Nöbet eylemi hakkında

Kodla Büyü
ysartemur' Alıntı:
Bizim taleplerimiz son derece açık ve net:
1- Öğretmenlerin nöbet görevi açık ve net bir şekilde hukuki zemine kavuşturulmalı.
2- Diğer tüm mesleklerde olduğu gibi, öğretmenler de nöbet esnasında sadece mesleğine uygun bir görev yapmalı; yani güvenlik nöbeti değil eğitsel rehberlik nöbeti tutmalıdır.
3- Öğretmenlere nöbet tutacağı her güne karşılık olarak en az 6 saat ek ders ücreti ödenmelidir.
%1500 katılıyorum hocam :+1: :+1:

öğretmen sayısının yetersiz olduğu durumlarda nöbet yazılabilir sadece. öğretmen sayısı yeterliyken eylemdeler diyerek aynı öğretmene nöbet görevi verilemez. ben olsam tutmam. hiçbir şeyde yapamazlar. bunu açıklayacak bir durumu yok çünki...

bu durumda idarecilerin işi olumsuzlukları kendilerinin önlemesidir.

serdem89' Alıntı:
Herhangi bir sendikaya üyeliğim yok. Okulumuzdaki öğretmenler nöbet eylemine katıldı 25 kişi falan katıldı. Bu arkadaşların yerine bizlere haftada 2 kere nöbet verileceği gibi bir söylenti var. Onlar nöbet eyleminde diye bizlere hafta da 2 kere nöbet verilir mi?Bu konu hakkında görüşleriniz nedir?

Verilebilir.Öğretmen yetersizliğinden dolayı.

Ayrıca sendikadan nöbet ile ilgili-nöbet tutulmadığı zaman-ceza verilemez,AİHM kararı var denildi...Bundan dolayı nöbet tutmayan öğretmenler olduğu varsa öğretmen sayısı yetersiz demektir.

nöbet tutmayan öğretmen olması sayının yetersiz olduğu anlamına gelmez bence... kendi fikrimce ben olsam 1. nöbetten sonrasını tutmam. yada çok zorluyorlarsa sendikadan herkes istifa edip diğer sendikaya geçsin bakalım ozaman nöbeti kim tutuyor...

Geri