Multiboot(Winxp,Win7,Win8 bir arada) Flash Oluşturma

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaşlar birçok arkadaşımız biliyordur belki ama ben yeni öğrendim sizlerede faydalı olması adına paylaşmak istedim, tek flash bellek içine winxp, win7, win8 dosyalarını atarak muliboot flash bellek oluşturabiliriz, hemde bu kadar kolay olabileceğini hiç düşünmemiştim, aşağıdaki linkteki konuyu inceleyin hepimizin bildiği winsetupfromusb programı bu iş için yeterli oluyor, qemu da denemelerini yaptım çalışıyor ama gerçek bilgisayarlarda da bir denemek lazım tabi, deneyen olursa konuya yazsın lütfen.

http://www.windows8li.com/2014/01/kolay ... rulum.html

Re: Multiboot Flash oluşturma

Win xp, win 7, win 8, ubuntu.... 32 gb'lık bi flash alıp hepsini koyup elimizin altında bulundururuz süper olur valla :) :+1:

ilk konuyu araştırırken birsürü program okudum multiboot usb, xboot vb. ondan sonra bu sayfayı okudum hadi canım dedim diğer programlarda birsürü işlemler anlatılmış bu sayfadaki çok basitti, ama işe yaradı. :)
hemen birkaç bilgi aktarayım:
winsetupfrom programı win7 ve win8 dosyalarını isodan flasha aktarıyor xp dosyaları için ise iso olmuyor ultra iso ile klasöre çıkarıp klasörü seçmeniz gerekiyor.

xp den devam edecekseniz 4 seçenek sunuyor second ile başlayan 3. seçeneği seçerseniz formata başlıyor.
dedeee özellikleri burayı anlamadım yahu...birazcık açar mısın?

ana ekran görüntüsü :

yukarıdaki ekrandan 1. seçenek yani win7 ve win8 grubu seçilince aşağıdaki gibi bir ekran gelir ve istediğin işletim sistemini seçip formatı başlatırsın:

ana ekran görüntüsünden 3. seçenek yani win xp grubunu seçince aşağıdaki gibi bir ekran gelir ve işaretlemiş olduğum seçeneklerden xp sp2 yada xp sp3 seçeneklerinden birini seçerek formatı başlatabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    84.5 KB · Görüntüleme: 3,571
  • Adsız2.jpg
    Adsız2.jpg
    71.9 KB · Görüntüleme: 3,570
  • Adsız3.jpg
    Adsız3.jpg
    115.4 KB · Görüntüleme: 3,570

16 gb flash belleğe xp sp2, xp sp3, win7 hafif, win7 satalı, win8 yükledim, cra ck vb dosyalarıda ayrı bir klasöre ekledim şu an tek flash ile herşey tamam. şimdiye kadar hepsine ayrı flashlar kullanıyordum.

teşekkürler dedeemm...senin için küçük insanlık için büyük bir adım attın :)

haşarinin paylaştığı usb den şifre kırma programınıda ekledim, onuda winxp ekler gibi ekliyorsunuz. :)
şifre kırmayı win xp grubuna atıyor ama win7 için de şifre kırılabilir.

Bingooo :idea:
çalışan xp ve clonezilla da eklenebiliyor. :)

içindekiler son durum

win xp ve grubu
win7 ve win8 grubu
clonezilla
windows açılış şifresi kırma
win8 çalışan cd

kullandığım 5 adet flas bir anda teke düşünce bir anda bende boşlğa düştüm yahu. :mrgreen:

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 875
Aşağıdaki resimde kırmızı yuvarlak içinde gösterdiğim menü sayesinde iso olan linux kalıplarını multiboot yapabiliyorsunuz.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    96.5 KB · Görüntüleme: 853
hastasıyız dede' Alıntı:
Aşağıdaki resimde kırmızı yuvarlak içinde gösterdiğim menü sayesinde iso olan her kalıbı multiboot yapabiliyorsunuz.

Acronside bununla ekleyebiliyoruz değil mi hocam?

bir ara cronis kullanmıştım clonezilla ile tanışmadan önce, acroniste bir menü vardı acronisi iso kalıbı olarak yazdırabiliyorduk, iso kalıbı olduktan sonrada gösterdiğim menüden boot edilebilmesi gerekiyor, şimdiye kadar hiçbir iso kalıbını reddetmedi, ama yinede denemek lazım.

Güzel paylaşım olmuş tşkler.
Benim anlamadığım neden xp sp2 ve win7 sade kullanıyorsunuz satalı versiyonu idelere zaten sorunsuz kurabiliyorsun xp sp3 versiyonu güncel olandır daha eskileri neden bulunduruyorsun? Merakımı gidermek için soruyorum. Ben olsam sistemlerin en güncel olanlarını bulundururum yeter. :)

Geri