ilk3r' Alıntı:
Sendikasiz arkadaslara günümüz şartlarında bir sendikalarının olmasini oneririm. Sendikasi eylem kararı almamış olanlar 2 nobet tuttuğu zamanda tepki göstermesin. A sendikasi b ve c sendikasi öğretmene yonelik bir kazanim icin toplu bir harekette bulunuyor ve tum olacaklari gogusleniyor. Digerleri suya sabuna dokunmadan tüm nimetlerden faydalanıyor. Bana göre bu kabul edilemez. İnşallah dönem sonuna kadar nobet tutmayız , gelecek ucretide istemiyorum nobetide ogretmene yakistirmiyirum. Kimin sendikasi ogretmenini düşünüyor hangi sendika saksakcilik yapiyor apaçık belli olur.
Öğretmenim sanırım bekarsınız ya da okula giden çocuğunuz yok. Şuandaki şartları düşündüğümüzde nöbetin gerekliliği konusunda hem fikir olurduk. Bu nedenle sendikaların eylemlerde izlediği yollar farklı. İzlediği yolldan dolayı öğretmenleri düşünmüyor demek haksızlık olur. Tabiki herkesin fikrine saygı duyuyoruz.
Amaç bir ama yollar farklı.
Nöbet gerekli ama bunu öğretmen mi tutmalı ?bu konu üzerinde tartışılabilir. Kanımca öğretmen işini yapmalı.Bekçi olmamalı. Mevcut şartlar /ekonomi bunu pek elvermediğine göre bu iş bize kalacak en azından maddi olarakta tatmin edici olmalı.
Sendikası olmayan ama en fazla eleştiren arkadaşlarımızın bu kazanımlardan hak elde etme
mesi gerektiğini düşünüyorum.
serdem89' Alıntı:
Hadi ben üye oldum kurtuldum diyelim. Zaten şu an da ses çıkaramayan bayan hocalara 2 şer nöbet yazılmış onlara bu şekilde davranılması açıkçası hoşuma gitmedi. Sanrım eğitim bir sen de nöbet tutmama yok o yüzden eğitim bir senli bayanlara 2 şer nöbet yazılmış şimdi sıra ben de yarın falan da bana 2. nöbeti yazarlar. Bana yazarlarsa tutmayı düşünmüyorum. Okulda 3 tane müdür yardımcısı boş boş oturuyo onlar tutsun. Asıl sorum aslında 2. nöbet yazıldı ben de tutmadım herhangi bir sorun olur mu?
Hocam müdürünüz. Haftalık nöbet çizelgesini hazırlar. Öğretmenlere imzalatır. A kişi sendikasında aldığı karar nedeniyle nöbet günü öncesi nöbet tutmayacağına dair dilekçeyi okula verir. Müdür dilekçeyi gelen evrağa işler. İşlemezse ve dilekçe vermezse şahıs görevi yerine getirmediği için hakkında yasal işlem başlatılır. Dilekçeyi verirse imkan dahilinde müdür buna istaneden size ikinci nöbet emrini tebliğ eder. Sizde imzalamazsınız.
Savunma ister savunma yazarsınız. İş uzuyor mu psikolojiniz bozulur. Doktara gidersiniz bir hafta rapor verecektir. Sonuçta öğrencilere faydalı olabilmeniz için sağlıklı bir birey olmalısınız.
Ha bu arada dünün nöbet defterinde tutmayan arkadaşların imzası var mı diye lütfen bakın. Müdür bey arkadaşların nöbet tutmadığını tutanak altına almışmı. Ben olsam o tutanağı görmeden ikinci nöbet tebliğini imzalamam.
Ha bu arada hala sendikalı olmanıza bir anlam veremiyorum
Yalnız üyeliği böbet tutmamak için değilde gerekliliğine inandığınız için olmalısınız.Selametle.