Ne yapayım?

Kodla Büyü
achillus' Alıntı:
Şu anda bilgisayar öğretmenliği benim kanaatimce olması gereken yerde değil ne yazıkki.Ama gün gelir hakettiği yere gelebilr.Ne yazikki türkiyede durum böyle.Arkadaşlar mühendislik daha cazip olduğundan bahsetmişler .Ben mezun olduğumda eczacılık fakültesine girebiliyordum şimdi o güne dönsem eczalık yazardım ama arkadasından asla mühendislik yazmaz yine bt öğretmenliğini yazardım.
Malesef,bende aynı fikirdeyim.Bilgisayar Öğretmenliği buralarda olmamalıydı.
Düşüncelerinizi beklemekteyim.

böte bitmiş durumda , teknoloji fakülteri de artık işe yaramaz. sen şimdi gidip teknoloji fakültesi kazansan ne değişecek ki? bu sene itibarıyla en az 87.2 puan alıp atanman lazım, sen mezun olana kadar en az 90 olur. atanamadıktan sonra ne işe yarar ki? bilgisayar mühendislikleri de dibe vurdu, artık bilgisayar mühendisliklerini kazanmak o kadar kolay ki. her yerde var, kalite yok. şimdi okuyanlara sorsan, 10 numara bölüm derler... geçiniz... mezun olanlara soracaksın, okuyan öğrenciler olaya toz pembe bakıyor
bir önceki sayfadaki arkadaşın bahsettiği yönetim bilişim sistemleri bölümünü merak edip baktım. 160.000 sıralama. mehmet akif böte 157.000. böteden bile düşük, 160.000 sıralamadaki bölümden hiç birşey beklemezdim ben olsam...
ben balıkesir 2. öğretim böte'yi kazandığımda 30.000 sıralama ile girmiştim. birçok böte mezunu arkadaş benden daha iyi sıralamalarla girdi. nerden nereye....
bilgisayarla ilgili bölümlerden hiç birini önermiyorum. illa ki birini söylemem gerekirse bilgisayar mühendisliği olur bu...

Bilgisayar dallarından en az birinde (web tasarımı, programlama, veritabanı yönetimi vb.) kendini geliştir, bir iş yerinde çalış ya da kendi firmanı kur bilgisayar öğretmenliğinden kat kat daha iyidir. Bilgisayarla ilgili okuyabilirsin ama idealin bilgisayar öğretmenliği olmasın bence.

Yorumlarınızı dikkatle okuyorum ancak acı gerçek BÖTE'nin bitmesi :-1:
Diğer tecrübeli arkadaşların yada hocalarımın yorumlarınıda bekliyorum.

fpekel' Alıntı:
Ben de Anadolu Teknik Bilgisayar bölümü okumuş, BÖTE mezunu, mutsuz bir öğretmenim. Senin avantajın mühendislikler yazdığında puanın kırılmıyor. benim başka şansım yoktu ama senin var. Mühendislik oku, bir sene iki sene geç girsen de üniversiteye, amacının peşinden koş derim. sonra pişman olma, çünkü hayatta bir yada iki yılın çok da önemi yok tüm hayatını düşündüğünde. Hakkında hayırlısı derim, iyi düşün...

mühendislik okuyup hala öğretmenlik istersen formasyon derslerini yl olarak alıp atanabilirsin. öğretmenlik bölümü okumanın hiçbir artısı yok. ama öğretmenlik okursan mühendis olmazsın ??? dikkate değer bence bu nokta.

esenordelarthe' Alıntı:
fpekel' Alıntı:
Ben de Anadolu Teknik Bilgisayar bölümü okumuş, BÖTE mezunu, mutsuz bir öğretmenim. Senin avantajın mühendislikler yazdığında puanın kırılmıyor. benim başka şansım yoktu ama senin var. Mühendislik oku, bir sene iki sene geç girsen de üniversiteye, amacının peşinden koş derim. sonra pişman olma, çünkü hayatta bir yada iki yılın çok da önemi yok tüm hayatını düşündüğünde. Hakkında hayırlısı derim, iyi düşün...

mühendislik okuyup hala öğretmenlik istersen formasyon derslerini yl olarak alıp atanabilirsin. öğretmenlik bölümü okumanın hiçbir artısı yok. ama öğretmenlik okursan mühendis olmazsın ??? dikkate değer bence bu nokta.

Mühendislik şuan gerçekten zor.M.T.O.K şansımız var ancak duyduğuma göre kazanınca bir sınava daha giriyoruz ve oldukça zor bir sınav.Öğretmenlik takıntım var şuan ileride ne olur bilmiyorum.
Teknik Eğitim Fakültelerinden Bilgisayar Öğretmenliğini şiddetle önerenler var , bu teknik eğitim fakülteleri neden kapatıldı veya isim değiştirdi , bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.

BBNET
Geri