Norm Çok Çok Önemli.

Kodla Büyü

barthez

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar az önce okul müdürümüz aradı ve ders durumunuz doğru mu dedi bende evet dedim. Neden bilgilendirmiyorsun beni bende ona göre normu güncelleyeyim dedi ve bana kızdı. Bende gerekli bilgiyi verdim ve yazıları okuttum. Müdürümüzde normu yarın yeniden yapacağını sistemin açık olduğunu söyledi. Lütfen sizde normdan sorumlu kurum amirinizi bilgilendirin, normu güncellemesini sağlayın ve geç kalmayın. Çok kolay gerçekleşebilecek tayin unutkanlık yüzünden 1 yıl gecikmesin Herkese başarı dolu daha umutlu yarınlar dilerim.

şuan sadece il memlere açık mebbis, okul idarelerine giriş kapalı yarın açarlar mı bilemem veya yazı ile güncel norm bilgileri il memlere de bildirilebilir

Sistem idareye kapalı ama bildiğim kadarıyla İL'e açık, yani MEM'ler işlem yapabilir..

Düzeltme: Şu an sadece İL'lerinki açık, o da 3'üne kadar. İlçelerinki de bitmiş.

Ayrıca benim bildiğim şu anda istenen norm güncellemeleri mevcut ders saati ile ilgili, ancak bizim ders saatimiz şu an için geçerli değil. Yeni çizelge 213-2014 ten itibaren geçerli olacak ve eylül ayındaki norm güncellemelerinde hesaplanacak malesef

sistem açık arkadaşlar biz bugün müdür beyle bi branşınkinde yanlışlık vardı düzelttik yarında bizimkinde sıra demek ki

KöfteHoRr' Alıntı:
Ayrıca benim bildiğim şu anda istenen norm güncellemeleri mevcut ders saati ile ilgili, ancak bizim ders saatimiz şu an için geçerli değil. Yeni çizelge 213-2014 ten itibaren geçerli olacak ve eylül ayındaki norm güncellemelerinde hesaplanacak malesef
2013-2014 için normlar güncelleniyor benim bildiğim. Norm güncellemeleri de açık.

arda5544' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
2013-2014 için normlar güncelleniyor benim bildiğim. Norm güncellemeleri de açık.
Hocam norm güncellemeleri sonucunda kurum detay raporu istiyor ve kurum detay raporunda sınıf sınıf toplam öğrenci ve şube sayısı istiyor. Daha 2013-2014 başlamadan 5. sınıfa kaç öğrenci alınacağını bunun kaç şube edeceğini ve toplam ders saatinin ne olacağını okul idaresi nerden bilecek ve ona göre norm hesaplayacak?

Okul Kurum Müdürlüklerinin Veri Girişi Yapma Tarihleri 20/05/2013-23/05/2013
İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Veri Girişi Kontrol Tarihleri 24/05/2013-26/05/2013
İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Veri Girişi Kontrol Tarihleri 27/05/2013-03/06/2013
Sistemin Kapanma Tarihi 03/06/2013 Mesai Bitimi

Norm güncelleme yazıları yayımlanmaya başlamış, hadi hayırlısı bakalım. Ama sistem yeniden açılmıyor, okullardan form ile sadece BT ve İngilizce normunun yeniden hesaplanarak elden teslim edilmesi istendi Mersin'de.

bu konu çok önemli inşallah sorunsuz bir şekilde güncellenir :) bu konuyuda sabitlense iyi olur aslında..

Yeni çizelgeye göre normların yeniden düzenlenmesi gerekmekte. Sanırım son gün 29 Mayıs !!! Çünkü bizim okula böyle bir yazı gelmedi. Yarın sabah ilk işimiz yeni çizelgeye göre normlar için okul idarelerinin başını ağrıtmak (!) olmalı.

Bu çok önemli arkadşalar güncelleme işlemlerinin yapılamsı lazım sıkıştıralım sendikaları ya da mailler atalım

Kendi düşünceme göre, çok kısa sürede yazıyı yayınlayıp ttkb sitesine koyduysa, yeni normları da okullara girmeleri için resmi yazıyı gönderir diye düşünüyorum.

sistem kapalı
Okul Kurum Müdürlüklerinin Veri Girişi Yapma Tarihleri
20/05/2013-23/05/2013

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Veri Girişi Kontrol Tarihleri
24/05/2013-26/05/2013

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Veri Girişi Kontrol Tarihleri
27/05/2013-03/06/2013

Sistemin Kapanma Tarihi
03/06/2013 Mesai Bitimi

Geri