Meslek Lisesi mi?-Ortaokul mu? YARDIMMMM!!!!!!

Kodla Büyü

hatiboglu

Site Gezgini
Arkadaşlar Resen Meslek Lisesine atandım. Ancak Okullara norm gelince yani haftada iki saat ders gelince full ders olacak okulumda müdürüm kalmamı istedi. İstersen iptal ettirelim dilekçe yaz dedi....Ben şuan çok kararsızım Teknik eğitim mezunuyum ama atandığımda ilköğretime atandım vede geçmeden meslek lisesine bilmiorum nasıl bir ortam....Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım edin...Değerli bilgilerinizi bekliyorum...Biraz uzun oldu yazı ama neyse.... :wink: Şimdiden teşekkür ederim...Mersinden selamlar....

Hocam ortaokulda olacağınızdan daha huzurlu olacağınız kesin. Derslerinize gireceksiniz, öğrencileriniz birşeyler üretmeye başladığında mesleki tatmin yönünden mutlu olacaksınız. tabiki her öğrenciniz sizin istediğiniz yönde gelişim göstermeyecek sonuçta meslek liselerinin hali ortada öğrenci profili yönünden. Ayrıca Sınıf mevcutlarına göre ve tabiki okulunuzdaki BT öğretmeni sayısına göre ortak dersleriniz olacaktır. bu durumda dersi anlattığınız kitle maksimum 15 öğrenciden oluşacak. ortaokulda 15-20 bilgisayarla 30-35 öğrencilik bir kitleyle ders yapmak mı yoksa her öğrencinizin ayrı bilgisayarlarda olduğu bir şekilde mi ders yapmak istersiniz. Sonuçta her ikisinin de kendine göre artı eksileri var. Karar sizin. Vereceğiniz karar ne olursa olsun Şimdiden Hayırlı olsun.

boşver hocam ilköğretimi meslek lisesine gel, ben üç yılda zor kaçtım...pişman olursun sonra...

hocam meslek lisesinde dersler ağır, 40 çeşit ders var size verilebilecek; elektronikten pic programlamaya, csharp'tan asp.net'e. donanımlı iseniz sorun olmaz, ama aksi durumda 3,5 yılınız akşamları ders çalışmakla geçer. bence değer aslında kendinizi geliştirirsiniz, 5. sınıflarla ders falan hikaye.

mavi85' Alıntı:
hocam meslek lisesinde dersler ağır, 40 çeşit ders var size verilebilecek; elektronikten pic programlamaya, csharp'tan asp.net'e. donanımlı iseniz sorun olmaz, ama aksi durumda 3,5 yılınız akşamları ders çalışmakla geçer. bence değer aslında kendinizi geliştirirsiniz, 5. sınıflarla ders falan hikaye.
Atandığım yer Ticaret meslek lisesi bilgisayar bölümü var vede web tasarımı var sadece...onda da sıkıntım yok...Bu arada teşekkür ederim...

ahmetismet' Alıntı:
boşver hocam ilköğretimi meslek lisesine gel, ben üç yılda zor kaçtım...pişman olursun sonra...

Geliyorum hocam...:):) Zaten kararı vermiştim okulun müdürü kafamı karıştırdı biraz...Mersinin eniyi ortaokulu burası oğlumdan girdi tüm ince noktalara dokuntu karıştırdı kafamı...Öğrencilerle aranız nasıl...başka artıları neler kısaca sizi sıkmadan

leventgenc' Alıntı:
Hocam ortaokulda olacağınızdan daha huzurlu olacağınız kesin. Derslerinize gireceksiniz, öğrencileriniz birşeyler üretmeye başladığında mesleki tatmin yönünden mutlu olacaksınız. tabiki her öğrenciniz sizin istediğiniz yönde gelişim göstermeyecek sonuçta meslek liselerinin hali ortada öğrenci profili yönünden. Ayrıca Sınıf mevcutlarına göre ve tabiki okulunuzdaki BT öğretmeni sayısına göre ortak dersleriniz olacaktır. bu durumda dersi anlattığınız kitle maksimum 15 öğrenciden oluşacak. ortaokulda 15-20 bilgisayarla 30-35 öğrencilik bir kitleyle ders yapmak mı yoksa her öğrencinizin ayrı bilgisayarlarda olduğu bir şekilde mi ders yapmak istersiniz. Sonuçta her ikisinin de kendine göre artı eksileri var. Karar sizin. Vereceğiniz karar ne olursa olsun Şimdiden Hayırlı olsun.
Amin hocam...Hayırlısı bakalım...

hangi meslek lisesi. Ben Atatürk meslek lisesinde okudum(çetinkayanın orada)..Benim zamnımda disiplin vardı. Öğrencilerle mesafeni ayarlarsan rahat edersin. Ortaokula gelince ortaokullarda disiplin yok. Ama okulun iyiyse kalabilirsin.

Ama bu sene zorunlu ama seneye ne olur bilinmez!

Bakıpta yorum yazanın tüm istekleri yerine gelsin çalışmak istediği yerde emekli olsun norm sorunu kalmasın....Sevenler sevdiklerine kavuşsun ağzının tadı bozulmasın..!!!.....:):)....Hadi şimdi yorum yazmayın bakalım...:):):)

teknogenclik' Alıntı:
hangi meslek lisesi. Ben Atatürk meslek lisesinde okudum(çetinkayanın orada)..Benim zamnımda disiplin vardı. Öğrencilerle mesafeni ayarlarsan rahat edersin. Ortaokula gelince ortaokullarda disiplin yok. Ama okulun iyiyse kalabilirsin.

Ama bu sene zorunlu ama seneye ne olur bilinmez!
Bende ordan mezunum sene 94....Benimde zamanımda disiplin vardı demekki aynı dönemdeniz

şimdi bitlisteyim ama hocaların hiçbirinin adını hatırlamıyorum.

90 lı yıllarda ne dersleri alıyordunuz?

hocam ders anlatmak istiyorsan durma meslek liselerine geç..yoksa ortaokulda kal sınırlı öğretmeyle mesleğini devam ettirirsin. :shock:

Vayyy yaşlı muameelsi hımmmm...90 lı yıllar :):)...O yıllarda tekerlek bulunmuşmuyduuuuu....neyseee...:):) Bu arada 2004 te bitlis hizanda çalıştım 3 seneye yakın sen neresindesin Teknogenç

mnn' Alıntı:
hocam ders anlatmak istiyorsan durma meslek liselerine geç..yoksa ortaokulda kal sınırlı öğretmeyle mesleğini devam ettirirsin. :shock:

Birde amelelik ediyoruz...Kasa taşı başka okullara tamire git...müdürlerin sekreterliğini yap...Öğretmenlerin yardımcılığını yap...cd doldur tatile gitmeden önce öğretmenlere müzik cd leri....Ben geçim hocam müsadenle...:)

hatiboglu' Alıntı:
mavi85' Alıntı:
Atandığım yer Ticaret meslek lisesi bilgisayar bölümü var vede web tasarımı var sadece...onda da sıkıntım yok...Bu arada teşekkür ederim...
hocam o zaman tadından yenmez, güzel dersler, bir an önce geçin.

Hocam hiç düşünme direk meslek lisesine geç. Ben 5 yıldan (2 yıl düz lise 3 yıl ilköğretim ) sonra meslek lisesine geçtim. İnan bana o kadar rahattki. Tabi zorlukları var ama çok zevkli meslek lisesinde çalışmak. Hem kafan hem cebin rahat olur hocam.

mavi85' Alıntı:
hatiboglu' Alıntı:
mavi85' Alıntı:
hocam o zaman tadından yenmez, güzel dersler, bir an önce geçin.
Yanında yatıcaz o zaman.....:):)....Kararımı verdim hocam geçicem....Okulumun müdürü bulmuş tabiki benim gibi çalışkan temiz...kimseyi kırmayan...bir o kadarda tatlı birini bırakmak istermi........bende istemem....:):) Saygılar....Siz nerde öğretmensiniz bu arada...

tmy83' Alıntı:
Hocam hiç düşünme direk meslek lisesine geç. Ben 5 yıldan (2 yıl düz lise 3 yıl ilköğretim ) sonra meslek lisesine geçtim. İnan bana o kadar rahattki. Tabi zorlukları var ama çok zevkli meslek lisesinde çalışmak. Hem kafan hem cebin rahat olur hocam.

Kafan vede cabin rahat olduktan sonra sırtınız yere gelmez....Ohh beee içimi rahatlattınız...ne kadar zor kararsız kalmak....

leventgenc' Alıntı:
:+1:

ben de bazen kendimi hizmetli gibi hissediyorum, "hocam şu sunumu hazırla,şu çıktıyı al ". ilk fırsatta geçeceğim meslek lisesine.

hocam ben de tmldeyim bizde de web prog dali var. hic durma gec meslege. ders icerikleri rahat ve zevklidir. tek sikinti ogrenci profili ama duzeylerine gore islersen sorun olmaz simdiden hayirli olsun

indis' Alıntı:
Hocam bu şans bi daha ele geçmez.. Geç gitsin..

Vera bismillah...arkamdan su dökecekmisiniz ki....:)...Peki siz meslek lisesindemisiniz....yoksa beni geçirip normmu yaratacaksınız....hııııı...:):):)....Latife yapıyorummm....kızmayın sakın...

Parhelion' Alıntı:
hocam ben de tmldeyim bizde de web prog dali var. hic durma gec meslege. ders icerikleri rahat ve zevklidir. tek sikinti ogrenci profili ama duzeylerine gore islersen sorun olmaz simdiden hayirli olsun

Süpersin şimdi içim rahatladı işteeeee....Şimdi arkadamdan su dökmeyin dicem artık gidiyorum dönmiyeceğim...Peki hocam siz hangi ildesiniz şehir merkezindemisiniz yada öyle sorayım....Kısaca artılarından bahsedermisiniz rica etsem kısaca ama sıkmadan sizi...

Geri