretmenimi girer

ilk defa görev yapacağım endüstri meslek lisesinde bilişim alanında 4 tane 10.sınıflar olacak yani okul yeni geçen yıl açılmış. 2 öğretmeniz şuanda ama norm kadro 5 verilmiş. 5 olması doğrumudur hocalarım nasıl belirleniyor bu norm kadro

değişikliğe baktım sanki eskidende böyle uygulanıyordu diye hatırlıyorum. bilgi verenlere teşekkür ederim..

özel eğitim meslek liseleri için durum farklı,

1-10 öğrenciye kadar 1 öğretmen. 11-20 arası 2 öğretmen... yani her 10 için 1 öğretmen veriyorlar.

bazı sınıflar birkaç kişilik olabiliyor. en az 1 öğrenci yani..

arkadaşlar aynı sınıfa 2-3 öğretmen girme durumu nasıl oluyor biraz açıklarmısınız? bende i.ö den meslek lisesine yeni geçtim ve müdür yardımcısı derslere diğer bt öğretmeniyle beraber gireceğimi söylemişti. okulda lab sayısı 2 bu arada...

aynı sınıfa aynı anda iki öğretmen üç öğretmen girmez. yönetmelikte belirtilen sayılara göre öğrenciler gruplara ayrılır ve fiziksel olarak ayrı sınıf ve lablarda öğretmenler ders yapar.

Megep den önceki 9.sınıflara uygulanan grup sayısı, megep in gelmesiyle 9. sınıflarda da meslek dersi olmamasından dolayı 10.sınıflara uygulanmaya başlandı. Tabi liselerin 4 yıla çıkması da buna etki etti diyebiliriz. Biliyorsunuz eskiden 9. sınıflarda direk bölüme yerleşiyordu öğrenciler. Sonra tüm okullarad 9. sınıfları ortak yaptılar. Bölüme yerleşme 10. sınıfta başladı.

Cemal TANER' Alıntı:
aynı sınıfa aynı anda iki öğretmen üç öğretmen girmez. yönetmelikte belirtilen sayılara göre öğrenciler gruplara ayrılır ve fiziksel olarak ayrı sınıf ve lablarda öğretmenler ders yapar.
...
hocam ek ders yönetmeliğini lütfen bir daha okuyun. FİZİKSEL OLARAK AYRI ifadesi hiç bir yerde geçmiyor. okul imkanları elveriyorsa fiziksel olarak ayrılmasında fayda vardır. yoksa aynı sınıfa 3-4 öğretmende girebilir.

BaRBaRYaN' Alıntı:
Cemal TANER' Alıntı:
...
hocam ek ders yönetmeliğini lütfen bir daha okuyun. FİZİKSEL OLARAK AYRI ifadesi hiç bir yerde geçmiyor. okul imkanları elveriyorsa fiziksel olarak ayrılmasında fayda vardır. yoksa aynı sınıfa 3-4 öğretmende girebilir.
Aynı anda girince öğretmenler birbirlerine karışırlar artık. Hocam şurayı unuttun. Şu örneğide versen iyi olur vb. biçimde. Bu şekilde tanıdığım bir bayan hoca var kimse onunla aynı derse girmek istemiyor... Öğretmenler ben o bayanla girmem diye birbirlerine girecekler nerdeyse :)

azaz' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
Cemal TANER' Alıntı:
...
Aynı anda girince öğretmenler birbirlerine karışırlar artık. Hocam şurayı unuttun. Şu örneğide versen iyi olur vb. biçimde. Bu şekilde tanıdığım bir bayan hoca var kimse onunla aynı derse girmek istemiyor... Öğretmenler ben o bayanla girmem diye birbirlerine girecekler nerdeyse :)
...
hocam hangi öğretmenin kimle birlikte derse gireceğine okul idaresi ve zümre öğretmenleri birlikte karar verir. okul idaresi ders görevini verdikten sonra ben partnerinimi beğenmedim deme lüksünüz yok...

Barbaryan hocam su an elımde yok ama ek ders yonetmelıgınde olmasada dedıgım sekılde erkek teknıgın gorus yazısı var.

fiziksel ortam şart değildir hocam müfettişlerde geldi bize aynı sınıfta 4 hocaydık düşünün..Tabii bazı idareler kafalarına göre fiziksel falan diye zorluk çıkarıyor....

Cemal TANER' Alıntı:
Barbaryan hocam su an elımde yok ama ek ders yonetmelıgınde olmasada dedıgım sekılde erkek teknıgın gorus yazısı var.
..
hocam fiziksel maken şartı hiç bir şekilde aranmaz. kanun ve yönetmeliklerde yazan dışındakiler sadece TAVSİYE dir. okul normunu hesaplarken gruplara göre hesapla sonra dağıtırken fiziksel mekan yok diye ders ücreti verme. sizce mantıklımı ?

geçen sene bize de SÖZLE söylediler sizin dediklerinizi bizde gösterin nerde yazıyor deyince geri adım attılar. ayrıca fiziksel mekanı yaratmak birazda okul idaresinin elinde olan bişey. okul idaresi size fiziksel makanı yaratıyorsa ve size bölün diyorsa tabiki böleceksiniz ama fiziksel mekan yoksa nasıl bölebilirsiniz ?

Barbaryan hocam şimdi buldum hatta bbnette de var. Ticaret Turizm Öğretim GM nün 10.10.2008 tarih ve 291/3717 sayılı genelgesinde aynen şu ibare var.

Genel Müdürlüğümüze bağlı tüm okul ve kurumlarımızda sınıflara ait meslek derslerinin belirtilen grup sayılarına göre tespit edilerek bu grupların okulun uygun fiziki mekanlarında ya da atölye ve laboratuarlarında bağımsız olarak eğitimlerini yapmaları sağlanacaktır.

Sağlanacaktır diyor tavsiye etmiyor :)

Geri