monitörün ışığı yanıp sönüyor

Kodla Büyü

bilisim55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
kasada power'a bastığımda kasa çalışıyor ama monitöre görüntü gitmiyor.sadece monitörün ışığı yanıp sönüyor..sorun ne olabilir acaba?

farklı kasalarda dene hocam. Deneme yanılmayla problem hangi parçada bulabilirsin.

ramleri söüp taktım olmadı.ekran kartı on board(dahili) zaten.güvenlik kartı da yok...bir türlü bulamadım sorunu

Monitörün vga kablosu sağlam ise,
ekran kartına veya monitöre giren vga pinleri sağlam ise,
ram leri tek tek denediniz ise,
cpu, ram, ve diğer parçaların oynamamış olduğunu kontrol ettiniz ise,
sabit diski ve diğer sürücüleri söküp denediğiniz halde görüntü hala gelmiyor ise,
anakarttan şüphe edebilirsiniz.

Çok daha basit bir sorun bence ...elektrik gelir gelmez hemen powera basmayın enerjy saving yazısını görün monitörde...sonra powera basın :)

Hocam monitör kablolarına bir bakın. Birde kasadaki bağlantı noktalarını elinizle kontrol edin.

ekran kartından kaynaklanıyor büyük ihtimalle, eğer elinizde başka bir ekran kartı varsa takıp deneyebilirsiniz...

ilon' Alıntı:
Çok daha basit bir sorun bence ...elektrik gelir gelmez hemen powera basmayın enerjy saving yazısını görün monitörde...sonra powera basın :)

Katılıyorum bizim de böyle bi bilgisayarımız var Vestel

1. Anakartta sorn olabilir
2. Ekran kartında sorun olabilir.
.
..
...

Deneme yanılma ile bunu bulabilirsiniz. Geçen böyle bir sorun için "monitörü tekrar taktık çalışmadı" beni arkadaş çağırdı. Numlock ışığı bastığımda tepki vermiyordu. Windowsun çöktüğüne karar verdim format attım çözüldü.

Bilgisayarın çalışıyor mu? Buna bakın.
1-Sabit disk lambası çalıştıkça yanıyor mu? (Devamlı yanmasıda sorun sayılır)
2-Klavye lambaları (Caps, Num ve Scroll Lock) bilgisayar açıldığından itibariyle sağlam bilgisayarla aynı tepkileri verip yanıp sönüyorlar mı?

KESİN ÇÖZÜM..
Elektrik fişlerinin hepsini çek, monitör ve internet kabloları dahil hepsini pirizden çek,
Power düğmesine bas yani bilgisayarı açar gibi aç bekle. Kasanın herhangi bir metal kısmına dokun, bir elini duvara okun, yani kasanın içinde hiç elektrik kalasın, nötrleşsin. sonra fişleri tak, yüzde 99 açılacaktır.
Yine açılmıyorsa Ramları söküp tekrar tak, yine çalışmazsa işlemciyi yerinden söküp tak. eğer parçalardan biri yanmamışsa yüzde 100 çalışacaktır.

BBNET
Geri