ya arkadaşlar 2 gün kullandım aynı sorun yine başladı ya biosa virüs bulaşırmı?
tmm öğleden sonra onuda denerim. biosta virüz varsa pili çıkarsak veya biosa reset atsak virüs silinirmi yoksa farklı bir yöntemi varmı.burhansenyuva' Alıntı:Bios pilini değiştirdiniz mi hocam. Birde Bios a reset atın.
fabrika ayarları işi çözer diyorsun yaniburhansenyuva' Alıntı:Hocam şimdi Bios Yazılımı EEProm bir chip e kaydediliyor. Yani Uygulama aracılığıyla bu chip güncellenebilir. Bios ise bize bildiğiniz üzere açılış esnasında bir veritabanı gibi hangi cihazların nerede olduğu hangi IRQ ya sahip gibi bilgileri elinde tutmakla görevli. Bios Reset dediğimiz işlemde ise; telefonlardaki soft reset olayı gibi düşünün Bios chip üzerinde kurulu yazılımın sonradan barındırdığı bilgileri bırakması halidir. Usb aç/kapat değiştirilmesi gibi. Eğer Bios uygulamasına bir virüs girdi ise, bu bana göre hard reset ile çözülür yani, fabrika ayarlarına geri dönerek. Elektronik bilgisi iyi arkadaşlar bu konuda daha iyi bilgi vereceklerdir size elbette ancak, Yukarıdaki sorunuzun cevabı bana göre Bios resetleme ile (Pinler yardımı ile yapılan) Virüsten kurtulamazsınız. Bu konuda reel bilgi verecek arkadaşlar varsa da güzel olurdu hani![]()
hepsini denedim hocam 3 farklı modemle denedim idarenin özel hatları var onlarla denedim. kabloları değişrim defalarca format attım driver kurdum kaldırdım vs hiçbiri olmadı bu arada 192.168.1.1 adresine diğer makinalar giriyor ama problemli makina elle ıp versemde girmiyor. otomatik ıp alınca aldığı ıp senin dediğin gibi 169.254. ile başlıyor ama ıp havuzunu kontrol ettim, 192.168.1.100 den başlayarak 192.168.1.200 e kadar ıp verebiliyor bu aralıkta birçok ıp denedim olmadı, pc adını değiştim olmadı. olmadıda olmadı.erdx' Alıntı:1.ADIM:
Makinanıza elle IP verin, verdiğiniz IP modem IP adresi ile aynı ağda olsun. Örneğin modem 192.168.1.1 ise siz 192.168.1.5 yapın.
Hemen sonra komut satırında aşağıdaki komutları çalıştırın.
ping 127.0.0.1 // bu komut başarılı değilse PCnizin TCP/IP protokol sorununuz var demektir. Sürücüleri yeniden yükleme sorunu çözebilir.
2.ADIM:
modemizine ping atın.
ping 192.168.1.1 (IPnizin buna benzer olduğunu farzediyorum) eğer ping atabiliyorsanız kablolar doğrudur. hemen ardından ping 8.8.8.8 deneyin. Buraya da ping atabilmeniz gerekir. 192.168.1.1'e atıp 8.8.8.8'e atamıyorsanız öncelikle modem ayarlarınızı kontrol edin veya fatura ödemelerinizi![]()
Eğer 192.168.1.1'e ping atamıyorsanız sorun büyük ihtimalle modemde ya da kablodadır. (Modemi başka makina ile test edip sorunun modemden mi kablodan mı kaynaklandığını öğrenebilirsiniz)
Kabloda ise kabloyı değiştirin
3.ADIM :
Otomatik IP al seçeneğini deneyin eğer aldığı IP 169.254. ile başlayan bir IP ise DHCP den IP alamıyordur sebebi:
1. İhtimal: - DHCP den IP dağıtan cihazınızın yeterince dağıtacak IPsi yoktur. (DHCP havuzu 1 gibi küçük bir değer olabilir. Ya da ağı kullanan başka birileri varsa onların makinalarından DHCP atakları sonucunda modeminiz (DHCP Sunucu) dağıtacak IP bulamıyordur.
-2. İhtimal: DHCP sunucuya ulaşamıyorsunuz, kablo çalışmıyordur, DHCP sunucusu kapalıdır.
aklıma gelenler bunlar![]()
güvenlik bölümünde ne yapmam lazım hocam biraz daha daha açıklarsan iyi olur.erden60' Alıntı:modem ayarlarından -güvenlik bölümüne girin hocam...modem engeliyor sizi diğer bilgisayarlar bağlansa bile diğeri bağlan mı yor başıma geldi hallettim ....
sadece susarak' Alıntı:labtakibilgisayarlardan biri beni sinir etti ip aayarını otomatik yapıyorum pc ip almıyor sınırlı bağlantı diyor, elle ıp veriyorum bağlantı geliyor ancak internete girmiyor. yandaki çalışan bilgisayarın kablsu ile hatları değişiyorum aynı problem devam ediyor. modemi değiştim, yeni eternet kartı aldım birturlu olmadı çıldırrttı beni bu bilgisayar. yardım lutfen
denedim hocam o zaman ıp düzeliyor ama internete girmiyor.yasinz' Alıntı:sadece susarak' Alıntı:labtakibilgisayarlardan biri beni sinir etti ip aayarını otomatik yapıyorum pc ip almıyor sınırlı bağlantı diyor, elle ıp veriyorum bağlantı geliyor ancak internete girmiyor. yandaki çalışan bilgisayarın kablsu ile hatları değişiyorum aynı problem devam ediyor. modemi değiştim, yeni eternet kartı aldım birturlu olmadı çıldırrttı beni bu bilgisayar. yardım lutfen
Hocam bağdaştırıcı ayarlarından bağlantı hızı sekmesinden Auto olan değeri 10 Mbpx Full Dublex i seç. Sorunun kalmicakSorun düzelmezse başka çareler söylicem...
sadece susarak' Alıntı:denedim hocam o zaman ıp düzeliyor ama internete girmiyor.yasinz' Alıntı:sadece susarak' Alıntı:labtakibilgisayarlardan biri beni sinir etti ip aayarını otomatik yapıyorum pc ip almıyor sınırlı bağlantı diyor, elle ıp veriyorum bağlantı geliyor ancak internete girmiyor. yandaki çalışan bilgisayarın kablsu ile hatları değişiyorum aynı problem devam ediyor. modemi değiştim, yeni eternet kartı aldım birturlu olmadı çıldırrttı beni bu bilgisayar. yardım lutfen
Hocam bağdaştırıcı ayarlarından bağlantı hızı sekmesinden Auto olan değeri 10 Mbpx Full Dublex i seç. Sorunun kalmicakSorun düzelmezse başka çareler söylicem...
formattan sonra düzeldi sonra ıp yine gitti senin dediğin gibi auto yu 10 a düşürdüm ıp aldı ama internete girmedi sonra yine auto yaptım şu anlık normal çalışıyor. ama bu sorundanmıdır bilmiyorum ağdaki pc lerin neredeyse yarısına ağda ulaşamıyorum. internete giriyorlar ancak ağda isimleri görünmüyor.
geçen sene hepsini kompresörle temizlemiştim çok fazla bir toz yok. birde yeni taktığım harici ethernette aynı arızayı veriyor.sanalomer' Alıntı:Anakartta küçük bir kısa devreden, ethernet kartı anormal çalışıyor olabilir. Ethernet kartı yuvasına kıl ya da tüy gibi yarı iletken bir şeyler kaçmış olabilir. Kasanın içini dışını ve ethernet yuvasını(RJ45) içini bir kompresörle iyice tozdan temizleyin.